Προς το περιεχόμενο

ο γιατρός είναι επιστήμονας ?

Houston

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν ήταν όντως μλκιες δεν θα τιμωρούνταν. Μήπως το ότι θα τιμωρηθούν τελικά από ανώτατες πειθαρχικές αρχές, πρέπει να σε κάνει να αναλογιστείς μπας και ο δικός σου τρόπος σκέψης είναι μλκσμένος?

Ε κάτι παραπάνω ξέρει ο ιατρικός σύλλογος από ιατρική δεοντολογία από σένα, δε νομίζεις?

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όχι δεν νομίζω...

Το τι γίνεται για τα μάτια του κόσμου και το τι κανονικά θα έπρεπε να γίνεται είναι άλλο πράγμα.

Εσύ γουστάρεις να σου το παίζουν καλοί, εγώ να είναι καλοί.

Και ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο ιατρικός σύλλογος για να έχει το κεφάλι του ήσυχο θα τους θάψει (προσωρινά μέχρι να σταματήσει αυτή η βλακεία αυτή και να ασχολείσαι με κάτι άλλο) αυτούς..

Αυτο δεν σημαίνει οτι οι εσωτερικές συζητήσεις δεν είναι τύπου " ε ντάξει πείτε οτι περνάνε πειθαρχικό και τους διαγράψανε για να σταματήσουν να ασχολούνται μαζί μας γιατί πολύ μας τα πρήξανε.. έχουμε και δουλειές.."

Όταν ο άλλος είναι κολλημένος (καλη ώρα) του δίνεις την απάντηση που θέλει, σκάει, βρίσκει κάτι άλλο να ασχολείται και εσύ κάνεις τη δουλειά σου όπως την έκανες...

Συνεχίζει να μου προκαλέι περιέργεια η χαρά σου..

Δημοσ.

Δεν είναι χαρά, απλά όταν κάποιος σφάλει πρέπει να τιμωρείται. Επίσης κάποιοι θα προσέχουν στο μέλλον και θα σέβονται περισσότερο τους ασθενείς.

Το αν θα ασχολείται κανείς μετά από ένα μήνα ποσώς με ενδιαφέρει. Αν όμως αυτοί έχουν πάει σπίτι τους κάποιοι θα έχουν παραδειγματιστεί.

Και εμένα εξακολουθεί να μου προκαλεί περιέργεια η αναισθησία και όχι μόνο η δική σου.

Αλήθεια αν ήταν πχ κάποιο πολύ κοντινό σου συγγενικό πρόσωπο και όχι απαραίτητα άντρας, τα ίδια θα έλεγες? Για πές μας

Αλλά βέβαια όταν κάτι γίνεται σε βάρος αγνώστου είναι εύκολο να γελάμε/μη μας νοιάζει/δικαιολογούμε/να μιλάμε ρατσιστικά/κλπ.

Σαν ένα κρετίνο χθές στη Ζούγκλα που έλεγε ότι αν πάει με τη γυναίκα του για σοβαρό περιστατικό στο νοσοκομείο, θα είναι πιασμένο το χειρουργείο από τον άλλο με το δονητή. Επίσης ότι θα πρέπει να μετράνε το βάθος του κώλου του καθενός και να κατασκευάζουν οι εταιρίες το δονητή συγκεκριμένα για κάθε άνθρωπο για να μη γίνονται μετά τέτοια ατυχήματα. Ελεος πια με τη βλακεία.... περιμένεις μετά από έναν τέτοιο άνθρωπο να καταλάβει?

Το αποτέλεσμα μετράει, τώρα το τι λές εσύ....

Δημοσ.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση περισσότερο είναι οτι πραγματικά γίνονται Εγκληματικά λάθη απο Τραγικούς γιατρούς και όμως καταφέρνουμε οι ελληνάρες να ασχολούμαστε με ένα αστείο ματζαφλάρι.

Ο παππούς της φίλης μου έτρεχε χθές στα νοσοκομεία γιατί η ανόητοι έκανα υποδώριες ενέσεις αντί να κάνουν ενδοφλέβιες.. Αν και είχε κάταγμα δεν του έδωσαν αντιθρομβωτικά και διάφορα άλλα γραφικά. Το χέρι του έγινε τούμπανο όπως έπρεπε να γίνει και η μάπα των γιατρών που είχανε υπεράνω υφάκι όλη την ώρα (μέχρι να αναγκαστούν να τον πάνε εσπευσμένα αλλού ).

ΑΥΤΟΙ ναί να τιμωρηθούν γιατί είναι ζώα. Όχι οι άλλοι οι κακομοίρηδες.

Το τι λές εσυ.. (αντίστοιχα)

Δημοσ.
Παμε παλι, η ιδιοτητα του επιστημονα δε συνδεεται με το κατα ποσο ειναι μαλακας ή οχι καποιος.

Aκριβώς. Επίσης δεν έχει σχέση με το πόσο έξυπνος είναι κάποιος. Η εξειδίκευση δεν είναι μεταλαμπάδευση εξυπνάδας ούτε απαραίτητα στοιχείο πνευματικής καλλιέργειας. Πολλοί καλοί μαθηματικοί που έχω γνωρίσει στην ζωή μου θα έβαζα το χέρι στη φωτιά ότι ήταν βλάκες με πατέντα. Απλά αξιοποίησαν κάποια κλίση στον εγκέφαλό τους χωρίς οι αριθμοί να τους κάνουν όμως πραγματικά έξυπνους.

Πάντως εδώ που τα λέμε για να θέλει κάποιος να ασχολείται με ανοιγμένους ανθρώπους, σημαίνει πως δεν ήταν φυσιολογικός από μικρός. Δεν έχει σχέση με την αγάπη προς τον πλησίον. Είναι κι αυτό ένα είδος ανωμαλίας. Χρήσιμης, δε λέω....

Υ.Γ

Η απόδειξη είναι πως αν μιλούσαμε για πραγματικά έξυπνους, δεν θα υπήρχε καν αυτό το βίντεο.

Δημοσ.

Με την ίδια λογική και ένας σκουπηδιάρης έχει βίτσιο με τη βρώμα, ο βοθρατζής με τα σκατά και πάει λέγοντας...

Δημοσ.

Δεν ξέρω κανέναν που να ήθελε από μικρός να γίνει σκουπιδιάρης. Όλους οι καταστάσεις τους έστειλαν εκεί. Πάντως ξέρω και σκουπιδιάρη σίγουρα εξυπνότερο από αυτές τις φάτσες εκεί μέσα.

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι .. εσείς που διαβάσατε το παρόν τοπικ και είδατε το βιντεάκι (και πριν αυτό ανοιχτεί , ψάξατε να βρείτε το βιντεάκι) , σε πόσο πιο ''άθλια'' κατάσταση είσαστε από αυτούς που το τράβηξαν και αυτούς που χάζευαν το όλο σκηνικό.

Και κατά πόσο πολύ περισσότερο εξευτελίζεται ο ασθενής με όλη αυτή την δημοσιοποίηση .

Γιατί ναι μεν ήταν λάθος να τραβηχτεί και το γέλιο των παρευρισκόμενων , αλλά το να γίνεται σημείο αναφοράς σε εκπομπές και φορουμ είναι ακόμα χειρότερο , μιας και τροφοδοτείται το συμβάν ..

Στο ερώτημα ''Κατά πόσο οι γιατροί είναι επιστήμονες ή όχι'' η μόνη απάντηση που κολλάει είναι η ''Όσοι είναι έξω από το χορό ...'' .

Δημοσ.

Και πως περίμενες να εκφέρουμε άποψη δηλαδή αν δεν το είχαμε δεί. Στο κάτω κάτω ο ασθενής ούτε που φαίνεται και ούτε το όνομά του αναφέρεται στο βίντεο.

Αυτό που διαπιστώνει κανείς σε αυτό το βίντεο είναι η απαράδεκτη στάση κάποιων.

Δηλαδή θέλεις να μου πείς ότι από αυτό το βίντεο διασύρεται ο ασθενής που δε φταίει κιόλας, και όχι οι πραγματικοί φταίχτες.

Εγώ προσωπικά το βίντεο το είδα σε γνωστό site ειδήσεων.

-----Προστέθηκε 17/10/2008 στις 10 : 23 : 00-----

Αυτό που μου κάνει εντύπωση περισσότερο είναι οτι πραγματικά γίνονται Εγκληματικά λάθη απο Τραγικούς γιατρούς και όμως καταφέρνουμε οι ελληνάρες να ασχολούμαστε με ένα αστείο ματζαφλάρι.

Ο παππούς της φίλης μου έτρεχε χθές στα νοσοκομεία γιατί η ανόητοι έκανα υποδώριες ενέσεις αντί να κάνουν ενδοφλέβιες.. Αν και είχε κάταγμα δεν του έδωσαν αντιθρομβωτικά και διάφορα άλλα γραφικά. Το χέρι του έγινε τούμπανο όπως έπρεπε να γίνει και η μάπα των γιατρών που είχανε υπεράνω υφάκι όλη την ώρα (μέχρι να αναγκαστούν να τον πάνε εσπευσμένα αλλού ).

ΑΥΤΟΙ ναί να τιμωρηθούν γιατί είναι ζώα. Όχι οι άλλοι οι κακομοίρηδες.

Το τι λές εσυ.. (αντίστοιχα)

Μαζί σου σε αυτά που λές. Αλλά να τιμωρηθούν όλοι γιατί όλοι σφάλουν, όχι μόνο εκείνοι των οποίων τα "λάθη" είναι βαρύτερα. Δεν είναι λογική αυτή.

Αν είναι κακομοίρηδες αυτοί τότε ο καημένος ο ασθενής που έγινε ρόμπα σε όλο το νοσοκομείο τι να πει... για άνοιξε κανένα βλέφαρο, ΚΑΙ αυτοί είναι ζώα.

Επίσης έχεις χάσει τελείως το νόημα, κανείς δεν ασχολείται με το ματζαφλάρι αλλά με την αισχρή ανευθυνότητα κάποιων.

Δημοσ.

Ποιά ανευθυνότητα ρε παιδιά; Από τη στιγμή που του έβγαλαν απο μέσα τον πλαστικό τσόκο, η επέμβαση πέτυχε, οι γιατροί έκαναν το καθήκον τους σωστά.

Απο εκεί και πέρα, στο βίντεο δε βλέπω καμία γελοιοποίηση του ασθενούς, ούτε κάν κάποιον ασθενή.

Βλέπω μόνο μια απρόσωπη σούφρα (θα μπορούσε να ανήκει στον καθένα μας) και αν κάποιος "γελοιοποιείται" με αυτό το βίντεο είναι οι συγκεκριμένοι γιατροί και το προσωπικό που χασκογελάνε και σχολιάζουν λες και βλέπουν κάτι το παράξενο...ο άλλος ο κάγκουρας γελάει επειδικτικά κιόλας, λές και αυτοί τα γκρόβερ τους τα μεταχειρίζονται καλύτερα και στη σεξουαλική τους ζωή είναι πουριτανοί.

Δημοσ.

Στο βίντεο μπορεί να μη φαίνεται ο ασθενής αλλά ο διευθυντής του Ερυθρού Σταυρού χθές είπε ότι όλοι στο νοσοκομείο γνωρίζουν το όνομά του και το ποιός ήταν και η κοροϊδία πάει σύννεφο.

Η υπευθυνότητα ενός γιατρού δεν περιορίζεται μόνο στο να φέρει επιτυχώς σε πέρας μια επέμβαση, υπάρχουν και άλλα πράγματα (ιατρικό απόρρητο, δεοντολογία κλπ). Αλλά μάλλον είναι ψιλά γράμματα αυτά για σένα ε?

Δημοσ.

Δηλαδή νομίζεις ότι μόνο γιατροί το ξέρανε στο νοσοκομείο? Καληνύχτα και καλόν ύπνο...

Μέχρι και οι καθαρίστριες το είχαν μάθει...

μπορεί κάποιοι να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, πράγμα που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα γινόταν αν το πρόσωπο ήταν γυναίκα στην συγκεκριμένη περίπτωση, το θέμα όμως είναι ότι αυτοί θα τιμωρηθούν και καλά θα κάνουν. Ότι άλλο και να λέμε τώρα είναι περιττό.

Δημοσ.

Γιατροί, το προσωπικό του νοσοκομείου και άτομα από το στενό συγγενικό και φιλικό τους κύκλο. Ποιός άλλος;

Και δε νομίζω να έκατσαν όλοι αυτοί να ασχοληθούν με το ποιός ήταν ο ασθενης, εκτος αν ηταν κάποιος σελεμπριτι.

Το μη αποδεκτο ειναι η κυκλοφορια αυτου του βιντεο στο ιντερνετ. Οπου και παλι ομως δεν αποκαλυπτεται η ταυτοτητα του ασθενους.

Δημοσ.

Σε πληροφορώ ότι το βιντεάκι είχε κυκλοφορήσει σε κινητά πολύ πριν τελικά βγει στο youtube. Το θέμα είχε φθάσει στη διεύθυνση του νοσοκομείο από την 1η Οκτωβρίου. Αυτό κάτι λέει για την άστοχη θεωρία σου.

Και φυσικά όσο το άτομο βρισκόταν εντός νοσοκομείου για νοσηλεία, το γέλιο πήγαινε σύννεφο. Μην γίνεσαι αφελής...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...