alexzzz Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Αφού είπαμε ότι η εξαίρεση είσαι εσύ... oh wait!!!
elven Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Ναι αλλά τελικά εν το πουλάς το χαρχάλι.200 εuro τελευταία προσφορά απο μένα(κι ένα acer,μαύρο παρακαλώ) Πλάκα πλάκα υπερβολικός χρόνος,το ideneb σε amd είχα κι έκανε 25-30 για όλα.
georgeadams Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 44.6 sec για login screen και άλλα 46.1 για να ανοίξει και το τελέ πρόγραμμα που έχω στο startup... το σύνολο 90,7 Ναι αλλά οι μετρήσεις (όλων, όχι μόνο οι δικές σου) εξαρτόνται και από το πόσα και ποιά προγράμματα τρέχουν στο startup...
alexzzz Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Ναι αλλά οι μετρήσεις (όλων, όχι μόνο οι δικές σου) εξαρτόνται και από το πόσα και ποιά προγράμματα τρέχουν στο startup... Για αυτό το χώρισα μέχρι την login screen... αλλά και έτσι ακόμα... στο startup έχουμε: 1. Growl 2. Little Snitch 3. Caffeine 4. Evernote 5. quicksilver 6. dropbox 7. istat και 8. MacLoc... Δεν είναι δα και απαγορεύτηκα. Ειδικά όταν στο Pc φορτώνω firewall, antivirus μπλα μπλα μπλα...
darklordvader77 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 στο Leopard αν ενθυμουμαι καλα, κανει παραπανω γυρω στα 16 sec σε σχεση με tiger.. επι εποχης Tiger μου εμπαινε σε 21sec! Λογικο ομως τα frameworks κ οι τεχνολογιες που φορτωνει το Leopard να παιρνουν παραπανω 16sec
telegamesvg Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Μacbook pro unibody (late 2008) 47,6" Aλλο Macbook Pro unibody (late 2008) 38,5" Macbook 2.0ghz unibody (late 2008) 41.5" iMac 2.4GHz Intel Core 2 Duo 38" 1GB memory 320GB hard drive 8x double-layer SuperDrive ATI Radeon HD 2600 PRO with 256MB memory
alexzzz Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2009 Επειδή κάνω κάτι downloading και είναι λίγο δύσκολο να δω 3 βίντεο... τι χρόνους έχουμε στο τέλος;
haHa Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Προσωπικα , το mac os x παντα μου bootαρε πιο γρηγορα απο οτι τα windows. Το ιδιο κ τα macbook: μπουταρουν συνηθως πιο γρηγορα απο τα περισσοτερα καραφορτωμενα με bloatware pc laptop με vista. Αν ομως κανεις δικια σου εγκατασταση windows χωρις bloatware(ή εχεις παρει λαπτοπ σοβαρης εταιριας), μπορεις να δεις ενα απλο περσινο laptop των 500 ευρω να μπουταρει σε 30 sec σε vista. Οπως κ να εχει, το mac os x ειναι τις περισσοτερες φορες πιο γρηγορο στο boot. Βεβαια , ισως να μην ειναι για πολλους κατι το τοσο σημαντικο αυτο, ειδικα απο την στιγμη που το boot ειναι κατι που κανουμε πχ μια-δυο φορες την ημερα κ αν. Τελος, θεωρω κακιστη πρακτικη να μην κανει καποιος κανονικα shutdown τον imac ή το macbook (εκτος αν θελει να κοκορευεται για το uptime του), γιατι κ ενεργεια-ρευμα καταναλωνει κ την μπαταρια λιγο κουραζει κ σε περιπτωση διακοπης ρευματος μπορει να παθει ζημια το μηχανημα. Κερδιζει βεβαια 30-60 sec σε μια ημερα , μιας κ δεν περιμενει για boot, αλλα απλα κανει wake απο sleep. Ε και? Για 30-60 sec δε νομιζω οτι αξιζει το ρισκο κλπ. Υπαρχει κ η λυση του deep sleep (κλεινει τελειως,δεν τρωει μπαταρια, αλλα bootαρει πιο γρηγορα). Ειναι αναλογο του hibernation των windows.
cassidy Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Για το boot time έπεσα τυχαία πάνω σε κάτι tips σήμερα. Το ένα ήταν repair file permissions. Το άλλο ήταν λίγο άκυρο, πας στο "font book" (εφαρμογή), επιλέγεις τις γραμματοσειρές που έχουν μια μαύρη βούλα από δίπλα και μετά edit και "resolve duplicates". Δεν ξέρω τι από τα δυο ήταν, πάντως μειώθηκε αρκετά ο χρόνος εκκίνησης. Εδώ το είδα.
darklordvader77 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 19 sec! (μιας κ ειχα πει για Tiger). Για Leopard ξαναυπενθυμιζω ειναι γυρω στα +16 (δηλ.35)
ixthy Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Θα κάνω μια χαζή ερώτηση, αλλά παρακαλώ όποιος ξέρει ας απαντήσει. Έστω ότι βάζω στο pc μου το osx 86 kalyway. Μπορώ να κάνω updates από Apple; Αν όχι τι γίνεται σε περίπτωση που δώσω original κωδικό; Ξέρω ότι ίσως αυτό μοιάζει λίγο off topic, αλλά πιστέψτε με δεν είναι και τόσο...
elven Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Θα κάνω μια χαζή ερώτηση, αλλά παρακαλώ όποιος ξέρει ας απαντήσει. Έστω ότι βάζω στο pc μου το osx 86 kalyway. Μπορώ να κάνω updates από Apple; Αν όχι τι γίνεται σε περίπτωση που δώσω original κωδικό; Ξέρω ότι ίσως αυτό μοιάζει λίγο off topic, αλλά πιστέψτε με δεν είναι και τόσο... Για προγράμματα πχ itunes,safari,quicktime,java κτλ κτλ μπορείς απο το software update,για τις αναβαθμίσεις πχ απο 10.5.5-->10.5.6 πολλά παίζουν ρόλο. Σε τι σύστημα;AMD ή Intel;Με τι kernel;Patched ή unpatched; Συνήθως πρέπει να αφαιρείς manual το DontStealApple.kext(αν θυμάμαι καλά),σε Intel νομίζω τίποτα αν έχεις τον "σωστό" kernel
nske Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Μπορείς να σκεφτείς κάποια σημαντική τεχνολογία που να είναι MacOS-specific; Δε βλέπω προς τι προσφέρει αποκλειστική ή καλύτερη συμβατότητα ένας Mac...[/quote']Είναι απλό. Κάποια εργαστήρια δουλεύουν με mac os. Με το pc είναι πολύ πιο δύσκολο να τρέξεις mac os, ενώ σε bootcamp βάζεις άνετα ότι windows θες. Γιατί να μην έχω ένα φορητό που να τα τρέχει όλα χωρίς να μου βγει το λάδι για τις εγκαταστάσεις σπασμένων εκδόσεων όπως συμβαίνει στα hackintosh? Επίσης το vmware fusion είναι πολύ καλύτερο από το vmware που έτρεχα στο pc. Επιπρόσθετα τα πολλαπλά desktop με βοηθάνε στο να έχω ανοιχτά ταυτόχρονα 2 ή περισσότερα λειτουργικά, ενώ το fusion τρέχει εικονικά ακόμα και την εγκατάσταση των windows στο bootcamp. Έτσι μπορώ να χρησιμοποιώ ταυτόχρονα, ακόμα και στο ίδιο desktop (unity ή coherence στο parallels) προγράμματα από διαφορετικά λειτουργικά πάντα με γνώμονα το τι με βολεύει καλύτερα εκείνη τη στιγμή. Δεν υπάρχει λόγος να τρέχεις το ίδιο λειτουργικό για να έχεις συμβατότητα. Γι' αυτό υπάρχουν τα open standards. Όλα αυτά που είπες γίνονται μια χαρά και σε PC με Linux ή FreeBSD. Φυσικά δεν σου λέω ότι κακώς σε βολεύει έτσι, απλά είναι θέμα του τι βολεύει τον καθένα όχι ασυμβατότητας με την κυριολεκτική έννοια.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Τελος, θεωρω κακιστη πρακτικη να μην κανει καποιος κανονικα shutdown τον imac ή το macbook (εκτος αν θελει να κοκορευεται για το uptime του), γιατι κ ενεργεια-ρευμα καταναλωνει κ την μπαταρια λιγο κουραζει κ σε περιπτωση διακοπης ρευματος μπορει να παθει ζημια το μηχανημα. Κερδιζει βεβαια 30-60 sec σε μια ημερα , μιας κ δεν περιμενει για boot, αλλα απλα κανει wake απο sleep. Ε και? Για 30-60 sec δε νομιζω οτι αξιζει το ρισκο κλπ. Υπαρχει κ η λυση του deep sleep (κλεινει τελειως,δεν τρωει μπαταρια, αλλα bootαρει πιο γρηγορα). Ειναι αναλογο του hibernation των windows. Είναι επειδή έχεις συνηθήσει από τα Windows γι'αυτό σου φαίνεται κάκιστη πρακτική!
haHa Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2009 Είναι επειδή έχεις συνηθήσει από τα Windows γι'αυτό σου φαίνεται κάκιστη πρακτική! Φροντιζει το mac os x ωστε η ΔΕΗ να μην κανει διακοπες??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.