Προς το περιεχόμενο

Άλλαξα μπαταρία και τώρα.. Boot Failure - System Halted

menmas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Ο Η/Υ έπαθε κάτι σαν Αλτζχαιμερ και ρωτώντας έμαθα ότι φταίει η μπαταρία.

Την έβγαλα και πηρα μια αντίστοιχη.

Την έβαλα πάνω και έκανα εκκίνηση και φαντάστικα θα πάνε όλα καλα αλλά όχι!

Εκεί που το παλέυει να μπεί βγάζει τα εξής μηνύματα

CMOS Battery Low

CMOS DateTime Not Set

Press F1 to Run Setup

Hit<F12> if you want to boot from the network.

Εγώ μπαίνω στο F1 και ελέγχω το Priority Boot device να δω τι γίνεται

Και έχει μόνο

1st Boot Device {Removeable Device] και είναι ανενεργό!Δεν μπορώ να επιλέξω κάτι.

Κάνοντας exit μου απαντάει

Boot Failure

System Halted

Τι να κάνω?Τα χάλασα όλα?Δεν θέλω να κάνω φορματ!!!!!!

Από το bios ίσως μπορώ να κάνω κάτι?

Καμιά ιδέα? Help!!!

Δημοσ.

Ίσως απλά πρέπει να βάλεις μια ημερομηνία στο setup του BIOS. Κάνε το και άμα δεν φτιάξει μάλλον δεν τοποθετήθηκε καλά η νέα μπαταρία ή δεν είναι ακριβώς ίδιου τύπου με την προηγούμενη.

Δημοσ.

Η μπαταρία σου χρειάζεται μόνο αν το pc πάψει να είναι στην μπρίζα, για να μη χάσει το BIOS τις ρυθμίσεις του. Και φυσικά, το φορμάτ που αναφέρεις, δεν έχει να κάνει με τις ως τώρα περιπέτειές σου (..δεν "χάλασες" κάτι δηλαδή).

Δοκίμασε αν το pc έχει την ίδια συμπεριφορά χωρίς καθόλου μπαταρία επάνω.

Δημοσ.
Ίσως απλά πρέπει να βάλεις μια ημερομηνία στο setup του BIOS. Κάνε το και άμα δεν φτιάξει μάλλον δεν τοποθετήθηκε καλά η νέα μπαταρία ή δεν είναι ακριβώς ίδιου τύπου με την προηγούμενη.

Προσπάθησα να αλλάξω την ημερομηνία αλλά δεν μπορω!!Θα το ξανακοιτάξω μήπως δεν το κάνω καλα΄.

Όσο για την μπαταρία την έβαλα και την ξαναέβλα την "πίεσα".Πως να μην τοποθετείται καλά?έκανε καλή επαφή απότι είδα.

Ίδιου τύπου τι εννοείς?Αυτή που πήρα είναι Kodac αυτή που είχε ήταν Νov..κάτι.

Μπορώ από κάπου να δω ποιές μπαταρίες υποστηρίζει η μητρική μου?

-----Προστέθηκε 16/10/2008 στις 12 : 27 : 24-----

Η μπαταρία σου χρειάζεται μόνο αν το pc πάψει να είναι στην μπρίζα, για να μη χάσει το BIOS τις ρυθμίσεις του. Και φυσικά, το φορμάτ που αναφέρεις, δεν έχει να κάνει με τις ως τώρα περιπέτειές σου (..δεν "χάλασες" κάτι δηλαδή).

Δοκίμασε αν το pc έχει την ίδια συμπεριφορά χωρίς καθόλου μπαταρία επάνω.

Εννοείς να το βγάλω από την πρίζα και μέτα την βάλω πάνω?

(Χαίρομαι για το φορματ!!Άρα διορθώνεται το θέμα!)

Ακρίβως την ίδια συμπεριφορά έχει και χωρίς μπαταρία.

Θα ξαναδοκιμάσω αυτά που μου είπατε και θα δώ

Σας ευχαριστώ !

Δημοσ.

Η μπαταρία είναι απαραίτητη, δεν είναι μόνο για τις ρυθμίσεις, αν δεν υπάρχει ρολόι παρατηρούνται όντως φαινόμενα "τρέλας".

Υ.Γ. Τώρα μόλις τί παρατήρησα: στον παλιό μου ΡΙΙΙ που τον έχω 8 χρόνια (και από τον οποίο σας γράφω αυτή τη στιγμή) ακόμα δεν έχει τελειώσει η μπαταρία!!! Μπράβο ASUS, χα...

Δημοσ.

..η δικιά μου εμπειρία πιο πολύ ότι πρόκειται για urban legend μου κάνει (όπως το ότι αν συνδέσεις δύο ATAPI συσκευές, διαφορετικής "ταχύτητας", στο ίδιο κανάλι, θα εξομειωθεί η ταχύτητα της "γρηγορότερης" με την της "αργότερης"...), καθώς σε μία Αbit BH6 και μία ECS P6BAT-A+ που δουλεύω πότε-πότε χωρίς τις μπαταρίες (απλά δεν βγαίνει το καλώδιο απ' το τροφοδοτικό), ποτέ δεν είχα "μόνιμα" προβλήματα αυτού του τύπου με αυτές, κι αν δεν κάνω λάθος, τα ρολόγια τους επίσης μια χαρά είναι, διότι (χωρίς να είμαι 100% σίγουρος), νομίζω ότι η μπαταρία δίνει ρεύμα μόνο όταν δεν παίρνει η CMOS απ΄τη μητρική/το τροφοδοτικό δηλαδή (θα εξηγούσε και το ότι συνήθως οι μπαταρίες αυτές είναι μακροβιότατες). Πράγμα λογικό, μιας και συμβαίνει σε άπειρες περιπτώσεις με ηλεκτρονικά που παίρνουν και ρεύμα και μπαταρίες.

Εκτός κι αν παίρνει απ' τη μπαταρία πρώτα, και απουσία μπαταρίας "βολεύεται" με το τροφοδοτικό (αυτό θα "εξηγούσε" το ότι παρουσία "αποδυναμωμένης" μπαταρίας, παρουσιάζονται προβλήματα)

Δημοσ.

Πιθανότατα ναι, ένας καλός σχεδιαστής θα το κάνει όπως λες. Αλλά δε νομίζω να υπάρχει υπολογιστής που βρίσκεται στην μπρίζα από τότε που αγοράστηκε! Π.χ. εγώ μόλις τελειώνω κλείνω τα πάντα από πολύμπριζο που είναι όλα πάνω.

Τί ακριβώς είναι "αστικός μύθος"? Η μπαταρία είναι απλά αναγκαία, αλλιώς δεν θα έκαναν τον κόπο να τη βάλουν.

Δημοσ.

Hello!!

Σας γράφω από το pc μου!Τι χαρά !

Κατατρόμαξα!

Σας ευχαριστώ πολύ!

Τελικά ημερομηνία έπρεπε να αλλάξω απο το bios. Είχα ξαναπροσπαθήσει αλλά δεν μπορούσα αλλά λίγο παραπάνω που το είδα το βρήκα!

(Από το άγχος μου δεν έβλεπα το index που έχει δίπλα για το πως γίνεται η αλλαγή.

Έτσι αντί να πατήσω + και - για την αλλαγή πατούσα τα βελάκια και φυσικά με πήγαιναν σε άλλο tab!!!)

Δεν ήθελε κόπο, τρόπο ήθελε!

Σας ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...