telegamesvg Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Φροντιζει το mac os x ωστε η ΔΕΗ να μην κανει διακοπες?? Tουλαχιστον στα laptop δεν υπαρχει προβλημα και στα desktop εχουμε ups για την κακια στιγμη ..
haHa Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Tουλαχιστον στα laptop δεν υπαρχει προβλημα και στα desktop εχουμε ups για την κακια στιγμη .. Ειπαμε, προτιμησεις ειναι αυτα! Απλα εγω προσωπικα για 30 sec που θα μου παρει να κανω ενα bootαρισμα προτιμω να κανω κανονικο shutdown κ να μην ανησυχω για διακοπες ρευματος, ουτε να καταναλωνω τσαμπα ενεργεια κ να κουραζω την μπαταρια.. Χωρια που στις μεταφορες του λαπτοπ ειμαι σιγουρος οτι δεν θα ανοιξει χωρις λογο, οπως συμβαινει σπανιως με macbook απο κραδασμους κλπ. Γενικοτερα, για 30sec την θεωρω κακη πρακτικη οταν το μηχανημα δεν προκειται να χρησιμοποιηθει για ωρες.. Ενδιαμεσα στην ημερα, εννοειται πως κανω sleep. Για αλλες περιπτωσεις, υπαρχει κ το hibernation των windows(ή το deep sleep σε mac os x) που πραγματικα σου λυνει τα χερια! (κλεινει τελειως ο υπολογιστης,με ανοιχτα ομως τα αρχεια σου-προγραμματα, δεν χρειαζεται ρευμα,δεν φοβασαι για διακοπη, κανει πιο γρηγορο boot)
ixthy Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δεν υπάρχει λόγος να τρέχεις το ίδιο λειτουργικό για να έχεις συμβατότητα. Γι' αυτό υπάρχουν τα open standards. Όλα αυτά είπες γίνονται μια χαρά και σε PC με Linux ή FreeBSD.Φυσικά δεν σου λέω ότι κακώς σε βολεύει έτσι, απλά είναι θέμα του τι βολεύει τον καθένα όχι ασυμβατότητας με την κυριολεκτική έννοια. Θα ξέρεις τότε ότι ακόμα κι έτσι συμβατότητα ουσιαστική δεν υπάρχει. Άνοιξε ας πούμε ένα doc στα windows με office 2007, μετά στο Linux με openoffice, και μετά στο mac με office 2008 και με pages. Δε θα πάρεις φίλε μου το ίδιο πράγμα δυστυχώς! Άσε που σε μερικές περιπτώσεις οι "αλλαγές" που θα γίνουν στο τελικό output μπορεί να είναι πολύ μεγάλες. Ίσως μόνο τα pdf να είναι πραγματικά universal πρότυπο. Από κει και μετά δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ. Ίσως το rtf αλλά και πάλι δεν ξέρω. Αν ξέρεις κάτι περισσότερο ή αν δεν κατάλαβα τι εννοείς σε παρακαλώ δώσε μας τα "φώτα" σου. Επίσης αν κάποιος μου δώσει αρχείο pages αυτό μπορεί να ανοίξει από Linux; -----Προστέθηκε 18/1/2009 στις 03 : 16 : 54----- Για προγράμματα πχ itunes,safari,quicktime,java κτλ κτλ μπορείς απο το software update,για τις αναβαθμίσεις πχ απο 10.5.5-->10.5.6 πολλά παίζουν ρόλο.Σε τι σύστημα;AMD ή Intel;Με τι kernel;Patched ή unpatched; Συνήθως πρέπει να αφαιρείς manual το DontStealApple.kext(αν θυμάμαι καλά),σε Intel νομίζω τίποτα αν έχεις τον "σωστό" kernel Ωχ! Πολλά προαπαιτούμενα βλέπω. Άσε που πρέπει να ανησυχούμε και τι drivers πρέπει να βάλουμε, αλλά και από που να τους βρούμε για να μην υπάρχει πρόβλημα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Ειπαμε, προτιμησεις ειναι αυτα! Απλα εγω προσωπικα για 30 sec που θα μου παρει να κανω ενα bootαρισμα προτιμω να κανω κανονικο shutdown κ να μην ανησυχω για διακοπες ρευματος, ουτε να καταναλωνω τσαμπα ενεργεια κ να κουραζω την μπαταρια.. Χωρια που στις μεταφορες του λαπτοπ ειμαι σιγουρος οτι δεν θα ανοιξει χωρις λογο, οπως συμβαινει σπανιως με macbook απο κραδασμους κλπ. Γενικοτερα, για 30sec την θεωρω κακη πρακτικη οταν το μηχανημα δεν προκειται να χρησιμοποιηθει για ωρες.. Ενδιαμεσα στην ημερα, εννοειται πως κανω sleep. Για αλλες περιπτωσεις, υπαρχει κ το hibernation των windows(ή το deep sleep σε mac os x) που πραγματικα σου λυνει τα χερια! (κλεινει τελειως ο υπολογιστης,με ανοιχτα ομως τα αρχεια σου-προγραμματα, δεν χρειαζεται ρευμα,δεν φοβασαι για διακοπη, κανει πιο γρηγορο boot) Κοίτα οι ανάγκες του καθενός και η δουλειά που κάνει ο καθένας με το laptop του δεν είναι οι ίδιες! Επίσης ανοίγει το MACBOOK από τους κραδασμούς??? Που το βάζεις όταν το έχεις μαζί σου σε ...τσουβάλι???
telegamesvg Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Ωχ! Πολλά προαπαιτούμενα βλέπω. Άσε που πρέπει να ανησυχούμε και τι drivers πρέπει να βάλουμε, αλλά και από που να τους βρούμε για να μην υπάρχει πρόβλημα. Kαι μονον η ενασχοληση με το OSX86 , ερχεται σε αντιθεση με το πνευμα και την επιδιωξη καποιου που θελει MAC OS X , δηλαδη την ηρεμια του .. Τελος για εμενα το μεγαλυτερο μειονεκτημα των MAC ειναι η αδυναμια αναβαθμισης του hardware , οπως εχω ει κ αλλες φορες , εστω και με προκαθορισμενα υλικα , για αποφυγη ασυμβατοτητων . Αν υπηρχε αυτο δεν θα με πειραζε καθολου να πληρωνω αυτο το παραπανω που ζηταει η APPLE για να εχω 1)Tην ηρεμια μου , λογω λειτουργικου , 2) ενα ωραια σχεδιασμενο προιον ,αιωνες μπροστα απο οποιοδηποτε PC ,3)hardware που να ειναι και να μπορει να μεινει συγχρονο για ενα ευλογο χρονικο διαστημα , 4) Την καλυτερη διαδραστικοτητα μεταξυ των προγραμματων ,που υπαρχει σε λειτουργικο μεχρι τωρα.
alexzzz Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Επίσης ανοίγει το MACBOOK από τους κραδασμούς??? Που το βάζεις όταν το έχεις μαζί σου σε ...τσουβάλι??? Ναι... "ξυπνάει" αν το ταρακουνήσεις. (αλλά από σοβαρότητα το βάζω στην ίδια βαθμίδα με το booting time)
nske Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Θα ξέρεις τότε ότι ακόμα κι έτσι συμβατότητα ουσιαστική δεν υπάρχει. Άνοιξε ας πούμε ένα doc στα windows με office 2007, μετά στο Linux με openoffice, και μετά στο mac με office 2008 και με pages. Δε θα πάρεις φίλε μου το ίδιο πράγμα δυστυχώς! Άσε που σε μερικές περιπτώσεις οι "αλλαγές" που θα γίνουν στο τελικό output μπορεί να είναι πολύ μεγάλες. Ίσως μόνο τα pdf να είναι πραγματικά universal πρότυπο. Η υποστήριξη του OpenXML μπορεί να βρίσκεται ακόμη σε ρευστή κατάσταση, καθώς αποτελεί επίσημα ανοικτό standard για λιγότερο από 3 μήνες. Λογικά στο μέλλον θα σταματήσουν να υπάρχουν προβλήματα. Όμως αν θέλεις μπορείς να τρέξεις και το ίδιο το MS office κάτω από Linux μέσω του WINE. Επίσης αν κάποιος μου δώσει αρχείο pages αυτό μπορεί να ανοίξει από Linux; Δε ξέρω, ακόμη και να μπορεί σίγουρα θα υπάρχουν εκατοντάδες άλλα proprietary formats που δεν έχουν υλοποίηση σε περισσότερες από μία πλατφόρμες. Δε μπορείς να περιμένεις ποτέ συμβατότητα σε τέτοιο επίπεδο όταν έχεις να κάνεις με κλειστά, proprietary formats. Όμως υπάρχει συμβατότητα ανάμεσα στις πλατφόρμες με την έννοια ότι υπάρχουν ανοικτά πρότυπα που υποστηρίζονται από αυτές, τα οποία επιτρέπουν την σωστή ανταλλαγή δεδομένων. Σε κάθε σοβαρό οργανισμό (π.χ. στην Ε.Ε. και στο CERN που είπες) αρχεία ανταλλάσσονται επίσημα μόνο σε open standard formats. Πάντως υπάρχει και η ακραία λύση να τρέξεις ολόκληρο το OSX με το Pages σε ένα virtual machine. Μπορεί να είναι άβολο αν χρησιμοποιείς πολύ τις συγκεκριμένες εφαρμογές, όμως αν θέλεις να τρέχεις Linux είναι μια λύση.
Fronimitis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Όχι ότι με ενδιαφέρει (βασικά χέστηκα) για το ποιό είναι το καλύτερο λειτουργικό αλλά εγώ ψηφίζω windows γιατί bill gates(πόρτες) και windows(παράθυρα) χρειάζονται στο σπίτι μου.:p:p Τώρα που μάθαμε πώς να κάνουμε φορματ θα πάω εγώ να αλλάξω λειτουργικό;Είναι και τα τόσα χρόνια συνήθειας...είναι και η περισσότερη υποστήριξη που έχει ο φλώρος ο Gates.... Υγ.Μην με πάρετε στα σοβαρά απλά ήθελα να πώ κι εγώ την μπούρδα μου....
Super Moderators billdanos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Ναι... "ξυπνάει" αν το ταρακουνήσεις.(αλλά από σοβαρότητα το βάζω στην ίδια βαθμίδα με το booting time) Υποθέτω ταρακούνημα ώστε να ανοίξει για λίγο το καπάκι?
alexzzz Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Υποθέτω ταρακούνημα ώστε να ανοίξει για λίγο το καπάκι? Όχι. Το δικό μου το κάνει την ώρα που το αφήνω αν το αφήσω λίγο άτσαλα (όχι πέταμα απλά αφήσω την μια πλευρά λίγο απότομα)... τίποτα σημαντικό... λίγο χασμουριέται και ξανακοιμάται.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Όχι. Το δικό μου το κάνει την ώρα που το αφήνω αν το αφήσω λίγο άτσαλα (όχι πέταμα απλά αφήσω την μια πλευρά λίγο απότομα)... τίποτα σημαντικό... λίγο χασμουριέται και ξανακοιμάται. Κατάλαβε ότι δεν το αγαπάς και σου κάνει μούτρα!
alexzzz Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Κατάλαβε ότι δεν το αγαπάς και σου κάνει μούτρα! !
ixthy Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Κατάλαβε ότι δεν το αγαπάς και σου κάνει μούτρα! Είδες;;; Οι υπολογιστές με Mac OS X έχουν και τεχνητή νοημοσύνη! -----Προστέθηκε 18/1/2009 στις 04 : 24 : 25----- Ειπαμε, προτιμησεις ειναι αυτα! Για αλλες περιπτωσεις, υπαρχει κ το hibernation των windows(ή το deep sleep σε mac os x) που πραγματικα σου λυνει τα χερια! (κλεινει τελειως ο υπολογιστης,με ανοιχτα ομως τα αρχεια σου-προγραμματα, δεν χρειαζεται ρευμα,δεν φοβασαι για διακοπη, κανει πιο γρηγορο boot) Αυτό το κάνεις με το αντίστοιχο widget (υπάρχει widget deep sleep) ή μπορείς και απ' ευθείας από το mac os χωρίς να του βγάλεις τη μπαταρία;
status Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Όχι. Το δικό μου το κάνει την ώρα που το αφήνω αν το αφήσω λίγο άτσαλα (όχι πέταμα απλά αφήσω την μια πλευρά λίγο απότομα)... τίποτα σημαντικό... λίγο χασμουριέται και ξανακοιμάται. Μην το λες μπορεί να σκέφτεται: "Ωχ πάλι τσόντες;; Ας πάρω έναν υπνάκο.." :Ρ
alexzzz Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Μην το λες μπορεί να σκέφτεται: "Ωχ πάλι τσόντες;; Ας πάρω έναν υπνάκο.." :Ρ Τσόντες στο MacBook;;; Βλασφημία!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.