Προς το περιεχόμενο

Mac vs PC [και πάλι...]

andreaseto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και κάτι άλλο.. Εχω ακούσει ότι στα μακ δεν μπορείς να παίζεις παιχνίδια.. Είναι αλήθεια?

Αν όχι , τι παιχνίδια μπορείς να παίζεις περίπου?? Αφού δεν έχει κακή κάρτα γραφικών... :S

-----Προστέθηκε 29/12/2008 στις 07 : 36 : 05-----

http://cgi.ebay.com/New-Apple-MacBook-Pro-15-2-4GHz-2GB-250GB-MB470LL-A_W0QQitemZ320328277154QQcmdZViewItemQQptZLaptops_Nov05?hash=item320328277154&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1234%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1308%7C301%3A1%7C293%3A1%7C294%3A50

Aυτό είναι το πιο καινούριο ,έτσι?

• Απαντ. 878
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βρε mac-άδες, μιας και δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με την όλη υπόθεση mac, έκατσα με ενδιαφέρον να διαβάσω αυτό το thread από την αρχή. Από αυτά που διάβασα, θα πειθόμουνα σίγουρα να μεταβώ σε κάποιο mac αν....

...είχα ακόμα windows 98!!

Τα περί κολλημάτων, κακού χειρισμού κλπ των XP,Vista νομίζω πως τα περιγράφετε πολύυυυυυυυυυυυυ τραγικά. Εγώ δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που κάποια εγκατάσταση Windows ή Linux μου χάλασε ή "βάρυνε", ενώ μετά από τόσα χρόνια πλέον τις δουλειές θέλω τις κάνω με κλειστά μάτια.

Πάντως μπήκα στο τριπάκι να δοκιμάσω λίγο και αυτή την "σκοτεινή μεριά", αν και το θεωρώ αδύνατο να οδηγηθώ σε migration.

• Super Moderators
Δημοσ.
Και κάτι άλλο.. Εχω ακούσει ότι στα μακ δεν μπορείς να παίζεις παιχνίδια.. Είναι αλήθεια?

Αν όχι , τι παιχνίδια μπορείς να παίζεις περίπου?? Αφού δεν έχει κακή κάρτα γραφικών... :S

τα ελάχιστα που βγαίνουν για Mac...

Δημοσ.
Το video ειναι αναλυσης 1920x1080 ,αλλα η αναλυση δεν παιζει τοσο ρολο οσο το bitrate. Εχει 30mbps bitrate , δηλαδη ειναι σαν τις προδιαγραφες των blueray(κ γιαυτο ειναι και σε m2ts container), δεν εχει σχεση σε ποιοτητα με απλα hd video των 5-10mbps.

Αν ενας υπολογιστης μπορει να παιξει αυτο, τοτε κατα πασα πιθανοτητα θα μπορει να παιξει κ τις blueray ταινιες.

Το οτι δεν κολλαει σε ολα τα σημεια οφειλεται στο γεγονος οτι μερικες σκηνες-σημεια ειναι πιο απαιτητικες απο αλλες.

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, μου κολλάει στις δύσκολες σκηνές με ένα laptop Core2Duo 2.2 GHz, 2GB Ram και ATI Mobility HD2600. Να υποθέσω είναι λογικό;

Δοκίμασα με MPC HC + Ffdshow και KM με εσωτερικά φίλτρα. Παίζει καμία ρύθμιση για hardware accelaration ή αν ήταν να το κάνει το έκανε; Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, μου κολλάει στις δύσκολες σκηνές με ένα laptop Core2Duo 2.2 GHz, 2GB Ram και ATI Mobility HD2600. Να υποθέσω είναι λογικό;

Δοκίμασα με MPC HC + Ffdshow και KM με εσωτερικά φίλτρα. Παίζει καμία ρύθμιση για hardware accelaration ή αν ήταν να το κάνει το έκανε; Ευχαριστώ.

Καλυτερα συνεχεια εδω:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2481576#post2481576

-----Προστέθηκε 29/12/2008 στις 10 : 20 : 32-----

Εγώ αυριο πρωι πάντως θα πάω να το (ξανα)δώ απο κοντά , να δω αν θα μου κάνει το κλικ.. και βλέπουμε..

Αν σου αρεσει κ σου κανει κλικ, εχε υποψην σου κ την αγορα απο το εξωτερικο.Θα σου βγει φθηνοτερα, η εγγυηση ισχυει κανονικα κ εδω, ενω μπορεις μεσα στον πρωτο χρονο να αγορασεις κ επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια .(κατι που δεν γινεται εδω)

Παιζουν δηλαδη οι εξης επιλογες:

1)απο notebook.de 1180 ευρω με αγγλικο πληκτρολογιο κ 1 χρονο εγγυηση (με υπολογισμενα τα μεταφορικα για να ερθει στην πορτα σας)

2)απο Ελλαδα 1263 ευρω με αγγλικο πληκτρολογιο κ 1 χρονο εγγυηση

3)απο cyberport.de 1368 ευρω με γερμανικο δυστυχως πληκτρολογιο κ 3 χρονια εγγυηση (με υπολογισμενα τα μεταφορικα για να ερθει στην πορτα σας)

4)απο notebook.de 1450 ευρω με αγγλικο πληκτρολογιο κ 3 χρονια εγγυηση (με υπολογισμενα τα μεταφορικα για να ερθει στην πορτα σας)

Δημοσ.
Βρε mac-άδες, μιας και δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με την όλη υπόθεση mac, έκατσα με ενδιαφέρον να διαβάσω αυτό το thread από την αρχή. Από αυτά που διάβασα, θα πειθόμουνα σίγουρα να μεταβώ σε κάποιο mac αν....

...είχα ακόμα windows 98!!

Τα περί κολλημάτων, κακού χειρισμού κλπ των XP,Vista νομίζω πως τα περιγράφετε πολύυυυυυυυυυυυυ τραγικά. Εγώ δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που κάποια εγκατάσταση Windows ή Linux μου χάλασε ή "βάρυνε", ενώ μετά από τόσα χρόνια πλέον τις δουλειές θέλω τις κάνω με κλειστά μάτια.

Πάντως μπήκα στο τριπάκι να δοκιμάσω λίγο και αυτή την "σκοτεινή μεριά", αν και το θεωρώ αδύνατο να οδηγηθώ σε migration.

Όχι φίλε μου johny... είσαι η εξαίρεση. Δεν γίνονται αυτά που λες. Αποκλείεται...

Σοβαρά τώρα έτσι ακριβώς ήμουν και εγώ. Αν την κάνεις εν γνώση σου την δοκιμή έχει καλός... αν όμως πιστεύεις ότι λένε εδώ μέσα τότε μην το κάνεις.

Δημοσ.

προσωπικα δεν εχω μακ ομως ειχα χρησιμοποιησει για λιγο καιρο τον μακ του ξαδερφου μου.ετσι εχω σχηματισει την αποψη οτι δεν υπαρχει μακ που να μην ειναι αψογο, εννοω οτι ολα ειναι συμβατα δεν εχει πολλα κοληματα κλπ, εχει καλη συνεργασια χαρντγουερ με το λειτουργικο και γενικα ειναι πολυ σταθερο.ομως εμενα θα μου αρεσε να εχω μακ μονο για δουλειες οπως πχ μαιλ η αν ημουν γραφιστας η ασχολιομουν με επεξεργασια εικονας/βιντεο κλπ

αυτο γιατι για όλες τις αλλες δουλειες στα windows υπαρχουν ΠΟΛΥ περισσοτερες εφαρμογες.εχεις δηλαδη μεγαλυτερη ποικιλια αρα και επιλογες σε προγραμματα κλπ.προσωπικα ταχω συνηθισει κιολας και πιστευω πως για το θεμα των ιων κλπ αν προσεχεις τα σαιτ που επισκεπτεσαι δυσκολα κολας.

αυτο που δε μαρεσει στα μακ ειναι οτι το hardware Που σου προσφερουν δεν ειναι τοσο εξελιγμενο σε σχεση με αυτο που προσφερουν τα πισι στην ιδια τιμη.

τελος αν καποιος θελει να δοκιμασει και κατι διαφορετικο μπορει ανετα να βαλει και linux πχ ubuntu τα οποια εχουν βελτιωθει πολυ στις τελευταιες εκδοσεις απο αποψη συμβατοτητας κλπ.

Δημοσ.

10 πράγματα που έμαθα από αυτό το topic :

1) Τα Windows δεν είναι αυτό που νόμιζα και κάποτε βίωνα ... Είναι ένα φανταστικό περιβάλλον εργασίας όπου όλα γίνονται εύκολα και γρήγορα ...

2) Τα Windows είναι ασφαλή και σταθερά ...

3) Δεν αξίζει να αγοράσεις Mac, εκτός και αν προέρχεσαι από τα Windows 98 ...

4) Τα Apple είναι υπερεκτιμημένα ... Δεν κάνουν τίποτα το διαφορετικό από ότι κάνει ενα προϊόν με Windows ... Καλύτερα να δώσεις τα ίδια λεφτά για να πάρεις κάτι με καλύτερα specs ...

5) Τα νέα Macbooks δεν αξίζουν ... Τό μόνο πράγμα που αξίζει είναι το trackpad ...

6) Στα Macs παρά την κοινή αντίληψη του ότι υπάρχουν αγγελάκια που πετούν στο backround, αυτά δεν υπάρχουν

7) Τα Apple παίζουν μόνο όσα παιγνίδια βγαίνουν για Mac ...

8) Το iTunes, το iPhone και τα OS X δεν δουλεύουν όπως πρέπει ...

9) Όλοι οι χρήστες των Mac που είναι ευχαριστημένοι, αποτελούν εξαίρεση .. Στην αλήθεια είναι τυφλωμένοι από το λευκό φώς του μήλου στο πίσω μέρος των Laptops τους ... Για όσους έχουν desktop Mac, δεν έχει βγεί πόρισμα ακόμη ..

10) Αυτό το section του board αποτελείται από αντιπρόσωπους της Apple, οι οποίοι δουλεύουν με προμήθεια .. Οποιαδήποτε συμβουλή ή πρόταση δεν θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά ..

Δημοσ.
αυτο γιατι για όλες τις αλλες δουλειες στα windows υπαρχουν ΠΟΛΥ περισσοτερες εφαρμογες.εχεις δηλαδη μεγαλυτερη ποικιλια αρα και επιλογες σε προγραμματα κλπ

Ξέρεις ποιο είναι το μεγαλύτερο ζήτημα για μένα; Τα προγράμματα στα windows που δοκιμάζεις για λίγο και μετά απεγκαθιστάς, αφήνουν ίχνη στον υπολογιστή σου και μετά από ένα διάστημα αρχίζει και κουτσαίνει. Οπότε η τακτική που αναγκάζεται κανείς ν' ακολουθήσει, είναι να μην φορτώνει προγράμματα για "δοκιμή" ή να κάνει τακτικά φορμάτ.

Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μου στον Mac είναι ότι βάζω-βγάζω προγράμματα για το κάθε τι (Family Trees, Journal, Comic Life όπου δημιουργείς κόμιξ με δικές σου εικόνες κτλ κτλ), χωρίς να μ' απασχολεί να μην μου δημιουργήσει πρόβλημα στον υπολογιστή μου. Αυτό και μόνο, μ' έχει κάνει να έχω χρησιμοποιήσει περισσότερα προγράμματα στον Mac μου, παρά στο PC μου, αφού είναι μέρες που δοκιμάζω 20+ προγράμματα.

Καταρχάς υπάρχει κάποια καλά παιχνίδια για Mac, πχ Civilization IV, Warcraft (και τα single player και το WOW), Starcraft (περιμένουμε και το 2 μέσα στο 2009, ελπίζουμε), Football Manager, Spore, Tomb Raider κ.α. Εδώ υπάρχει μια λίστα:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Macintosh_games

Ότι δεν υπάρχει από κει και έπειτα, το τρέχεις σε Windows, στα οποία η αλήθεια είναι ότι έχεις σχετικώς κακό hardware για τα λεφτά που δίνεις (στα MacOSX δεν είναι το ίδιο γιατί το εκμεταλλεύεσαι στο ακέραιο), οπότε είναι σαν να έχεις (μαζί με τον Mac) και ένα Η/Υ προηγούμενης γενιάς (για κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει με ασυμβατότητες, αν και εμένα προς το παρόν μόνο για παιχνίδια μου έχει χρησιμεύσει). Βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι και υπολογιστή καινούργιας γενιάς να πάρεις, σε 1 χρόνο θα είναι προηγούμενης, αλλά τέλος πάντων.

Πάντως εγώ τρέχω NBA2K9, Bioshock στα Windows μου, άψογα και με τα γραφικά στο φουλ. Δεν έχω δοκιμάσει πάντως κάτι πιο απαιτητικό. Επίσης, αν μ' ενδιέφερε να παίζω τα απολύτως τελευταία παιχνίδια, θα μπορούσα να είχα μια καλύτερη κάρτα γραφικών (υπήρχε η επιλογή για αναβάθμιση, με βαρύ αντίτιμο είναι η αλήθεια).

Τέλος, μπορείς να ελπίζεις ότι η κάρτα γραφικών θα είναι ακόμα καλύτερη στη νέα γενιά Mac που θα βγει τώρα τον Ιανουάριο (μόνο επιτραπέζια κατά πάσα πιθανότητα, τα laptop μόλις ανανεώθηκαν).

10 πράγματα που έμαθα από αυτό το topic :

:lol:

Δημοσ.

Μια μικρη διορθωση:

τα περισσοτερα παιχνιδια παιζουν σε windows με εναν iMac/macbook pro καλυτερα απο οτι στο ιδιο μηχανημα σε mac os x(αν υπαρχει εκδοση των παιχνιδιων), λογω καλυτερων drivers σε windows.

Δημοσ.

ή λόγω καλυτερης εκμεταλευσης της εκάστοτε GPU (nVidia ή ATi) σε OpenGL/DirectX ή αν εχουν γινει ports (σύνηθες για ΕΑ παιχνίδια)

ΥΓ Κ για να δωσω τροφη για σχολια (που δεν εχουν γινει μεχρι στιγμης εδω) δε μας εχουν πει μερικοι χρηστες PC πως τους ήρθε πως το καλυτερο Vista Laptop ήταν το Macbook Pro (το προηγουμενο). το ξερω ψιλο-παλια ειδηση, αλλα θελω να δω επιχειρηματα κ γιατι οχι, κ ανεκδοτα!

http://gizmodo.com/gadgets/irony/macbook-pro-is-the-fastest-windows-vista-notebook-317060.php

Δημοσ.
ή λόγω καλυτερης εκμεταλευσης της εκάστοτε GPU (nVidia ή ATi) σε OpenGL/DirectX..

+1

Ακριβως! Drivers δηλαδη, που εκμεταλλευονται το hardware στο ακεραιο..

(μιλαμε παντα για opengl ,λογω οτι directx δεν εχει στο mac os x)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...