Mercyful_Fate Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Μην το κουράζετε τόσο πολύ το θέμα. Η σύγκριση του hardware είναι σχετικά εύκολη, ειδικά μετα την μετάβαση σε intel της πλατφόρμας της Apple. Το να λες ότι π.χ. το τάδε μηχάνημα με Windows είναι λίγο πιο γρήγορο/αργό από το τάδε μηχάνημα με Mac OS είναι συζητήσιμο. Το να συγκρίνεις όμως μονοπύρηνους με διπύρηνους είναι καπως παρατραβηγμένο. Πλέον οι πλατφόρμα της Apple είναι ίδια μ' αυτή των συμαβατικών pc, και αυτο αποδεικνύεται περίτρανα από τα osx86 projects. Η Apple πουλάει καινοτομία στα "περιφερειακά" με τα οποία εξοπλίζει του υπολογιστές της, όπως το άψογο trackpad των Macbook, και άλλες λεπτομέριες που κάνουν τη διαφορά σε ένα μηχάνημα. Όσο αφορά όμως τον hardware-ικο σκελετό του μηχανήματος, πουλάει ότι ακριβώς πουλάνε και οι υπόλοιποι κατασκευαστές. Επίσης, τα apple μηχανήματα είναι πολύ ποιοτικά, από τα πιο ποιοτικά που υπάρχουν, αλλά είναι 2-3 κατασκευαστές που φτιάχνουν και αυτοί πολύ ποιοτικά μηχανήματα (ίσως όχι λευκά και με multitouch trackpad, αλλά ποιοτικότατα σε θέματα κατασκευής και υλικών). Η διαφορά των mac με τα pc είναι ποιοτική, όχι ποσοτική. Σου δίνει το Mac OS + πολλές καινοτομίες σε θέματα κατασκευής, υλικών και ευκολιών στη χρηση του μηχανήματος. Δεν σου δίνει κάτι εξαιρετικά διαφορετικό σε επεξεργαστική απόδοση από ένα μηχάνημα παρόμοιων specs. Είναι σημαντικό να αισθανόμαστε καλυμμένοι με το μηχάνημα που αγοράζουμε (σε μια τιμή διόλου ευκαταφρώνητη), αλλά είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζουμε ακριβώς τι αγοράζουμε (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αγοράσαμε γουρούνι στο σακι, δεν εννοώ αυτό).
XPHSTOS_ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 @ waves ΧαχαΧαχαχαχΑΧαΧα.... Καλό καλό... @ all Τα πράγματα είναι απλά. Τα mac σαν hardware δεν είναι καλύτερα από τα pc...! Τα λειτουργικά τους είναι που κάνουν την διαφορά. Σαφώς το Leopard είναι ανώτερο των windows. (Το linux είναι ανώτερο των windows και τα βάζω στο ίδιο καζάνι με το leopard απλά απευθύνονται σε διαφορετικό target group). Απλά τα windows επειδή έχουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας έχουν και τις περισσότερες εφαρμογές για τους χρήστες τους. Οπότε κάποιοι αναγκαστικά παραμένουμε σε αυτά. Τελεία και παύλα. Κάποιος που ξέρει, και διαλέγει συνειδητά ένα λειτουργικό δεν είναι χαζός... Το κάνει για κάποιο λόγο.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 @ waves Οπότε κάποιοι αναγκαστικά παραμένουμε σε αυτά. Τελεία και παύλα. Α μπραβο, ειπες αυτο που σκεφτομουν!
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Για να το λες εσυ,μαλλον ετσι θα ειναι.. Άμα δεν έχεις διάθεση να ακούσεις μια άλλη άποψη και να ξεκολλήσεις λίγο από όλη αυτή την τεχνοκρατία που σου έχει κάνει το μυαλό ομελέτα, πες το να τελειώνουμε. Οι ειρωνίες περισσεύουν. Οι περισσότεροι (συντριπτικά περισσότεροι) άνθρωποι δε σκέφτονται σαν εσένα (πχ δε βγάζουν συμπέρασμα για την ταχύτητα από τα benchmarks) και τους καθοδηγείς λάθος. Τα στοιχεία σου τα έχω γράψει. Και μ' έχεις βάλει και να τα επαναλάβω. Δε θα κάνουμε αυτή τη δουλειά συνέχεια. Και δε χρειάζεται και κάτι παραπάνω από το να κοιτάξεις δίπλα σου και να ΔΕΙΣ. Εκτός αν θέλεις να μου πεις ότι εσένα όλοι σου οι γνωστοί με laptop 4 χρόνων, δεν έχουν προβλήματα και δεν σκέφτονται να τ' αντικαταστήσουν (που ίσως είναι και πιθανό, γιατί μπορεί να κάθεσαι και να τους τα φτιάχνεις, τουλάχιστον εγώ την έχω κάνει αυτή τη δουλειά άπειρες φορές). Εγώ τουλάχιστον, καταλαβαίνω το σημείο που διαφωνείς, και καταλαβαίνω και τον τρόπο που σκέφτεσαι και τον σέβομαι, έστω και διαφωνόντας. Δε σου έγραψα πουθενά ότι θα κάνεις γρηγορότερα συμπιέσεις με Mac 4 ετών ή ότι θα βλέπεις ταινίες απίστευτα υψηλής ανάλυσης σε μια οθόνη που σηκώνει το πολύ μέτρια, επειδή μπορεί να έχεις την κ... να δεις αν γίνεται. Όμως ο Mac θα λειτουργεί καλύτερα. Θέλεις γιατί από την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων κανείς δεν έχει όρεξη να κάνει φορμάτ στα PC του; Θέλεις γιατί δεν μπορεί να ξαναβρεί τα προγράμματα που έχει εγκαταστήσει; Θέλεις γιατί δεν ξέρει και δεν έχει χρόνο και όρεξη να ασχοληθεί; Για οποιονδήποτε λόγο, τα laptop 4 χρόνων έχουν αγαναχτίσει τους ιδιοκτήτες τους και τα πετάνε. Τα Mac κρατάνε ακόμα, η αδερφή μου είναι ο πιο άθλιος χρήστης υπολογιστή που ξέρω, κι όμως δεν του έχει δημιουργήσει πρόβλημα που να την οδηγήσουν στο να μην μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. Μπορεί να θεωρείς χαζομάρα τους ότι οι περισσότεροι δε θέλουν να κάτσουν να "διορθώσουν" τα laptop τους, αλλά έτσι είναι. Οι πιο πολλοί άνθρωποι έχουν δουλειές συνέχεια, δεν έχουν χρόνο και διάθεση να μάθουν τι σημαίνει drivers, τι σημαίνει format και γιατί τα Windows καθυστερούν και το μόνο που κάνουν καλά είναι να συμπιέζουν ταινίες. Και κάτι ακόμα. Είχα PC από τότε που η αιχμή της τεχνολογίας ήταν ο 386 με το DOS και έχω μάθει όλα τους τα κόλπα και τα τερτίπια, να τα λύνω, να τα δένω και να πειραματίζομαι πάνω τους. Το βρίσκω κάπως άκομψο να με χαρακτηρίζεις άσχετο, και ειδικά από τη στιγμή που ο λόγος είναι ότι απλά δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Λίγο φιλότιμο, για να γίνεται σωστά η συζήτηση. Και λιγότερες συμβουλές στους άλλους να ξεκολλήσουν.
ixthy Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Η αλήθεια είναι ότι όσο στο PC εγκαθιστάς software τόσο πιο κοντά οδεύεις προς την τελική κατάρρευση που θα οδηγήσει στο format. Στο mac βάζω ότι μου κατέβει στο μυαλό και θεωρώ χρήσιμο. Το έχω κάνει κυριολεκτικά κούκλα με την προσθήκη πολλών προγραμμάτων και utilities και ειλικρινά δεν μπορώ να ξεκολλήσω από αυτό το εργαλείο. Επίσης ξέρω ότι επενδύω χρόνο χτίζοντας το σύστημα μου έτσι όπως θέλω, χωρίς να κινδυνεύω κάποια στιγμή να δω το σύστημά μου να σέρνεται. Όλα πάνε μια χαρά, δε νομίζω να κάνω ποτέ φορμάτ στη ζωή μου και μου φαίνεται απλώς απίστευτο όλο αυτό. Σήμερα παραλίγο να πάρω τα vista μου στο χέρι, απλώς επειδή απεγκατέστησα το acronis migrate. Τι να πω... Για μένα η διαφορά είναι τεράστια. Απλώς δεν μπορώ πια να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς Leopard. Από δω και πέρα θα έχω τουλάχιστον ένα laptop mac. Με το OSX86 ίσως ασχοληθώ μπας και καταφέρω και περάσω Leopard στο PC μου όταν και αν το αναβαθμίσω. Βαριέμαι βέβαια να διαβάζω οδηγίες που δεν ξέρω αν θα με βγάλουν πουθενά και μου φαίνονται κάπως περίπλοκες ενώ με χαλάει ότι δε θα μπορώ να κάνω update του λειτουργικού χωρίς format. Τέλος πάντων θα δείξει. Τέλος πάντων manuel νοιώθω τι λες... Όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο με pentium 100 και windows 95 (μόλις το είχα αγοράσει) έβλεπα ένα desktop macintosh του καθηγητή μου στη βιοχημεία με ασπρόμαυρη οθόνη δεν ξέρω πόσων ετών μηχάνημα (το είχε όταν ήταν ακόμα στην Αμερική) να κάνει κυριολεκτικά πράγματα που στο pc μόνο στη φαντασία μου τα είχα δει. Απίστευτο interface και απίστευτες εφαρμογές. Με λίγα κλικ αυτό το μηχάνημα ήταν απίστευα παραγωγικό και ας είχε πολύ λιγότερη ιπποδύναμη από το pc μου στο hardware. Και η πλάκα είναι ότι και μετά από 5 χρόνια δεν άλλαξε μηχάνημα ούτε γνωρίζω αν τελικά πήγε σε κάποια αναβάθμιση έστω και σε mac αφότου έφυγα (το 1999)! Τον είχα ξαναεπισκεφθεί πρόσφατα (πριν 2 χρόνια) και δε νομίζω ότι τον άλλαξε, αλλά μου φαίνεται απίστευτο. Θα τον πάρω τηλέφωνο να μάθω! Ούτε είχε κάνει ποτέ format. Αφήστε εγώ τι περνούσα με το καβουρδιστήρι. Ξέρεις τι είναι να γράφεις κάνοντας ένα κάρο saves (τρελό χάσιμο χρόνου) μην τυχόν και κολλήσουν τα windows στα καλά καθούμενα και χάσεις αυτό που έγραφες; Και στο τελευταίο save για κάποιο λόγο έφαγε κόλλημα το word 95 και έχασα ολόκληρη εργασία μιας συμφοιτήτριάς μου που βοηθούσα στον υπολογιστή. Περιττό να σας πω ότι από ντροπή και μόνο έγραψα τα πάντα από την αρχή ξενυχτώντας. Τέλος πάντων! Ίσως αυτή μου η εμπειρία είναι λίγο retro, αλλά πόσο πολύ έχει μικρύνει η ψαλίδα σήμερα; Γιατί κάποια στιγμή είδα το canvas (ήταν μόνο για mac) και στα pc. Αλλά τα windows σήμερα πόσο ποιο σταθερά είναι από τα 95; Πολύ ή λίγο; Και γιατί πολλοί λένε ότι το μοναδικό σοβαρό MS λειτουργικό ήταν τα ΝΤ μόνο που δυστυχώς δεν έτρεχαν και πολλά παιχνίδια (τραγική ειρωνία: windows χωρίς παιχνίδια); Τέλος μην ξεχνάτε πως ότι τρέχει σε windows θα μπορούσε να τρέχει και σε άλλα λειτουργικά (συμπεριλαμβανομένων και των ΝΤ). Απλώς θές τον κώδικα και τον κατάλληλο compiler. Εκτός αν κάποιοι προγραμματίζουν σε MS Visual Basic... τι να πω! Ελπίζω όλες οι εταιρείες να κάνουν κάτι γι' αυτό (και η Apple). Όμως ενώ ακόμη και το free Linux ξεπερνά την όποια έκδοση windows οι χρήστες παραμένουν φυλακισμένοι στα windows για να είναι "συμβατοί" και να έχουν ποιο πολλές επιλογές σε εφαρμογές. Και βλέπεις το ευτράπελο σοβαρές και πολύ εξειδικευμένες εφαρμογές να τρέχουν μόνο σε windows το πιο ασταθές λειτουργικό του πλανήτη (ακόμα και το DOS ίσως ήταν καλύτερο). Θυμάμαι στο CERN οι servers που έτρεχαν τα προγράμματα ασφαλείας είχαν windows xp! Όταν το είδα τρόμαξα νομίζοντας ότι θα ελέγχουν το πείραμα!!! Μου είπε όμως η υπεύθυνη εκεί, ότι η siemens που είχε φτιάξει το όλο σύστημα τους παρείχε τα xp, αλλά οι υπολογιστές αυτοί δεν είχαν καμμιά σχέση με το πείραμα, ήταν μόνο για την ασφάλεια του χώρου (ίσως πχ να έλεγχαν τους ανιχνευτες ίριδας και άλλα παρόμοια) και απλώς τα xp ήταν χρήσιμα γιατί το προσωπικό ασφαλείας είχε οικειότητα μόνο με αυτό το λειτουργικό λόγω έλλειψης άλλων εμπειριών και γνώσεων σε διαφορετικές πλατφόρμες (οι securitάδες είναι απλοί χρήστες, όχι επιστήμονες για να ξέρουν unix, ενώ σιγά μη σου βάλει η siemens mac os). Επίσης είπε πως τα xp ήταν αξιόπιστα για αυτή τη δουλειά (έτρεχαν μόνο μία εφαρμογή συνεχώς και δεν τα πείραζε κανείς χεχεχε! Βέβαια ακόμα κι έτσι έχω δει τα xp να κολλάνε ). Όπως καταλάβατε το σύστημα αυτό μετά από λίγους μήνες χτυπήθηκε από hackers. Εγώ εύχομαι η microsoft να βγάλει ένα σοβαρό λειτουργικό ώστε και η Apple να ακολουθήσει με κάτι ακόμα καλύτερο. Δε με νοιάζει ποιος είναι καλύτερος. Απλώς δε θέλω να φοβάμαι για τις εργασίες μου!
elven Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Θα παίξω Τζόκερ αύριο,εμένα γιατί δεν κρασαρίζει ο Βίστας μου; Ααα και δεν χρειάζεται format στο OSX86 για να κάνεις update
telegamesvg Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Θα παίξω Τζόκερ αύριο,εμένα γιατί δεν κρασαρίζει ο Βίστας μου; Ααα και δεν χρειάζεται format στο OSX86 για να κάνεις update Nομιζω,οπως εχω ξαναπει,οτι το να ασχοληθει καποιος να περασει OSX86 στον υπολογιστη του ,αναιρει ολο το νοημα του Μac OS X ,που ειναι η ευκολη κ απροβληματιστη . Εκτος κ αν εχει βγει κατι που πλεον μπορει να εγκατασταθει το leopard απο π.χ ενα dvd και να γινει η εγκατασταση απροβληματιστα ,οπως και να γινονται αυτοματα τα μετεπειτα update... Toτε μαλιστα...
NiCk_ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Θα παίξω Τζόκερ αύριο,εμένα γιατί δεν κρασαρίζει ο Βίστας μου; Να παίξεις !!
tolis_01 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Nομιζω,οπως εχω ξαναπει,οτι το να ασχοληθει καποιος να περασει OSX86 στον υπολογιστη του ,αναιρει ολο το νοημα του Μac OS X ,που ειναι η ευκολη κ απροβληματιστη . Συμφωνώ σε αυτό. Γενικότερα η ιδέα του osx σε pc μου φαίνεται άκυρη (να μην χρησιμοποιεί κάποιος mac επειδή είναι ακριβά, είναι το ένα, είναι το άλλο, αλλά να προσπαθεί να μετατρέψει το pc του σε mac...) -----Προστέθηκε 20/1/2009 στις 05 : 43 : 17----- Να παίξεις !! Πάω κι εγώ γιατί τόσο καιρό τα vista που είχα στο λαπτοπ (πλέον netbook) δεν κολλάγανε...
elven Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Συμφωνώ σε αυτό. Γενικότερα η ιδέα του osx σε pc μου φαίνεται άκυρη (να μην χρησιμοποιεί κάποιος mac επειδή είναι ακριβά, είναι το ένα, είναι το άλλο, αλλά να προσπαθεί να μετατρέψει το pc του σε mac...) Η διαφορά είναι ότι το PC μου πχ έκανε 300 ευρώ (2,7 διπλοπύρηνος AMD,HD3650 512 MB,2 gb RAM,320 gb WD) και μπορώ να βάλω OSX(patched έκδοση)χωρίς μανούβρες και παπάδες στην εγκατάσταση. Εννοείται full working 100% hackintosh! Το "αντίστοιχο mac,αν και δεν βγαίνει με AMD πόσο θα στοίχιζε; Update στο software γινόντουσαν κανονικά απο τα επίσημα Updates,απο 10.5.4 σε 10.5.5 πέρασα κάνοντας διπλό κλικ σε ένα pkg file(patched update για AMD,αν και θα μπορούσα να το κάνω με το επίσημο file) και για να πάω σε 10.5.6 το μόνο που χρειαζόταν ήταν να κάνω repair permissions και άλλο ένα repair κάτι που δεν θυμάμαι πριν την επανεκκίνηση(το επίσημο combo update που έδινε η Apple) ή να περιμένω την αντίστοιχη patched έκδοση. Kαι όλα αυτά σε AMD,η κατάσταση σε Intel είναι πολύ μπροστά. Αυτή είναι η διαφορά,μόνιμη λύση δεν είναι,για αυτό και πλέον είμαι μόνο με Win(απλά βαρέθηκα το dual boot),στο μέλλον θα πάω για mabook,προς το παρών Vista και στις βαρεμάρες βάζω κι ένα OSX86(η όλη διαδικασία εγκατάστασης-αναβάθμισης στο τελευταίο release σύνολο μου παίρνει κανα μισάωρο)
ixthy Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Θα παίξω Τζόκερ αύριο,εμένα γιατί δεν κρασαρίζει ο Βίστας μου; Ααα και δεν χρειάζεται format στο OSX86 για να κάνεις update Και μένα δεν κόλλαγαν μέχρι που παραλίγο να χάσω όλο το partition μετά από απεγκατάσταση του acronis easy migrate. Έτσι σου τη φέρνει... εκεί που δεν το περιμένεις... Από που; Από Apple (μου φαίνεται απίστευτο); Δεν πρέπει να εγκαταστήσεις από την αρχή κάποια καινούργια διανομή του Kalyway ή κάποια άλλη; Χα! Όποτε δυσκολευτώ να περάσω OSX σε pc θα σου στείλω pm με απορία.
alexzzz Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Πάντως μερικά ποστ εδώ μέσα αξίζουν κορνιζάρισμα... Να τα διαβάζεις όταν έρχεται παρέα στο σπίτι, όταν νιώθεις χάλια... σε τέτοιες περιπτώσεις...
tolis_01 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Αυτή είναι η διαφορά,μόνιμη λύση δεν είναι,για αυτό και πλέον είμαι μόνο με Win(απλά βαρέθηκα το dual boot),στο μέλλον θα πάω για mabook,προς το παρών Vista και στις βαρεμάρες βάζω κι ένα OSX86(η όλη διαδικασία εγκατάστασης-αναβάθμισης στο τελευταίο release σύνολο μου παίρνει κανα μισάωρο) Εμένα πάντως μου την σπάνε τα dual boot γι'αυτό κατάντησα με xp μόνο
ixthy Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Πάντως μερικά ποστ εδώ μέσα αξίζουν κορνιζάρισμα... Να τα διαβάζεις όταν έρχεται παρέα στο σπίτι, όταν νιώθεις χάλια... σε τέτοιες περιπτώσεις... Πάλι ειρωνίες ρε Άλεξ; Xaxaxaxa! Πάντως πετυχημένο το σχόλιο γέλασα και ας ξέρω ότι το λες για μένα χαχαχα! Πάντως ελπίζω να καταλαβαίνεις τώρα γιατί πήγα σε mac. Δεν τα παίρνω από την Apple. Απλώς είναι θέμα εμπειριών.
pantnick Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Το καλό είναι οτι δεν έχουμε όλοι τις ίδιες εμπειρίες οπότε οταν διαβάζω οτι για το οτι δεν βρήκες taxi σήμερα φταίνε τα windows χάνεις όλο το δίκιο σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.