pantnick Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Τα αγοράζω τα κονσερβοκούτια σας 100€ να ηρεμήσουν τα νεύρα σας από τα προβληματικά μηχανάκια που πήρατε :-P Υ.Γ. Μην κάνει κανείς άλλος προσφορά, πρόλαβα! Άργησες...To δικό μου πάει στον Freakster ο οποίος θέλει και το κατιτις του για να το πάρει.Τώρα εσυ αν θες να δώσεις ο Αλέκος θα χαρεί να σε κλέψει γιατι περι κλοπής πρόκειται. Με τόσες πωλήσεις mac το τόπικ αλλάζει όνομα σε δώσε κ εσυ το mac σου,μπορείς.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Ρε συ Patnick, εννοείτε ότι σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα που το έχεις, δεν πρόλαβες να αντιληφθείς τη διαφορά από windows, γιατί α) δεν πέρασες μερικά χρόνια χωρίς ιούς, να δεις πως είναι και β) δεν είδες σ' ένα μηχάνημα πως είναι να τρέχει στην αρχική του ταχύτητα ακόμα και μετά από χρόνια και πολλά install/uninstall, χωρίς να έχεις κάνει format και γ) πολλά ακόμα. Ναι, για 3 μήνες, έχουν κάποια ίδια προβλήματα με τα Windows. Τουλάχιστον όμως δεν πολλαπλασιάζονται με τα χρόνια. Βέβαια μου κάνει εντύπωση και το πως δεν καταλαβαίνεις ότι είσαι περίπτωση. Το λόγο δεν τον ξέρω, κι εγώ hardware υποπτεύομαι, αλλά δε σου κάνει εντύπωση που οι υπόλοιποι δεν έχουν αυτά τα προβλήματα; Ενώ έχετε το ίδιο μηχάνημα; Δηλαδή αν εγώ έπαιρνα ένα λάπτοπ και δεν άνοιγε, θα έλεγα "μην παίρνετε τέτοια μάρκα λάπτοπ, γιατί δεν ανοίγουν"; Πώς μπορεί εν τέλει η γνώμη για κάτι να βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην προσωπική εμπειρία; Έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι έχετε τη μανία να πιστεύετε πως περιτριγυρίζεστε από ψεύτες.
ixthy Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Συμφωνώ απόλυτα... Ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το πρόβλημα. Δε μου έχει συμβεί ποτέ... τι να πω ίσως να είμαι τυχερός.... Πάντως στη θέση σου θα ζητούσα αντικατάσταση ή επισκευή. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με το hardware. Εδώ το κόλλησα μια φορά επειδή έτρεξα 4 λειτουργικά ταυτόχρονα (Mac OS και με fusion vista 64, ubuntu και xp 32) με μόλις 2 GΒ μνήμης και δεν είχα κάνει τις σωστές ρυθμίσεις για το πόση μνήμη καταλαμβάνει το καθένα χαχαχαχαχαχαχα! Με 3 λειτουργικά πάντως πάει μια χαρά ! Τώρα που έβαλα 4 GB, απλώς πετάει... Και εγκαθιστώ και ότι μαλακία βρω μπροστά μου... Mac!!! Η χαρά του pc user! Ήδη έχω βάλει 3 σουΐτες office για παράδειγμα! No problem sir! Σε κάποια φάση δούλευα μόνο με 1 GB ελεύθερο στο σκληρό δίσκο. Την πρώτη φορά που το' παθε ήταν κάπως ποιο αργό. Τώρα που μου συμβαίνει το ίδιο απλώς δε μασάει. Vaio για laptop? Xaxaxaxa!!!! Σου αρέσει η απίστευτη τιμολογιακή πολιτική της Sony (πανάκριβη στα laptop ειδικά αν θες κάτι καλό) της πιο απάτης εταιρείας; Τέλος πάντων εμένα από Sony μόνο ένα κινητό βγήκε καλό (T630) αλλά βασικά είναι μέσα και η Ericsson hahahaha! Ότι άλλο έχω αγοράσει από sony είτε εγώ, είτε γνωστοί μου είναι μια πολυδιαφημισμένη φούσκα (δεν κάνει καλά αυτό που λέει ότι κάνει για πολλούς και διάφορους λόγους), ή έχει hardware failure ή και τα δύο. Να δω τώρα τι θα γίνει και με το walkman μου (250 παρακαλώ και έχει ελαττωματικό audio jack που το είδα μετά από μία μέρα χρήση γιατί έχανα το δεξί ηχείο, και μου το πήραν για επισκευή ή αλλαγή. Αν έχω τουλάχιστον σωστό service εδώ θα σας το πω και θα πω και μπράβο). Ευτυχώς που τη φωτογραφική μου τελικά δεν την πήρα πάλι από sony γιατί ευτυχώς κάπου στα ψιλά γράμματα είδα ότι τραβά video μόνο για 10 λεπτά και αγόρασα μία nikon στα μισά λεφτά που κάνει παπάδες. Και να δείτε πως εκθειάζουν ο,τιδήποτε sony.... Είναι να σου 'ρχεται εμετός. Καλά για αυτό το θέμα θα επανέλθω.... Πάντως για laptop αγόρι μου μόνο DELL. Ίσως να σου ρθει και ποιο φτηνό είναι και όμορφο. Δεν αποκλείω βέβαια asus και packard bell, αλλά ψάχτο! Και αν έχεις τα λεφτά κοίτα τα Alienware (Dell και εδώ). Κοίτα όμως να το πάρεις από Αγγλία. Συμφέρει και στην Ελλάδα δεν υπάρχουν (κλασσικά εδώ... άσε ξες!!!). Καλούλια επίσης είναι τα toshiba και τα LG. Αλλά προς Θεού!!! Όχι Sony! Sorry ίσως είμαι λίγο κακός εδώ αλλά από τα επαναλαμβανόμενα ευτράπελα που έχω δει έχω πάθει sonyoφοβία. Όπως και εσύ ήσουν άτυχος με Apple ένα πράγμα (απαράδεκτο για τέτοιο προϊόν να έχει τέτοια προβλήματα). Βέβαια εγώ μετράω ίσα με 5 φόλες με τη sony, αλλά apple και χαλασμένο;;; Σου 'ρχεται ένα πολιτισμικό σοκ! Πάντως εμένα με mbp και ipod nano δε μου 'χει συμβεί το παραμικρό και είμαι υπερευχαριστημένος. Κατηγορώ μόνο την Apple που δεν έχει βάλει manual ΕQ στο ipod και ψήθηκα να πάρω το sony! Να τα τώρα τα τρεξίματα χαχαχα!
iced Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Σου αρέσει η απίστευτη τιμολογιακή πολιτική της Sony (πανάκριβη στα laptop ειδικά αν θες κάτι καλό) Την συγκεκριμενη περιοδο τουλαχιστον δεν συμβαινει κατι τετοιο, φευγιυν σαν τρελα τα συγκεκριμενα
Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Τώρα αν εγώ αρχίσω πάλι να μιλάω για τη διαφορά μεταξύ των laptops-εργαλείων και τα laptops-gaming machines με τα λαμπιόνια (μέρες που είναι) κλπ, θα πέσετε να με φάτε ε? Το πιο απλό πράγμα θα πω και όποιος καταλάβει κατάλαβε: Το νέο μου macbook @ 2.4 έχει τώρα uptime 5days & 18hours και λειτουργεί όπως τη στιγμή που το άνοιξα! ΠΟΤΕ ξανά από όσα laptops με windows είχα, δεν πέτυχα την ίδια σταθερότητα μετά από τόσες μέρες και μετά από τόσα sleep ξε-sleep! Για μένα αυτό κάνει τη διαφορά! Και αν προσθέσω την ποιότητα κατασκευής και την αίσθηση που σου δίνει γενικότερα, μπορω να δηλώσω πως είμαι 100% καλυμένος!
ixthy Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Την συγκεκριμενη περιοδο τουλαχιστον δεν συμβαινει κατι τετοιο, φευγιυν σαν τρελα τα συγκεκριμενα Ίσως... όταν έψαχνα εγώ ήταν απλώς απαράδεκτα. Ευτυχώς όμως γιατί πήρα Apple. Το κακό όμως είναι ότι τώρα έχω εθιστεί και δεν μπορώ να σηκωθώ από την καρέκλα.
alexzzz Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Ακούσαμε και ότι τα vaio είναι ακριβά... και μιλάμε σε τόπικ για macbook... αν είναι ποτέ δυνατόν... Ο άλλος άκουσε για πιθανό hardware πρόβλημα σε apple και έγραψε 2 σελίδες πράγμα... και υπάρχουν και οι γνωστοί που λένε τις γνωστές τους αμπελοφιλοσοφίες κατηγορώντας άλλους... μπορεί ας πούμε για τα kernel panic να φταίει ο ΠΟΚ... ξέρω γω.... Το θέμα πιστοί υπήκοοι του μήλου δεν είναι πόσα kernel panic ή crash έχουν τα macbook και τα macbook pro μας, αλλά ότι έχουν και ότι τόσο καιρό χτυπιόσασταν ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ! Πεταγόταν πριν πάρουμε ο καθένας και έλεγε "κατηγορείς γιατί δεν έχεις δει"... λέγαμε ότι είναι ακριβά και λέγατε "το πρόβλημα σας είναι ότι δεν έχετε λεφτά για macbook....". Τώρα πήραμε και έχουμε κάποια όχι προβλήματα αλλά θέματα και φταίει το κακό φένγκ σούι
elven Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Ακόμα και σε ένα hackintosh που είχα κάποτες πρόβλημα δεν είχα,ούτε στα Vista είχα αλλά λέμε. Μ' άρεσε πιο πολύ το Leopard απο τα Vista αλλά δεν νομίζω ότι δικαιολογεί τα τόσο παραπάνω λεφτά,παραπάνω ναι αλλά όχι κι έτσι
NiCk_ Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Ο άλλος άκουσε για πιθανό hardware πρόβλημα σε apple και έγραψε 2 σελίδες πράγμα... :confused::confused::confused: Μέχρι τώρα νόμιζα ότι έχεις κάποιο επίπεδο, αλλά εσύ πραγματικά έχεις ξεφύγει .. Εγώ τον φίλο σου προσπαθούσα να βοηθήσω ρε γμτ να βρεί το πρόβλημα του ... Και εσύ μου λές ότι έγραψα 2 σελίδες γιατί άκουσα ότι τα apple έχουν πρόβλημα ??? Πραγματικά λυπάμαι που ασχολήθηκα ..
alexzzz Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 :confused::confused::confused: Μέχρι τώρα νόμιζα ότι έχεις κάποιο επίπεδο, αλλά εσύ πραγματικά έχεις ξεφύγει .. Εγώ τον φίλο σου προσπαθούσα να βοηθήσω ρε γμτ να βρεί το πρόβλημα του ... Και εσύ μου λές ότι έγραψα 2 σελίδες γιατί άκουσα ότι τα apple έχουν πρόβλημα ??? Πραγματικά λυπάμαι που ασχολήθηκα .. Σους ρε... δεν λέω εσένα... με σένα μπορώ και μιλάω λογικά. Alexzzz θα ψηνόμουν και για το δικό σου αλλά θα του έχεις χαλάσει το κάρμα με τις απόψεις σου για τα mac ;-) Τώρα το είδα... να το πάρεις να γίνει το κάρμα όπως όταν το έβγαλα από την κούτα. Και ήμαστε όλοι ευχαριστημένοι.
x_vagos_x Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Το πιο απλό πράγμα θα πω και όποιος καταλάβει κατάλαβε:Το νέο μου macbook @ 2.4 έχει τώρα uptime 5days & 18hours και λειτουργεί όπως τη στιγμή που το άνοιξα! ΠΟΤΕ ξανά από όσα laptops με windows είχα, δεν πέτυχα την ίδια σταθερότητα μετά από τόσες μέρες και μετά από τόσα sleep ξε-sleep! Για μένα αυτό κάνει τη διαφορά! Και αν προσθέσω την ποιότητα κατασκευής και την αίσθηση που σου δίνει γενικότερα, μπορω να δηλώσω πως είμαι 100% καλυμένος! Έγραψες! Κι εγώ αυτό παρατήρησα από την πρώτη εβδομάδα. Έχω το ίδιο MacBook, και ήταν ανοιχτό σε sleep mode στην μπαταρία του, και μετά από 3 μέρες στην βαλίτσα του είχε και 22% εναπομείνουσα μπαταρία. Θαύμα 1ο ΜΠΑΤΑΡΙΑ! Επίσης, το μόνο που έρχομαι για να "διαψεύσω" --εν μέρει-- από τα λεγόμενα του bill, είναι ότι λειτουργεί όπως την στιγμή που το ανοίγεις σε όλο αυτό το διάστημα. Η σταθερότητα παρέχεται, αν και η κατανάλωση μνήμης --κυρίως από Finder και iTunes που τρέχουν συνεχώς στο Mac μου, αυξάνει μέρα με τη μέρα το σημάδι της στην μπάρα της μνήμης μου... Θαύμα 2ο ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ μετά από 4 μέρες uptime!
Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Έγραψες! Κι εγώ αυτό παρατήρησα από την πρώτη εβδομάδα. Έχω το ίδιο MacBook, και ήταν ανοιχτό σε sleep mode στην μπαταρία του, και μετά από 3 μέρες στην βαλίτσα του είχε και 22% εναπομείνουσα μπαταρία. Θαύμα 1ο ΜΠΑΤΑΡΙΑ! Επίσης, το μόνο που έρχομαι για να "διαψεύσω" --εν μέρει-- από τα λεγόμενα του bill, είναι ότι λειτουργεί όπως την στιγμή που το ανοίγεις σε όλο αυτό το διάστημα. Η σταθερότητα παρέχεται, αν και η κατανάλωση μνήμης --κυρίως από Finder και iTunes που τρέχουν συνεχώς στο Mac μου, αυξάνει μέρα με τη μέρα το σημάδι της στην μπάρα της μνήμης μου... Θαύμα 2ο ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ μετά από 4 μέρες uptime! Κοίτα, είναι λογικό η κατανάλωση της μνημης να εξαρτάται από τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς και τις έχεις ανοιχτές συνεχώς! Η διαχέιριση της μνήμης όμως στο OSX δεν έχει καμία σχέση με τα Win. Θα το καταλάβεις αυτό όταν δεις πως ενώ σου δείχνει free 20-30mb φυσικής μνήμης, δεν θα καταλάβεις απολύτως τίποτα μέχρι να δεις αυτό το νούμερο! Τώρα που παίζω με το parallels και το VmWare λέω να του βάλω 4GB για να βρίσκονται! Επίσης να μην το ξεχάσω: iWork9 rulez!
ixthy Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Ακούσαμε και ότι τα vaio είναι ακριβά... και μιλάμε σε τόπικ για macbook... αν είναι ποτέ δυνατόν... Ο άλλος άκουσε για πιθανό hardware πρόβλημα σε apple και έγραψε 2 σελίδες πράγμα... και υπάρχουν και οι γνωστοί που λένε τις γνωστές τους αμπελοφιλοσοφίες κατηγορώντας άλλους... μπορεί ας πούμε για τα kernel panic να φταίει ο ΠΟΚ... ξέρω γω.... Το θέμα πιστοί υπήκοοι του μήλου δεν είναι πόσα kernel panic ή crash έχουν τα macbook και τα macbook pro μας, αλλά ότι έχουν και ότι τόσο καιρό χτυπιόσασταν ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ! Πεταγόταν πριν πάρουμε ο καθένας και έλεγε "κατηγορείς γιατί δεν έχεις δει"... λέγαμε ότι είναι ακριβά και λέγατε "το πρόβλημα σας είναι ότι δεν έχετε λεφτά για macbook....". Τώρα πήραμε και έχουμε κάποια όχι προβλήματα αλλά θέματα και φταίει το κακό φένγκ σούι Μίλησα για vaio γιατί το ανέφερε ο φίλος σου και ανατρίχιασα. Από κει και μετά κάντε ό,τι θέλετε. Kαι τα Apple είναι μηχανήματα και μπορεί να βγουν με κάποιο πρόβλημα. Όμως κάτι τέτοιο είναι ΣΠΑΝΙΟ και όταν συμβεί σου 'ρχεται κάπως! Να το πάει ο φίλος σου στο service και αν δεν τον εξυπηρετήσουν σωστά να μην ξαναπάρει Apple. Εγώ αυτό θα έκανα. Στους εκατομμύρια χρήστες που δεν έχουν πρόβλημα, εσείς μιλάτε για μια περίπτωση. Και πάνω που πάμε να βοηθήσουμε μας τη λες ειδικά εσύ κιόλας Alexzzzz. Δεν πειράζει δώστε τα mac κοψοχρονιά να συγχωρούν τα πεθαμένα σας οι αγοραστές. Τέλος να υπενθυμίσω ότι το Leopard τρέχει ακόμα και σε PowerPC G4 (867MHz or faster) και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε κάρτα γραφικών ή μνήμη. Χμμμ πριν πόσα χρόνια είχε βγει αυτό; Τα vista τι απαιτήσεις έχουν για να τρέξουν full; Όποιος λοιπόν θέλει κάτι για δουλειά και δε θέλει σε κάθε αναβάθμιση του λειτουργικού να τρέχει, παίρνει mac. End of story!
alexzzz Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 End of story! Καλά end of story εδώ και καιρό ... εσείς δεν έχετε πάρει μυρωδιά αλλά Δεν πειράζει δώστε τα mac κοψοχρονιά να συγχωρούν τα πεθαμένα σας οι αγοραστές. κοψοχρονιά δεν θα δοθεί τίποτα αδερφέ... αν δεν πάρω τα λεφτά που θέλω το κάνω κατεβαστήρι που λέει ο λόγος. Δεν έχετε καταλάβει μάλλον πιο είναι το πρόβλημα... δεν είναι ότι δεν μπορώ να κάνω την δουλειά μου ή ότι έχω ΤΑ προβλήματα. Το πουλάω γιατί θεωρώ ότι έδωσα πολλά λεφτά για κάτι που θα μπορούσα να κάνω με ένα μηχάνημα μισής αξίας. Τα υπόλοιπα είναι για την συζήτηση πέρι "πάρε μακ και θα δεις" που ναυάγησε. Με σένα καράφλιασα που θεωρείς τα vaio ακριβά και το γράφεις σε τόπικ που μιλάμε για macbook
Chupacabra Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2009 Κρίμα πάντως, γιατί φαίνεται πως τα δύο παιδιά (pantnick και alexzzz) είναι από τις λίγες περιπτώσεις χρηστών Mac που νιώθουν ότι πιάστηκαν "κορόιδα" από την αγορά τους. Για όποιον λόγο κι αν συνέβη αυτό, σίγουρα είναι σπάσιμο να σε απογοητεύει μία αγορά σου. Για τους υπόλοιπους τώρα που συνεχίζουμε να έχουμε καλή γνώμη για τους Mac, σίγουρα δεν είμαστε μαλάκες που μας έχουν πιάσει κορόιδο και απλά δεν το έχουμε καταλάβει. Τι να κάνουμε, για κάποιους ισχύει το "Apple sucks", για άλλους το "Apple rules"... Εγώ προσωπικά μετάνιωσα που αναμίχθηκα στην κουβέντα (έστω και λίγο) γιατί ο alexzzz σε λίγο θα αρχίσει να μας κατηγορεί ότι του είπαμε και ψέμματα, για να τον πείσουμε να πάρει Mac. Το γεγονός είναι πως οι χρήστες Mac (όπως και οι Linuxάδες) έχουν αναπτύξει μια σχέση αλληλοβοήθειας και συναδελφικότητας μεταξύ τους, κυρίως λόγω της αγάπης τους για τα συγκεκριμένα προϊόντα. Αν κάποιος δεν έχει την κ@υλα για τους Mac και γκρινιάζει συνέχεια, χάνει όλο το νόημα. Καλύτερα πάρε έναν υπολογιστή που να σε καλύπτει περισσότερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.