Προς το περιεχόμενο

θερμοκρασίες

mk2_racer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για σας είμαι καινούριος στο Forum και θα ήθελα τις γνώσεις σας.Λοιπόν στο θέμα έχω ένα υπολογίστη p4 3.0ghz northwood stock fan ο οποίος είχε idle=40-43c και full load 56-58c.Εχθές άρχισα να κάνω overclock στην αρχή τον πήγα 3.2ghz και οι θερμοκρασίες ήταν 2 βαθμοί παραπάνω μετά το πήγα 3.4ghz και οι θερμοκρασιές που έχω τώρα είναι

idle=45-47c και full load 62-63c.Είναι καλά σε αυτές τις θερμοκρασίες ή πρέπει να αγοράσω aftermarket ψύχτρα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σηκώνει άνετα, αλλά όσο ανεβαίνεις θα θέλει και τάση σε λίγο. (3.6+)

Κάνε ένα καθαρισμό της πάστας βάλε μια καλή και δες θερμοκρασίες.

Αν ανεβαίνουν πολύ στα 3.6+, βάλε μια aftermarket.

Ναι το vcore εννοει! Εντάξη καλά έφτασες με την μαμισια τάση αλλά για παραπάνω κατα πάσα πιθανότητα θα χρειαστει περισσοτερη τάση οποτε και θα ανέβουν αρκετά και οι θερμοκρασίες και θα χρειαστείς aftermarket!

παντα απο bios. ανεβασε τα mhz στα 3.6 οπως θελεις. αν δεν αντεχει ανεβασε οσο λιγοτερο γινετε την ταση.αν αντεχει εισαι οκ. (αν θες ανεβαζεις κιαλλο τα mhz) απλα εχε τον νου σου οτι οι θερμοκρασιες ανεβαινουν απο την αυξηση της τασης πολυ περισσοτερο απο οτι με την αυξηση των mhz

α πολυ ωραια τα λες :) αν ηταν ετσι θα καναμε ολοι oc χωρις να υπαρχει αναγκη για εξτρα ψυξη.

η παραπανω ταση βοηθα στην σταθεροτητα. αν κατεβασεις την ταση δεν θα ξεκινα καν.

αν θες να εχεις καλυτερες θερμοκτασιες μπορεις να κατεβασεις την ταση αλλα και τα mhz.συνηθως σε default μπορεις λιγο να κατεβασεις την ταση χωρις να χασεις σε σταθεροτητα.

google....underclock + undervolt το αντιθετο του overclock.

κανοντας ολα αυτα ελπιζω να εχεις κλειδωσει τα mhz της agp.ε?

δεν εχεις μεγαλες θερμοκρασιες για να εχεις τετοιο προβλημα. το oc που κανεις ειναι μικρο. αν αρχισεις και βαζεις μεγαλες τασεις θα χρειαστεις οποσδηποτε. και εξαλλου το cpu σου ειναι πολυ παλιο για να καταλαβεις διαφορες. περισσοτερο για ψυχολογικους λογους ή για hobby κανεις oc.

και εξαλλου μην παρεις ψυκτρα που να κοστιζει οσο το cpu σου :)

ευχαριστω για τις συμβουλες σου το overclock το κανω μηπως εχει καμια διαφορα αλλα και για πλακα.κατι αλλο ξερεις ποσο ειναι η max θερμοκρασια για το cpu μου??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...