Προς το περιεχόμενο

Mac vs PC [και πάλι...]

andreaseto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ΟΚ ρε nick... αλλά αυτά είναι λίγο πολύ θεωρητικά... και με το linux ενθουσιάστηκα αλλά όταν έβαλα ξενέρωσα. Δεν είναι όμως μόνο το software για το οποίο μιλάμε... λέμε όλο το πακέτο... πως να το δοκιμάσει κάποιος;

-----Προστέθηκε 12/1/2009 στις 03 : 27 : 49-----

Θα με τρελάνεις ρε συ... αν μου άρεσε δηλαδή θα ήταν ορθή η αγορά ενώ τώρα λάθος;;;

Πως θα δω αν ένα προϊον μου κάνει δηλαδή; Δεν μου έχεις προτείνει καμία λύση

συμβουλος αγορων δεν ειμαι ουτε προκειται να το κανω.εγω κοιταω το ζουμι,και το

ζουμι ειναι οτι πουλας ενα προιον μετα απο 2 μηνες χανοντας και λεφτα.αυτο απο

μονο του ειναι μια κακιστη αγορα.

• Απαντ. 878
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Εν γνώση μου έγιναν όλα και για αυτό δεν νιώθω και ότι μου έπιασαν το culo, δηλαδή όχι παραπάνω από ότι έπιασαν όλους μας όσοι έχουμε mac.

Αυτό είναι το πρόβλημά σου! Οτι επειδή εσύ νομίζεις πως στον έπιασαν, πρέπει το ίδιο να νιώθουμε και όλοι οι υπόλοιποι που έχουμε mac!

Εγω ας πούμε δε νιώθω έτσι μιας και πλεον κάνω αποδοτικότερα τη δουλειά μου, πραγμα που σημαίνει πως κερδίζω περισσότερα (σε χρόνο και σε χρήμα). So?

B)

Δημοσ.

ΟΚ ρε nick... αλλά αυτά είναι λίγο πολύ θεωρητικά... και με το linux ενθουσιάστηκα αλλά όταν έβαλα ξενέρωσα. Δεν είναι όμως μόνο το software για το οποίο μιλάμε... λέμε όλο το πακέτο... πως να το δοκιμάσει κάποιος

Πρώτα απ' όλα σε ότι αφορά OS X, όπως είπα ξανά είναι λάθος να περιμένεις εξωγήινες τεχνολογίες ... Και αυτό εν έτη 2009 λειτουργεί ... Απλά έχει κάποιες αρετές που δεν τα βρίσκεις στα windows .. Πέρα από τα θέματα ασφαλείας, προσωπικά τα βρίσκω πιο λειτουργικά και "καθαρά" ... Αυτό οφείλεται σε όλα τα μικρά πράγματα όπως το Dock, expose, spaces, hot corners, το sidebar, drag and drop to install και άλλα που απλά τα βλέπεις στην πορεία .. Γενικά η δουλειά μου γίνεται πιο ευχάριστα και πιο απλά .. Αν αυτά δεν σου έκαναν αίσθηση τότε δεν νομίζω να σου κάνει κάτι ..

Τώρα στο πακέτο .. Ουσιαστικά εσύ ξενέρωσες από την οθόνη του 13'' αν κατάλαβα καλά ... Αν πήγαινες σε ένα κατάστημα ή αν απλά ρωτούσες αν η οθόνη του Macbook κάνει για presentations θα έβλεπες πως η οθόνη δεν κάνει για σένα ... Ίσως με τα ίδια λεφτά - όπως σου είπα στα πρώτα μου post - να έπερνες ένα last gen Macbook Pro και να ήσουν και πιο ικανοποιημένος ..

Δημοσ.
συμβουλος αγορων δεν ειμαι ουτε προκειται να το κανω.εγω κοιταω το ζουμι,και το

ζουμι ειναι οτι πουλας ενα προιον μετα απο 2 μηνες χανοντας και λεφτα.αυτο απο

μονο του ειναι μια κακιστη αγορα.

Αρά αμπελοφιλοσοφείς τόση ώρα... να τα κάνουμε λιανά τα πράγματα. Φυσικά και είναι αποτυχημένη η αγορά. Είναι από αυτές που μετάνιωσα ως προς τα χρήματα πάντα.

Δεν γινόταν αλλιώς όμως δοκιμή και σίγουρα δεν είναι ενθουσιασμός (δες απλά για ποιόν λόγο ξεκίνησε αυτό το τόπικ)

-----Προστέθηκε 12/1/2009 στις 03 : 47 : 29-----

Αυτό είναι το πρόβλημά σου! Οτι επειδή εσύ νομίζεις πως στον έπιασαν, πρέπει το ίδιο να νιώθουμε και όλοι οι υπόλοιποι που έχουμε mac!

Εγω ας πούμε δε νιώθω έτσι μιας και πλεον κάνω αποδοτικότερα τη δουλειά μου, πραγμα που σημαίνει πως κερδίζω περισσότερα (σε χρόνο και σε χρήμα). So?

B)

Bill η τιμολογιακή πολιτική της με βρίσκει αντίθετο είτε αρέσουν σε κάποιον τα προϊόντα της είτε όχι... δες απλά τι έγινε με το iphone που το έκανε προσιτό στον κόσμο από χρηματικής άποψης...

Τώρα στο πακέτο .. Ουσιαστικά εσύ ξενέρωσες από την οθόνη του 13'' αν κατάλαβα καλά ... Αν πήγαινες σε ένα κατάστημα ή αν απλά ρωτούσες αν η οθόνη του Macbook κάνει για presentations θα έβλεπες πως η οθόνη δεν κάνει για σένα ... Ίσως με τα ίδια λεφτά - όπως σου είπα στα πρώτα μου post - να έπερνες ένα last gen Macbook Pro και να ήσουν και πιο ικανοποιημένος ..

Δεν είναι η οθόνη nick... το έχουμε ξανασυζητήσει. Και 7" και 10" netbook με glossy οθόνη είχα.

Δημοσ.
Βάζεις τα θετικά και τα αρνητικά σε μια ζυγαριά και αποφασίζεις .. Για μένα :

Apple

+ Σταθερότητα ( συγγνώμη φίλε, αλλά σε εσένα έπεσαν τα kernel panics :o )

+ Λειτουργικότητα

+ Virus/Spyware Free

+ Registry Free

+ True plug n' play

+ Μεγαλύτερο value μακροπρόθεσμα, μιας και τα OS X δεν έχουν τις απαιτήσεις των Windows για να τρέξουν όπως πρέπει ..

+ Αισθητική/Design ( "Design is not just the way it looks, it's how it works" - Steve Jobs )

- Μερικά apps δεν έχουν native support ( κάτι που μπορεί να είναι εκνευριστικό για κάποιους που βαριούντε τα boot camps και parallels )

- Λιγοστή υποστήριξη παιγνιδιών ( πάλι boot camp κτλ. )

- Λιγότερη υποστήριξη drivers σε κάρτες γραφικών ( Mac Pro )

Σωστά αυτός είναι ο ορισμός και η θεωρία.Στην πράξη είναι λίγο διαφορετικά.Βλέπεις πχ οτι την σταθερότητα την έχω χάσει.Μπορεί να έτυχε 2-3 φορές και να μη το ξανακάνει, όπως δείχνει.Το μειονέκτημα των ιών κτλ. τα τελευταία χρόνια δεν το ¨έζησα¨,με την registry δεν ασχολήθηκα στα vista ακόμα.Στα υπόλοιπα ΟΚ.Αν δεν δοκιμάσεις κατι και δεν κάνεις το test drive σου δεν μπορείς να ξέρεις.Έτσι πήρα το ps3 και μετα απο χρόνο περίπου το έδωσα.Έτσι πήρα xbox και το κράτησα,έτσι θα γίνει και με το macbook που κανείς μας δεν είπε οτι δεν είναι καλά ή καλύτερα απο τα κοινά laptops.Απλά για τις δικές μου ανάγκες η τιμή δεν είναι ανάλογη με αυτά που μου προσφέρει.Συγκαταλέγεται στις κακές αγορές μου χωρίς αυτό να σημαίνει οτι θα το δώσω όσο-όσο.

Δημοσ.
Αρά αμπελοφιλοσοφείς τόση ώρα... να τα κάνουμε λιανά τα πράγματα. Φυσικά και είναι αποτυχημένη η αγορά. Είναι από αυτές που μετάνιωσα ως προς τα χρήματα πάντα.

Δεν γινόταν αλλιώς όμως δοκιμή και σίγουρα δεν είναι ενθουσιασμός (δες απλά για ποιόν λόγο ξεκίνησε αυτό το τόπικ)

-----Προστέθηκε 12/1/2009 στις 03 : 47 : 29-----

Bill η τιμολογιακή πολιτική της με βρίσκει αντίθετο είτε αρέσουν σε κάποιον τα προϊόντα της είτε όχι... δες απλά τι έγινε με το iphone που το έκανε προσιτό στον κόσμο από χρηματικής άποψης...

Δεν είναι η οθόνη nick... το έχουμε ξανασυζητήσει. Και 7" και 10" netbook με glossy οθόνη είχα.

συγχαρητηρια για την αποτυχημενη αγορα,για να δουμε τωρα πως θα τα πας με την πωληση.:lol:

Δημοσ.
συγχαρητηρια για την αποτυχημενη αγορα,για να δουμε τωρα πως θα τα πας με την πωληση.:lol:

Στο ξαναλέω... αν δεν πιάσω τα λεφτά που θέλω δεν το δίνω...

Θα μείνω με macbook για φορητό... σιγά το πράγμα.

Και που ξέρεις... μπορεί να το αγαπήσω το os x

• Super Moderators
Δημοσ.
Apple

+ Σταθερότητα ( συγγνώμη φίλε, αλλά σε εσένα έπεσαν τα kernel panics :o )

+ Λειτουργικότητα

+ Virus/Spyware Free

+ Registry Free

+ True plug n' play

+ Μεγαλύτερο value μακροπρόθεσμα, μιας και τα OS X δεν έχουν τις απαιτήσεις των Windows για να τρέξουν όπως πρέπει ..

ωραίες σάλτσες αλλά θα σε παραδεχόμουν αν τα έγραφες με μια φράση όλα αυτά, καλύτερο λειτουργικό :P

Δημοσ.
έτσι θα γίνει και με το macbook που κανείς μας δεν είπε οτι δεν είναι καλά ή καλύτερα απο τα κοινά laptops.

Και σήμερα να με ρωτούσες πάντως, πάλι θα σου έλεγα ότι τα Μacbooks ( Pro included ) είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά ... Φτάνει να πάρεις αυτό που σου ταιριάζει .. Το δικό μου ειδικά το θεωρώ σαν την καλύτερη επένδυση που έχω κάνει .. Αλλα ..

Απλά για τις δικές μου ανάγκες η τιμή δεν είναι ανάλογη με αυτά που μου προσφέρει.Συγκαταλέγεται στις κακές αγορές μου χωρίς αυτό να σημαίνει οτι θα το δώσω όσο-όσο.

.. Σέβομαι την απόψη σου ;) Από περιέργια όμως, πέρα από τα kernel panics βρήκες κάτι που δεν σου άρεσε ??? B)

Yup, yup τώρα είδα τα πιο παλιά post ..

ωραίες σάλτσες αλλά θα σε παραδεχόμουν αν τα έγραφες με μια φράση όλα αυτά, καλύτερο λειτουργικό

Απλά μίλησα για ζυγαριά και είπα να βάλω λίγα περισσότερα στην πλευρά που ήθελα !! :lol:

Δημοσ.
Συγκαταλέγεται στις κακές αγορές μου χωρίς αυτό να σημαίνει οτι θα το δώσω όσο-όσο.

pantnick, έχω δει την αγγελία σου, ποιος 2.4 είναι? αγγλική εκδοση ή ελληνική? (έτσι τουλάχιστον τα διαχωρίζει η rainbow).Δώσε αν μπορείς καποια παραπάνω στοιχεία, έστω και με pm

Δημοσ.

.. Σέβομαι την απόψη σου ;) Από περιέργια όμως, πέρα από τα kernel panics βρήκες κάτι που δεν σου άρεσε ??? B)

Και 2-3 κόλληματα μετά απο sleep είχα αλλα δεν είναι οτι δεν μου αρέσει γενικά,απλά προφανώς περίμενα κατι παραπάνω.Μου την σπάει το iphoto,μου την σπάει να μην έχω cut και δεν θέλω να βλέπω αρχεία DS στο desktop μου κ ας έχω τα κρυφά να φαίνονται.Κατι τέτοια μικρά ακόμα είναι που χαλάν την εικόνα του (για εμε) σε συνδιασμό με την υψηλή τιμή του ενώ είχα τρελαθεί να πάρω mac και να δω αυτό που βλέπουν οι περισσότεροι, ενα άλλο κόσμο ρε παιδί...

zaxo εχεις pm

• Super Moderators
Δημοσ.

Πολλοί ομως βρίσκουν και την τιμή του iphone υπερβολική!

B)

Δημοσ.

Alexzzz δε λέω ότι διαφωνούμε πλήρως. Απλώς ενοχλήθηκα με τις ειρωνίες διότι εγώ δεν ειρωνεύτηκα κανένα. Μετά βέβαια τα πήρα και ίσως ξέφυγα άθελά μου. Αυτό που γράφω για το CERN το λέω γιατί μου έκανε εντύπωση και όχι για να το παίξω κάποιος. Όπως είπα ασχολούμαι με bioinformatics. Είμαι βιολόγος και όχι φυσικός. Αυτό βέβαια δε σημαίνει τίποτα. Απλώς όταν πας στο εξωτερικό χωρίς να ξέρεις σε τι λειτουργικά δουλεύουν οι άλλοι, τότε θες να είσαι συμβατός με τα πάντα. Το mac εδώ είναι νικητής.

Επίσης δεν αντέχω τις τεχνιέντος δοσμένες ανακρίβειες. Εδώ διαβάζει πολύς κόσμος και είναι σωστό να τα λέμε όλα με στοιχεία μένοντας στην ουσία. Όταν ας πούμε κάποιος διαβάζει αυτό:

"Και κάτι άλλο. Εσύ θεωρείς φυσιολογικό που του χω πετάξει τα μάτια έξω του mac και ξέρω ότι δε θα χρειαστεί φορμάτ; Μου φαίνεται απίστευτο αλλά πάει σφαίρα! Έχω κάνει τις πιο απίστευτες μαλακίες και πειραματισμούς και δε χρειάζεται ούτε defragment. Το παίρνω μαζί μου παντού, έχει φάει τους άπειρους κραδασμούς και δε νοιώθει. Έχω 3 βαριά λειτουργικά μέσα σε ένα partition των 150 GB. Δε μασάει. Βάζω, βγάζω προγράμματα, το χω και για κατεβαστήρι γιατί καίει λίγο ρεύμα και είναι παντελώς αθόρυβο, οπότε όλο γράφω και όλο σβήνω το σκληρό, τρέχω freewares, sharewares, games με σπασίματα που είτε μένουν είτε φεύγουν άμα δε μου αρέσουν. Σκυλί. Συντήρηση; Μηδέν. Έχω και το symantec antivirus μήπως βρει κάνα ιό. Τίποτα. Ξέρεις πόσους ιούς μου χει βρει στο pc από σπασίματα και τα τοιάυτα; Για να μην πω για spyware και τρίχες κατσαρές. Με το mac δεν ασχολούμαι. Μόνο να διαβάσεις τι σου κάνει στα κρυφά ο ΙΕ (κρυφό αρχείο παρακολούθησης που όλο μεγαλώνει) χωρίς να μπορείς να το δεις και θα καταλάβεις γιατί τα pc σέρνονται όλο και πιο πολύ όσο περνά ο χρόνος. Τώρα δεν έχω εύκαιρο και το link να το διαβάσεις να πειστείς. Defragment και firewalls και antivirus και registry και ini και dll και αρχεία συστήματος και προβληματικές απεγκαταστάσεις και ευπαθείς πυρήνες λειτουργικού με rootkits... ουφ!!! Ίσως έχει και άλλα. Θυμάμαι στο laptop ενός φίλου πήγαμε να βγάλουμε μια μπάρα από το add - remove programs και έπαθε corruption ο kernel των xp :D !!! Δεν γινόταν εκκίνηση και αναγκαστήκαμε και κάναμε format. Ευτυχώς που το παιδί έτυχε να έχει κάνει backup σε ό,τι χρήσιμο αρχείο είχε. Και τολμάτε κάποιοι και μιλάτε και από πάνω; Ντροπή! Ήμουν και είμαι pc user 18 χρόνια μάγκες. Από το DOS 3.3 σε Schneider XT και έγραφα σε gwbasic. Αυτά που λέτε να τα πείτε σε κάνα δωδεκάχρονο που έχει δει μόνο το pc του μπαμπά, κάνα xbox και κάνα playstation. Τώρα άμα το θέλετε μόνο για παιχνίδια, οκ πάρτε pc."

πως μπορεί να μην πιστέψει ότι τα mac αξίζουν τα όποια λεφτά τους; Μιλάμε ότι τα windows είναι ένα λειτουργικό που είναι πλασμένο να έχει προβλήματα και να παράγει περισσότερα με το χρόνο. Βέβαια ένας υπολογιστής δεν είναι μόνο το mac os. Mac Os τρέχει και ένα pc υπό συνθήκες. Πρέπει λοιπόν η Apple στα ίδια λεφτά να βάζει καλύτερες κάρτες γραφικών γιατί από αυτό πάσχει κυρίως. Αλλιώς ας μειώσει το κόστος. Δεν μπορεί μηχάνημα των 2500 ευρώ να έχει το 9600 GT για GPU! Δεν μπορεί να δίνει μόνο glossy οθόνες αμφιβόλου ποιότητας τι στιγμή που τα προηγούμενα μοντέλα έχουν καλύτερη οθόνη. Εδώ έχεις δίκιο!!! Να μην το πω; Σε αυτό όμως που δε συμφωνώ δε χρειαζόταν να με ειρωνευτείς ή να υπονοείς ότι το να μιλάμε για μάρκες pc είναι off topic. Αφού εδώ είναι Mac vs PC μπορούμε να μιλάμε για όλες τις εταιρείες. Γιατί και όλα τα pc δεν είναι ίδια δε συμφωνείς;

Pantnick εγώ δεν είπα ότι έκανες κάτι λάθος αν κατάλαβες, ούτε με ενδιαφέρει ποιος ξεκίνησε πρώτος την κουβέντα με τα sony. Ίσα ίσα που πιστεύω ότι πρέπει να τα λέμε αυτά. Μπορεί κάποια εταιρεία να είναι καλύτερη από την Apple. Σίγουρα όλα τα pc δεν είναι ίδια...

Δημοσ.

alexzzz και pantnick για να μην ανησυχειτε σε περιπτωση που κρατησετε τα μηχανηματα σας, kernel panics και Sleep Failures θα διορθωθουν. Το πιο λογικο ηταν να συμβει αλλωστε σε καινουργια σειρα μηχανηματων κ δη σε mac! Αν παιρνατε π.χ. το παλιο Macbook Pro βγαζω το χερι μου απ τη ριζα πως δε θα χατε ουτε ενα!

Κ γω οταν το πρωτοπηρα, πανω στο δίμηνο μου εσκασε ενα kernel panic, για το οποιο απλα επρεπε να αναβαθμισω σε μεταγενεστερη εκδοση EFI, κ εκτοτε δεν ξαναδα την γκρι οθονη..

οποτε, don't worry, be Fteki, κοινως θα διορθωθουν λιαν συντομως!;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...