Προς το περιεχόμενο

ο γιατρός είναι επιστήμονας ?

Houston

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιστεψε με, δεν έχει καμία σημασία ακόμη και αν όλη η υφήλιος είδε τη σούφρα του ασθενούς. Το ιατρικό απόρρητο και το νοσοκομειακό καθεστώς είναι τέτοιο, που κανείς πέρα από ένα μικρό κύκλο προσώπων δε γνωρίζει την ταυτότητα του. Πράγματα γνωστά εδώ και χρόνια.

Αλλά βέβαια, όπως πάντα, μόνο όταν κυκλοφορήσει ένα βίντεο και το δείξει και ο Μάκης, ξυπνάμε όλοι και κάνουμε σα να ανακαλύψαμε τον τετραγωνισμό του κύκλου.

Εχω μια άλλη απορία: ο ασθενής νιώθει θιγμένος; νιώθει οτι αποκαλύφθηκε και ξεφτιλίστηκε η προσωπική ζωή και η ανθρώπινη υπόστασή του; Προέβη σε μηνύσεις κατά του νοσοκομείου κλπ;

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και τότε ρε φίλε γιατί τιμωρούνται αν είναι έτσι? Είσαι εσύ ο ξύπνιος και όλοι οι άλλοι είναι πλανημένοι στους ιατρικούς συλλόγους και στις εισαγγελείες?

Η διαδικασία κινείται αυτεπάγγελτα αφού υπάρχει το βίντεο. Για καλή τύχη του ασθενούς δε θα χρειαστεί να ξεφτυλιστεί άλλο.

Δημοσ.

Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν και τη λήψη εκτάκτων μέτρων.

Αν δεν είχε δημοσιοποιηθεί το γεγονός στη "Ζούγκλα" δε θα είχε γίνει τίποτε απ' όλα αυτά.

Δημοσ.

Ε έτσι λειτουργούν τα πάντα. Πρωτα πιάνεται ο κλεφτης και μετά τιμωρείται, ξέρεις να γίνεται και αλλιώς?

Και για να τιμωρούνται πάει να πει ότι φταίνε. Τώρα αν δεν έβγαινε στη Ζούγκλα και το κουκουλώνανε είναι άλλη υπόθεση που δεν αποδεικνύει ότι δεν φταίνε. Αντίθετα αποδεικνύει την αλληλεγγύη που έχουν οι γιατροί να καλύπτει ο ένας τον άλλον ακόμα και αν κάποιος από αυτούς έχει διαπράξει εγκληματική αμέλεια που μπορεί και να κόστησε τη ζωή συνανθρώπων μας.

Δημοσ.

Δε δέχομαι το γεγονός οτι, ενώ όλοι μας λίγο-πολύ είτε γνωρίζουμε είτε είμαστε υποψιασμένοι και εθελοτυφλούμε (μαζί και η ελληνική δικαιοσύνη), κάνουμε οτι "ξυπνάμε" και "ξεσηκωνόμαστε" μόνο μετά την παρέμβαση κάποιων τύπων όπως ο Τριανταφυλλόπουλος, Ευαγγελάτος κλπ. οι οποίοι δε με πείθουν ακριβώς για την αμεροληψία τους, τον αλτρουισμό τους και γενικότερα για τα κίνητρά τους..

Προσωπικά δεν τους έχω ανάγκη τέτοιους τύπους, να μου υπαγορεύουν αυτοί πότε θα ανοίξω τα μάτια μου και σε ποιά θέματα.

Δημοσ.
Ατακαδόρος όπως πάντα ο μοδεράτορας,χαίρομαι που βρήκες κάτι εξυπνο να πεις.

Διαφέρουμε στο γεγονός ότι θέλεις τον γιατρό καλό στη δουλειά του,

εγώ θα τον προτιμούσα και επαγγελματία.

Κοίτα λίγο τον όρο,δεν είναι μόνο όταν κάποιος κάνει(έστω και καλά) κάτι και πληρώνεται.

Αν δεν έχεις πρόβλημα για να του φύγει του γιατρού το άγχος να σε ξεφτιλίσει,η να στον φορέσει,οκ πάω πάσο.

Δε μιλάω για απλό χαβαλέ απ τους παρευρισκόμενους.

Όταν έχω κάνει 1-2 ερωτήματα που εγώ θεωρώ καίρια και έχουν φύγει άπατα (καθώς εγώ θεωρώ πως βρέθηκαν ασύμφορα να απαντηθούν) ε ναι, θα το ρίξω στην τρελή.

Δημοσ.

Έλα μωρέ τώρα... Χωρίς την ηλεκτρονική όσο επιστήμονες είναι και οι χασάπηδες θα ήταν οι γιατροί... Καμιά αφαίμαξη κ.τ.λ.

:-):-):-)

-----Προστέθηκε 17/10/2008 στις 12 : 47 : 39-----

Τώρα είδα το βίντεο. Αυτά που λένε, λέγονται. Δεν αντέχονται αλλιώς κάποια πράγματα. Παντού ακούγονται. Σε νεκροτομία, γραφεία κηδειών κ.τ.λ. Το να βιντεοσκοπείς όμως κάποιον χωρίς την θέληση του είναι... Ούτε δικαστήρια ούτε τίποτε δεν χρειάζεται. Ένα 2~3 μήνες αργία σε όσους ήταν παρόν στο χειρουργείο. Μόνο έτσι τσούζει ο Έλληνας. Να δουλέψουν τζάμπα.

Δημοσ.
Τώρα είδα το βίντεο. Αυτά που λένε, λέγονται. Δεν αντέχονται αλλιώς κάποια πράγματα. Παντού ακούγονται. Σε νεκροτομία, γραφεία κηδειών κ.τ.λ.....

Ακούγονται από τον οικοδόμο που είναι στον ήλιο στο κρυο στην σκαλωσιά κρεμασμένος, από τον συγκολλητή που αναπνέει τον βόρακα και την ακτινοβολία, τον εργάτη στα ναυπηγία, τον αγρότη , να είσαι σίγουρος…όλη την μέρα χαχανίζει, για να ξεπεράσει τον πόνο, την κούραση , την ανεργία, τη φτώχια. Πλάνην οικτράν πλανάσαι…

ΟΧΙ, στο παρόν βίντεο δεν βλέπω ανθρώπους ταλαιπωρημένους, κουρασμένους, αδικημένους βλέπω ανθρώπους ανώριμους, καλοζωισμένους και κακομαθημένους που έχουν μάθει στη ζωή μόνο να σπάνε πλάκα εις βάρος των άλλων, όλα τους έχουν έρθει εύκολα και ανώδυνα και δεν διαθέτουν το παραμικρό αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας σ' αυτό που κάνουν.

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Δεν εμπνέουν αξιοπιστία. Είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Και όσοι νομίζουν και επιχειρούν να διαχωρίσουν την εξειδίκευση από την προσωπικότητα κάνουν μεγάλο λάθος.

Ναι, βάσει αυτης της συμπεριφοράς, ευθαρσώς αμφισβητώ και την επιστημοσύνη τους.

Ένας άνθρωπος που έχει κάτσει 6 χρόνια στα αμφιθέατρα και στα εργαστήρια σοβαρών ιδρυμάτων και όχι παραμάγαζων πώλησης πτυχίων της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, που έχει περάσει καλοκαίρια και καλοκαίρια δίνοντας εξεταστικές διαβάζοντας και ξενυχτώντας πάνω από πανεπιστημιακά συγγράμματα και όχι στα κωλόμπαρα του Βουκουρεστίου, δεν έχει καν διάθεση τέτοιας ή παρόμοιας συμπεριφοράς. Στόχος κάθε σοβαρού πανεπιστημιακού ιδρύματος δεν είναι μόνο να κάνει επιστήμονες αλλά Ανθρώπους, διαμορφώνει και διαπλάθει τον χαρακτήρα του νέου δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που απέχει έτη φωτός από τον ''επιστήμονα'' και ''ιατρό'' made in Romania τύπου Τσαλίκη. Και όλα αυτά συμφωνώντας με τον φίλο:

Δυστυχώς υπάρχουν γιατροί και γιατροί.

Υπάρχουν πραγματικοί επιστήμονες, οι οποίοι είναι γιατροί με ότι καλό συνεπάγεται αυτό σε γνώσεις και ηθική.

Υπάρχουν και οι "γιατροί" με αγορασμένο πτυχείο, δεν λέω από ποιές χώρες και πόσα πληρώσαν στο δικατσά, οι οποίοι λόγω έλλειψης γνώσεων δεν μπορούν να σταθούν στον ιδιωτικό τομέα οπότε μπαίνουν σε μία θέση στο δημόσιο, το παίζουν γιατροί και ρισκάρουν την υγεία των ασθενών.

Δημοσ.

Για να χαλαρωσουμε και λιγο, πως ειστε τοσο σιγουροι οτι

προκειται για τον ασθενη και οχι την ασθενη?:-D

Ας μην ξεχναμε γνωστη σταρ (γεια σου Πανουση) που αρεσκεται

να "χωνευει" μπουκαλια ευγενους αμερικανικου αναψυκτικου...:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Δημοσ.
Ακούγονται από τον οικοδόμο που είναι στον ήλιο στο κρυο στην σκαλωσιά κρεμασμένος, από τον συγκολλητή που αναπνέει τον βόρακα και την ακτινοβολία, τον εργάτη στα ναυπηγία, τον αγρότη , να είσαι σίγουρος…όλη την μέρα χαχανίζει, για να ξεπεράσει τον πόνο, την κούραση , την ανεργία, τη φτώχια. Πλάνην οικτράν πλανάσαι…

ΟΧΙ, στο παρόν βίντεο δεν βλέπω ανθρώπους ταλαιπωρημένους, κουρασμένους, αδικημένους βλέπω ανθρώπους ανώριμους, καλοζωισμένους και κακομαθημένους που έχουν μάθει στη ζωή μόνο να σπάνε πλάκα εις βάρος των άλλων, όλα τους έχουν έρθει εύκολα και ανώδυνα και δεν διαθέτουν το παραμικρό αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας σ' αυτό που κάνουν.

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Δεν εμπνέουν αξιοπιστία. Είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Και όσοι νομίζουν και επιχειρούν να διαχωρίσουν την εξειδίκευση από την προσωπικότητα κάνουν μεγάλο λάθος.

Ναι, βάσει αυτης της συμπεριφοράς, ευθαρσώς αμφισβητώ και την επιστημοσύνη τους.

Ένας άνθρωπος που έχει κάτσει 6 χρόνια στα αμφιθέατρα και στα εργαστήρια σοβαρών ιδρυμάτων και όχι παραμάγαζων πώλησης πτυχίων της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, που έχει περάσει καλοκαίρια και καλοκαίρια δίνοντας εξεταστικές διαβάζοντας και ξενυχτώντας πάνω από πανεπιστημιακά συγγράμματα και όχι στα κωλόμπαρα του Βουκουρεστίου, δεν έχει καν διάθεση τέτοιας ή παρόμοιας συμπεριφοράς. Στόχος κάθε σοβαρού πανεπιστημιακού ιδρύματος δεν είναι μόνο να κάνει επιστήμονες αλλά Ανθρώπους, διαμορφώνει και διαπλάθει τον χαρακτήρα του νέου δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που απέχει έτη φωτός από τον ''επιστήμονα'' και ''ιατρό'' made in Romania τύπου Τσαλίκη. Και όλα αυτά συμφωνώντας με τον φίλο:

Δε θα μπορούσα να τα έχω πεί καλύτερα,

+1000

Παρεπιπτόντως έχω μερικούς γνωστούς εκ Βουκουρεστίου, η περιγραφή σου ταιριάζει γάντι που λένε. Εύχομαι κανείς να μην αξιωθεί να πέσει στα χέρια τους.

Δημοσ.

Ένας άνθρωπος που έχει κάτσει 6 χρόνια στα αμφιθέατρα και στα εργαστήρια σοβαρών ιδρυμάτων και όχι παραμάγαζων πώλησης πτυχίων της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, που έχει περάσει καλοκαίρια και καλοκαίρια δίνοντας εξεταστικές διαβάζοντας και ξενυχτώντας πάνω από πανεπιστημιακά συγγράμματα και όχι στα κωλόμπαρα του Βουκουρεστίου, δεν έχει καν διάθεση τέτοιας ή παρόμοιας συμπεριφοράς. Στόχος κάθε σοβαρού πανεπιστημιακού ιδρύματος δεν είναι μόνο να κάνει επιστήμονες αλλά Ανθρώπους, διαμορφώνει και διαπλάθει τον χαρακτήρα του νέου δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που απέχει έτη φωτός από τον ''επιστήμονα'' και ''ιατρό'' made in Romania τύπου Τσαλίκη. [...]

Ρε αμερικανάκι, ποιός νομίζεις οτι είσαι και εσύ και ο άλλος ο χριστιανικά-ήθη-άλλο-αμερικανάκι-απο-εκεί για να δυσφημίζεται έτσι τους έλληνες που σπουδάζουν ρουμανία;

έχεις πάει; και γάμα το βουκουρέστι, εγώ θα σου πω για ιάση (πάλι στη ρουμανία είναι), ξέρεις πως λειτουργεί το εκεί σύστημα; νομίζεις οτι οι γιατροί του ελλαδιστάν έχουν καλύτερη παιδεία ή εκπαίδευση;

εδω μέσα ο κάθε πορωμένος νεο-αμερικάνος πετάει ότι κωλαριά του έρθει για να στηρίξει τις σαθρές απόψεις του, χωρίς να σκέφτεται οτι προσβάλει κόσμο καταξιωμένο.

και απο που διάολο προκύπτει οτι αυτοί οι γιατροί στο βίντεο είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία; τι έχουν aids και το μεταδίδουν; αλλά τέτοιες ατακάρες σκάνε όταν ο δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάς.

gtsamour στα μισα ποστ που έχεις κάνει σε αυτό το thread κράζεις, κράζεις και ακόμα δε μας έχεις εξηγήσει πως η επαγγελματικότητα συνάδει με την επιστημονικότητα.

ps: για να μην αρχίσετε πάλι τις ψευτο-ηθικολογίες, να σας αναφέρω -ξανά- πως συμφωνώ με την ενδεχόμενη αποπομπή τους απο το ιατρικό σώμα, επειδή βιντεοσκόπησαν και προώθησαν την εγχείρηση και όχι επειδή γέλασαν με αυτή.

ps2: σαβουάρ βίβρ και σκατά.

Δημοσ.

Το τι είναι οι γιατροί εκ Ρουμανιστάν και Βουλγαριστάν (κάι μερικοί όχι όλοι εκ Ιταλιστάν) το ξέρει ο κόσμος όλος και προσωπικά έχω τη χαρά να γνωρίζω και κάποιους.

Γιατρός από εκεί και δεν ήξερε τι είναι το όσχεο...

Ρε ουστ που θα συγκρίνεις τους γιατρούς που σπούδασαν Ελλάδα με τους κουμπούρες δικατσάδες της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, αφελές 20 χρονο....

Τι έγινε? Έχουμε κανένα κοντινό συγγενή που σπούδασε γιατρός σε αυτά τα εξωτικά μέρη και μας πείραξε?

Δημοσ.

gtsamour κατούρα και λίγο.

το τι λέει ο μικροαστικός κοσμάκης το έχω γραμμένο. και υπερτιμημένε μεσήλικα/οτι άλλο είσαι, μάλλον δεν έχεις γνωρίσει και πολλούς γιατρούδάκους σπουδασμένους στο ελλαδιστάν, για αυτό μιλάς για αυτούς όπως και οι αγράμματες γιαγιάδες και παππούδες.

δε πειράζει, άσε εμάς τους υπόλοιπους που γνωρίζουμε αρκετούς απο αυτούς τους "σοβαρούς" και "επιφανείς" να έχουμε μια πιο ρεαλιστική άποψη απο εσένα.

ps: να υποθέσω οτι είσαι ενας απο τους πολλούς που απέτυχαν στις πανελλήνιες να γίνουν γιατροί και τώρα τους αντιμετωπίζεις σαν θεούς, wanna be θεε;

Δημοσ.
gtsamour στα μισα ποστ που έχεις κάνει σε αυτό το thread κράζεις, κράζεις και ακόμα δε μας έχεις εξηγήσει πως η επαγγελματικότητα συνάδει με την επιστημονικότητα.

Σε κανένα post μου δεν έθεσα τέτοιο θέμα.... καλό να μαθαίνεις Ρουμάνικα αλλά μην ξεχνάς και τα Ελληνικά σου, διάβαζε καλύτερα...

-----Προστέθηκε 17/10/2008 στις 03 : 09 : 24-----

ps: να υποθέσω οτι είσαι ενας απο τους πολλούς που απέτυχαν στις πανελλήνιες να γίνουν γιατροί και τώρα τους αντιμετωπίζεις σαν θεούς, wanna be θεε;

Εγώ καθόλου, χημικός ήθελα να γίνω και αυτό έγινα. Εσύ να υποθέσω είσαι από αυτούς που απέτυχαν στις Παναλλαδικές να περάσουν ιατρική και έφυγαν για Ρουμανία? Να υποθέσω ότι έχεις και γονέα γιατρό και έπρεπε να γίνεις ντέ και καλά και συ ακόμα και με κλωτσές? Ντάξει μωρέ δεν είναι και τραγικό.. οι περισσότεροι συμφοιτητές σου σε αυτη την κατηγορία ανήκουν.

Δημοσ.
Σε κανένα post μου δεν έθεσα τέτοιο θέμα.... καλό να μαθαίνεις Ρουμάνικα αλλά μην ξεχνάς και τα Ελληνικά σου, διάβαζε καλύτερα...

unlucky.

δε σπουδάζω ρουμανία, αλλά ελλάδα. οκ έκανα λάθος, ζητώ συγνώμη αν προσέβαλα τα ευγενή επιχειρήματά σου. αν θέλεις μπορείς να εξηγήσεις εσύ ο "φτασμένος" 35χρονος σε έμενα το αφελές 20χρονο για ποιο λόγο πιστεύεις οτι πρέπει να αποπεμφθούν απο το ιατρικό σώμα;

το ίδιο πιστεύω και εγώ, αλλά μέσα απο τα ποστ σου και την περιορισμένη αντίληψη μου δεν αντιλήφθηκα το δικό σου επιχείρημα, ή ας πούμε πως δεν ήταν το ίδιο με το δικό μου. είπαμε, αν θέλεις μου το λες.

EDIT:

Εγώ καθόλου, χημικός ήθελα να γίνω και αυτό έγινα. Εσύ να υποθέσω είσαι από αυτούς που απέτυχαν στις Παναλλαδικές να περάσουν ιατρική και έφυγαν για Ρουμανία? Να υποθέσω ότι έχεις και γονέα γιατρό και έπρεπε να γίνεις ντέ και καλά και συ ακόμα και με κλωτσές? Ντάξει μωρέ δεν είναι και τραγικό.. οι περισσότεροι συμφοιτητές σου σε αυτη την κατηγορία ανήκουν.

πληροφορική ελλάδα σπουδάζω, 2η επιλογή μου ήταν στο μηχανογραφικό απο τις 7, όλες τει πληροφορικής, εντάξει τειτζής, αλλά όχι και αποτυχία στις πανελλήνιες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...