Προς το περιεχόμενο

Mac vs PC [και πάλι...]

andreaseto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Απλώς όταν πας στο εξωτερικό χωρίς να ξέρεις σε τι λειτουργικά δουλεύουν οι άλλοι, τότε θες να είσαι συμβατός με τα πάντα. Το mac εδώ είναι νικητής.

Μπορείς να σκεφτείς κάποια σημαντική τεχνολογία που να είναι MacOS-specific; Δε βλέπω προς τι προσφέρει αποκλειστική ή καλύτερη συμβατότητα ένας Mac...

• Απαντ. 878
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βλακείες. Όλα τα επιστημονικά (πανακριβα) όργανα έχουν windows drivers άντε και στην καλύτερη linux. Όσοι ασχολούνται με προγραμματισμό, προγραμματίζουν για windows (για ευκολία) ή linux (παραμετροποίηση) όπου προσφέρονται άπειρα δωρεάν εργαλεία.

Τώρα text editor έχουν και τα mac. Αλλά αν θες τον φορητό αποκλειστικά για text editing, και ένας petium M, με 256mb μνήμη, την κάνει την δουλειά.

Δημοσ.
Όσοι ασχολούνται με προγραμματισμό, προγραμματίζουν για windows (για ευκολία) ή linux (παραμετροποίηση) όπου προσφέρονται άπειρα δωρεάν εργαλεία.

Το Xcode 3, ένα πλήρες περιβάλλον ανάπτυξης εφαρμογών σε Objective-C περιλαμβάνεται ΔΩΡΕΑΝ μαζί με το Mac OS X.

Επιπλέον, το Mac OS X περιλαμβάνει εργαλεία για ανάπτυξη σε Java, Pearl, Python, PHP, Ruby On Rails και εργαλεία όπως Apache Web Server, Subversion κ.α.

Αν μη τι άλλο λοιπόν, το Mac OS X είναι ιδιαίτερα προσεγμένο στον τομέα της ανάπτυξης εφαρμογών.

Δημοσ.

Kernel panic και sleep προβληματα δεν ειχα ποτε,εδω και 2 σχεδον χρονια , σε κανεναν απο τα δυο iMac , ενα macbook pro και ενα macbook που εχουν περασει απο τα χερια μου .

Υπ'οψιν οτι restart εκαναν μονο μετα απο οποιο update το απαιτουσε κ δεν τα εκλεινα ποτε , αλλα παντα τα ειχα σε sleep mode ..

Δημοσ.

Εχετε κουρασει το θεμα, 2 ατομα πηραν μακ και δεν τους αρεσαν και για 15 σελιδες ασχολειστε με το ιδιο θεμα ανακυκλωνοντας τα ιδια επιχειρηματα..

Το θεατρο του παραλογου και απο τις 2 μεριες..

pantnick και alexzz c'est la vie.. Move on

Δημοσ.

Όποιος θέλει Mac παίρνει Mac.

Όποιος θέλει PC παίρνει PC.

Τα Mac είναι πιο ακριβά από τα PC.

Το λογισμικό των Mac (π.χ. iLife & iWork είναι όμως φθηνό και πολύ καλό).

Για την ευρύτερη σχέση απόδοσης/τιμής, όμως, καλό θα ήταν να μας πουν τη γνώμη τους, όσοι έχουν χειριστεί και τα δύο "περιβάλλοντα".

Το λειτουργικό Mac Os X είναι πιο σταθερό κι εύχρηστο για ένα μέσο χρήστη από τα Windows.

Στα Windows βρίσκεις σαφώς περισσότερες εφαρμογές από ότι στο Mac Os.

Στα Windows παίζεις περισσότερα και καλύτερα παιχνίδια.

Οι Apple υπολογιστές έχουν καλύτερο design από την πλειοψηφία των περισσότερων PC.

Δεν υπάρχει λόγος να ερίζει κανείς για τέτοια ζητήματα. Ας ερίζει ο Bill Gates και o Steve Jobs. Kέρδος έχουμε μόνο εμείς οι χρήστες από αυτόν τον ανταγωνισμό.

Και κλείνω, όπως άνοιξα:

Όποιος θέλει Mac παίρνει Mac.

Όποιος θέλει PC παίρνει PC.

Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη. Αν κάποιος διαφωνεί και πιστεύει, ότι κάνω λάθος, αυτό είναι θεμιτό.

Δημοσ.
Για την ευρύτερη σχέση απόδοσης/τιμής, όμως, καλό θα ήταν να μας πουν τη γνώμη τους, όσοι έχουν χειριστεί και τα δύο "περιβάλλοντα".

Μα εδώ και 69 σελίδες αυτό κάνουμε :-D

Δημοσ.

ήμουν φανατικός χρήστης pc από το 1998 - 2006 και πολέμιος φίλων που είχαν mac η δουλειά μου είναι webdeveloper/designer από 2006 έως σήμερα είμαι αποκλειστικά χρήστης mac με ένα mac -mini, macbook pro, macbook, apple tv ipod touch κλπ.

1. οι διαπιστώσεις μου είναι ότι τα mac απλά λειτουργούν χωρίς προβλήματα είναι φοβερό το να έχεις ένα αξιόπιστο μηχάνημα που κάνει τη δουλειά του χωρίς ιούς κολλήματα format χωρίς ηλίθια προγράμματα της microsoft χωρίς dll και χαζές εγκαταστάσεις χωρίς προβλήματα στο δίκτυο χωρίς χαζές ερωτήσεις κλπ κλπ. χωρίς χαζά λειτουργικά με τρελές απαιτήσεις κλπ κλπ. χωρίς προβλήματα στο backup κλπ κλπ.

2. πολύ περισσότερα και καλύτερα προγράμματα στο mac για οποιαδήποτε δουλειά αν θέλετε σας αναφέρω μερικά cssedit, coda, textmate aperture klp klp. τώρα για όλες τις άλλες δουλειές εκτός από παιχνίδια και τυφλός να ήσουν θα διάλεγες mac.

3. για τα παιχνίδια πάρτε μια κονσόλα είναι πολύ πιο ευχάριστο να παίζεις στο σαλόνι σου(αυτό ήταν το μόνο επιχείρημα μου τελικά στους φίλους που είχαν mac όταν είχα pc) και αν θέλεις να παίζεις συγκεκριμένα παιχνίδια strategy όπως εγώ boot camp και βάζεις και windows xp γιατί τα vista δεν παλεύονται με τίποτα.

4. για το κόστος είναι αρκετά πιο ακριβά αλλά στην τελική αξίζουν τα λεφτά τους και με το παραπάνω είναι πολύ πιο σημαντικό η αξιοπιστία και η ψυχική ηρεμία από το να γλυτώσω ευρώ.

η επιλογή είναι απλή μπρίκι( pc) ή mac?

Δημοσ.
Μπορείς να σκεφτείς κάποια σημαντική τεχνολογία που να είναι MacOS-specific; Δε βλέπω προς τι προσφέρει αποκλειστική ή καλύτερη συμβατότητα ένας Mac...

Είναι απλό. Κάποια εργαστήρια δουλεύουν με mac os. Με το pc είναι πολύ πιο δύσκολο να τρέξεις mac os, ενώ σε bootcamp βάζεις άνετα ότι windows θες. Γιατί να μην έχω ένα φορητό που να τα τρέχει όλα χωρίς να μου βγει το λάδι για τις εγκαταστάσεις σπασμένων εκδόσεων όπως συμβαίνει στα hackintosh? Επίσης το vmware fusion είναι πολύ καλύτερο από το vmware που έτρεχα στο pc. Επιπρόσθετα τα πολλαπλά desktop με βοηθάνε στο να έχω ανοιχτά ταυτόχρονα 2 ή περισσότερα λειτουργικά, ενώ το fusion τρέχει εικονικά ακόμα και την εγκατάσταση των windows στο bootcamp. Έτσι μπορώ να χρησιμοποιώ ταυτόχρονα, ακόμα και στο ίδιο desktop (unity ή coherence στο parallels) προγράμματα από διαφορετικά λειτουργικά πάντα με γνώμονα το τι με βολεύει καλύτερα εκείνη τη στιγμή.

Δημοσ.
Γιατί να μην έχω ένα φορητό που να τα τρέχει όλα χωρίς να μου βγει το λάδι για τις εγκαταστάσεις σπασμένων εκδόσεων όπως συμβαίνει στα hackintosh?

Μάλλον έχεις καιρό να δεις το OSX86 project,πλέον τα περισσότερα updates γίνονται απευθείας απο το software update της Αpple

Δημοσ.

Πάμε σήμερα πλαίσιο με ενα φίλο μου να παραλάβουμε pc που παραγγείλαμε χθές. Intel 2,8 C2D, DFI LP DK P45 motherboard, Asus 9600GT, 4gb Ram, τουμπανάκι το pc τέλοσπάντων κ μόνο 510€. Πάω τώρα να του βάλω windows(xp) κ μέχρι τώρα έχω φάει 4 blue screen κ γύρω στα 5-6 restarts σύνολο, ακόμα τπτ κ προκοπή δν βλέπω. END OF STORY, αύριο πρέπει να τρέχω πάλι στο πλαίσιο.

Δημοσ.
Πάμε σήμερα πλαίσιο με ενα φίλο μου να παραλάβουμε pc που παραγγείλαμε χθές. Intel 2,8 C2D, DFI LP DK P45 motherboard, Asus 9600GT, 4gb Ram, τουμπανάκι το pc τέλοσπάντων κ μόνο 510€. Πάω τώρα να του βάλω windows(xp) κ μέχρι τώρα έχω φάει 4 blue screen κ γύρω στα 5-6 restarts σύνολο, ακόμα τπτ κ προκοπή δν βλέπω. END OF STORY, αύριο πρέπει να τρέχω πάλι στο πλαίσιο.

Η ram φταίει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...