Προς το περιεχόμενο

Mac vs PC [και πάλι...]

andreaseto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Tι αρνητικό έχουν οι glossy οθόνες??

Έχουν μεν πιο "ζωντανή" εικόνα και καλύτερο contrast κλπ αλλά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις διάφορες αντανακλάσεις του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκονται. Σε normal χρήσεις δεν μπορώ να πω πως το πρόβλημα είναι έντονο, παρά μόνο σε εξωτερικούς χώρους την ημέρα!

B)

• Απαντ. 878
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
πχ το Xilinx βγαίνει μόνο για Windows και Linux. Βέβαια αυτό δεν είναι ευθύνη της apple, κατά ένα μεγάλο μέρος, αλλά της εταιρίας. Δεν παύει όμως να εμποδίζει κάποιον επαγγελματία να γυρίσει σε Mac.

Δυστυχως ναι...:shifty:

Δημοσ.

Εμένα μ' αρέσουν πάντως οι glossy οθόνες!

Δημοσ.

Οκ! Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει οι εταιρείες να κόψουν την επιλογή για matte οθόνες σε όλους εμάς τους υπόλοιπους. Και μένα οι glossy από αισθητικής άποψης και αν το δωμάτιο είναι σκοτεινό μπορεί να μου αρέσουν... Για κάτσε όμως δυο ώρες και δούλεψε μπροστά από την οθόνη κάτω από διαφορετικούς φωτισμούς και τα ξαναλέμε. Άσε που το είδα το καινούργιο στα multirama και σας λέω ότι η δική μου οθόνη έχει πολύ πιο ζωντανή εικόνα στο default από τις καινούργιες τζαμένιες οθόνες.

-----Προστέθηκε 5/1/2009 στις 11 : 17 : 57-----

Δεν υπαρχουν, το εχω ψαξει χρονια τωρα! Ο λογος ειναι οτι το μεριδιο αγορας στα Mac ειναι πολυ μικροτερο των Windows και Unix, οποτε τις εταιριες αυτες δεν τις συμφερει να βγαλουν για Mac.

Δηλαδή οι μηχανικοί της Apple σχεδιάζουν chips χρησιμοποιώντας windows? :lol: Πέρα από τα αστεία φίλε μου σε νοιώθω! Ακόμα και αν υπάρχει κάτι για Mac ποιος δίνει άλλες 10.000 ευρώ για την άδεια χρήσης. Οπότε μείνε στο pc. Βέβαια αν θες μπορείς σε κάποιο pc να δοκιμάσεις να εγκαταστήσεις Mac OS X. Στη συνέχεια μπορείς να δοκιμάσεις αν τα unix προγράμματα που τυχόν έχεις τρέξουν σε mac os είτε κανονικά (το mac os έχει πυρήνα unix) είτε μέσω X11. Βέβαια πρέπει να εύχεσαι να μη σου προκύψει κάποια ασυμβατότητα, συν το γεγονός ότι στα pc δεν γίνεται να βάλεις νόμιμο mac os, αλλά μόνο hackαρισμένο παράνομο και να εύχεσαι να μην υπάρξει καμμιά ασυμβατότητα με τους drivers.

Δημοσ.

Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί μπορεί να θέλει κάποιος να βάλει MacOSX σε PC.

Όλο το νόημα του MacOSX και ο λόγος που πληρώνεις τα Mac, είναι να μην ψάχνεσαι με drivers, κολλήματα και ανεξήγητα φαινόμενα. Αλλιώς δε βρίσκω ουσία. Όποιος έχει όρεξη για σκαλίσματα και προβλήματα, δε θα βρει καλύτερα από τα Windows.

Δημοσ.

@ixthy

lol, οι μηχανικοί της Apple ΔΕΝ σχεδιάζουν τσιπάκια...!Η Apple όλα τα ολοκληρωμένα τα αγοράζει έτοιμα..

Βεβαια, η apple αγόρασε την P.A. Semi το 2008 και λογικά ουτε αυτή δε χρησιμοποιει εκδόσεις για Mac!

• Super Moderators
Δημοσ.
@ixthy

lol, οι μηχανικοί της Apple ΔΕΝ σχεδιάζουν τσιπάκια...[...]

Για την ακρίβεια: Δεν σχεδιάζουν πλέον τσιπάκια. ;)

Δημοσ.

σωστός...μα γιαυτό χρησιμοποιησα το "σχεδιάζουν" αντί του "σχεδίαζαν", αναφερόμενος στην τωρινή μορφή της Apple... :)

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ πάλι έχω να πω πως 4 μέρες τώρα που πήρα το macbook 13"@2.4, αρνούμαι να ανοίξω ξανά το pc με τα windows στο σπίτι και στο γραφείο...

B)

Δημοσ.

χεχε..λογικο ειναι φιλε μου..εδω και ενα χρονο που περασα σε macbook πλεον δε μπορω να δω τα windows..δε θυμαμαι καν το καταραμενο το ALT+CTRL+DEL!!!!:lol:

Δημοσ.
Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί μπορεί να θέλει κάποιος να βάλει MacOSX σε PC.

Όλο το νόημα του MacOSX και ο λόγος που πληρώνεις τα Mac, είναι να μην ψάχνεσαι με drivers, κολλήματα και ανεξήγητα φαινόμενα. Αλλιώς δε βρίσκω ουσία. Όποιος έχει όρεξη για σκαλίσματα και προβλήματα, δε θα βρει καλύτερα από τα Windows.

Νόμιζα ότι όλο το νόημα του MacOSX είναι το υπερσταθερό λειτουργικό με την αντοχή στο χρόνο και την φοβερή ταχύτητα αλλά που να βγάλει κανείς άκρη με τις τόσες αλλαγές στην άποψη...

Βέβαια το να μπορεί να έχει κανείς αυτό το φοβερό λειτουργικό σε απλό πισι είναι σαν να έχει ένα ζάσταβα κινητήρα από φεράρι. Άρα... χάνει όλο το νόημα του να πάρεις ακριβό mac για να κάνεις την μόστρα σου... λέω εγώ τώρα...

Δημοσ.
Βέβαια το να μπορεί να έχει κανείς αυτό το φοβερό λειτουργικό σε απλό πισι είναι σαν να έχει ένα ζάσταβα κινητήρα από φεράρι. Άρα... χάνει όλο το νόημα του να πάρεις ακριβό mac για να κάνεις την μόστρα σου... λέω εγώ τώρα...

Δεν το κατάλαβα αυτό...Μήπως τα mac έχουν ειδικά σχεδιασμένο υλικό; Ή κάτι που χρησιμοποιεί μόνο η Apple; Κοινούς επεξεργαστές Intel και κάρτες γραφικών Nvidia όπως τα περισσότερα pc. Η συναρμολόγηση και το design είναι άλλη κουβέντα. Δλδ τώρα που σου μιλάω από το hackintosh μου κολλάει ή δεν τρέχει καλά; Μην τρελαίνεστε και μην δημιουργείτε μύθους..

Δημοσ.
Δεν το κατάλαβα αυτό...Μήπως τα mac έχουν ειδικά σχεδιασμένο υλικό; Ή κάτι που χρησιμοποιεί μόνο η Apple; Κοινούς επεξεργαστές Intel και κάρτες γραφικών Nvidia όπως τα περισσότερα pc. Η συναρμολόγηση και το design είναι άλλη κουβέντα. Δλδ τώρα που σου μιλάω από το hackintosh μου κολλάει ή δεν τρέχει καλά; Μην τρελαίνεστε και μην δημιουργείτε μύθους..

Το ίδιο πράγμα λέμε φίλε μου... απλά εγώ ειρωνεύομαι αυτούς που δεν βλέπουν ρεαλιστικά τα πράγματα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...