Προς το περιεχόμενο

Mac vs PC [και πάλι...]

andreaseto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαιρομαι που συμφωνουμε.. απλα εδωσα μια παρομοια ερμηνεια στο αναμφισβήτητο!

ΥΓ Όταν ειχα Windows στον iMac, μιας κ ειχε ATi προτιμουσα να τρεχω τα παιχνιδια σε OpenGL λόγω της καρτας. DX is for nVidia Users optimized..

• Απαντ. 878
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτό πιθανώς και να ισχύει, γιατί η εγκατάσταση των Windows που έχεις στον Mac, είναι καθαρή, οπότε λειτουργεί καλά. Εγώ απλά υπέθεσα ότι οι drivers στον Mac είναι καλύτεροι, επειδή τα γραφικά του είναι πολύ πιο εντυπωσιακά σαν λειτουργικό και χωρίς κολλήματα. Άρα κάτι υπάρχει που εκμεταλλεύεται καλύτερα.

Απ' αυτά που μου λέτε όμως, έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των Mac, είναι η απουσία registry, γιατί κατά πως φαίνεται, εκεί οφείλεται το ότι είναι πιο γρήγορα.

Πάντα θεωρούσα ότι συμβαίνει επειδή οι Mac έχουν συγκεκριμένο hardware, οπότε οι drivers που βγαίνανε ήταν απόλυτα συμβατοί μεταξύ τους κτλ κτλ, ενώ στα windows υπήρχαν conflicts.

Δημοσ.

Tώρα είμαι 2α λυκείου και του χρόνου που

θα τελειώσω οι γονείς μου θα μου κάνουν δώρο ένα

λάπτοπ. Εγώ θέλω μακ. Αλλά σκέφτομαι... αφού

τα καινούρια που είναι τα macbook pro , μόλις βγήκαν , μέχρι να τελειώσω (λογικά) δεν θα έχει βγεί τίποτα καινούριο.. Οπότε δεν θα είναι μλκια να πάρω σχετικά "παλιό" λάπτοπ , του χρόνου?

Γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα βγάλουν κάτι καινούριο μέχρι τότε..

Και κάτι άλλο...

Στα μακ γίνειται να κάνεις κάποια αναβάθμιση?? Κάρτα γραφικών , σκληρό δίσκο κτλπ?

Δημοσ.

Είναι σίγουρο ότι θα ανανεωούν μέχρι τότε και πάνω από μια φορά... Ανανέωση γίνεται περίπου καθε 6 μήνες.

Μπορείς να αλλάξεις μνήμη και δίσκο χωρίς πρόβλημα και χωρις να χάσεις την εγγύηση κιόλας.

Δημοσ.

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα θα πω ότι τα Mac είναι οι μόνοι υπολογιστές που τρέχουν όλα τα λειτουργικά (windows, macos, linux και λοιπά unix)! Μην ασχολείστε πολύ με λειτουργικά! Τα Mac τρέχουν τα πάντα!!! Θέλετε games; Αν κάτι δεν τρέχει σε Mac OS δεν πειράζει. Βάλτε Vista στο bootcamp και έχετε ένα κανονικότατο pc! Εγώ τώρα παίζω Fallout 3 (πάει σφαίρα), Hellgate London και Red Alert 3 μια χαρά! Στο Mac OS παίζω spore, και warcraft 3 the frozen throne! Επίσης πολλά καλά παιχνίδια τρέχουν σε Mac OS όπως και το COD 4 Modern Warfare κ.ά. σίγουρα όμως αν το παιχνίδι που θέλετε δεν τρέχει στο Mac OS (και είναι πολλά αυτά τα παιχνίδια δυστυχώς) πρέπει να επιστρατέψετε τα windows σε bootcamp. Από την άλλη μπορείτε να τρέχετε όλα τα λειτουργικά που γουστάρετε ταυτόχρονα μέσω Fusion και να τα έχετε σε πολλαπλά desktop! Είναι σα να έχεις 3-4 υπολογιστές μαζί... Και μάλιστα τo Fusion τρέχει μόνο σε Mac και έχει δυνατότητα Full screen για κάθε λειτουργικό ή Unity! Ειδικά το τελευταίο έχει πολύ πλάκα! Έχετε δει π.χ. το word 2007 (pc) να τρέχει πάνω στο desktop του Leopard σα να ήταν πρόγραμμα του mac; Απόλαυση!!! To Fusion έχει και υποστήριξη 3D για τα xp και τα vista, αλλά καλύτερα να παίζετε τα παιχνίδια από native εγκατάσταση στο bootcamp.

Πήρα Mac γιατί ασχολούμαι πολύ με τα λειτουργικά συστήματα και ήθελα έναν φορητό που τα τρέχει όλα natively ή virtually! Για αυτό μην ακούω πατάτες ότι τα Mac δεν τρέχουν το ένα ή το άλλο! Αααα και όσον αφορά τους drivers! Εγώ ρε παίδες drivers από nvidia βάζω στα vista! Σιγά μην περιμένω τους drivers του bootcamp που η αλήθεια είναι ότι στην κάρτα γραφικών δεν δίνουν τις επιδόσεις που πρέπει! Αλλά όλες οι άλλες συσκευές ρολάρουν απίστευτα! Και χωρίς να χρειάζεται να βάλεις οδηγούς! Ας πούμε το πολυμηχάνημα της hp που έχω στα vista ήθελε drivers για να δουλέψει. Στο Mac OS απλώς το έβαλα στη usb και voila! Βγήκε στο dock το εικονίδιό του (συγκεκριμένα είναι μια φωτογραφιούλα του μηχανήματος!!!) και το βλέπουν όλες οι εφαρμογές χωρίς κανένα πρόβλημα! Άσε η πιστότητα των χρωμάτων κατά την εκτύπωση!!! Τι να λέμε ρε παιδιά τώρα!!! Είναι σα να συγκρίνεις τις βούρτσες με τις... χτένες!!! ;)

Τέλος πάντων και η Apple έχει τα ελαττώματά της κυρίως στα configurations του hardware και στις τιμές της στα Mac pro, όπως και στην κατάργηση της υπέροχης ματ LED οθόνης του προηγούμενου Macbook pro 15'' (ό,τι καλύτερο υπάρχει παιδιά) και στην έλλειψη των home, end, pgup, pgdown, πλήκτρων στο πληκτρολόγιο των macbook pro (υπάρχουν σα λειτουργίες με 2 πλήκτρα), αλλά pls μην ξαναδιαβάσω ότι τα mac δεν τρέχουν κάποια εφαρμογή, γιατί πολύ απλά στα mac τρέχουν όλα! Ίσως είναι οι μόνοι υπολογιστές που ανταποκρίνονται σε όλα τα είδη χρηστών, ειδικά στην κατηγορία των laptop (τα mac pro είναι άλλη ιστορία).

Alexzzz εσύ σε άλλα post φαίνεται να έχεις macbook!!! Δεν είσαι ικανοποιημένος; Απορώ που από τα γραφόμενά σου εδώ φαίνεται ότι δε γουστάρεις τα mac!

Δημοσ.
Alexzzz εσύ σε άλλα post φαίνεται να έχεις macbook!!! Δεν είσαι ικανοποιημένος; Απορώ που από τα γραφόμενά σου εδώ φαίνεται ότι δε γουστάρεις τα mac!

Δεν έχω πρόβλημα με τα mac... έχω πρόβλημα με την τιμολογιακή συμπεριφορά της εταιρίας (είπαμε να πληρώνουμε κάτι παραπάνω αλλά όχι και έτσι). Που σαν συνέπεια έχει ο αγοραστής να νομίζεις ότι επειδή πήρε κάτι ακριβά είναι και το καλύτερο που υπάρχει. Και ας μην είναι ολοκληρωμένο μηχάνημα, ας είναι έστω και τα νέα in ear ακουστικά που διαβάζω ήδη απίστευτα πράγματα.

Το ότι γράφω με θέρμη για τα μη προβλήματα που είχα στα win είναι λόγω του ότι για κάποιους είναι μυθολογία το να μπορεί κάποιος να δουλέψει απροβλημάτιστα σε πισι με win. Δεν είμαι υποστηρικτής των win... και έχω πειραματιστή (και συνεχίζω) και με linux.

Εγώ δοκίμασα από περιέργεια και επειδή όπως ξαναείπα με παρέσυρε και ο κολλητός μου όταν ανακοινώθηκαν τα νέα macbook.

Δημοσ.
Ίσως είναι οι μόνοι υπολογιστές που ανταποκρίνονται σε όλα τα είδη χρηστών, ειδικά στην κατηγορία των laptop (τα mac pro είναι άλλη ιστορία).

Δηλαδή?:fear:

Δημοσ.
Δηλαδή?:fear:

Τα Mac Pro είναι μόνο για "pro users" ;)

Που σαν συνέπεια έχει ο αγοραστής να νομίζεις ότι επειδή πήρε κάτι ακριβά είναι και το καλύτερο που υπάρχει.

Μπορεί όχι σαν tech specs, αλλά σαν συνολικό πακέτο δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι αγόρασα το καλύτερο που υπήρχε ..

Δημοσ.
Τι διαφορά έχουν οι pro useres ? :S

Δεν ξέρω τπτ τελικά..

Ουσιαστικά τα Mac Pro είναι πολύ ακριβά μηχανήματα ... Προσφέροντε μόνο για όσους έχουν ανάγκη τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά ... Αυτοί είναι συνήθως επαγγελματίες που έχουν να κάνουν με video editing κτλ.

Για τους απλούς χρήστες και ένα iMac είναι μια χαρά ;)

Δημοσ.

Alex οπωσδήποτε θα συμφωνήσω. Σίγουρα καλύτερες τιμές ίσως και να ήταν εφικτές. Ειδικά για τον φίλο που ρωτά για τα mac pro θα πω ότι δε θα αγόραζα τώρα για desktop υπολογιστή ένα mac pro, διότι παραείναι ακριβά. Σε βαθμό γελειότητας ειδικά αν κάποιος πάει να ζητήσει ένα διαφορετικό configuration με αναβαθμίσεις. Σου έρχεται πολύ πιο φτηνά να χτίσεις ένα pc με τον καλύτερο i7 την ati 4870 και 32 GB RAM super τροφοδοτικό και κουτί, ψύκτρες μητρικές κτλ. Άντε να δώσεις 3500-5000 euros? Το αντίστοιχο mac pro κοστίζει 10.000 με 15.000 euros (μιλάμε μόνο για κεντρική μονάδα); Και με best κάρτα την 8800 GT? Αλλά πάνω από όλα να μη σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις κάτι καλύτερο για GPU με τέτοιο μηχάνημα; Τι να πω! Ειλικρινά κάποια πράγματα αδυνατώ να τα κατανοήσω! Τώρα βέβαια για όποιον θέλει Mac OS σε desktop είναι μονόδρομος το mac pro και με standard configuration και 8800 GT κοστίζει γύρω στις 3000 euros. Τώρα όποιος θέλει παραπάνω RAM καλύτερα να τη βάλει μόνος του γιατί αλλιώς πρέπει να δώσει μια περιουσία. Αυτό έκανα εγώ με το macbook pro που έχω. Έδωσα περίπου 45 ευρώ για 4 GB Kingston τα έβαλα μόνος μου και γλύτωσα περίπου 150 ευρώ γιατί η apple ήθελε 200 παραπάνω ευρώ για να μου βάλει κάτι hitachi μνήμες... Αααα και κράτησα και τα chips των 2 GB για καβάτζα. Κάτι τέτοια κουλά κάνει η Apple για να κερδίζει λες και όλοι οι χρήστες είμαστε κορόιδα (προφανώς κάποιοι είναι). Εδώ φίλε Alex έχεις απόλυτο δίκιο!

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που η Apple δεν είναι ακριβή. Π.χ. τα ipod δεν είναι καθόλου ακριβά σε αντίθεση με την κωλοπιάστρα εταιρεία φαρμακείο που λέγεται sony! 250 ευρώ το sony S739F mp4 player και εμένα μου έτυχε και ελαττωματικό headphone jack και τρέχω σε αντιπροσωπείες γιατί το κατάλαβα αργά, αφού δούλευα συνέχεια ένα nano που έχω το όποιο είναι φοβερό και ανθεκτικό!!! Άσε που το nano δεν είναι απλώς ένα player! Επίσης στις οθόνες η Apple δίνει 24άρα LED τι στιγμή που οι άλλες εταιρείες στα ίδια λεφτά δίνουν ποιοτικά LCD που δεν παύουν όμως να είναι υποδεέστερα του LED. Το iphone δεν είναι φτηνό για αυτά που προσφέρει; Είναι καλύτερα να σκας 700-800 euros για HTC; Βέβαια εδώ είναι όλα σχετικά, αλλά τα iphone 3G ξεκινούν από τα 200 δολάρια στην Αμερική (8 GB νομίζω) και περίπου ίδιες τιμές έχουμε και εδώ αλλά σε ευρώ από ότι έχω παρατηρήσει. Πόσο κάνει το Diamond με 4 GB εσωτερική μνήμη και χωρίς υποδοχή για sd? :-D (Εδώ όντως γελάνε!)

Για αυτό φίλε Alex καλά τα λες, αλλά κάποιοι άλλοι μας πιάνουν τον ποπό πολύ χειρότερα από τον Stevie και χωρίς να υπάρχει κάποιο workaround! Όταν καταλάβουν ότι κάπου έχουν το όνομα ή το μονοπώλειο γίνονται χειρότεροι από την Apple. Και κάτι τελευταίο... Αλήθεια πόσο κοστίζουν τα vista ultimate 64bit (380 $ best buy)και πόσο το Mac OS X Leopard (129$)? Ποιος λοιπόν τα παίρνει πιο χοντρά; Γιατί σε πολλά laptop pcs οι εταιρείες δε δίνουν τα cd του λειτουργικού το οποίο όμως έχεις πληρώσει αντίστοιχα με το mac os; Τι στιγμή που στα macbooks έχεις κανονικά 2 cds με τις εγκατάστασεις όλων των βασικών πακέτων της Apple (μέχρι και το πακέτο ανάπτυξης εφαρμογών πέρα από το iLife και φυσικά το Mac OS)? Σε πολλά laptop pcs ούτε το γυμνό λειτουργικό δε σου δίνουν κανονικά... Και δεν ξέρω αν αυτό που σου δίνουν μπορεί να εγκατασταθεί και σε άλλα pcs, όπως επίσης δεν ξέρω αν είναι DRM free. Στα HP pavillion ας πούμε δεν έδιναν δισκάκι και υπήρχε περιορισμός στο χρήστη που του επέτρεπε να κάνει αντίγραφο του recovery partition σε DVD μόνο μία φορά! Έλεος! Πρέπει να παρακαλάς να μη σου καεί το δισκάκι κατά την αντιγραφή γιατί μετά θα πρέπει να παρακαλάς να μη σου χαλάσει ποτέ το recovery partition! Φυσικά η λογική του recovery partition ως αντικαταστάτη του λειτουργικού σε original δισκάκια είναι απαράδεκτη!

Καλή Χρονιά!!! :mrgreen:

-----Προστέθηκε 2/1/2009 στις 04 : 06 : 34-----

Eίναι αλήθεια ότι τα Macbook υπερθερμένονται γρήγορα??

Άλλος μύθος και αυτός! Τα mac δεν είναι τόσο ζεστά όσο λένε. Έχεις πιάσει laptop turbo x να δεις πώς καίει (και είχε για gpu μία ενσωματωμένη της intel); Τηγανίζεις αυγά και ψήνεις και μια μπριζόλα ειδικά άμα δεις πόσο ζεστό είναι από κάτω!!! Και να σκεφτείς ότι τo macbook pro me 8600 GT και πολύ πιο γρήγορη cpu ήταν πολύ πιο κρύο. Και σκέψου ότι είναι όλο από αλουμίνιο που είναι καλός αγωγός της θερμότητας και όχι από πλαστικό. Εδώ του κάνω και overclocking στην gpu με διπλές περίπου συχνότητες στον πυρήνα. Επίσης έχει και το μισό πάχος σε σύγκριση με το συκεκριμένο TURBO X που είχα δει!!! Τώρα με τα DELL δεν ξέρω τι παίζει και το λέω γιατί η DELL είναι από τις λίγες σοβαρές εταιρείες για pcs.

Δημοσ.

Εγώ ένα πράγμα θέλω να προσθέσω. Το aluminum mac book μου δεν ζεσταίνεται με τίποτα, μου έκανε εντύπωση η διαφορά με το Fujitsu-Siemens laptop που είχα!Α! και το garageband είναι το βολικότερο πρόγραμμα για ηχογράφηση που έχω δοκιμάσει!

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι ως παντελώς άσχετος με τα mac? Παλιότερα πειραματιζόμουν κι εγώ με το pc το ανοιγόκλεινα, προσθαφαιρούσα προγράμματα κτλ. Τώρα μόνο εργασίες σε word/excel, ατέλειωτο σερφάρισμα, επεξεργασία τραγουδιών άντε και κανα παλιό παιχνιδάκι. Άρα θέλω ένα απλά σταθερό περιβάλλον που να κάνει τα κλασσικά χωρίς να χρειάζεται ψάξιμο για drivers, format, επανεκκινήσεις και το mac φαίνεται να κάνει αυτή τη δουλειά. Ορισμένες ερωτήσεις που με προβληματίζουν είναι:

1) Τι γίνεται με τα excel/word 2007 αρχεία? Έχω πάρα πολλές εργασίες και αναφορές αποθηκευμένες οπότε σίγουρα δεν μπορώ να τις αφήσω ή να κάθομαι να τις μετατρέπω. Τα mac αναγνωρίζουν/επεξεργάζονται χωρίς πρόβλημα xls/doc αρχεία, και θα μπορώ μετά να τα μεταφέρω σε windows υπολογιστές ή υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας?

2) Τι γίνεται με τα βίντεο και τα mp3, πιστεύω αυτά δεν χρειάζονται τίποτα έτσι? Απλά αντί να τα τρέχω με wmp θα τα τρέχω με κάτι άλλο? Το ίδιο και με τους υπότιτλους, αντί για virtualdub υπάρχει κάτι αντίστοιχο?

3) Παίρνουν προγράμματα του "θείου" ή υπάρχει περιορισμός?

4) Ο εξωτερικός usb σκληρός απλά τον συνδέω και έτοιμος ή απαιτεί κάτι πριν από αυτό?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...