Προς το περιεχόμενο

Mac vs PC [και πάλι...]

andreaseto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πάμε σήμερα πλαίσιο με ενα φίλο μου να παραλάβουμε pc που παραγγείλαμε χθές. Intel 2,8 C2D, DFI LP DK P45 motherboard, Asus 9600GT, 4gb Ram, τουμπανάκι το pc τέλοσπάντων κ μόνο 510€. Πάω τώρα να του βάλω windows(xp) κ μέχρι τώρα έχω φάει 4 blue screen κ γύρω στα 5-6 restarts σύνολο, ακόμα τπτ κ προκοπή δν βλέπω. END OF STORY, αύριο πρέπει να τρέχω πάλι στο πλαίσιο.

Κ γιατι δεν στα εβαλαν αυτοι τα windows?

Τα βλεπεις πολυ μονοπλευρα..

Αυτα ειναι ενα απο τα μειονεκτηματα του να στηνεις μονο σου το μηχανημα κλπ.

Μπορουσες καλλιστα να εδινες 50 ευρω περιπου να στα εστηναν αυτοι..

Ή μπορουσες να επαιρνες ετοιμο επωνυμο μηχανημα, oπως πχ παιρνουμε φορητους..

Aλλα αντιθετα εχουν αλλα πλεονεκτηματα..

Αν συνεβαινε κατι τετοιο(hardware problem κατα πασα πιθανοτητα) σε ενα ετοιμο μηχανημα κ ειδικα σε mac, τοτε σκεψου το τρεξιμο κ την αναμονη ενος μηνα!

Μην τα βλεπουμε μονοπλευρα..

Τελος, αυτο το pc των 510 ευρω μαζι με μια οθονη 22" θα κοστιζε 700 ευρω κ εχει κ 3ετη εγγυηση(με σωστο/γρηγορο service) . Αγοραζες κ λειτουργικο , στο εβαζαν αυτοι(αρα θα ησουν σιγουρος οτι δεν θα ειχε προβληματα κ θα δουλευε κατευθειαν) κ πηγαινε στα 800 ευρω.

Αντιθετα η λυση imac θα κοστιζε 1350 ευρω με 20" οθονη, 1 χρονο εγγυηση(με service της υπομονης) κ αστεια specs.

Πρεπει να προσπαθουμε να βλεπουμε την συνολικη εικονα.

• Απαντ. 878
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μόνο το λειτουργικό δεν μου πέρασαν αυτοί, εφόσον έχω είδη τα windows να τα ξαναπληρώσω? Μίλησα με τεχνική υποστήριξη κ μου είπαν οτι δεν αναγνωρίζεται ο sata σκληρός κ πρέπει να φτιάξω πρώτα μια δισκέτα με drivers για να προχωρήσει η εγκατάσταση. Δισκέτα???????????????? Θα παω να αγοράσω αυριο μόνο και μόνο απο περιέργεια. Έφαγα 2 ώρες απτη ζωή μου, και αύριο έπεται συνέχεια. Θα postαρω αργότερα κ για τα mac, πρέπει να τη κάνω τώρα. C ya mates

Δημοσ.
Μόνο το λειτουργικό δεν μου πέρασαν αυτοί, εφόσον έχω είδη τα windows να τα ξαναπληρώσω? Μίλησα με τεχνική υποστήριξη κ μου είπαν οτι δεν αναγνωρίζεται ο sata σκληρός κ πρέπει να φτιάξω πρώτα μια δισκέτα με drivers για να προχωρήσει η εγκατάσταση. Δισκέτα???????????????? Θα παω να αγοράσω αυριο μόνο και μόνο απο περιέργεια. Έφαγα 2 ώρες απτη ζωή μου, και αύριο έπεται συνέχεια. Θα postαρω αργότερα κ για τα mac, πρέπει να τη κάνω τώρα. C ya mates

Δεν χρειαζεται καν δισκετα..Μην κανεις το λαθος κ παρεις!

Μπορεις να κανεις μια απλη ρυθμιση στο bios ή να ενσωματωσεις τους sata drivers στο cd των xp ή να βαλεις vista.

Αλλα δεν ειναι αυτο το προβλημα σου κατα πασα πιθανοτητα..

Οταν δεν αναγνωριζεται ο δισκος (επειδη ειναι sata που βγηκαν μετα τα xp), τοτε μαλλον δεν θα προχωραγε καθολου η εγκατασταση ..

Κατι αλλο φταιει.(εφοσον ειχες bsod κ restarts οπως λες)

Επισης, δεν ειπα να πληρωσεις ξανα τα windows, αλλα να πληρωσεις για να στα βαλουν, ωστε να κανουν κ υποχρεωτικο τσεκ του hardware.

Τελος, σκεψου ποσο χρονο θα εχανες κ ποσο πολυ καιρο θα εμενες χωρις μηχανημα(κ πιθανοτητα να μην μπορουσες να κανεις δουλεια,αρα κ χαμενα χρηματα) αν σου εβγαζε hardware προβλημα ενα macbook/imac.

Σκεψου κ αυτους που για ενα απλο συνηθισμενο προβλημα μπαταριας ή χαλασμενου superdrive(κλασσικα συνηθισμενα προβληματα, οχι κατι σπανια) μενουν 1+ μηνα χωρις μηχανημα .

Μην τα βλεπουμε μονοπλευρα..

Δημοσ.

Σιγουρα υπαρχουν μερικα αρνητικα στο στησιμο ενος PC, αλλα εχει κ αυτο την αίγλη του (εγω το στησα! ουιιι!)

Τωρα, κατα τα αλλα, αυτο για το αναγκαστικο Hardware Test που λες Haha σιγουρα γινεται? γιατι εγω ξερω οτι στο πλαισιο τουλαχιστον φιλος μου που ειναι στο service Laptops κ πλεον κ στα Desktops επειδη ωρες ωρες δεν προλαβαινει ουτε κ για τουαλετα να παει (αφου εχουν deadline ωρων ή ημερας, αλλο αν γραφειοκρατικα οι απο πανω αργουν λιγο). Δηλ. περναει Windows,Drivers κ τρεχει κανενα παιχνιδι κ μουσικη να δει πως τα παει.. δε μου χει πει ποτε οτι βαζω π.χ. Memtest κ περιμενω..

giorgos_k, οντως θα υπηρχαν πολλες περιπτωσεις failure κ σε pc, αλλα κ σε mac, το ζητημα ειναι στις πιο πολλες περιπτωσεις ενα:

(pc) Ή το βλεπεις το χαζοκουτι να μη δουλευει κ το χεις κλειστο κ sσου σπαει τα νευρα ή εχεις ξενερωσει απ την αγορα, ή (mac) ξενερωνεις με το service, θυμασαι ποσο ομορφο ειναι, ξεχνιεσαι επειτα, βγαινεις κ λιγο εξω, κ καποια στιγμη (απο βδομαδα εως μηνα) σου ρχεται κ δουλευει επιτελους.. επειδη ειμαι αγχωτικος, θα προτιμουσα παντως το δευτερο!

p.s. μιλαω παντα για εναν βασικο home user που δεν εχει τη διαθεση ή κ τα εργαλεια να κατσει να ψαξει την πηγη του προβληματος

Δημοσ.

darklordvader οταν ειπα για hardware τσεκ εννοουσα αυτο που ειπες κ εσυ: Εγκατασταση windows,drivers κλπ κ ελεγχος οτι δεν ειναι κατι DOA(dead on arrival)

Εννοειται οτι δεν κανουν λεπτομερη ελεγχο ή memory tests με τις ωρες..

Αλλα κ αυτο κατι ειναι κ ετσι αποκλειουν τα σοβαρα προβληματα κ τα DOA.

Κατι που στα περισσοτερα ετοιμα μηχανηματα ή λαπτοπ ή mac δεν τα αποκλειεις.

Αν σου κατσει προβλημα που το ανακαλυψεις εσυ μετα, τους το πας κ σε μια μερα το εχεις συνηθως πισω να δουλευει..

Χωρις αναμονες ενος μηνα , χωρις πολλα-πολλα. Οτι πρεπει για εναν απλο home user.

Τωρα αν ο απλος home user, θελει να γλυτωσει ενα 50ευρω για να βαλει μονος του τα windows (παλια μαλιστα εκδοση που δεν υποστηριζει πληρως το hardware του), ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.

Ας ειχε τις γνωσεις να βαλει μονος του τα windows(αν δεν ειναι hardware προβλημα) ή ας εδινε το 50ευρω(ή ποσο ειναι τελος παντων) για την εγκατασταση των windows ή ας επαιρνε επωνυμο μηχανημα ετοιμο ή ας εδινε τα διπλα σχεδον χρηματα για εναν imac με μικροτερη εγγυηση, χειροτερο service, μικροτερη αντοχη στο χρονο κ υποδεεστερα specs.

Δημοσ.

αα αυτο εννοούσες? Γιατι αυτο που κανουν οι τεχνικοι, μονο hardware check δεν ειναι..

βεβαια δεν φταινε κ οι ανθρωποι, απλα οταν υπαρχει μεγαλη ζητηση κ τοσος λιγος χρονος..απλα δεν γινεται!

Συμφωνω, παντως, στην Αθηνα ΝΑΙ, μπορει κ να το παρεις την επομενη μερα.. Για το Ηρακλειο Κρητης αμα σου πω ποσο καιρο φαγαμε σε κυριολεκτικα απατεωνες (multirama, e-shop) με τοβν συντεκνο μου δε θα το πιστεψεις.. 1,5 χρονο! Κολλαγε στα παιχνιδια (για ενα pro κ για κανα Excel το χε παρει ο ανθρωπος) κ για να κρατησει του χα βαλει οτι καλυτερο πανω! κ δεν μπορουσαν πχ εαν εφταιγε η μητρικη να δοκιμασουν αλλη μητρικη πανω.. το εστελνε, κ του λεγαν δουλευει μια χαρα κ παλι πισω..

Δημοσ.

Άσχετο (μην το κάνουμε και windows support το θρεντ), αλλά πολλές μπλε οθόνες στο boot των windows xp (ή της εγκατάστασής τους) οφείλονται στο γεγονός ότι αυτά δεν υποστηρίζουν ahci.

Οπότε κλείσε το ahci από το bios και ξαναδοκίμασε. ;)

Απο κει και πέρα, επειδή πρόσφατα λόγω δουλιάς χρειάστηκε να περάσω και windows στο hackintosh, μετά από κάποιες μέρες νορμάλ λειτουργίας μια μέρα έφαγα πόρτα στο boot-αρισμα των windows, με το κλάσικό μήνυμα ότι το τάδε αρχείο δεν βρέθηκε και πρέπει να κάνω repair τα windows. Τέτοιες χαρές μόνο στα pc βρίσκεις φίλε haHa. :P Φυσικά φταίει το λειτουργικό, όχι το ίδιο το μηχάνημα, αλλά για τον τελικό καταναλωτή είναι ένα και το αυτό.

Πάντως, επειδή τρώγεστε τόσες σελίδες με τον ίδιο τρόπο που έχουμε φαγωθεί πολλές φορές στο insomnia, να πω με λίγα λόγια πως το βλέπω εγώ. Για μένα είναι καθαρά από τη μία Mac OS X + όμορφο, εργονομικό και με μερικές ευκολίες και καινοτομίες μηχάνημα ή πιο δυνατό hardware σε ίδια τιμή + ένα (κατά τη γνώμη μου) λιγότερο σταθερό και αξιόπιστο λειτουργικό και (για τη δική μου αισθητική) όχι τόσο όμορφο και compact μηχάνημα.

Προσωπικά έχω συνδιάσει τα δυνατά σημεία από τους δύο κόσμους. Δηλαδή δυνατό συμβατικό hardware και μηχανικά μέρη προσεγμένα για τα επίπεδα θορύβου τους + patched έκδοση του Mac OS Leopard που μπαίνει σε συμβατικό hardware. Έτσι έχω ένα μηχάνημα των 700 ευρώ που είναι αρκετά δυνατό και άμεσα συγκρίσιμο με πολλά macs, και που τρέχει το λειτουργικό της αρεσκείας μου.

Σύμφωνοι, μου λείπει το compact της σχεδίασης που είχε το mac mini μου. Μου λείπει ο ελεύθερος χώρος στο γραφείο μου και τα λίγα καλώδια (αχ αμα δείτε το χάος που επικρατεί πίσω από το κουτί...). Μου λείπει το φινίρισμα, το λευκό χρώμα και οι σχεδιαστικές καινοτομίες των mac. Αλλά όλα αυτά έρχονται με ένα premium που η τσέπη μου μπορεί μεν να το πληρώσει, αλλά θα το θυμάται για αρκετό καιρό. ;)

Ωστόσο, επειδή μάλλον λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να στήσουν hackintosh, και λίγοι επίσης εκείνοι που μπορούν να στήσουν ένα καλό pc ή να το κάνουμε fine tune, τα mac συνεχίζουν να διεκδικούν σημαντική μερίδα στην αγορά υπολογιστών, γιατί δεν παύουν να έρχονται out of the box έτοιμα, και είναι διαθέσιμα για δουλιά/διασκέδαση λίγα δευτερόλεπτα αφού τα ξεπακετάρεις. Αυτό είναι μεγάλο ατού για πολύ κόσμο που δεν γνωρίζουν λεπτομέριες τεχνικές όπως εμείς εδώ μέσα. Μην το παραβλέπετε τόσο εύκολα.

Δημοσ.

Thx για τις τεχνικες λεπτομεριες σχετικα με το προβλημα haHa, θα το παω αυριο ομως πισω να τα περασουν αυτοι.. Δεν εχω χρονο να ασχοληθω δυστυχως(θα ασχολιομουν απο περιεργεια). Σωστά οσα λες για τιμη, service, εγγυηση αλλά η εμπειρια μου(8-9 pcs, 10-11 mac) με αποτρεπει εντελως απο την αγορα pc. Το συγκεκριμενο το προτεινα στο φιλο μου γιατι τον ενδιαφερουν ΜΟΝΟ τα παιχνιδια. Οσο ταλαιπωρια κ αν ειναι το service των mac(που ισως να μην ισχυει με systemgraph πχ) δεν γυρναω σε pc..

edit: δεν βρίσκω το λόγο να ξαναπληρώσω(ο φίλος μου στη προκειμένη) τα καταπληκτικά windows(74€ αν θυμάμαι τα OEM), τη στιγμή που πίστευα οτι μπορούσα να τα περάσω εγώ. Κ λέω πίστευα γιατι δεν περίμενα τα xp να μην εγκαθίστανται σε σύγχρονα μηχανήματα, όταν είχα την τύχη να εγκαταλείψω τα windows οι sata σκληροί δεν ήταν διαδεδομένοι.

Δημοσ.
Μάλλον έχεις καιρό να δεις το OSX86 project,πλέον τα περισσότερα updates γίνονται απευθείας απο το software update της Αpple

Και είναι εύκολο να κάνεις την εγκατάσταση και να το έχεις σε dual boot? Ένας φίλος μου που το παιδί το κατέχει το άθλημα προσπάθησε, αλλά σε πρώτη φάση δεν του πέτυχε. Επίσης το mac os x δεν μπαίνει εικονικά στο vmware. Ελικρινά αν ξέρεις κάτι περισσότερο διαφώτισέ μας.

Δημοσ.
Επίσης το mac os x δεν μπαίνει εικονικά στο vmware. Ελικρινά αν ξέρεις κάτι περισσότερο διαφώτισέ μας.

Εικονικά μπαίνει... δεν θυμάμαι όμως αν το είχα κάνει με το vmware

Δημοσ.

Το Mac OS X Leopard Server νομίζω μπαίνει σε vmware...

Δημοσ.
Και είναι εύκολο να κάνεις την εγκατάσταση και να το έχεις σε dual boot? Ένας φίλος μου που το παιδί το κατέχει το άθλημα προσπάθησε, αλλά σε πρώτη φάση δεν του πέτυχε. Επίσης το mac os x δεν μπαίνει εικονικά στο vmware. Ελικρινά αν ξέρεις κάτι περισσότερο διαφώτισέ μας.

Ναι είναι γελοίο να κάνεις dual boot,triple boot και 45πλο boot.

Τι εννοείς όμως με το να σε διαφωτίσω;Να γράψω οδηγίες;

Σε VMWare δεν δοκίμασα ποτέ να το βάλω,υπάρχουν patchαρισμένες εκδόσεις για VMWare στα σκοτεινά καταγώγια:-D

Δημοσ.
Sony Vaio VGN-SR29VN/S τιμή 1.439,00 € με υποδεέστερη cpu κατά πολύ όπως και λίγο χειρότερη gpu. Ποιότητα κατασκευής; Εδώ δεν έχει ανθρακονήματα. Πλαστικούρα που δεν συγκρίνεται με το aluminum unibody. Και τα λεφτά περίπου ίδια. Άρα τουλάχιστον βλέπεις και συ τώρα ότι τελικά οι τιμές της Apple δεν είναι τόσο εξωπραγματικές έτσι; Μάλλον όπως είπα και πριν έχουμε αντίστοιχες τιμές σε αντίστοιχα προϊόντα αν μη τι άλλο.

Sorry ixthy, πηγα λιγο πισω , αλλα τωρα ειδα αυτο το μηνυμα..

Το Sony Vaio VGN-SR29VN/S των 1320 ευρω με 13.3" LED οθονη ειναι κανα 400αρι ευρω φθηνοτερο απο macbook με παρομοια χαρακτηριστικα. (αν κ το macbook παλι θα υπολειπεται σε εγγυηση , gpu, οθονη κ μερικα ακομα χαρακτηριστικα οπως hdmi,vga,card reader,expresss card, firewire κλπ, ενω το sony χανει στο θεμα multitouch trackpad κ φωτειζομενου πληκτρολογιου.)

Σημειωτεον πως το sony ειναι λιγο ελαφρυτερο , αν κ λιγο χοντροτερο απο το macbook. Τελος, ειναι κατασκευασμενο απο μαγνησιο .

Μια μικρη παρενθεση ηταν αυτο, απλα για να μην γραφονται ανακριβειες.

Δημοσ.

οπως την βρίσκει ο καθένας...

εγώ προτιμώ Mac και για το λειτουργικό, software και για το hardware...

δεν τα βρίσκω καθόλου ακριβά για την ποιότητα κατασκευής, το hardware, το λειτουργικό και το software που συνοδεύει κάθε υπολογιστή της apple...

αλλά that's me... :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...