x_vagos_x Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 1. Υπάρχει το Office 2008 αποκλειστικά για Mac. Καθόλου ασυμβατότητες! 2. Η απάντηση είναι μια : iTunes για MP3... Και για τα videos έχεις επιλογές δόξα τω Θεώ... Από VLC, mPlayer, ως Codecs για τον Quicktime. Το τελευταίο είναι που έχω εγώ, και όταν κάποιο βιντεάκι είναι λίγο δυσκοίλιο προτιμώ το VLC. 3. Να 'ταν το βιολί πουλί, να το παίζανε πολλοί. Πανταχού παρών ο Θείος. Τίποτ' άλλο δεν σου λέω... 4. Εδώ πρέπει να ξέρεις ότι οι NTFS είναι λίγο off. Δουλέυουν με ένα add on που έχουν βγάλει δυο τρεις εταιρίες. ParagonNTFS ή NTFS3g... Αλλιώς κάνεις reformat τους δίσκους σου [και χάνεις τα δεδομένα σου -άρα χρειάζεται να κρατήσεις backup] σε FAT32 και μπορείς να είσαι αναγνώσιμος και εγγράψιμος και από τα δυο λειτουργικά συστήματα... Λίγο πιο λιανά : Το NTFS δεν είναι από μόνο του αναγνώσιμο και εγγράψιμο είδος για το Leopard. Το leopard μπορεί και διαβάζει και γράφει σε δίσκους που είτε είναι FAT32 είτε hfs(+) [μην το ψάχνεις, είναι δικό τους σύστημα...] Εσύ όμως χάρη στο ΘΕΙΟ [εδώ είμαστε] μπορείς να έχεις ένα από τα δυο παραπάνω προγράμματα και να είσαι ΟΚ. Για να είσαι 1000% σίγουρος, όμως, καλό είναι να έχεις δίσκους είτε σε HFS+ αν δεν εχεις σκοπό να χρησιμοποιείς το δίσκο σε Windows, ή σε FAT αν έχεις και Windows
thanocaster Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 1) Υπάρχει Office για mac από την ίδια τη microsoft. Πιστεύω δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. 2) Τα mp3 θα τα λειτουργείς με το iTunes, τα βίντεο με vlc/movist. Κανένα πρόβλημα και εδώ. 3) ΚΑΙ εδώ κανένα πρόβλημα. 4) Εδώ υπάρχουν περιπτώσεις. Αν ο σκληρός είναι FAT32, μπορείς να διαβάσεις και να γράψεις σε αυτόν άμεσα. Αν είναι NTFS, μπορείς άμεσα να διαβάσεις αλλά όχι και να γράψεις. Για το τελευταίο θα πρέπει να περάσεις 2 εφαρμογές (MacFUSE και ntfs-3g). Αφού τις περάσεις θα μπορείς να γράψεις/διαβάσεις σε ntfs σκληρό χωρίς πρόβλημα. EDIT: Πάλι για ένα λεπτό μου τον φάγαν τον πελάτη...
x_vagos_x Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Είναι και τα άτιμα τα Edits... Είμαστε καλοί πάντως...!
daniel's_saving_grace Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Το μόνο που δε θα βρεις από το "θείο" είναι ελληνική διόρθωση για το office 2008. Μόνο αγορασμένο και μάλιστα ακριβά. (Η microsoft δεν το φτιάχνει, μόνο ελληνικές εταιρείες).
Dr.Fuzzy Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δεν κρυβω οτι παντα μου αρεσε το MacOS και κατα προεκταση τα Mac. Δυστυχως ομως το λογισμικο το οποιο χρησιμοποιω στην κυρια ασχολια μου (VLSI Design) ειναι διαθεσιμο μονο σε UNIX (και Linux) και Windows. EDA Software μεγαλων εταιριων οπως της Mentor Graphics, Synopsis, Synplicity, Xilinx, Altera κλπ κλπ, δεν ειναι διαθεσιμα και απ'οτι φαινεται δεν προκειται ποτε να ειναι σε Mac. Θελω...αλλα δεν γινεται!
ixthy Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Θα το πω άλλη μια φορά... όποιος θέλει να τρέχει προγράμματα windows μέσω mac μπορεί, είτε μέσω bootcamp είτε μέσα από vmware fusion ή parallels. Για παράδειγμα φίλε μου που ζητάς office και λοιπά windows καλούδια δες λίγο αυτό http://www.parallels.com/products/desktop/pd40_tutorial-en_US/ και τα ξαναλέμε... Εγώ πάντως γράφω και στο pages για να έχω και λίγο mac feeling hahaha!!!! Και στο pages υπάρχει ελληνική ορθοργαφία δωρεάν και μάλιστα πολύ καλή!!!
Dr.Fuzzy Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Το οτι μπορω να τρεξουν μεσα απο virtualisation software το γνωριζω, το θεμα ειναι ομως οτι τα συγκεκριμενα εργαλεια που αναφερω ειναι παρα πολυ απαιτητικα και απαιτουν πολυ μεγαλη επεξεργαστικη ισχυ. Οταν μιλαμε για simulation ή placement και routing ενος chip, το καθε run μπορει να παρει ωρες! Το να τα τρεξω λοιπον μεσα απο virtualisation καταλαβαινεις οτι αυξανει τον χρονο πολυ περισσοτερο! Το εχω δοκιμασει παρεπιπτοντως και ειναι δραματικα πιο αργα! Αν φυσικα μιλαμε για office και τετοιου ειδους εφαρμογες, ναι εκει η διαφορα δεν γινεται αντιληπτη!
NiCk_ Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Το οτι μπορω να τρεξουν μεσα απο virtualisation software το γνωριζω, το θεμα ειναι ομως οτι τα συγκεκριμενα εργαλεια που αναφερω ειναι παρα πολυ απαιτητικα και απαιτουν πολυ μεγαλη επεξεργαστικη ισχυ. Οταν μιλαμε για simulation ή placement και routing ενος chip, το καθε run μπορει να παρει ωρες! Το να τα τρεξω λοιπον μεσα απο virtualisation καταλαβαινεις οτι αυξανει τον χρονο πολυ περισσοτερο! Το εχω δοκιμασει παρεπιπτοντως και ειναι δραματικα πιο αργα! Αν φυσικα μιλαμε για office και τετοιου ειδους εφαρμογες, ναι εκει η διαφορα δεν γινεται αντιληπτη! Εμμ, Boot camp ???
Dr.Fuzzy Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Ναι μα θα χρησιμοποιω XP, οποτε πιο το νοημα του να εχω Mac! To θεμα ειναι να μπορουσα να τρεξω τις εφαρμογες που θελω μεσα απο το Mac OS. Εννοω, να υπηρχαν native versions για MacOS!
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Κοιτα, ουτως η αλλως οταν τρέχεις αυτά τα προγραμματα δε τρέχεις άλλα(browsers, media players), σωστά;;;Οπότε, καθε φορά που θες να τρέξεις αυτά τα εξειδικευμένα προγραμματα απλά θα ανοίγεις το boot camp.και το boot camp δεν αποτελέι virtualization αλλά ειναι native εγκατασταση! για καθημερινή χρήση θα έχεις mac os x οπου δε θα χρειαζεται βλακείς τους στυλ antivirus, anti-antivirus (), firewall, anti-spyware και άλλες τετοιες λαλακίες...
ixthy Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Τι προγράμματα χρησιμοποιείς ακριβώς; Φαίνεται πως κάνεις κάτι πολύ εξειδικευμένο. Μία έρευνα στο google θα σε διαφωτίσει αν κάτι τρέχει και σε Mac OS X. Αν όχι και αν δεν υπάρχει αντίστοιχο software για mac, τότε σίγουρα δεν μπορεί ένα πρόγραμμα των xp να τρέξει σε mac os. Η μόνη λύση μετά είναι bootcamp. Από 'κει και μετά ή θες να γνωρίσεις το Mac σαν πλατφόρμα ή δε θες. Στη δεύτερη περίπτωση μένεις στο pc. Συνήθως στο Mac υπάρχουν προγράμματα αντίστοιχα με αυτά του pc, αλλά συνήθως οι χρήστες αρνούνται να μετακινηθούν σε νέο interface... οπότε είναι θέμα δικό σου. Για παράδειγμα το office 2007 (pc) δεν έχει καμμιά σχέση με το office 2008 (mac) στο interface. Είναι σα να χρησιμοποιείς 2 διαφορετικά προγράμματα! Η πλάκα είναι ότι για μένα καλύτερο είναι το interface του mac. Ειδικά το νέο interface του 2007 για μένα είναι από κακό ως απαράδεκτο! Το 2003 ήταν πολύ καλύτερο. Το αστείο είναι ότι για να χρησιμοποιήσει κάποιος το 2007 πρέπει να συνηθίσει σε μία τελείως διαφορετική φιλοσοφία interface και η πλάκα είναι ότι θα μείνει και στην ίδια πλατφόρμα!!! Τουλάχιστον στο mac το ωραίο είναι ότι όλες οι εφαρμογές φαίνεται να έχουν μία ενοποιημένη φιλοσοφία στο user interface κάτι που για μένα είναι πολύ θετικό, γιατί θες πολύ λιγότερο χρόνο για να μάθεις να χρησιμοποιείς έναν αριθμό διαφορετικών προγραμμάτων. -----Προστέθηκε 5/1/2009 στις 11 : 48 : 55----- Παιδιά όσοι έχετε Mac, ή όσοι τέλος πάντων ενδιαφέρεστε να αγοράσετε Mac, κάντε μια διαμαρτυρία στο site της Apple για το θέμα των glossy οθονών, αν και το θέμα αφορά κυρίως τα Macbook pro. Για μένα είναι απαράδεκτη η συγκεκριμένη τάση που ακολουθούν τώρα τελευταία οι κατασκευάστριες εταιρείες υπολογιστών (mac και pc), που κοντεύουν να καταργήσουν τις anti-glare ή matte οθόνες με αυτές τις απαίσιες glossy γυαλιστερές. Για παράδειγμα κάτι παρόμοιο με την Apple κάνει τώρα και η DELL για να μη μιλήσω για άλλες εταιρείες. Αρκεί να κάνετε μια βόλτα σε ένα retail κατάστημα για να δείτε ότι matte οθόνες σε laptop βρίσκει πια κανείς με το σταγονόμετρο. Μπορείτε ακόμα καλύτερα να στείλετε και feedback εδώ: http://www.apple.com/feedback/macbookpro.html
alexzzz Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Εγώ λέω να στείλω ένα feedback στον Ποσειδώνα να πει στα ψάρια να μην κατουράνε στην θάλασσα ... πιο πιθανό είναι να με ακούσει αυτός παρά η apple
Dr.Fuzzy Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 ...Τι προγράμματα χρησιμοποιείς ακριβώς; Φαίνεται πως κάνεις κάτι πολύ εξειδικευμένο. Εργαλεια για VLSI (Σχεδιασμος chip). Ειναι αρκετα πιο "ειδικο" θα ελεγα. Για να δωσω μια ταξη μεγεθους, μιλαμε για εργαλεια που εχουν 6000+, 10000+ euro το user license. Μία έρευνα στο google θα σε διαφωτίσει αν κάτι τρέχει και σε Mac OS X. Δεν υπαρχουν, το εχω ψαξει χρονια τωρα! Ο λογος ειναι οτι το μεριδιο αγορας στα Mac ειναι πολυ μικροτερο των Windows και Unix, οποτε τις εταιριες αυτες δεν τις συμφερει να βγαλουν για Mac. Συνήθως στο Mac υπάρχουν προγράμματα αντίστοιχα με αυτά του pc, αλλά συνήθως οι χρήστες αρνούνται να μετακινηθούν σε νέο interface... οπότε είναι θέμα δικό σου. Δεν υπαρχουν δυστυχως στο συγκεκριμενο field. Δεν εχω προβλημα με το interface, ειμαι αρκετα familiar θα ελεγα με τα Mac εδω και πολλα χρονια, το προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχουν αυτα που θελω! Να ενας λογος που καποιος θελει, αλλα δεν μπορει να παει σε MacOS!
Cygnus Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 πχ το Xilinx βγαίνει μόνο για Windows και Linux. Βέβαια αυτό δεν είναι ευθύνη της apple, κατά ένα μεγάλο μέρος, αλλά της εταιρίας. Δεν παύει όμως να εμποδίζει κάποιον επαγγελματία να γυρίσει σε Mac.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.