NiCk_ Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Κρίμα πάντως, γιατί φαίνεται πως τα δύο παιδιά (pantnick και alexzzz) είναι από τις λίγες περιπτώσεις χρηστών Mac που νιώθουν ότι πιάστηκαν "κορόιδα" από την αγορά τους. Για όποιον λόγο κι αν συνέβη αυτό, σίγουρα είναι σπάσιμο να σε απογοητεύει μία αγορά σου. Για τους υπόλοιπους τώρα που συνεχίζουμε να έχουμε καλή γνώμη για τους Mac, σίγουρα δεν είμαστε μαλάκες που μας έχουν πιάσει κορόιδο και απλά δεν το έχουμε καταλάβει. Τι να κάνουμε, για κάποιους ισχύει το "Apple sucks", για άλλους το "Apple rules"... Εγώ προσωπικά μετάνιωσα που αναμίχθηκα στην κουβέντα (έστω και λίγο) γιατί ο alexzzz σε λίγο θα αρχίσει να μας κατηγορεί ότι του είπαμε και ψέμματα, για να τον πείσουμε να πάρει Mac. Το γεγονός είναι πώς οι χρήστες Mac (όπως και οι Linuxάδες) έχουν αναπτύξει μία σχέσης αλληλοβοήθειας και συναδελφικότητας μεταξύ τους, κυρίως λόγω της αγάπης τους για τα συγκεκριμένα προϊόντα. Αν κάποιος δεν έχει την κ@υλα για τους Mac και γκρινιάζει συνέχεια, χάνει όλο το νόημα. Καλύτερα πάρε έναν υπολογιστή που να σε καλύπτει περισσότερο. "Αν δεν μπορείς να βρεις λύση, βρες άλλο πρόβλημα"
GR1337 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 O καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. 2 χρήστες εδώ έδωσαν συνολικά 3000-3500 ευρώ χωρίς να ξέρουν τι παίρνουν επειδή κάποιοι είπανε οτι τα μακ είναι καλά. Θύματα του marketing λοιπόν δεν είμαστε εμείς που αγοράσαμε ένα μηχάνημα και είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό, αλλά κάποιοι που αγόρασαν κάτι που δεν ήξεραν τι είναι και στο δίμηνο το πουλάνε. Θύμα δεν είναι αυτός που έδωσε 3000 ευρώ για το 17αρι unibody που θα αποσβέσει τα χρήματά του με οποιοδήποτε τρόπο, αλλά αυτός που έδωσε έστω και 1000 ευρώ για το απλό macbook που δεν ξέρει γιατί το πήρε και δεν κατάλαβε τη διαφορά.
iced Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 O Alexzzz αν δεν κανω λαθος εχει δηλωσει οτι εχει προβλημα με την τιμολογιακη πολιτικη της apple.Kai fantazomai se συνδυασμο με καποια κολληματα τσαντιστηκε. Και εγω τσαντιστηκα αρκετες φορες οταν κολλησε ο safari (2-3) και την μοναδικη φορα που με κομψο τροπο μου ζητησε restart... Δεν σκεφτηκα να το πουλησω βεβαια τον imac αλλα αλλος ο ενας αλλος ο αλλος... Φανταζομαι για να τα πουλανε μπορουν να κανουν και χωρις φορητο apple... Εγω στην παρουσα φαση και εχοντας imac δεν θα επαιρνα λαπτοπ apple αλλα καποιο vaio στις 16.4 και με b.l writer αλλα ειμαι μεγαλος fun έδωσε έστω και 1000 ευρώ για το απλό macbook που δεν ξέρει γιατί το πήρε και δεν κατάλαβε τη διαφορά. Μπορει να ηθελε να μαθει και να μπει στην φιλοσοφια, μονο με το να το αγορασει θα μπορεσει να καταλαβει
alexzzz Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Εγώ προσωπικά μετάνιωσα που αναμίχθηκα στην κουβέντα (έστω και λίγο) γιατί ο alexzzz σε λίγο θα αρχίσει να μας κατηγορεί ότι του είπαμε και ψέμματα, για να τον πείσουμε να πάρει Mac. Εννοείται ότι δεν μου έβαλε κανείς το μαχαίρι στον λαιμό απλά θέλω να δείξω σε όλους ότι αυτά που λένε και γράφουν έχουν βαρύτητα και αν γράφουν για να ανεβάσουν ποστ ή για να περάσουν την ώρα τους τότε καλύτερα να μην το κάνουν. Όταν κάναμε κουβέντα το "πάρε μακ και θα δεις" ήταν η λύση για κάθε θέμα μικρό ή μεγάλο. "Αν δεν μπορείς να βρεις λύση, βρες άλλο πρόβλημα" Καλή προσπάθεια, αλλά δεν... O καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του.2 χρήστες εδώ έδωσαν συνολικά 3000-3500 ευρώ χωρίς να ξέρουν τι παίρνουν επειδή κάποιοι είπανε οτι τα μακ είναι καλά. Θύματα του marketing λοιπόν δεν είμαστε εμείς που αγοράσαμε ένα μηχάνημα και είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό, αλλά κάποιοι που αγόρασαν κάτι που δεν ήξεραν τι είναι και στο δίμηνο το πουλάνε. Θύμα δεν είναι αυτός που έδωσε 3000 ευρώ για το 17αρι unibody που θα αποσβέσει τα χρήματά του με οποιοδήποτε τρόπο, αλλά αυτός που έδωσε έστω και 1000 ευρώ για το απλό macbook που δεν ξέρει γιατί το πήρε και δεν κατάλαβε τη διαφορά. Τα πράγματα είναι πιο απλά... μπορούσα να δοκιμάσω και το έκανα... έδωσα 1300+ για να δοκιμάσω. Ήξερα το ρίσκο που έπαιρνα και οι επιλογές ήταν 2... να μου αρέσει ή όχι ... τώρα που δεν μου αρέσει έχω πάλι 2 επιλογές... να το πουλήσω αν δώσει κάποιος τα λεφτά που θέλω ή να το κρατήσω και δεν βαριέσαι. Οι αρχικέ μου απόψεις παραμένουν και ελάχιστα διαμορφώνονται με την καθημερινή χρήση. θύμα του μάρκετινγκ είσαι όταν παραμυθιάζεσαι ότι με τόσα λεφτά κάνεις καλύτερα την δουλειά σου ή όταν έχει ασπαστεί πλέον ότι τα λεφτά σου τα αποσβένεις μέσα από την χρήση -----Προστέθηκε 11/1/2009 στις 11 : 44 : 48----- O Alexzzz αν δεν κανω λαθος εχει δηλωσει οτι εχει προβλημα με την τιμολογιακη πολιτικη της apple.Kai fantazomai se συνδυασμο με καποια κολληματα τσαντιστηκε. Και εγω τσαντιστηκα αρκετες φορες οταν κολλησε ο safari (2-3) και την μοναδικη φορα που με κομψο τροπο μου ζητησε restart... Δεν σκεφτηκα να το πουλησω βεβαια τον imac αλλα αλλος ο ενας αλλος ο αλλος... Φανταζομαι για να τα πουλανε μπορουν να κανουν και χωρις φορητο apple... Εγω στην παρουσα φαση και εχοντας imac δεν θα επαιρνα λαπτοπ apple αλλα καποιο vaio στις 16.4 και με b.l writer αλλα ειμαι μεγαλος fun Μπορει να ηθελε να μαθει και να μπει στην φιλοσοφια, μονο με το να το αγορασει θα μπορεσει να καταλαβει Ακριβώς... θεωρώ ότι θα μπορούσα να έχω μείνει και με τον core duo acer μου με vista και κάνω ακριβώς την ίδια δουλειά. Φυσικά το κάνω πλέον σε ένα πιο όμορφο και κομψό μηχάνημα και σε ένα λειτουργικό που ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί το εκθειάζουν τόσο, αλλά αν μπορώ να πάρω πίσω κάποια από τα λεφτά μου (και δεν μιλάω για λίγα) θα το κάνω.
GR1337 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Ok, το πουλάς και ας πούμε βγαίνεις από την ιστορία με 1200 στην τσέπη. Τι τα κάνεις; Τι αγοράζεις και σε τι τιμή;
alexzzz Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Ok, το πουλάς και ας πούμε βγαίνεις από την ιστορία με 1200 στην τσέπη. Τι τα κάνεις;Τι αγοράζεις και σε τι τιμή; Πριν ήμουν με ένα acer core duo... με vista... και την δουλειά μου την έκανα απροβλημάτιστα. Με πολύ λιγότερα από 1200€ παίρνω φορητό που υπερκαλύπτει της απαιτήσεις μου
Super Moderators billdanos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Πριν ήμουν με ένα acer core duo... με vista... και την δουλειά μου την έκανα απροβλημάτιστα. Με πολύ λιγότερα από 1200€ παίρνω φορητό που υπερκαλύπτει της απαιτήσεις μου Μάλιστα... με Acer... Pfff! Με ξενέρωσες τώρα και καθόμουν και διάβαζα όσα post έκανες τον τελευταίο μήνα!
equalizer43 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Πριν ήμουν με ένα acer core duo... με vista... και την δουλειά μου την έκανα απροβλημάτιστα. Με πολύ λιγότερα από 1200€ παίρνω φορητό που υπερκαλύπτει της απαιτήσεις μου Να πω κι εγώ τη γνώμη μου; Μήπως τη δουλειά σου την κάνεις και με έναν Pentium I με windows 98; Γιατί εγώ να σου πω την αλήθεια τα περισσότερα πράγματα που κάνω μπορούν να γίνουν και με ένα τέτοιο μηχάνημα. Τι και να κολλήσει 5-6 φορές; Θα κάνω restart κάποια στιγμή θα γίνει η δουλειά μου. Τι να γεμίσω ιούς; Θα κάνω format. Για μένα δεν είναι εκεί η ουσία αν δεν καίγεσαι με κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να κάνεις (π.χ. γαι επαγγελματικούς λόγους) Από τη στιγμή που πήρα μακ όμως έγινε πολύ πιο ευχάριστη και απροβλημάτιστη η ενασχόληση με τον υπολογιστή.
alexzzz Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Να πω κι εγώ τη γνώμη μου; Μήπως τη δουλειά σου την κάνεις και με έναν Pentium I με windows 98; Γιατί εγώ να σου πω την αλήθεια τα περισσότερα πράγματα που κάνω μπορούν να γίνουν και με ένα τέτοιο μηχάνημα. Τι και να κολλήσει 5-6 φορές; Θα κάνω restart κάποια στιγμή θα γίνει η δουλειά μου. Τι να γεμίσω ιούς; Θα κάνω format. Για μένα δεν είναι εκεί η ουσία αν δεν καίγεσαι με κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να κάνεις (π.χ. γαι επαγγελματικούς λόγους) Από τη στιγμή που πήρα μακ όμως έγινε πολύ πιο ευχάριστη και απροβλημάτιστη η ενασχόληση με τον υπολογιστή. Μα αυτό το πράγμα περίμενα και θέλω να καταλάβω και εγώ... την ευχαρίστηση διαφορετική από windows λειτουργία. Γιατί "απροβλημάτιστα" δεν λειτουργεί (όπως λειτουργούσα και σε win, με τα λίγα μικρά προβλήματα που αντιμετωπίζω και στα 2... φυσιολογικό είναι).
pantnick Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Διάβασα και άκουσα πολλά και απο την στιγμή που είμαι εγω και ο Αλέκος οι μόνοι που έχουμε πρόβλημα με το θέμα τιμής-απόδοσης αυτομάτως είμαστε εξαίρεση.Δεκτόν.Κάποιος είπε οτι πήγα και έδωσα τόσα χρήματα χωρίς να ξέρω τι αγοράζω.Πως ακριβώς θα το καταλάβω ρε μυστήριε; Να δανειστώ; Γιατι πριν άκουγα πάρε και θα δείς.Οικονομικό πρόβλημα thank God δεν έχουμε αλλα όταν τα ¨σκάω¨θέλω να αξίζει.Ε πες οτι έχω υψηλές προσδοκίες πες οτι είμαι γκαντἐμης και μου έβγαλε πρόβλημα το perian ή ότι άλλο έβαλα πάνω, τι να κάνω για να μην είμαι: παράλογος,προκατελειμένος,παράξενος,κομπλεξικός κτλ..;
ixthy Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Sony Vaio VGN-Z21XN/B Τιμή 2.299,00 € 13,3" Πόσο κάνει ένα αντίστοιχο macbook που έχει και καλύτερη κάρτα γραφικών? Αυτά για όσους άπιστους! Άντε γιατί θα μας βγάλετε τρελούς κάποιοι εδώ μέσα. Άλλα όταν κάποιοι μιλάνε για να μιλάνε, κάποιοι άλλοι μιλάνε με αριθμητικά δεδομένα. Τώρα αν Αλέκο μου σε έχω πειράξει και δεν μπορείς να μιλήσεις μαζί μου λογικά... τι να πω! Εσύ ξέρεις καλύτερα. Πες στο φίλο σου να πάρει sony. Κι αν εγώ είμαι off topic το ίδιο ισχύει και για το φίλο σου που μας είπε ότι θα πάρει vaio. Στο κάτω κάτω δεν τον ρωτήσαμε! Έτσι δεν είναι; Να κάνεις λοιπόν και σε αυτόν παρατηρήσεις και έμμεσους χαρακτηρισμούς για το πόσο λογικός είναι. Συγγνώμη κιόλας που γράφω πολλά, αλλά μου αρέσει να τεκμηριώνω ό,τι λέω κι όχι να ειρωνεύομαι μόνο τους άλλους. Και κάτι άλλο. Εσύ θεωρείς φυσιολογικό που του χω πετάξει τα μάτια έξω του mac και ξέρω ότι δε θα χρειαστεί φορμάτ; Μου φαίνεται απίστευτο αλλά πάει σφαίρα! Έχω κάνει τις πιο απίστευτες μαλακίες και πειραματισμούς και δε χρειάζεται ούτε defragment. Το παίρνω μαζί μου παντού, έχει φάει τους άπειρους κραδασμούς και δε νοιώθει. Έχω 3 βαριά λειτουργικά μέσα σε ένα partition των 150 GB. Δε μασάει. Βάζω, βγάζω προγράμματα, το χω και για κατεβαστήρι γιατί καίει λίγο ρεύμα και είναι παντελώς αθόρυβο, οπότε όλο γράφω και όλο σβήνω το σκληρό, τρέχω freewares, sharewares, games με σπασίματα που είτε μένουν είτε φεύγουν άμα δε μου αρέσουν. Σκυλί. Συντήρηση; Μηδέν. Έχω και το symantec antivirus μήπως βρει κάνα ιό. Τίποτα. Ξέρεις πόσους ιούς μου χει βρει στο pc από σπασίματα και τα τοιάυτα; Για να μην πω για spyware και τρίχες κατσαρές. Με το mac δεν ασχολούμαι. Μόνο να διαβάσεις τι σου κάνει στα κρυφά ο ΙΕ (κρυφό αρχείο παρακολούθησης που όλο μεγαλώνει) χωρίς να μπορείς να το δεις και θα καταλάβεις γιατί τα pc σέρνονται όλο και πιο πολύ όσο περνά ο χρόνος. Τώρα δεν έχω εύκαιρο και το link να το διαβάσεις να πειστείς. Defragment και firewalls και antivirus και registry και ini και dll και αρχεία συστήματος και προβληματικές απεγκαταστάσεις και ευπαθείς πυρήνες λειτουργικού με rootkits... ουφ!!! Ίσως έχει και άλλα. Θυμάμαι στο laptop ενός φίλου πήγαμε να βγάλουμε μια μπάρα από το add - remove programs και έπαθε corruption ο kernel των xp !!! Δεν γινόταν εκκίνηση και αναγκαστήκαμε και κάναμε format. Ευτυχώς που το παιδί έτυχε να έχει κάνει backup σε ό,τι χρήσιμο αρχείο είχε. Και τολμάτε κάποιοι και μιλάτε και από πάνω; Ντροπή! Ήμουν και είμαι pc user 18 χρόνια μάγκες. Από το DOS 3.3 σε Schneider XT και έγραφα σε gwbasic. Αυτά που λέτε να τα πείτε σε κάνα δωδεκάχρονο που έχει δει μόνο το pc του μπαμπά, κάνα xbox και κάνα playstation. Τώρα άμα το θέλετε μόνο για παιχνίδια, οκ πάρτε pc. Αλλά όχι το παραπάνω vaio γιατί στα παιχνίδια θα φάτε άκυρο. Στο CERN ας πούμε όλοι οι φοιτητές - ερευνητές, είχαν Macbook απλό ή pro σε ποσοστό 90% και οι υπόλοιποι DELL συνήθως το xps. Είδα επίσης 2 asus eee pc και μου φαίνεται 1 vaio σε δείγμα χιλιάδων χρηστών που ασχολούνται με scientific και IT applications. Επίσης Alexzzz με λες funboy της Apple. Δε βλέπω όμως να με κατηγορείς που είπα ανοικτά στο φίλο σου να πάρει DELL αν θέλει pc! Γιατί; Δεν είμαι funboy της DELL;
elven Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δεν τους άρεσαν τα macbook και μερικοί πέσατε να τους φάτε.
haHa Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Sony Vaio VGN-Z21XN/B Τιμή 2.299,00 € 13,3" Πόσο κάνει ένα αντίστοιχο macbook που έχει και καλύτερη κάρτα γραφικών? Πρωτον, αρχιζει απο 2100 ευρω.. Δευτερον, εχει βαρος macbook air, με την διαφορα οτι ειναι πολυ γρηγοροτερο, καλυτερο εξοπλισμενο,μεγαλυτερη εγγυηση, καλυτερη οθονη.. Η συγκριση πρεπει να γινεται με το macbook air,γιατι σε αυτην την κατηγορια στοχευει κ αυτο, την ultraportable. Μονο που αυτο δεν εχει τους περιορισμους κ την μικροτερη υπολογιστικη ισχυ του air. Μην συγκρινουμε οτι να ναι.. Για τις τιμες των mac τα εχουμε πει τοσες φορες, ειναι ακριβοτερα.
alexzzz Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Sony Vaio VGN-Z21XN/B Τιμή 2.299,00 € 13,3" Πόσο κάνει ένα αντίστοιχο macbook που έχει και καλύτερη κάρτα γραφικών? Αυτά για όσους άπιστους! Άντε γιατί θα μας βγάλετε τρελούς κάποιοι εδώ μέσα. Άλλα όταν κάποιοι μιλάνε για να μιλάνε κάποιοι άλλοι μιλάνε με αριθμητικά δεδομένα. Τώρα αν Αλέκο μου σε έχω πειράξει και δεν μπορείς να μιλήσεις μαζί μου λογικά... τι να πω! Εσύ ξέρεις καλύτερα. Πες στο φίλο σου να πάρει sony. End of story No2! ταλέντο μου... Sony Vaio VGN-SR19VN Τιμή (με Φ.Π.Α.) 1229.00 € και με 4gb ram τουμπεκί τώρα... που μου πετάς μια τιμή και νομίζεις ότι το νόημα όλο είναι αυτό. Στα pc τα 13.3 είναι ακριβότερα από τα 15άρια... που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι αν εγώ ήθελα 15άρι το mac θα πλήρωνα ακόμα παραπάνω... που νόμιζες ότι έγραψε και κάτι αποστομωτικό. Μετά πως να μιλήσω μαζί σου.... ;
nikosl Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2009 To Sony Vaio VGN-Z21XN/B είναι στην κατηγορία του macbookair (100gr περισσότερο ζυγίζει, φτιαγμένο απο ανθρακονήματα) + το ότι έχει κάποια εξεζητημένα χαρακτηριστικά που δεν μπορεί να αξιοποιήσει ένας mac user πχ dvdrw,2*usb,vga θύρα,hdmi θύρα, card reader, lan, modem, expresscard slot και όλα αυτά χωρίς αντάπτορα. ΟΥΑΟΟΥ Φυσικά ολα τα παραπάνω δεν τα χρειάζονται οι macusers,αφού μπορούν να αγοράζουν αντάπτορες (30€ ο καθένας) και εξωτερικές συσκευές με καλώδια , που μεταφέρονται και αν μη τι άλλο συμβάλλουν στην φορητότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.