gtsamour Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Θα έλθω να συμφωνήσω απόλυτα με τον [Max] κάνοντας μονάχα μια διόρθωση. Την πραγματική έρευνα πάνω σε καινούργια φάρμακα δεν την κάνουν βιολόγοι αλλά χημικοί (κλάδος συνθετικής φαρμακευτικής χημείας). Οι βιολόγοι απλά δοκιμάζουν καινούργιες ουσίες (συνθετικές ή απομονωμένες φυσικές) πάνω σε κυτταρικές καλλιέργειες και πειραματόζωα. Οι ουσιαστικές θεμελιώδεις επιστήμες πάνω στις οποίες και βασίζεται η ιατρική είναι η χημεία (φάρμακα) και η φυσική (τομογράφοι και λοιπά διαγνωστικά ηλεκτρονικά όργανα).
nikos_e34 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 δλδ φιλε τσαμουρ και ο αλλος ο κολλητος σου μου δημιουργησατε την εντυπωση οτι μπορει στη δουλεια σας να ειστε πρωτοι αλλα ειστε τελειως ΜΑΛΑΚΕΣ και θα ηθελα να μην μπει καμια λογοκρισια εδω.. καταδικαζω το γεγονος που εγινε οτι εγινε αλλα οχι και να μου βγαινουν 2-3 κατινες εδω και να λενε βιομηχανια παραγωγης πτυχιων η Βουλγαρια και η Ρουμανια και τα βλασταρια τα δικα σας να τα αφηνετε απ΄εξω! ΕΛΕΟΣ! τι σχεση εχει το γεγονος αυτο με τη βουλγαρια και τη ρουμανια?αποφοιτους ελληνικων πανεπιστημιων βλεπω η μηπως κανω λαθος? οσο για το φιλο με το οσχεο να πω οτι και εγω στην αρχη δεν γνωριζα τι ειναι το οσχεο επειδη το γνωριζω στην διεθνη γλωσσα της ιατρικης ως SCROTUM και μεσα εχει testis αλλα ξεχασα οτι οι περισσοτεροι απο εδω μεσα δεν ξερουν τι ειναι αυτα λογω της πουριτανικης-ελληνοορθοξης χριστιανικης διαπαιδαγωγησης που ειχαν.και βλεπουμε τα αποτελεσματα. αλλα ειμαι πτυχιουχος κωλομπαρου και δεν τελειωσα στην ελλαδα...1000 συγνωμη ρε παιδια δεν το ξανακανω το λαθος τελικα το αν ειναι επιστημονας ή οχι δεν μπορεις να το κρινεις εσυ ουτε ο κολλητος σου..αυτο το κρινει το ελληνικο κρατος που οσο και μπορντελο να ειναι του εδωσε ενα τιτλο και μια θεση να παραγει εργο..εβγαλε το ματζαφλαρι απο τον πρωκτο του ασθενους χωρις επιπλοκες?το εβγαλε! το αν εκανε και ενα αστειο δεν νομιζω οτι τον κρινει ως επαγγελματια. διοτι αν ηταν ετσι τα κρυοκωλα αστειακεια σου καθως και η υστερια σου απο την αρχη του νηματος με κανει να αναθεωρησω για ακομη μια φορα οτι εχω να κανω με ενα "μακαριο τον πτωχο τω πνευματι" αλλα εχει και την αστεια πλευρα του το νημα αυτο..τουλαχιστον ο λουσιφερ καλα σας καταλαβε και πεταει τις ατακες του αλλα εσεις αγρο αγοραζετε..ειναι δυνατον ανθρωποι που δεν ξερετε που πανε τα 2 σας να εχετε γνωμη για τις γνωσεις ,τον επαγγελματισμο του εν λογω χειρουργου? βρεθηκατε εδω τα κατινακια και πηρατε φορα και για τα πανεπιστημια της ανατολικης ευρωπης πηρατε σβαρνα..δεν εχετε το θεο σας δλδ! τι σχεση εχει το αν ειναι μαλακας με το ποσο επαγγελματιας ειναι? εγω φιλε τσαμουρ και χιουστον σας βρισκω για τους απιστευτους ΜΑΛΑΚΕΣ που δεν εχω συναντησει ΠΟΤΕ στο ελληνικο διαδικτυο αυτο σημαινει οτι δεν εισαι επαγγελματιας σουβλακοφερτης?? ποιο γελεια υποκειμενα δεν εχω ξαναδει αλλα το επιπεδο της ελληνικης ιατρικης και παιδειας δεν εχουν οριο..δειτε λαδι στο δικατσα,δειτε διευθυντη χειρουργικης σε ελληνικο νοσοκομειο ΧΩΡΙΣ πτυχιο ειδικοτητας,δειτε κομματικες νεολεες κλπ,δειτε πλαστα πτυχια απο αριστοτελειο... αυτα τα λιγα ειχα να πω και δεν με ενδιαφερουν οι συνεπειες οπως μπαν κλπ...οταν ομως βλεπω 2-3 κομπλεξικα σκουπιδια χωρις στοιχειωδεις γνωσεις πως να φερουν ενα σωστο διαλογο με επιχειρηματα να κανουν οτι θελουν συγνωμη αλλα τρελενομαι! καλη σας μερα
-MaX- Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Θα έλθω να συμφωνήσω απόλυτα με τον [Max] κάνοντας μονάχα μια διόρθωση.Την πραγματική έρευνα πάνω σε καινούργια φάρμακα δεν την κάνουν βιολόγοι αλλά χημικοί (κλάδος συνθετικής φαρμακευτικής χημείας). Οι βιολόγοι απλά δοκιμάζουν καινούργιες ουσίες (συνθετικές ή απομονωμένες φυσικές) πάνω σε κυτταρικές καλλιέργειες και πειραματόζωα. Οι ουσιαστικές θεμελιώδεις επιστήμες πάνω στις οποίες και βασίζεται η ιατρική είναι η χημεία (φάρμακα) και η φυσική (τομογράφοι και λοιπά διαγνωστικά ηλεκτρονικά όργανα). Ναι, πολύ σωστή η διόρθωση. Όντως η παραγωγή φαρμάκων γίνεται από τους χημικούς και όχι από τους βιολόγους. Οι βιολόγοι προφανώς αναλαμβάνουν μετά τις δοκιμές των φαρμάκων σε πειραματόζωα, όπως είπες. Και βέβαια μεγάλος και σημαντικός τομέας η τεχνολογία των ιατρικών μηχανημάτων που πραγματοποιείται με την συνεργασία φυσικών και ηλεκτρονικών.
StavrosD Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Και ο γιατρός είναι επιστήμονας, και ο μηχανικός είναι επιστήμονας. Η διαφορά τους είναι ότι τα λάθη του μηχανικού τα βλέπει όλος ο κόσμος, ενώ τα λάθη του γιατρού τα θάβει το χώμα. Όσο για την δουλειά του γιατρού, μια φορά και έναν καιρό ήταν όντως λειτούργημα. Πλέον οι περισσότεροι γιατροί το βλέπουν σαν επιχείρηση. Μερικούς τους παραδέχομαι, και ας παίρνουν τα κέρατά τους, επειδή έχουν πολύ υψηλό ποσοστό σωστών διαγνώσεων σε δύσκολες περιπτώσεις, αλλά δυστυχώς είναι μειοψηφία. Όσο για τους παθολόγους, μπορώ και εγώ να κάνω την διάγνωση που κάνουν με την βοήθεια της πληροφορικής. Βιαστικά βρήκα αυτό http://www.myelectronicmd.com/ Νομίζω ότι υπάρχουν και καλύτερα.
Fidelio Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Είναι εν τέλει να αναρωτιέσαι πόσοι φοβούνται πως είναι ο εαυτός τους στο βίντεο. XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAX XAXAXAXAXAXAXAXA ..έτσι ακριβώς λειτουργεί ο μηχανισμός για την ηθικοπλαστική θεώρηση των πραγμάτων απο "προβληματισμένους" ανθρώπους ΚΑΙ για την βιο-ηθική ! Είναι ένα είδους ενσυναίσθησης , δηλαδή ο χιουστον για παράδειγμα (no offence ) βάζει τον εαυτό του στην ΘΕΣΗ του ασθενούς και παρακολουθεί "έξω" από το σώμα του την όλη διαδικασία, χειρουργικό τραπέζι - νάρκωση - γιατροι - κάμερες και εν τέλει το όλο σενάριο, έτσι δημιουργείται και ο ανάλογος προβληματισμός (λολ) Ετσι λειτουργούμε , καλώς ή κακώς , και έτσι εκδηλώνουμε το ψευδο-ενδιαφέρον μας σαν είδος για την επιστήμη ή την φύση.
Garnele Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Υπάρχουν μάλιστα και κάποιο οι οποίοι βάζουν τον εαυτό τους στη θέση του γιατρού, αναφορικά με το γνωστικό και επιστημονικό αντικείμενο (ε μαξ. Σε φάση, τι μετάγγιση αίματος τι αλλαγή λαδιών. Καλό προμηθευτή να έχεις και από κει και πέρα, μπορεί ο καθένας να κάνει τη μαλακία επιστ...εε.. να γίνει επιστήμονας. Και τώρα που το σκέφτομαι, ο χι μαξ, αύριο μεθαύριο θα πάθει καρκίνο, οπότε θα πάει στο γιατρό και θα του πει νταξ γιατρέ, αυτό που θα κάνεις εσύ τώρα με τη χημειοθεραπεία είναι κάτι εντελώς στάνταρ, οπότε για να μην έρχομαι (μία φορά το μήνα δεν είπαμε θα τα πάρω πακέτο, έχω σπίτι έναν μεγάλο καταψύκτη να τα χώσω όλα μέσα, θα μου τα κάνει ενέσεις η γιαγιά που που έκανε και την ινσουλίνη στο διαβητικό παππού μου και ξέρει, έχει κι ο Γιωργάρας φωτοτυπικό αν χρειαστεί καμιά ακτινοβολία ρε αδερφέ, στη χειρότερη παίρνω και ένα σκάνερ και κομπλέ. Γιατροί και αηδίες. Να μην πάτε ποτέ σε γιατρό ρε, είναι υπερ(εκ)τιμημένοι. Άντε, να λιγοστεύουμε κιόλας, το νερό τελειώνει.
evabb Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Υπάρχουν μάλιστα και κάποιο οι οποίοι βάζουν τον εαυτό τους στη θέση του γιατρού, αναφορικά με το γνωστικό και επιστημονικό αντικείμενο (ε μαξ. Σε φάση, τι μετάγγιση αίματος τι αλλαγή λαδιών. Καλό προμηθευτή να έχεις και από κει και πέρα, μπορεί ο καθένας να κάνει τη μαλακία επιστ...εε.. να γίνει επιστήμονας. Και τώρα που το σκέφτομαι, ο χι μαξ, αύριο μεθαύριο θα πάθει καρκίνο, οπότε θα πάει στο γιατρό και θα του πει νταξ γιατρέ, αυτό που θα κάνεις εσύ τώρα με τη χημειοθεραπεία είναι κάτι εντελώς στάνταρ, οπότε για να μην έρχομαι (μία φορά το μήνα δεν είπαμε θα τα πάρω πακέτο, έχω σπίτι έναν μεγάλο καταψύκτη να τα χώσω όλα μέσα, θα μου τα κάνει ενέσεις η γιαγιά που που έκανε και την ινσουλίνη στο διαβητικό παππού μου και ξέρει, έχει κι ο Γιωργάρας φωτοτυπικό αν χρειαστεί καμιά ακτινοβολία ρε αδερφέ, στη χειρότερη παίρνω και ένα σκάνερ και κομπλέ. Γιατροί και αηδίες. Να μην πάτε ποτέ σε γιατρό ρε, είναι υπερ(εκ)τιμημένοι. Άντε, να λιγοστεύουμε κιόλας, το νερό τελειώνει. +1000:cool:
"electra" Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 ;2371566']Γενικά το επάγγελμα του γιατρού νομίζω ότι είναι υπερβολικά υπερτιμημένο. Αυτό δημιουργείται από άτομα που δεν έχουν ιδέα για το ανθρώπινο σώμα και τις αρρώστιές' date=' οπότε βλέπουν τους γιατρούς σαν θεούς, και μόνο που δεν τους προσκυνάνε. Οι γιατροί στην ουσία εφαρμόζουν θεραπείες που έχουν δοκιμαστεί επανειλημμένως από ερευνητές/βιολόγους (τους πραγματικούς επιστήμονες). Ένας γιατρός μιας ειδικότητας π.χ. πνευμονολόγος, μπορεί σε όλη του την καριέρα να δίνει 10 διαφορετικές συγκεκριμένες θεραπείες, αφού το 90% των ασθενών που αντιμετωπίζει πάσχουν από παρόμοιες ασθένειες. Τι το τρομερό λοιπόν έχει αυτό το επάγγελμα; Τώρα οι γιατροί που ενημερώνονται τακτικά και παρακολουθούν συνέδρια και σεμινάρια, είναι σίγουρα πιο σωστοί επαγγελματίες, αλλά και πάλι στην ουσία αυτό που κάνουν είναι ότι μαθαίνουν για τα καινούρια φάρμακα (που έχουν ανακαλύψει οι ερευνητές/βιολόγοι) και στην συνέχεια τα εφαρμόζουν στους ασθενείς τους, και αν δουν ότι πάει καλά το συνεχίζουν. Όσο αφορά τους χειρουργούς, για τους περισσότερους από μας φαίνεται απίστευτο και τρομερό σχεδόν θεϊκό να επεμβαίνεις με τέτοιο τρόπο σε έναν ανθρώπινο οργανισμό αλλά στην ουσία, και πάλι πρόκειται και στάνταρ πράγματα, αφού όλοι οι οργανισμοί είναι ίδιοι. Εξασκείσαι σε μία είδους εγχείρηση, και την εκτελείς. Υπάρχουν στάνταρ χιλιο-δοκιμασμένες διαδικασίες, μηχανήματα, αναισθησιολόγος, ανοίγεις βγάζεις, βάζεις καθαρίζεις, κλείνεις. Σαν μία μηχανή αυτοκινήτου. Βέβαια εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινη ζωή (γιʼ αυτό και δίνεται τόση βαρύτητα στις σπουδές), αλλά πιστέψτε με, για έναν χειρουργό, μία εγχείρηση (ειδικά οι ρουτίνας) φαίνεται σαν μηχανή αυτοκινήτου. Σίγουρα για να είσαι καλός γιατρός απαιτούνται πολλά πράγματα, (συνεχής ενημέρωση, σταθερά χέρια, επιμέλεια, τελειομανία, υπευθυνότητα, ένστικτο κτλ κτλ), αλλά τα ίδια απαιτούνται για να είσαι και ένας καλός μηχανικός αυτοκινήτων. Αλλιώς αν ξεχάσεις να αλλάξεις τα τακάκια των φρένων… άστα να πάνε.. [/quote'] Βεβαίως και ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη του... Η δική μου είναι ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για ποιο πράγμα μιλάς... 1. Τι είδους μελέτη αναφέρει ότι το 90% των ασθενών πάσχουν από παρόμοιες ασθένειες? Η γενίκευση σου είναι το λιγότερο άκυρη...λίγο αν είχες περάσει από οποιαδήποτε κλινική οποιουδήποτε νοσοκομείου θα καταλάβαινες... οι διαγνώσεις πολλές φορές είναι κοινές...πνευμονία η μία, πνευμονία κι η άλλη...αλλά έχουμε και βρογχοπνευμονία, και λοβώδη πνευμονία, πνευμονία από πνευμονιόκοκκο, πνευμονία από αιμόφιλο, κλπ, κλπ, πνευμονία που θεραπεύεται με αντιβιοτικά και πνευμονία που πάει στη ΜΕΘ. 2. Οι γιατροί κατά τη γνώμη σου το μόνο που κάνουν είναι να ενημερώνονται για νέα φάρμακα και να τα δίνουν στους ασθενείς τους, κι αν παέι καλά τα συνεχίζουν, αν όχι τα κόβουν? Πόση αφέλεια θα πρέπει να έχει κανείς να νομίζει ότι οι γιατροί το μόνο που κάνουν είναι να κάνουν πειράματα στους ασθενείς τους? FYI, τα πειράματα τα κάνουν οι "ερευνητές/βιολόγοι" για τους οποίους μιλάς... Αλλά και πάλι, αν ήξερες λίγο περισσότερο, θα γνώριζες ότι για να φτάσει ο γιατρός να δώσει το φάρμακο, έχει περάσει από μια μεγάλη και συχνά μακρόσυρτη διαδικασία, ώστε να εξασφαλίσει ότι αυτό το φάρμακο και όχι άλλο είναι κατάλληλο και αποτελεσματικό για αυτόν και όχι κάποιον άλλο ασθενή.... Για να μην πω για τα περιστατικά εκείνα για τα οποία ο γιατρός καλείται να μην δώσει κάποιο φάρμακο... 3. Όλοι οι οργανισμοί είναι ίδιοι? Τι λες ρε φίλε...Είσαι εσύ ίδιος με τον πατέρα σου...έχεις τις ίδιες ανατομικές ιδιαιτερότητες? έχεις 100% το ίδιο DNA? την ίδια ομάδα αίματος?...προφανώς για σένα όλοι οι άνθρωποι είναι κρανία, μέλη και στομάχια...ακόμα και τα κοπάδια από αγελάδες έχουν τις διαφορές τους, ήμαρτον δηλαδή...Κι επίσης ο χειρουργός δεν είναι το ΑΖΑΧ ULTRA, ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε, γιατί αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε καν σαν ειδικότητα... Θα ήταν ευτύχημα να ήταν όλα απλοποιημένα σαν μηχανή αυτοκινήτου...αλλά φυσικά και δεν είναι....γι' αυτο και για να γίνεις χειρουργός χρειάζεσαι και τα δυο σου μάτια...για να δεις τι υπάρχει εκεί μέσα όταν ανοίξεις που δεν το περιμένεις, και φυσικά για να το αντιμετωπίσεις κατάλληλα. 4. Η σύγκριση μεταξύ γιατρού και μηχανικού αυτοκινήτων είναι τουλάχιστον περιττή. Οποιοσδήποτε στιοχειωδώς νοήμων μπορεί να κρίνει την χρησιμότητα όλων των επαγγελμάτων, αλλά ταυτόχρονα και τις ιδiαιτερότητες που αντιστοιχούν στο καθένα. Τέλος, κι επειδή την έχω την απορία: εσύ όταν αρρωσταίνεις πού στο κέρατο πας? Στο google? Γιατί αν οι γιατροί σού είναι τόσο τετριμμένοι σε σημείο σχεδόν αχρηστείας, άστο καλύτερα, κάνε τη χάρη στη συνείδηση σου και κάτσε σπίτι να αναρρώσεις, αν δεν χειροτερέψεις... Το γιατί είναι τόσο τρομερό σαν επάγγελμα, ας σου μείνει σαν απορία. Και αν θέλεις να μάθεις, μπες σε μια ιατρική σχολή, γίνε γιατρός, και να σε δω τότε αν θα 'χεις τις ίδιες απόψεις και αν θα εξακολουθεί να σου φαίνεται τοσο απλό. Αρκεί να μην υποφέρει κανένας δύσμοιρος αν πέσει στα χέρια σου...
Houston Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Μπαίνει ο παράγοντας άνθρωπος και κεί αλλάζουν όλα. Ο γιατρός στην ουσία δεν κάνει τίποτα παραπάνω από έναν κτηνίατρο αλλά επειδή η ανθρώπινη ζωή έχει μεγαλύτερη αξία από ένα μοσχάρι χαίρει άλλης εκτίμησης παρόλο που το γνωστικό του αντικείμενο είναι το ίδιο *. Από κει και πέρα ο Max αν κατάλαβα καλά θέλει να πει ότι η επιστήμη είναι κάτι που έχει να κάνει με πνευματική εργασία. Το επάγγελμα του γιατρού όπως και του μηχανικού αυτοκινήτων και ειδικά του χειρούργου είναι περισσότερο χειρονακτική απασχόληση. Δηλαδή διαχωρίζεται η κλινική ιατρική η οποία είναι πρακτική, από την εργαστηριακή ιατρική η οποία είναι η πραγματική επιστήμη. Fidelio δεν είναι ηθικοπλαστικό μόνο το πρόβλημα. Εσύ θα εμπιστευόσουν αυτούς τους γιατρούς για μια πιο σοβαρή εγχείρηση αν χρειαζόταν να κάνεις, σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητά τους σαν επιστήμονες??? Και δεν νομίζω ότι αποτελούν εξαίρεση οι συγκεκριμένοι γιατροί…σε όποιο νοσοκομείο και να πήγαινε ο ασθενής φοβάμαι πως τα ίδια θα γινόταν Αλλά και πάλι, αν ήξερες λίγο περισσότερο, θα γνώριζες ότι για να φτάσει ο γιατρός να δώσει το φάρμακο, έχει περάσει από μια μεγάλη και συχνά μακρόσυρτη διαδικασία, ώστε να εξασφαλίσει ότι αυτό το φάρμακο και όχι άλλο είναι κατάλληλο και αποτελεσματικό για αυτόν και όχι κάποιον άλλο ασθενή.... Και φυσικά να εξασφαλίσει τα ποσοστά του από τις φαρμακευτικές εταιρείες…αστο καλύτερα μεγάλη κουβέντα θ ανοίξουμε...σου πονάει ο λαιμός και σου γράφουν μια τσάντα φάρμακα * θεραπευτές έμβιων οργανισμών
anterovgaltis Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Όσο για τους παθολόγους, μπορώ και εγώ να κάνω την διάγνωση που κάνουν με την βοήθεια της πληροφορικής. Βιαστικά βρήκα αυτό http://www.myelectronicmd.com/ Νομίζω ότι υπάρχουν και καλύτερα. Ε δεν ειναι ακριβως ετσι. Υπαρχει και το κομματι της ληψεως ιστορικου και της κλινικης εξετασης το οποιο το κανει ο γιατρος. Αυτα συνηθως οδηγουν με μεγαλη βεβαιοτητα στη διαγνωση
Fidelio Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 (...)Fidelio δεν είναι ηθικοπλαστικό μόνο το πρόβλημα. Εσύ θα εμπιστευόσουν αυτούς τους γιατρούς για μια πιο σοβαρή εγχείρηση αν χρειαζόταν να κάνεις, σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητά τους σαν επιστήμονες??? λολ, συνεχίζεις να βρίσκεσαι μέσα στην λούμπα που ο ίδιος άνοιξες στον εαυτό σου. Δεν είσαι επιστήμονας ,άρα ΔΕΝ σκέφτεσαι σαν επιστήμονας και εκεί ακριβώς βασίζεται ο "προβληματισμός" σου και για αυτο ακριβώς το ζήτημα που θέτεις είναι επιεικώς αστείο. Η ηθική στην επιστήμη έχει να ασχοληθεί με πολύ σοβαρά θέματα και όχι με αυτούς τους ψευδο-προβληματισμούς που θέτεουν οι μπουρδολόγοι των media (και σύ τους συγοντάρεις) , με αφορμή ένα βίντεο. Δυό πράγματα είναι τα πιο πιθανά με βάση κάποιες απόψεις που διάβασα σε αυτό το thread : α) δεν υπάρχει κανένα υπόβαθρο γνωστικό περι επιστήμης και της μεθοδολογίας της β) η κριτική περι βιο-ηθικής μέσα από ορισμένες τοποθετήσεις βασιζεται σε υποκειμενικές ...κόμπλες !
StavrosD Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Γιατί είμαι επιφυλακτικός με του γιατρούς: 1) Όταν ήμουν 6 ετών, είχα πατήσει μια καρφίτσα,έσπασε και έμεινε στην πατούσα μου. Στον Πύργο προσπαθούσαν 2 ώρες στο χειρουργίο και δεν τα καταφέραν. Στην Αθήνα σε 15 λεπτά όλα ΟΚ. Λεπτομέρεια: Στον Πύργο που δεν είχαν τα κατάλληλα μηχανήματα, μου βγάζαν συνέχεια ακτινογραφίες για να παρακολουθούν που πηγαίνει η καρφίτσα. Μου βγάλαν πάνω από 50 πλάκες, από ακτινοβολία άλλο τίποτα. 2) Η συγχωρεμένη η γιαγιά μου μας "άφησε" στο νοσοκομείο από πνευμονικό οίδημα, ενώ είχε νοσηλευτεί για άλλο λόγο. Οι γιατροί δεν παρατήρησαν ότι σε μερικές μέρες της είχαν βάλει 11 ορούς, πρηζόταν και είχε γεμμίσει μόνο 1 σακουλάκι με τον καθετήρα. Όταν καταλάβαν ότι είχε κατακράτηση (την διάγνωση την έκανε μια θεία μου που ήταν προϊστάμενη σε νοσοκομείο της Αθήνας από την εμπειρία της εκεί, χωρίς να είναι γιατρός) ήταν αργά. 3) Ο πατέρας ενός φίλου (56 ετών) πήγε στο νοσοκομείο στα επείγοντα από μόνος του με ΙΧ επειδή αισθανόταν σαν να έχει έμφραγμα. Τελικά είχε όντως έμφραγμα, και μας "άφησε" στο νοσοκομείο. Ο απινιδωτής ήταν για διακόσμηση μάλλον, ή δεν ήξερε κανείς να τον χρησιμοποιήσει. 4) Σε σοβαρή εγχείρηση γνωστού, ο γιατρός αρνήθηκε να την κάνει πριν λάβει το φακελάκι. Ξέρω πολλά τέτοια περιστατικά, κυρίως σε δημόσια νοσοκομεία. Εννοείται ότι υπάρχουν και επιστήμονες, όπως αυτοί που μου έβγαλαν την καρφίτσα από το πόδι, ή έσωσαν πολλούς άλλους. Οι "γιατροί της συμφοράς" όπως τους λέω, είναι αυτοί που αφήνουν άσχημη εντύπωση για το επάγγελμα.
doctorkostis Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Αυτες τις αποψεις παρακαλω διατηρηστε τις και αν τυχει να αρρωστησετε σοβαρα(το απευχομαι πραγματικα).Οταν ζορισουν τα πραγματα...ξαναμιλαμε.
Nauseas Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Αυτες τις αποψεις παρακαλω διατηρηστε τις και αν τυχει να αρρωστησετε σοβαρα(το απευχομαι πραγματικα).Οταν ζορισουν τα πραγματα...ξαναμιλαμε. Δηλαδή τις σωστές απόψεις και την σωστή κριτική την κάνεις όταν έχεις 2 καρκίνους και 5 AIDS και φωνάζεις "Γιατρε είσαι ο θεός, σώσε με" ?
FilipposMD Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δει κάποιος τα πράγματα. Ένας από αυτούς είναι η υπεραπλούστευση. Σύμφωνα με αυτή, ο γιατρός έχει 5 φάρμακα και τα δίνει, οπότε σιγά την επιστήμη. Αντιστοίχως, ο αρχιτέκτονας τραβάει 10 γραμμές, βασιζόμενος σε 5 βασικές αρχές, οπότε σιγά τ' αυγά. Αλλά και ο πολιτικός μηχανικός, όλο τα ίδια κάνει στα έργα, έχει εκεί έναν μπούσουλα και κάνει τα ίδια πράγματα στάνταρ. Τίθεται βέβαια το εξής ερώτημα. Αφού είναι τόσο απλό, γιατί κάποιος πρέπει, μετά το λύκειο, να σπουδάζει 11 χρόνια και να διαβάσει (και να μάθει) 15-20 χιλιάδες σελίδες, για να γίνει παθολόγος; Είναι τόσο βλάκας ή δεν ξέρει το google; Για να μην σχολιάσω την πρωτοπόρα άποψη ότι η κλινική ιατρική είναι χειρωνακτική εργασία... Σε όλους εσάς που βλέπετε έτσι τα πράγματα, θα πρότεινα να βρείτε κάπου ένα βιβλίο παθολογίας 6ου έτους της ιατρικής. Διαβάστε 5 σελίδες για ένα νόσημα που σας φαίνεται απλό. Την υπέρταση πες. Αν καταλάβετε τίποτα, γράψτε μου. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον προγραμματισμό και για τα μαθηματικά και για τη νομική κτλ. Υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό. Τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα και απλά όσο κάποιοι νομίζουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.