nske Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Η αλήθεια είναι ότι όσο στο PC εγκαθιστάς software τόσο πιο κοντά οδεύεις προς την τελική κατάρρευση που θα οδηγήσει στο format. Στα Windows ίσως, αλλά PC δε σημαίνει απαραίτητα και Windows. Στο desktop PC μου χρησιμοποιώ την ίδια "εγκατάσταση" Gentoo που είχα και πριν 6 χρόνια. Έχει υποστεί δε ξέρω κι εγώ πόσα major upgrades και rebuilds της glibc, του gcc και των άλλων βασικών υποσυστημάτων, εγκαταστάσεις και απεγκαταστάσεις αμέτρητων εφαρμογών, πολλές από τις οποίες beta ή development snapshots, migrations σε διάφορα filesystems -ακόμη και σε reiser4-, αλλά δεν είναι καθόλου πιο κοντά σε κάποια κατάρρευση από ότι ήταν την πρώτη μέρα.
haHa Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Πάντως μερικά ποστ εδώ μέσα αξίζουν κορνιζάρισμα... Να τα διαβάζεις όταν έρχεται παρέα στο σπίτι, όταν νιώθεις χάλια... σε τέτοιες περιπτώσεις... Πραγματικα... Κ το αστειο ειναι πως συνεχιζουν να λενε τα ιδια ανεκδοτα, παρολο που κανενας δεν τους παιρνει στα σοβαρα.. Μαλιστα ελλειψη επιχειρηματων, καταφευγουν σε χαρακτηρισμους.. Οσο επιτρεπει η νοημοσυνη του καθενος!
ixthy Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Πραγματικα... Κ το αστειο ειναι πως συνεχιζουν να λενε τα ιδια ανεκδοτα, παρολο που κανενας δεν τους παιρνει στα σοβαρα.. Μαλιστα ελλειψη επιχειρηματων, καταφευγουν σε χαρακτηρισμους.. Οσο επιτρεπει η νοημοσυνη του καθενος! Sorry εννοείς εμένα τώρα; Δε νομίζω ότι έκανα κάποιο χαρακτηρισμό και μιλάω πάντα με γεγονότα και επιχειρήματα. Ακόμα όμως και αν θεωρείς ότι λέω αρλούμπες, δε μπορείς να λες ότι προσέβαλα κάποιον εδώ. Ειδικά στο post στο οποίο αναφέρεται ο Alexzzz ποιον χαρακτηρίζω αρνητικά; -----Προστέθηκε 21/1/2009 στις 04 : 45 : 41----- Στα Windows ίσως, αλλά PC δε σημαίνει απαραίτητα και Windows. Στο desktop PC μου χρησιμοποιώ την ίδια "εγκατάσταση" Gentoo που είχα και πριν 6 χρόνια. Έχει υποστεί δε ξέρω κι εγώ πόσα major upgrades και rebuilds της glibc, του gcc και των άλλων βασικών υποσυστημάτων, εγκαταστάσεις και απεγκαταστάσεις αμέτρητων εφαρμογών, πολλές από τις οποίες beta ή development snapshots, migrations σε διάφορα filesystems -ακόμη και σε reiser4-, αλλά δεν είναι καθόλου πιο κοντά σε κάποια κατάρρευση από ότι ήταν την πρώτη μέρα. Έχεις δίκιο. Εννοούσα windows. Αυτά μας κάνει η microsoft και η όλη βιομηχανία. Έχουμε ταυτίσει τα windows με το pc. Σε αυτό φταίει και η Apple με τις διαφημίσεις της. Άλλωστε ακόμα και τα macintosh pcs είναι (personal computers). Τώρα για το unix τι να λέμε... και το mac unix τρέχει ουσιαστικά. Απλώς του λείπει η φιλικότητα. Αλλά ελπίζουμε στο ubuntu που όλο και βελτιώνεται.
haHa Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Φιλε μου, αν δεν εκανες χαρακτηρισμους, προφανως κ δεν αναφερομαι σε εσενα.. Βλεπεις οτι υπαρχουν αλλα ατομα που γραφουν ανεκδοτα κ χαρακτηρισμους κ γελοιοποιουνται μονα τους ..
ixthy Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Επίσης να πω ότι το chkdsk αρνείται πεισματικά να μου ελέγξει το c: στο bootcamp. Λέει ότι δεν μπορεί να αποκτήσει direct access. Επίσης το macdrive αρνείται να τρέξει στα vista 64. Επίσης δε δουλεύει για κάποιο λόγο και το true image. Προσπαθώ να κάνω ένα migration των vista σε εξωτερικό σκληρό και δεν μπορώ. Μια διαδικασία που στο mac γίνεται με 3 κλικ από το tab restore του disk utility. Για πείτε μου τώρα... πόσοι i7 θα με σώσουν; Πόση ram και πόσες διπλοπύρηνες κάρτες γραφικών; Επίσης με το paragon ntfs μπορώ μέχρι και να φορμάρω δίσκους σε ntfs και αυτό που δε μου κάνει το chkdsk το κάνω από το disk utility από το mac. Αλλά εντάξει ρε παιδιά... μετά από τόσα που έχω γράψει τι να πω... έχετε δίκιο. Λέω αρλούμπες!
alexzzz Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Θα έκανες ποτέ παράπονα στην apple για την hackintosh έκδοση που έχεις στο pc σου; Μην κάνεις λοιπόν παράπονα για τα προβλήματα που έχεις περνώντας win στα mac...
ixthy Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Φιλε μου, αν δεν εκανες χαρακτηρισμους, προφανως κ δεν αναφερομαι σε εσενα.. Βλεπεις οτι υπαρχουν αλλα ατομα που γραφουν ανεκδοτα κ χαρακτηρισμους κ γελοιοποιουνται μονα τους .. haHa να ξέρεις ότι εκτιμώ αυτά που γράφεις και τα παρακολουθώ με αρκετό ενδιαφέρον. Να είμαι και γω ειλικρινής σε ένα post είχα τσαντιστεί με τον Alexzzz και ξέφυγα και ζητώ συγγνώμη για αυτό. Θα συμφωνήσω ότι είναι καλό να μη χαρακτηρίζουμε και να μην προσβάλλουμε. Είναι κρίμα να γίνεται κάτι τέτοιο σε ένα τόσο ωραίο forum. -----Προστέθηκε 21/1/2009 στις 05 : 07 : 49----- Θα έκανες ποτέ παράπονα στην apple για την hackintosh έκδοση που έχεις στο pc σου; Μην κάνεις λοιπόν παράπονα για τα προβλήματα που έχεις περνώντας win στα mac... Άλλο hackintosh και άλλο bootcamp που μπορείς να βάλεις original vista. Τέλος πάντων το ίδιο πρόβλημα που έχω εγώ το έχουν πολλοί windows users και δεν έχει σχέση με το bootcamp. Αν ρίξεις μια ματιά στο google θα δεις. Βέβαια υποπτεύομαι ότι μπορεί να φταίει το parallels desktop γιατί βρήκα κάτι σχετικό με αυτό. Πάντως μου φαίνεται ότι πάλι τη λύση θα τη βρώ από το disk utility. Θα δοκιμάσω το migration με αυτό και θα σας πω τι πέτυχα.
haHa Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Επίσης να πω ότι το chkdsk αρνείται πεισματικά να μου ελέγξει το c: στο bootcamp. Λέει ότι δεν μπορεί να αποκτήσει direct access. Επίσης το macdrive αρνείται να τρέξει στα vista 64. Επίσης δε δουλεύει για κάποιο λόγο και το true image. Προσπαθώ να κάνω ένα migration των vista σε εξωτερικό σκληρό και δεν μπορώ. Μια διαδικασία που στο mac γίνεται με 3 κλικ από το tab restore του disk utility. Για πείτε μου τώρα... πόσοι i7 θα με σώσουν; Πόση ram και πόσες διπλοπύρηνες κάρτες γραφικών; Επίσης με το paragon ntfs μπορώ μέχρι και να φορμάρω δίσκους σε ntfs και αυτό που δε μου κάνει το chkdsk το κάνω από το disk utility από το mac. Αλλά εντάξει ρε παιδιά... μετά από τόσα που έχω γράψει τι να πω... έχετε δίκιο. Λέω αρλούμπες! Φιλε εχεις προβλημα με το software αλλων εταιριων.. Και εγω εχω προβλημα με το macfuse+ntfs 3g σε mac os x οπου δεν εγραφε ολα τα αρχεια κ εχασα καποια δεδομενα. Θα βγω κ θα λεω οτι φταιει το mac os x κ οχι το macfuse?? Ετερον εκατερον! Ή για τους αστειους drivers της apple σε windows, την χαμηλη αυτονομια κ τις υψηλες θερμοκρασιες των macbook pro σε windows θα κατηγορω την ms? Οχι βεβαια! Υ.Γ: Το chdsk δεν μπορει λογικα να κανει scan στο δισκο του λειτουργικου οταν ειναι σε χρηση.
alexzzz Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Άλλο hackintosh και άλλο bootcamp που μπορείς να βάλεις original vista. Τέλος πάντων το ίδιο πρόβλημα που έχω εγώ το έχουν πολλοί windows users και δεν έχει σχέση με το bootcamp. Αν ρίξεις μια ματιά στο google θα δεις. Βέβαια υποπτεύομαι ότι μπορεί να φταίει το parallels desktop γιατί βρήκα κάτι σχετικό με αυτό. Πάντως μου φαίνεται ότι πάλι τη λύση θα τη βρώ από το disk utility. Θα δοκιμάσω το migration με αυτό και θα σας πω τι πέτυχα. Επιφανειακά είναι άλλο... αλλά όταν κάτι γίνεται με "πατέντα" δεν μπορείς να το κατηγορείς που δεν δούλεψε... Σου ξαναφέρνω το παράδειγμα του hackinhtosh και σου λέω ότι είναι σαν να μην μου δουλεύει το wifi και να κατηγορώ την apple για αυτό
telegamesvg Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Σου ξαναφέρνω το παράδειγμα του hackinhtosh και σου λέω ότι είναι σαν να μην μου δουλεύει το wifi και να κατηγορώ την apple για αυτό Θα σου πω κ εγω οτι ειναι ατυχες το παραδειγμα ..
alexzzz Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Θα σου πω κ εγω οτι ειναι ατυχες το παραδειγμα .. όλα τα λεφτά ήταν το πως τεκμηρίωσες την άποψη σου.
haHa Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Παντως σχεδον ποτε η εγκατασταση windows σε mac laptop δεν ηταν τελειως απροβληματιστη.. Τα εμποδια τα βρισκεις με το που ξεκινας.. Δεν μπορεις να εχεις ευκολα μονο windows, αλλα χρειαζεσαι να κρατησεις κ το mac os x. Μετα ερχεται το πονεμενο θεμα των drivers της apple. Τι προκειται για την καρτα γραφικων , τι για το touchpad κλπ, οι περισσοτεροι drivers ειναι μετριοτατοι. Ταυτοχρονα, τα περισσοτερα macbook pro λογω κακων drivers κλπ ανεβαζουν μεγαλυτερες θερμοκρασιες κ εχουν μικροτερη αυτονομια σε windows απο οτι σε mac os x. Πολλοι για αυτα τα προβληματα κατηγορουν την ms κ λενε ποσο ανωτερο ειναι το mac os x ,αφου εκει το μηχανημα δεν ζεσταινεται κλπ..(ασχετα αν υπαρχουν ποιοτικα pc laptop που εχου μεγαλυτερη αυτονομια κ χανηλοτερες θερμοκρασιες απο οτι τα macbook pro σε mac os x) Αντιθετα για αρκετα προβληματα drivers σε mac os x (πχ το προσφατο προβλημα με το γυαλινο trackpad που σταματαγε που κ που να δουλευει, το προβλημα με τις 9600m gt) δεν φαινεται να ενοχλουν αρκετους .. Τα μεγαλα προβληματα θερμοκρασιων που εχουν ιδιαιτερα μερικα παλιοτερα macbook pro ή το ευρυτατο προβλημα(εχει βουηξει ολο το net για το λεγομενο core shutdown, ορος που βγηκε αποκλειστικα για το macbook air) της πρωτης γενιας macbook air που κολλαγε ακομα κ σε απλη θεαση ενος youtube video δεν φαινεται να τα στηλιτευουν.. Ή τα ψεμματα που λεει η apple για να εξαπατησει υποψηφιους αγοραστες μερικοι τα ξεχνανε.. Δυο μετρα κ δυο σταθμα.... Αυτο που λεω λοιπον ειναι, να προσπαθουμε να βλεπουμε τα πραγματα απο ολες τις πλευρες.. Δυστυχως ομως υπαρχουν ατομα που θα εξακολουθουν να δικαιολογουν τα ψεμματα της apple (ή της ms,hp αντιστοιχα), που θα θεωρουν οτι ενα μονοπυρηνο imac g5 θα τρεχει καλυτερα απο εναν διπυρηνο pc (που εχει επιδοσεις διπυρηνου powermac g5 ), που θα κατηγορουν την ms για την ανικανοτητα της apple να δωσει σωστους drivers, που θα κατηγορουν την apple για προβληματα που εχουν σε mac os x ενω απλα φταινε οι ιδιοι ή το software που χρησιμοποιουν κλπ.
telegamesvg Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 όλα τα λεφτά ήταν το πως τεκμηρίωσες την άποψη σου. :-D Μα βρε συ να τεκμηριωσω το αυτονοητο ? Τo bootcamp ειναι κατι επισημο και με 100% υποστηριξη , ενω το hacintosh ειναι κατι ανεπισημο με οτι αυτο συνεπαγεται και πανω απ'όλα μεγαλος μπελας να το εγκαταστησεις , αλλα και οταν καταφερεις να το εγκαταστησεις ειναι μπελας να το εχεις up to date ..
alexzzz Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 :-D Μα βρε συ να τεκμηριωσω το αυτονοητο ? Τo bootcamp ειναι κατι επισημο και με 100% υποστηριξη , ενω το hacintosh ειναι κατι ανεπισημο με οτι αυτο συνεπαγεται και πανω απ'όλα μεγαλος μπελας να το εγκαταστησεις , αλλα και οταν καταφερεις να το εγκαταστησεις ειναι μπελας να το εχεις up to date .. Επίσημο από την apple... όχι από την Microsoft της οποίας είναι τα windows... thats my point...
telegamesvg Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Παντως ποτε η εγκατασταση windows σε mac laptop δεν ηταν χωρις προβληματα.. Τα εμποδια τα βρισκεις με το που ξεκινας.. Δεν μπορεις να εχεις ευκολα μονο windows, αλλα χρειαζεσαι να κρατησεις κ το mac os x. Μετα ερχεται το πονεμενο θεμα των drivers της apple. Τι προκειται για την καρτα γραφικων , τι για το touchpad, οι περισσοτεροι drivers ειναι μετριοτατοι. Ταυτοχρονα, τα περισσοτερα macbook pro λογω κακων drivers κλπ ανεβαζουν μεγαλυτερες θερμοκρασιες κ εχουν μικροτερη αυτονομια σε windows. Πολλοι για αυτα τα προβληματα κατηγορουν την ms.. Για ολα σχεδον τα παραπανω ευθυνονται τα vista ...Αλλωστε ολοι μιλουν για το ποσο ενεργοβορο ειναι αυτο το λειτουργικο ... Ειναι φυσικο για καποιον που εχει δουλεψει OS X ,οταν παει σε vista να παραπονιεται για πολλα πραγματα ... Αντιθετα για αρκετα προβληματα drivers σε mac os x (πχ το προσφατο προβλημα με το γυαλινο trackpad που σταματαγε που κ που να δουλευει, το προβλημα με τις 9600m gt) δεν φαινεται να ενοχλουν αρκετους .. Δυο μετρα κ δυο σταθμα.... Εδω να πω οτι τουλαχιστον εγω , εχω ηδη ανοιξει 2-3 θεματα για τετοιου ειδους προβληματα , με τελευταιο το θεμα με τις 9600.. Τουλαχιστον ,ομως ξερεις οτι θα υπαρξει αντιμετωπιση απο την πλευρα της apple και δεν κρεμεσαι απο τις διαθεσεις του καθε third part προμηθευτη..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.