ixthy Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2009 Sorry ixthy, πηγα λιγο πισω , αλλα τωρα ειδα αυτο το μηνυμα..Το Sony Vaio VGN-SR29VN/S των 1320 ευρω με 13.3" LED οθονη ειναι κανα 400αρι ευρω φθηνοτερο απο macbook με παρομοια χαρακτηριστικα. (αν κ το macbook παλι θα υπολειπεται σε εγγυηση , gpu, οθονη κ μερικα ακομα χαρακτηριστικα οπως hdmi,vga,card reader,expresss card, firewire κλπ, ενω το sony χανει στο θεμα multitouch trackpad κ φωτειζομενου πληκτρολογιου.) Σημειωτεον πως το sony ειναι λιγο ελαφρυτερο , αν κ λιγο χοντροτερο απο το macbook. Τελος, ειναι κατασκευασμενο απο μαγνησιο . Μια μικρη παρενθεση ηταν αυτο, απλα για να μην γραφονται ανακριβειες. Κάτσε βρε παιδί. Εγώ την τιμή την πήρα από πλαίσιο και δεν είχα πρόθεση παραπληροφόρησης. Σε αυτό που έχεις απόλυτο δίκιο είναι ότι έχουν την ίδια cpu. Λάθος μου γιατί μπερδεύτηκα με τους $#%#$%#$ κωδικούς. Αλλά η gpu του sony Radeon HD3470 είναι καλύτερη από την 9400 GT της nVidia; Ειλικρινά δε νομίζω. Ίσως να κάνω λάθος όμως γιατί τώρα τελευταία πολύ μας τα έχουν μπερδέψει με το hardware. Πάντως το aluminum unibody δεν παίζεται από θέμα ποιότητας κατασκευής. Ακόμα κι έτσι όπως τα λες όμως το sony είναι άμεσα συγκρίσιμο με το macbook σε επίπεδο τιμής πράγμα που δείχνει ότι πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί και να μη βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα ότι η Apple είναι πάντα πιο ακριβή και δεν αξίζει τα λεφτά που ζητά. Βέβαια εγώ αυτό δεν το είπα τόσο για να κάνω συγκρίσεις apple - sony, όσο για να τονίσω την κακή τιμολογιακή πολιτική της sony, τη στιγμή που υπάρχουν laptops για gamers με 8800 GT gpu πολύ καλύτερες cpu και περιφερειακά από καλές εταιρείες (π.χ. packard bell) και δεν ξεπερνούν τα 1500 ευρώ. Ήθελα απλώς να πω τη γνώμη μου στον Pantnick να το ψάξει λίγο περισσότερο και να μην πάει αμέσως σε Vaio. Άσε που με τη sony έχω κακή εμπειρία, αλλά αυτό είναι προσωπικό και σίγουρα όχι αντικειμενικό. Απλώς όταν κάτι επαναλαμβάνεται συνεχώς δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Και με τη sony έχουμε φάει πολλές φόλες οικογενειακώς.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 ή ας εδινε τα διπλα σχεδον χρηματα για εναν imac με μικροτερη εγγυηση, χειροτερο service, μικροτερη αντοχη στο χρονο κ υποδεεστερα specs. Η εγγύηση, ΟΚ, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Άντε αυτό με τα υποδεέστερα specs, πάει στο καλό γιατί δεν είμαι και σίγουρος τι ακριβώς εννοούμε. Αν εννοούμε επιδόσεις, διαφωνώ (τα έχουμε ξαναπεί γιατί), αν εννοούμε θύρες, τότε σωστό. Πώς μπορεί όμως να θεωρείς ότι έχουν μικρότερη αντοχή στο χρόνο, όταν εγώ δεν ξέρω κανέναν που να χρησιμοποιεί PC που να είναι 5+ ετών, αυτό είναι απορίας άξιο.
haHa Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Το οτι εσυ διαφωνεις για τις επιδοσεις ,την αντοχη στο χρονο κλπ, δεν αλλαζει το γεγονος οτι ενα pc με λιγοτερα χρηματα, τετραπυρηνο επεξεργαστη, 4 ή 8GB ram, πολυ καλυτερη καρτα γραφικων, μεγαλυτερους/πιο γρηγορους σκληρους, δυνατοτητα για raid , μεγαλυτερη οθονη εχει καλυτερες επιδοσεις κ αντοχη στο χρονο απο εναν iMac 20" των 1350 ευρω.
giorgos_k Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Πιστεύω όμως οτι η πλειοψηφία χρηστών mac δεν δίνει δεκάρα για τις επιδόσεις, εξαιρούνται ίσως οι επαγγελματίες με macpro κλπ. Εννοώντας αν πχ ενα benchmark βγάλει 15 fps παραπάνω στο pc αποτι στο mac. Κ η αντοχή στο χρόνο σίγουρα δεν απασχολεί τους mac users. Η εγγύηση είναι μεγάλο αγκάθι, αφορά όμως μόνο την Ελλάδα.
iced Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Mac 20" των 1350 ευρω. Τι γελοιο μοντελο, απορω αν το εχει παρει κανενας
NiCk_ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Το οτι εσυ διαφωνεις για τις επιδοσεις ,την αντοχη στο χρονο κλπ, δεν αλλαζει το γεγονος οτι ενα pc με λιγοτερα χρηματα, τετραπυρηνο επεξεργαστη, 4 ή 8GB ram, πολυ καλυτερη καρτα γραφικων, μεγαλυτερους/πιο γρηγορους σκληρους, δυνατοτητα για raid , μεγαλυτερη οθονη εχει καλυτερες επιδοσεις κ αντοχη στο χρονο απο εναν iMac 20" των 1350 ευρω. Πρόσφατα δημιούργησα ένα PC για τον ξάδερφο μου, και έδωσα περίπου 1000 ευρώ χωρίς να πάρω καν οθόνη ... Case, PSU, GPU, HDD, CPU, κάρτα ήχου, dvd writer και ram 4 gb . Ούτε καν 4πύρηνο πήρα, γιατί προτίμησα να πάρω τον Ε8400 Core 2 Duo που θα είχε καλύτερη απόδοση παρά multitasking ... 1350 ευρώ και με τετραπύρηνο και οθόνη λίγο δύσκολο το βλέπω ... Ίσως ... Όμως το θέμα δεν είναι αυτό .. Συμφωνώ σε όλα όσα είπες .. Μπορείς να δημιουργήσεις πολύ καλύτερο PC σε tech specs παρά οτι υπάρχει στα iMac ... Στην αντοχή στον χρόνο όμως επέτρεψε μου να διαφωνήσω ... Δεν είναι μόνο τα specs που σου εξασφαλίζουν χρόνο ( εκτός από τα παιγνίδια )
deus Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Πρόσφατα δημιούργησα ένα PC για τον ξάδερφο μου, και έδωσα περίπου 1000 ευρώ χωρίς να πάρω καν οθόνη ... Case, PSU, GPU, HDD, CPU, κάρτα ήχου, dvd writer και ram 4 gb . Ούτε καν 4πύρηνο πήρα, γιατί προτίμησα να πάρω τον Ε8400 Core 2 Duo που θα είχε καλύτερη απόδοση παρά multitasking ... 1350 ευρώ και με τετραπύρηνο και οθόνη λίγο δύσκολο το βλέπω ... Ίσως ... Όμως το θέμα δεν είναι αυτό .. Συμφωνώ σε όλα όσα είπες .. Μπορείς να δημιουργήσεις πολύ καλύτερο PC σε tech specs παρά οτι υπάρχει στα iMac ... Στην αντοχή στον χρόνο όμως επέτρεψε μου να διαφωνήσω ... Δεν είναι μόνο τα specs που σου εξασφαλίζουν χρόνο ( εκτός από τα παιγνίδια ) να προσθέσω και την αντοχή στα νεύρα format, κόλλησα ιό πάει αργά κλπ κλπ
Georgbax Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Τουλάχιστον σε ελληνικά δεδομένα τα Pc δυσκολα θα χασουν την κυριαρχία τους... με κύρια πλεονεκτήματα το κόστος και την τεχνική υποστήριξη... οταν μπορείς να πάρεις ενα pc απο το τριτοκοσμικο μαγαζακι της γειτονιάς σε σχετικά χαμηλή τιμή και όποτε κατι δεν λειτουργεί , τηλέφωνο και έρχεται ο καημένος τυπος να κανει τα δυο-τρία κλικ...
_filippos_ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 να προσθέσω και την αντοχή στα νεύρα format, κόλλησα ιό πάει αργά κλπ κλπ και τους πόρους του συστήματος (ισχυος) που τρώνε τα anti-virus, anti-spam, anti-hoax και όλα τα anti-xyz, firewall κτλ κτλ τα οποία πρέπει να τρέχουν παράλληλα εαν δεν θές πχ να έχεις επανεκκίνηση του pc κάθε 2 λεπτά
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 οταν μπορείς να πάρεις ενα pc απο το τριτοκοσμικο μαγαζακι της γειτονιάς σε σχετικά χαμηλή τιμή και όποτε κατι δεν λειτουργεί , τηλέφωνο και έρχεται ο καημένος τυπος να κανει τα δυο-τρία κλικ... ...και να σου πάρει και δυο-τρια 50ευρα...
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Το οτι εσυ διαφωνεις για τις επιδοσεις ,την αντοχη στο χρονο κλπ, δεν αλλαζει το γεγονος οτι ενα pc με λιγοτερα χρηματα, τετραπυρηνο επεξεργαστη, 4 ή 8GB ram, πολυ καλυτερη καρτα γραφικων, μεγαλυτερους/πιο γρηγορους σκληρους, δυνατοτητα για raid , μεγαλυτερη οθονη εχει καλυτερες επιδοσεις κ αντοχη στο χρονο απο εναν iMac 20" των 1350 ευρω. Ναι, για να πάρουμε ως γεγονότα τις απόψεις σου, πρέπει όμως ν' απαντάς και στα επιχειρήματα. Δε βλέπω κάποια απάντηση ως προς αυτό που έγραψα. Θέλεις να πεις ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο για τα μηχανήματα τις Apple σε σχέση με 5+ χρόνια πριν; Όσον αφορά τις επιδόσεις, το έχουμε ξεκαθαρίσει. Απλά θεωρούμε διαφορετικές επιδόσεις ως σημαντικές. Εγώ ας πούμε απολαμβάνω το γεγονός ότι ο iMac μου με τον διπύρηνο δεν κολλάει ποτέ σε σχέση με τον τετραπύρηνο του πατέρα μου, κι ας κάνει περισσότερη ώρα να κάνει rendering. Και για να δούμε ποιος θα τρέχει καλύτερα σε 3-4 χρόνια.
haHa Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Και για να δούμε ποιος θα τρέχει καλύτερα σε 3-4 χρόνια. Μπορεις πολυ απλα να δεις τι κανει ενας μονοπυρηνος imac g5 3-4 ετων κ τι ενα διπυρηνο pc 3-4 ετων παρομοιων χρηματων .. Ειναι πολυ απλο. Μπορεις ελευθερα να πιστευεις οτι ο μονοπυρηνος imac g5 θα ειναι πιο γρηγορος απο το διπυρηνο pc (που σημειωτεον εχει επιδοσεις διπυρηνου powermac g5 εκεινης της εποχης). Αν δεν πειθεσαι, υπαρχουν κ μετρησεις κλπ.(φυσικα οι μετρησεις συγκρινουν το διπυρηνο pc με το διπυρηνο powermac, γιατι θα ηταν τουλαχιστον αφελες να τον συγκρινουν με τον αργο imac g5. Μονο εσυ πιστευεις οτι ειναι πιο γρηγορος.) -----Προστέθηκε 15/1/2009 στις 03 : 39 : 54----- Πρόσφατα δημιούργησα ένα PC για τον ξάδερφο μου, και έδωσα περίπου 1000 ευρώ χωρίς να πάρω καν οθόνη ... Case, PSU, GPU, HDD, CPU, κάρτα ήχου, dvd writer και ram 4 gb . Ούτε καν 4πύρηνο πήρα, γιατί προτίμησα να πάρω τον Ε8400 Core 2 Duo που θα είχε καλύτερη απόδοση παρά multitasking ... 1350 ευρώ και με τετραπύρηνο και οθόνη λίγο δύσκολο το βλέπω ... Ίσως ... Όμως το θέμα δεν είναι αυτό .. Μαζι με κοστος λειτουργικου, με ποιοτικο αλουμινενιο κουτι,ποιοτικοτατο αθορυβο τροφοδοτικο, αθορυβη ψυκτρα, πολυ καλη καρτα γραφικων 9800gt, 8gb ram, 2 σκληρους ταχυτατους 2x640gb για raid, τετραπυρηνο επεξεργαστη, οθονη 24" μεγαλυτερη κ αισθητα καλυτερη(με spva panel κ οχι αστειο tn panel) του iMac 20", 3 χρονια εγγυηση το κοστος ειναι κατω απο 1350 ευρω. (το κοστος του iMac 20") Χωρις οθονη, το κοστος ειναι στα 950 ευρω. Οθονη 24" full hd, spva (οχι tn panel) με 400 περιπου ευρω. Φυσικα αν δεν βαλεις 2 σκληρους, αν δεν βαλεις πανακριβο κουτι, αν βαλεις 4gb ram αντι για 8gb , τοτε με 1000 ευρω παιρνεις ολοκληρο τετραπυρηνο συστημα με 22" οθονη.(ή με 800 ευρω χωρις οθονη.) Υπαρχουν χιλιοι λογοι για να παρεις imac, αλλα οι επιδοσεις, η αντοχη στο χρονο δεν ειναι ενας απο αυτους.. Για ιδια ή κ λιγοτερα χρηματα παιρνεις καλυτερες επιδοσεις κ μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο.
tolis_01 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Πρόσφατα δημιούργησα ένα PC για τον ξάδερφο μου, και έδωσα περίπου 1000 ευρώ χωρίς να πάρω καν οθόνη ... Case, PSU, GPU, HDD, CPU, κάρτα ήχου, dvd writer και ram 4 gb . Ούτε καν 4πύρηνο πήρα, γιατί προτίμησα να πάρω τον Ε8400 Core 2 Duo που θα είχε καλύτερη απόδοση παρά multitasking ... 1350 ευρώ και με τετραπύρηνο και οθόνη λίγο δύσκολο το βλέπω ... How???? http://i43.tinypic.com/2emk1w6.jpg
NiCk_ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 How????http://i43.tinypic.com/2emk1w6.jpg Λίγο πιο ακριβό Ram από εσένα, case, τροφοδοτικό, gpu ( hd 4870 ) .. Πιο φτηνό CPU ( e8400 core 2 duo ), ίδιο HDD, άφησες έξω την sound card ( μικρές διαφορές ) .. Ουσιαστικά με τα 165 ευρώ της οθόνης, εμένα θα πήγαινε λίγο πιο ψηλά από την δική σου τιμή .. Όχι μεγάλη διαφορά ( γύρω στα 1070 - 1100 αν θυμάμαι καλά ) ... Απλά είπα ότι προτίμησα τον Core 2 Duo απο τον Quad Core για θέμα απόδοσης ( για gaming το θέλει ) ... Υπερτίμησα την τιμή της οθόνης υποθέτω στο θέμα των 1350 ευρώ .. Υπαρχουν χιλιοι λογοι για να παρεις imac, αλλα οι επιδοσεις, η αντοχη στο χρονο δεν ειναι ενας απο αυτους.. Για ιδια ή κ λιγοτερα χρηματα παιρνεις καλυτερες επιδοσεις κ μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο. Απλά διαφώνω στο θέμα της αντοχής στον χρόνο .. Αν τα Windows 7 και Windows 8 είναι διαφορετικά από το παρελθόν τότε ίσως να αλλάξει και αυτό .. Από την στιγμή που τα OS X είναι πολύ πιο ελαφριά απο τα Windows για να τρέξουν όπως πρέπει, ουσιαστικά τα specs που χάνεις, τα κερδίζεις αλλίως ... Μου έκανε τεράστια εντύπωση για παράδειγμα που ένα iBook με 1.2 ghz G4 ( late 2004 ) που έπεσε στα χέρια μου, τρέχει άψογα το 10.5.6 ... Αυτό για μένα είναι αντοχή στον χρόνο ..
haHa Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2009 ...Μου έκανε τεράστια εντύπωση για παράδειγμα που ένα iBook με 1.2 ghz G4 ( late 2004 ) που έπεσε στα χέρια μου, τρέχει άψογα το 10.5.6 ... Αυτό για μένα είναι αντοχή στον χρόνο .. Μονο που θα εξακολουθει να ειναι πιο αργο απο ενα λαπτοπ του 2004 με centrino cpu(που κατα πασα πιθανοτητα θα ηταν κ φθηνοτερο)... Τι μιλαμε για μερικα απλα παιχνιδια, τι μιλαμε για photoshop, τι μιλαμε για rendering, τι μιλαμε για θεαση μερικων απαιτητικων video. Αυτο ειναι για καποιους αντοχη στο χρονο: να αγοραζουν ενα laptop pc του 2004 κ να εχουν καλυτερες επιδοσεις εν ετει 2009 απο οτι με ενα ακριβοτερο ibook του 2004. Γιατι ο επεξεργαστης του iBook ειναι αστειος απο αποψης υπολογιστικης ισχυς.(εξου κ η αλλαγη σε intel) Ακριβως το ιδιο επιχειρημα ισχυει για την συγκριση ενος imac g5 3-4 ετων σε σχεση με ενα διπυρηνο pc ιδιων χρηματων εκεινης της εποχης.(που ειχε επιδοσεις powermac g5) Οποιος λοιπον πιστευει οτι ο imac g5 3-4 ετων εχει καλυτερες επιδοσεις κ αντοχη στο χρονο απο ενα παρομοιων χρηματων διπυρηνο pc εκεινης της εποχης, απλα εκτιθεται.. Κ ολα αυτα χωρις να λαβουμε υποψη τον παραγοντα της αναβαθμισημοτητας. Παρομοια ειναι κ η συγκριση ενος τετραπυρηνου pc με 22" οθονη των 1000 ευρω συνολο. Ή καποιος μπορει να το δει διαφορετικα: να παρει ενα pc 600 ευρω παρομοιων επιδοσεων με τον iMac 20" των 1350 ευρω κ μια οθονη 22" των 200 ευρω. Συνολο 800 ευρω. Τα υπολοιπα 550 ευρω τα ριχνει σε 3 χρονια κ παιρνει καινουριο μηχανημα κ ετσι εχει παλι πολυ καλυτερες επιδοσεις κ αντοχη στο χρονο , εχοντας δωσει ιδια χρηματα με τον iMac. Υπαρχουν χιλιοι λογοι για να παρεις iMac, αλλα οι επιδοσεις κ η αντοχη στο χρονο (παντα με γνωμονα κ τα λεφτα που εδωσες) δεν ειναι ενας απο αυτους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.