Ather Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Οι γιατροί όπως και στα υπόλοιπα επαγγέλματα χωρίζονται σε άσχετους, καλούς και ΓΙΑΤΡΟΥΣ. Οι τελευταίοι είναι η μικρή κατηγορία που όμως δε χάνονται καθώς αναπόφευκτα γίνονται μεγάλα ονόματα ( βλέπε Γιακούμπ). Από όσες επισκέψεις έχω κάνει μπορώ να σας πω πολλά παραδείγματα άσχετων γιατρών. Μου θυμίζουν άτομα που έχουν βγάλει σχολή πληροφορικής και δε γνωρίζουν πως να σώσουν σε μία δισκέτα (πιο παλιά), υπάρχουν όμως και αυτοί έ;
doctorkostis Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δηλαδή τις σωστές απόψεις και την σωστή κριτική την κάνεις όταν έχεις 2 καρκίνους και 5 AIDS και φωνάζεις "Γιατρε είσαι ο θεός, σώσε με" ? Οχι,αλλα το να συγκρινεις το γιατρο με τον μηχανικο(που τον σεβομαι και θεωρω οτι αυτο που κανει ειναι δυσκολο),η να αντικαθιστας το γιατρο με το google ειναι ευκολο οταν εισαι υγιης.Το να λες οτι υπαρχουν 10 αρρωστιες σε καθε ειδικοτητα και 15-20 φαρμακα ειναι απλοικο αλλα και παλι ευκολο οταν εισαι υγιης. Θελω να πω οτι οταν εισαι "απεξω" τα βλεπεις ολα απλα,ευκολα και οτι ο γιατρος αμοιβεται για μια δουλεια που ειναι απλη στατιστικη η googling.Δυστυχως δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα,αλλα αυτο μερικοι το καταλαβαινουν μονο κατοπιν εορτης.
"electra" Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 ^^^ Houston, αφού μόνο η εργαστηριακή ιατρική είναι επιστήμη, τότε νομίζω πως απάντησες στο αρχικό σου ερώτημα. Και πλέον οι κλινικοί θα πάνε να οργώνουν χωράφια κι οι αγρότες να κάνουν κλινική εξέταση. Το θέμα της περιττής και κατευθυνόμενης συνταγογράφησης το θεωρώ οff. Περισσότερο και λιγότεροι ευσυνείδητοι υπάρχουν σε κάθε επάγγελμα.
Nauseas Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 να αντικαθιστας το γιατρο με το google ειναι ευκολο οταν εισαι υγιης.Το να λες οτι υπαρχουν 10 αρρωστιες σε καθε ειδικοτητα και 15-20 φαρμακα ειναι απλοικο αλλα και παλι ευκολο οταν εισαι υγιης. Θελω να πω οτι οταν εισαι "απεξω" τα βλεπεις ολα απλα,ευκολα και οτι ο γιατρος αμοιβεται για μια δουλεια που ειναι απλη στατιστικη η googling.Δυστυχως δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα,αλλα αυτο μερικοι το καταλαβαινουν μονο κατοπιν εορτης. Το να αντικαθιστας το γιατρο με το google ή να λες οτι υπαρχουν 10 αρρωστιες σε καθε ειδικοτητα και 15-20 φαρμακα, είναι προφανώς ασόβαρες κρίσεις και απόψεις, είτε είσαι υγιής είτε ετοιμοθάνατος Προηγουμένως, υπέθεσα οτι καταφέρεσαι γενικά εναντίων της κριτικής που ασκείται στους γιατρούς, γι'αυτο και σου έκανα quote
StavrosD Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Οι γιατροί όπως και στα υπόλοιπα επαγγέλματα χωρίζονται σε άσχετους, καλούς και ΓΙΑΤΡΟΥΣ. Οι τελευταίοι είναι η μικρή κατηγορία που όμως δε χάνονται καθώς αναπόφευκτα γίνονται μεγάλα ονόματα ( βλέπε Γιακούμπ). Από όσες επισκέψεις έχω κάνει μπορώ να σας πω πολλά παραδείγματα άσχετων γιατρών. Μου θυμίζουν άτομα που έχουν βγάλει σχολή πληροφορικής και δε γνωρίζουν πως να σώσουν σε μία δισκέτα (πιο παλιά), υπάρχουν όμως και αυτοί έ; Συμφωνώ και επαυξάνω!
gtsamour Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Θελω να πω οτι οταν εισαι "απεξω" τα βλεπεις ολα απλα,ευκολα και οτι ο γιατρος αμοιβεται για μια δουλεια που ειναι απλη στατιστικη η googling.Δυστυχως δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα,αλλα αυτο μερικοι το καταλαβαινουν μονο κατοπιν εορτης. Πολύ σωστά τα λές κατα τη γνώμη μου. Όμως συμβαίνει και το άλλο.... το να είσαι "μέσα" σε κάνει να χάνεις πολλές φορές την αντικειμενικότητά σου σε άλλα θέματα ζώντας στο δικό σου μικρόκοσμο. Όπως πχ το ότι πολλοί γιατροί θεωρούν πως επειδή ο συγκεκριμμένος γιατρός του βίντεο έβγαλε επιτυχώς το αντικείμενο από εκεί που το έβγαλε, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες άνευ σημασίας και δικαιολογούνται επειδή προσφέρουν "έργο" (με βάση τα δικά τους κριτήρια πάντα). Δεν είναι έτσι όμως. Και ναι φίλε μου, έχοντας μια άλφα επαφή με το χώρο σας γνωρίζοντας προσωπικά και έχοντας στενή φιλία με πολλούς συναδέλφους σου, μπορώ με βεβαιότητα να πω (όντας επιστήμονας και εγώ) ότι 99 στις 100 περιπτώσεις ασθενών που βλέπετε είναι οι 10 αρρωστιες σε καθε ειδικοτητα και τα 15-20 φαρμακα (τα νούμερα είναι απλώς υποκειμενικά). Τα άπειρα συγγράμματα που διαβάζετε και μαθαίνετε είναι για να τα βγάλετε πέρα με αυτή τη μία σπάνια περίπτωση που θα σκάσει μια φορά στο χρόνο (που λένε) Σε καμια περίπτωση δεν το λέω αυτό με σκοπό να μειώσω την ιατρική σαν επιστήμη ή οτιδήποτε άλλο, άλλωστε αυτό ισχύει παντού και σε όλα τα επαγγέλματα. Το συνηθες είναι να βλέπεις και να κάνεις τα ίδια συνηθισμένα πράγματα κάθε μέρα, η σπάνια και δύσκολη περίπτωση είναι αυτή στην οποία θα φανεί η αξία κάποιου στο πεδίο του. Επίσης δεν μπορεί να πεί κανείς πως η ιατρική είναι απλή στατιστική, μπορεί να πεί όμως άνετα ότι είναι σε μεγάλο βαθμό απλή στατιστική.
doctorkostis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Και ναι φίλε μου, έχοντας μια άλφα επαφή με το χώρο σας γνωρίζοντας προσωπικά και έχοντας στενή φιλία με πολλούς συναδέλφους σου, μπορώ με βεβαιότητα να πω (όντας επιστήμονας και εγώ) ότι 99 στις 100 περιπτώσεις ασθενών που βλέπετε είναι οι 10 αρρωστιες σε καθε ειδικοτητα και τα 15-20 φαρμακα (τα νούμερα είναι απλώς υποκειμενικά). Τα άπειρα συγγράμματα που διαβάζετε και μαθαίνετε είναι για να τα βγάλετε πέρα με αυτή τη μία σπάνια περίπτωση που θα σκάσει μια φορά στο χρόνο (που λένε) Σε καμια περίπτωση δεν το λέω αυτό με σκοπό να μειώσω την ιατρική σαν επιστήμη ή οτιδήποτε άλλο, άλλωστε αυτό ισχύει παντού και σε όλα τα επαγγέλματα. Το συνηθες είναι να βλέπεις και να κάνεις τα ίδια συνηθισμένα πράγματα κάθε μέρα, η σπάνια και δύσκολη περίπτωση είναι αυτή στην οποία θα φανεί η αξία κάποιου στο πεδίο του. Επίσης δεν μπορεί να πεί κανείς πως η ιατρική είναι απλή στατιστική, μπορεί να πεί όμως άνετα ότι είναι σε μεγάλο βαθμό απλή στατιστική. Διαφωνω σε μεγαλο βαθμο με αυτα που λες,ειναι η αποψη σου ομως και δε νομιζω οτι εχει κανενα νοημα να προσπαθω να στην αλλαξω.Αντιστοιχα δε μπορεις και εσυ να αλλαξεις τη δικη μου αποψη... Αυτα που λες(περι10 ασθενειων και 20 φαρμακων) μπορει να ισχυουν σε καποιες ειδικες περιπτωσεις ιδιωτων γιατρων που στο ιατρειο τους αντιμετωπιζουν περιστατικα ρουτινας.Εισαι σιγουρος οτι το ιδιο συμβαινει σε ενα νοσοκομειο?Σε μια παθολογικη κλινικη? Η ιατρικη σιγουρα εχει στοιχεια στατιστικης αλλα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.Γιαυτο διαβαζουμε,ενημερωνομαστε και εχουμε και ενα σωρο εξετασεις ετσι ωστε η διαγνωση να αγγιζει το 99,9%.Το 95% στη στατιστικη μπορει να θεωρειται μεγαλο νουμερο αλλα εμενα δε μου αρκει σε μια διαγνωση,καταλαβαινεις γιατι...
anterovgaltis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Πολύ σωστά τα λές κατα τη γνώμη μου. Όμως συμβαίνει και το άλλο.... το να είσαι "μέσα" σε κάνει να χάνεις πολλές φορές την αντικειμενικότητά σου σε άλλα θέματα ζώντας στο δικό σου μικρόκοσμο. Όπως πχ το ότι πολλοί γιατροί θεωρούν πως επειδή ο συγκεκριμμένος γιατρός του βίντεο έβγαλε επιτυχώς το αντικείμενο από εκεί που το έβγαλε, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες άνευ σημασίας και δικαιολογούνται επειδή προσφέρουν "έργο" (με βάση τα δικά τους κριτήρια πάντα). Δεν είναι έτσι όμως. Και ναι φίλε μου, έχοντας μια άλφα επαφή με το χώρο σας γνωρίζοντας προσωπικά και έχοντας στενή φιλία με πολλούς συναδέλφους σου, μπορώ με βεβαιότητα να πω (όντας επιστήμονας και εγώ) ότι 99 στις 100 περιπτώσεις ασθενών που βλέπετε είναι οι 10 αρρωστιες σε καθε ειδικοτητα και τα 15-20 φαρμακα (τα νούμερα είναι απλώς υποκειμενικά). Τα άπειρα συγγράμματα που διαβάζετε και μαθαίνετε είναι για να τα βγάλετε πέρα με αυτή τη μία σπάνια περίπτωση που θα σκάσει μια φορά στο χρόνο (που λένε) Σε καμια περίπτωση δεν το λέω αυτό με σκοπό να μειώσω την ιατρική σαν επιστήμη ή οτιδήποτε άλλο, άλλωστε αυτό ισχύει παντού και σε όλα τα επαγγέλματα. Το συνηθες είναι να βλέπεις και να κάνεις τα ίδια συνηθισμένα πράγματα κάθε μέρα, η σπάνια και δύσκολη περίπτωση είναι αυτή στην οποία θα φανεί η αξία κάποιου στο πεδίο του. Επίσης δεν μπορεί να πεί κανείς πως η ιατρική είναι απλή στατιστική, μπορεί να πεί όμως άνετα ότι είναι σε μεγάλο βαθμό απλή στατιστική. 1. Αυτο που λες περι 10 ασθενειων και 15-20 φαρμακων ισχυει σε καποιο βαθμο αλλα εξαρταται κυριως απο το τι ειδους ιατρικη θες να ασκησεις: μαχημη ή οχι. Επισης εξαρταται και απο την ειδικοτητα. Π.χ. η διαφοροδιαγνωση για εναν γενικο χειρουργο ειναι πραγματικα μια πολυ δυσκολη υποθεση ακομη και στα "απλα" περιστατικα τα οποια αποδεικνυονται στο τελος βεβαια. 2. Στατιστικη ισως ειναι και... μαλλον ειναι αφου σε αυτην βασιζεσαι για να φτασεις στη διαγνωση. Πολλες περιπτωσεις ομως περιλαμβανουν ενα και μοναδικο ατυπο συμπτωμα (δηλ. Οχι χαρακτηριστικο μιας νοσου). Για παραδειγμα ενα αισθημα βαρους στη περιοχη της κοιλιας δεν λεει απο μονο του απολυτως τιποτε. 3. Για αυτους τους γιατρους και το βιντεο: το προβλημα δεν ειναι ηθικο ουτε αφορα την ιατρικη δεοντολογια. Τετοιες εννοιες ειναι αρκετα ευπλαστες και ο καθενας τις φερνει στα μετρα του. Ειναι νομικο καθως αποτελει παραβιαση του ιατρικου απορρητου. Περα απο τη βιντεοσκοπηση για μη επιστημονικους λογους η πληθωρα των ατομων στο χειρουργειο ειναι κατι το ανεπιτρεπτο. Βεβαια δεν ανακαλυψαμε την Αμερικη καθως α)τα ελληνικα νοσοκομεια δεν αποτελουν προτυπο ευρυθμης λειτουργειας σε πολλους τομεις β) σε μια κοινωνια οπου ο ενας βιντεοσκοπει τον αλλο μην κανουμε πως πεφτουμε απο τα συννεφα με τετοιου ειδους φαινομενα. Και με εκνευριζει οταν βλεπ-ω στην τηλεοραση ανθεωπους που ξαφνικα νοιαζονται για την ιδιωτικη ζωη των αλλων ενω εχουν σε βιντεο και την εφευρεση της πρωτης βιντεοκαμερας! Σημεια των καιρων...
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 εγω παλι απο το βιντεο (που δε μπορεσα να δω) και απο τα υπολοιπα πολυ ενδιαφεροντα που διαβασα σχετικα καταλαβα τα εξης": 1) η υποκρισια παντα περισσευει 2) στον ερυθρο εκτος απο ηλιθιους που βγαζουν τις μαλακιες τους στο νετ 4 no reason υπαρχουν πολλοι αργοσχολοι σε καθε βαθμιδα. κοψτε κατι ρε παιδια, που δε κοιτατε τις τραγικες ελλειψεις στο χωρο της υγειας, στην ηθικη ολων μας, στα ιδια μας τα σπιτια και μας μαρανε η βλακειουλα που ετυχε να βγει στο νετ. ημαρτον. τιμωρηστε μια φορα τους βλακες χαζοχαρουμενους του βιντεο και δεκα φορες τους υπευθυνους που μας εχουν κανει ολους να ντρεπομαστε για τα νοσοκομεια και τα ασφαλιστικα μας ταμεια, για τους βουλευτες και τους πολιτικους μας. ελαιος!
washcloud Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 .."ρισπέτε λε ντόνε" ρε συ gt (που λέει κι ο ) από "έλεος...ΕΣΤΩ και σπορέλαιος" θα μπορούσε να είναι... (από αθάνατο Χάρρυ Κλυνν δλδ...)
StavrosD Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Κάνεις μεγάλο λάθος φίλε μου. Τα πανεπιστήμια της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας μπορεί να είναι καλά και απόσο ξέρω βγαίνουν πολύ καλοί ΝΤΟΠΙΟΙ γιατροί. Οι Ελληνες που πάνε εκεί ... ... Αυτό συμβαίνει κύριοι... και όποιος θέλει με πιστεύει όποιος δε θέλει δικαίωμά του. Βάλε +3 άτομα που ξέρω. Πριν από 8 με 10 χρόνια, η ταρίφα ήταν 20 δολλάρια σε λευκή κόλλα (μόνο με το ονοματεπώνυμο). Το ΔΙΚΑΤΣΑ κόστιζε περίπου 4 στρέμματα (σε επαρχία) ανά μάθημα.
gtsamour Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Μα δεν είναι μόνο τα άτομα που μπορεί να ξέρω εγώ, εσύ ή ο καθένας... ο κόσμος το'χει τούμπανο που λένε και αυτοί κρυφό καμάρι. Αυτό με τις ταρίφες από που λές να το έχω μάθει, από τους γνωστούς μου (μαθητές της βάσης στο λύκειο) που "σπουδάσαν" εκεί τα ξέρω. Από το μυαλό μου λέτε να το κατέβασα? Τώρα εντάξει, από κάποιον που σπούδασε εκεί δεν περιμένω να βγεί και δημοσίως να το παραδεχτεί ότι πλήρωσε για να πάρει πτυχείο και να περάσει το ΔΙΚΑΤΣΑ (ή ότι το πέρασε με τη 10η προσπάθεια), ούτε ότι είναι γιατρός γτπ. Ο νοών νοείτω...
nikos_e34 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Βάλε +3 άτομα που ξέρω.Πριν από 8 με 10 χρόνια, η ταρίφα ήταν 20 δολλάρια σε λευκή κόλλα (μόνο με το ονοματεπώνυμο). Το ΔΙΚΑΤΣΑ κόστιζε περίπου 4 στρέμματα (σε επαρχία) ανά μάθημα. Μα δεν είναι μόνο τα άτομα που μπορεί να ξέρω εγώ, εσύ ή ο καθένας... ο κόσμος το'χει τούμπανο που λένε και αυτοί κρυφό καμάρι. Αυτό με τις ταρίφες από που λές να το έχω μάθει, από τους γνωστούς μου (μαθητές της βάσης στο λύκειο) που "σπουδάσαν" εκεί τα ξέρω. Από το μυαλό μου λέτε να το κατέβασα? Τώρα εντάξει, από κάποιον που σπούδασε εκεί δεν περιμένω να βγεί και δημοσίως να το παραδεχτεί ότι πλήρωσε για να πάρει πτυχείο και να περάσει το ΔΙΚΑΤΣΑ (ή ότι το πέρασε με τη 10η προσπάθεια), ούτε ότι είναι γιατρός γτπ. Ο νοών νοείτω... μεχρι πριν 10 χρονια ηταν κοντα στα 200-400 δολαρια αμερικης και τωρα κοπηκαν τα κολπα αυτα επειδη κλεισανε μερικα λαμογια στη φυλακη...αληθεια στην ελλαδα τι γινεται? εγω παντως ξεκινησα το 2000 και εχασα 2 χρονια επειδη δεν μπορουσα να κουβαλησω πανω απο 2 μαθηματα ανα ετος και τωρα φετος τελειωνω 6το ετος το φλεβαρη παιρνω πτυχιο.. απο το 2000 εως το 2009 σπουδαζω..αν ηταν 20 δολαρια το μαθημα και 200 νομιζεις οτι δεν εχω μπει στον πειρασμο να το κανω? θα προτιμουσα να εχανα χρονια και να εκανα ακομα ποσα εξοδα?πιο πολυ θα συνεφερε να εδινα 20 δολαρια με μια ασπρη κολλα χαρτι δεν νομιζεις? προτιμησα να χασω χρονια ,να ξαναδιαβασω και να ξαναπαω..το γιατι εχασα 2 χρονια ειναι δικος μου λογαριασμος.σε κωλομπαρα παντως δεν πηγαινα ουτε ειχαμε φοιτιτικες παραταξεις να παω να κλαφτω.. τα ελληνικα πανεπιστημια τι γινεται για πειτε μου και μενα να ξερω..περιμενω επιχειρηματα..
StavrosD Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2008 μεχρι πριν 10 χρονια ηταν κοντα στα 200-400 δολαρια αμερικης και τωρα κοπηκαν τα κολπα αυτα επειδη κλεισανε μερικα λαμογια στη φυλακη...αληθεια στην ελλαδα τι γινεται? εγω παντως ξεκινησα το 2000 και εχασα 2 χρονια επειδη δεν μπορουσα να κουβαλησω πανω απο 2 μαθηματα ανα ετος και τωρα φετος τελειωνω 6το ετος το φλεβαρη παιρνω πτυχιο.. απο το 2000 εως το 2009 σπουδαζω..αν ηταν 20 δολαρια το μαθημα και 200 νομιζεις οτι δεν εχω μπει στον πειρασμο να το κανω? θα προτιμουσα να εχανα χρονια και να εκανα ακομα ποσα εξοδα?πιο πολυ θα συνεφερε να εδινα 20 δολαρια με μια ασπρη κολλα χαρτι δεν νομιζεις? προτιμησα να χασω χρονια ,να ξαναδιαβασω και να ξαναπαω..το γιατι εχασα 2 χρονια ειναι δικος μου λογαριασμος.σε κωλομπαρα παντως δεν πηγαινα ουτε ειχαμε φοιτιτικες παραταξεις να παω να κλαφτω..τα ελληνικα πανεπιστημια τι γινεται για πειτε μου και μενα να ξερω..περιμενω επιχειρηματα.. Χαίρομαι που διορθώθηκε η κατάσταση. Δυστυχώς φίλε τα λαμόγια που έχουν πάρει ήδη πτυχείο γιατρού από διάφορες χώρες έχοντας "μαύρα μεσάνυχτα", θα σου κάνου την ζωή δύσκολη στην αρχή. Ξέρεις, καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.