Προς το περιεχόμενο

Mac vs PC [και πάλι...]

andreaseto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
χεχε..λογικο ειναι φιλε μου..εδω και ενα χρονο που περασα σε macbook πλεον δε μπορω να δω τα windows..δε θυμαμαι καν το καταραμενο το ALT+CTRL+DEL!!!!:lol:

Πλέον μόνο CMD+OPTION+ESC! :lol:

• Απαντ. 878
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το ίδιο πράγμα λέμε φίλε μου... απλά εγώ ειρωνεύομαι αυτούς που δεν βλέπουν ρεαλιστικά τα πράγματα

Πες τα τότε :-)

Δημοσ.

Καλά παίδες μην τρελένεστε. Εγώ ανέφερα τη χρήση Mac OS σε PC στο φίλο Dr Fuzzy μπας και μπορέσει να δοκιμάσει τις unix εφαρμογές του σε X11 ανέξοδα, όπως και να δει πως είναι περίπου το Mac OS. Εννοείται ότι όπως και να το κάνεις είναι καλύτερα να έχεις mac, αλλά πάνω απ' όλα είμαστε χρήστες που δεν μπορούμε όλη την ώρα να ξοδευόμαστε χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Άμα ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του με Mac OS γιατί να δώσει 3000+ για mac pro; Γιατί αποκλείεται να πάρει macbook για να τρέχει τέτοια εξειδικευμένα προγράμματα. Ας κάνει τη δουλειά του με το PC και άμα έχει όρεξη ας φτιάξει ένα hackintosh, ή ας πάρει ένα φτηνό macbook αν θέλει οπωσδήποτε να δει και το λειτουργικό.

Δημοσ.

Παιδιά εδώ και καιρό σκέφτομαι να μεταβώ σε mac,αλλά διαβάζω στο δίκτυο για προβλήματα των καινούριων macbook pro με τις κάρτες γραφικών,με προβλήματα ξυπνήματος μετά από sleep κ.λ.π. που θα τα διαβάσετε αν γουγλάρετε λίγο. Εσεις αντιμετωπίζετε κάτι παρόμοιο? Δεν θέλω να τα ακουμπήσω αδρά και να φάω φόλα. Τώρα δουλεύω με ένα dell xps 2.4 και vista, δεν έχω παράπονο εκτός από τα κλασσικά των windows.

Δημοσ.

Φόλα δεν υπάρχει περίπτωση να φας με Apple. Αυτό στο υπογράφουν πολλοί χρήστες Mac + PC ταυτόχρονα. Αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να αγοράσεις ένα μηχάνημα που θα αναβαθμίσει το προηγούμενο hardware σου, τότε προχώρησε στην αγορά αυτή.

Αν όμως το μόνο παραπάνω που κάνει από το XPS σου είναι να τρέχει Mac, χωρίς μάλιστα να έχεις αντιμετωπίσει κάποια απογοητευτική και καθοριστικά επικίνδυνη εμπειρία ώστε να καταστήσει την ιδέα που έχεις για τα Windows τρισχειρότερη απ' ότι είναι τώρα... Κράτα το XPS. Όταν σου συμβούν όλα τα παραπάνω, πάμε Mac...

[Μιλάω από Mac...]

Τα προβλήματα που ανέφερες είναι άγνωστα στην πλειοψηφία των χρηστών, αν και μεγάλη μερίδα έχει πληγεί από τέτοια bugs, που η μαμά διορθώνει με updates συχνότατα. Αυτό έχω εισπράξει εγώ τουλάχιστον...

Δημοσ.
Φόλα δεν υπάρχει περίπτωση να φας με Apple. Αυτό στο υπογράφουν πολλοί χρήστες Mac + PC ταυτόχρονα. Αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να αγοράσεις ένα μηχάνημα που θα αναβαθμίσει το προηγούμενο hardware σου, τότε προχώρησε στην αγορά αυτή.

Αν όμως το μόνο παραπάνω που κάνει από το XPS σου είναι να τρέχει Mac, χωρίς μάλιστα να έχεις αντιμετωπίσει κάποια απογοητευτική και καθοριστικά επικίνδυνη εμπειρία ώστε να καταστήσει την ιδέα που έχεις για τα Windows τρισχειρότερη απ' ότι είναι τώρα... Κράτα το XPS. Όταν σου συμβούν όλα τα παραπάνω, πάμε Mac...

[Μιλάω από Mac...]

Τα προβλήματα που ανέφερες είναι άγνωστα στην πλειοψηφία των χρηστών, αν και μεγάλη μερίδα έχει πληγεί από τέτοια bugs, που η μαμά διορθώνει με updates συχνότατα. Αυτό έχω εισπράξει εγώ τουλάχιστον...

Καλημέρα, είναι γεγονός ότι προσωπικά τα προβλήματα με τα windows που έχω αντιμετωπίσει είναι τα κλασσικά που έχουν δει όλοι οι χρήστες windows. Τα οποία δεν παύουν να είναι σπαστικά σε μεγάλο βαθμό. Δεν είμαι χρήστης mac οπότε δεν ξέρω αν ποτέ έχεται χρειαστεί να κάνετε format για να διορθώσετε κατι κ.λ.π. Είμαι ένας απλός χρήστης, δεν είναι η δουλειά μου οι υπολογιστές, το μόνο extreme που κάνω είναι video kai photo editing φτιάχνοντας τις ταινίες και τις φωτό των παιδιών σε dvd αλλά σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο. Σκέφτομαι την μετάβαση γιατί με δελεάζει η σταθερότητα του λειτουργικού, η ανακάλυψη του καινούριου. Για την παραπάνω δουλειά δηλ. video editing θα πρέπει να στραφώ αποκλειστικά σε macbook pro? λόγω ισχύος και κάρτασ γραφικών? ή μου κάνει και ένας απλός macbook? ΔΕν σκέφτομαι για imac ή mac pro γιατί πρόσφατα ανανέωσα τον desktop μου, άλλωστε θέλω και έναν με windows λόγω παιχνιδιών.

Δημοσ.
Καλημέρα, είναι γεγονός ότι προσωπικά τα προβλήματα με τα windows που έχω αντιμετωπίσει είναι τα κλασσικά που έχουν δει όλοι οι χρήστες windows. Τα οποία δεν παύουν να είναι σπαστικά σε μεγάλο βαθμό. Δεν είμαι χρήστης mac οπότε δεν ξέρω αν ποτέ έχεται χρειαστεί να κάνετε format για να διορθώσετε κατι κ.λ.π.

Όχι φίλε δεν χρειάζοντε format στα Mac .. Αυτά είναι "features" των Windows .. Οι λόγοι που αγόρασα Mac είναι παρόμοιοι με τους δικούς σου, και πίστεψε με εδώ και 2 χρόνια έχω γίνει κάτι πολύ περισσότερο από υποστηρικτής της Apple ;)

Για την παραπάνω δουλειά δηλ. video editing θα πρέπει να στραφώ αποκλειστικά σε macbook pro? λόγω ισχύος και κάρτασ γραφικών? ή μου κάνει και ένας απλός macbook?

Νομίζω ότι πλέον και το 13'' Macbook είναι ικανό για semi-pro photo και video editing .. Γι'αυτό αν δεν θέλεις να δώσεις πολλά λεφτά για αγορά MBP, το Macbook είναι αρκετά ικανοποιητικό ... Ελπίζω μόνο να μην έχεις κάμερες με firewire, γιατί στο Macbook δεν υπάρχει θύρα firewire .. To MBP αντιθέτως έχει ..

Αν όμως το μόνο παραπάνω που κάνει από το XPS σου είναι να τρέχει Mac, χωρίς μάλιστα να έχεις αντιμετωπίσει κάποια απογοητευτική και καθοριστικά επικίνδυνη εμπειρία ώστε να καταστήσει την ιδέα που έχεις για τα Windows τρισχειρότερη απ' ότι είναι τώρα...

Δηλαδή πρέπει να του συμβεί κάτι άσχημο για να μεταβεί σε Mac ?? Δεν φτάνουν τα crashes και τα formats ??? :-D Ασ'τον άνθρωπο να κάνει το switch .. Αρκετά υπέφερε :lol:

Δημοσ.
Με ποια λογικη επελεξαν τα keyboard shortcuts του OSX? Σχεδον σαδιστικες οι επιλογες τους.

Με τη λογική ότι αυτό το shortcut ας πούμε μπορείς να το κάνεις με το ένα χέρι, και συγκεκριμένα με δύο δάχτυλα, δηλαδή αντίχειρα cmd+alt και τρίτο δάχτυλο στο esc, κάτι που είναι μια φυσική θέση του χεριού; Και είναι πολύ εύκολο να το απομνημονεύσεις ακριβώς εξαιτίας αυτού;

Ενώ των Windows (ctrl+alt+del) χρειάζεσαι δύο χέρια και τρία δάχτυλα.

Ξέρω ότι προφανές δεν πρόκειται για κάτι σημαντικό (αν και για την απομνημόνευση είναι πολύ βοηθητικό, όπως και το shortcut για την αλλαγή γλώσσας), αλλά άλλος έθεσε το ζήτημα.

Ανήκει και αυτό στην όλη "διαφορά φιλοσοφίας".

edit: Επίσης το cmd+option+esc, βολεύει σαν θέση και σαν σχέση με τα cmd+tab, cmd+q και cmd+w (επίσης πολύ βολικά στο χέρι και στην απομνημόνευση). Είμαι βέβαιος πως το cmd βρίσκεται εκεί, ακριβώς επειδή εκεί πάει ο αντίχειρας.

Δημοσ.

Εκτος αν το cmd εχει αλλαξει θεση, ουτε με 2 χερια δεν μπορω να χρησημοποιησω τα shortcuts του OSX. Ισως φταινε τα δακτυλα μου βεβαια...

Δημοσ.
Εκτος αν το cmd εχει αλλαξει θεση, ουτε με 2 χερια δεν μπορω να χρησημοποιησω τα shortcuts του OSX. Ισως φταινε τα δακτυλα μου βεβαια...

το cmd είναι ακριβώς διπλα από το space, απορώ πως δεν πέφτει ακριβώς στον αντίχειρα σου...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...