Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μονο που ο punky δεν λεει τετοια πραγματα: Παρόλα αυτά, είμαι σίγουρος ότι του το λένε όλοι οι άλλοι. Επισης ενδιαφερον θα εχει να ρωτησεις τον punky ποιον συμβουλευτηκε για να παρει mac! Το γνωρίζω αυτό. Αφού και για μένα ήσουν μέσα στους ανθρώπους που με βοήθησαν για να πάρω την απόφαση (ανάμεσα σε δεκάδες άλλους είναι η αλήθεια).
haHa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Πώς το ανοίγω ρε συ το m2ts; Λέει ότι δεν είναι video format. Δοκιμασε με movist ή vlc.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Η αντοχη στο χρονο ειναι κατι που ειναι απολυτα συνηφασμενο με τις επιδοσεις.. Ε, εδώ διαφωνούμε. Βασικά διαφωνούμε στο "ποιες επιδόσεις". Υπήρχαν διπύρηνοι το 2005 στα PC; Σοβαρά ρωτάω, δε θυμάμαι. Και εγω με φορητο του 2004-2005 ειμαι,της hp μαλιστα. Μαλιστα παιζει κ λιγα 720p hd videos. Ενδιαφερον θα εχει να δουμε αν ο mac φορητος της αδερφης σου παιζει μερικα 720p hd videos. Τι μοντελο ειναι? (τοτε ειχαν απλα απαισιους επεξεργαστες τα mac φορητα, ειναι πολυ πιο αργα απο αντιστοιχης εποχης pc laptop, για αυτο η apple το καταλαβε κ το γυρισε σε intel) Ένας G4 απ' ότι έχω καταλάβει (δεν είμαι 100% βέβαιος). Από εκείνα τα λευκά τέλος πάντων. Θα το φέρει τώρα που θα ξανάρθει, να περάσουμε και τα leopard (αλήθεια, αυτό σου φαίνεται καλή ιδέα; Για πες, γιατί με καίει). Οπότε θα το δοκιμάσω και θα σου πω. Τελικά τι γίνεται με το m2ts; Με το Movist δοκίμασα και δεν το παίζει (λέει ότι δεν είναι αρχείο βίντεο). Το VLC δεν υπάρχει καν στα recommended προγράμματα.
haHa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Ε, εδώ διαφωνούμε. Βασικά διαφωνούμε στο "ποιες επιδόσεις". Υπήρχαν διπύρηνοι το 2005 στα PC; Σοβαρά ρωτάω, δε θυμάμαι. Nαι ,υπηρχαν. Οπως τωρα μπορεις να φτιαξεις μηχανημα με τετραπυρηνο επεξεργαστη με ιδια χρηματα με εναν iMac διπυρηνο, ετσι κ τοτε μπορουσες να φτιαξεις μηχανημα με διπυρηνο επεξεργαστη με ιδια χρηματα με εναν iMac G5 μονοπυρηνο. Δεν εχει καν νοημα να μπουμε σε συγκριση ταχυτητας κ αντοχης στο χρονο, η διαφορα ειναι τεραστια. Ένας G4 απ' ότι έχω καταλάβει (δεν είμαι 100% βέβαιος). Από εκείνα τα λευκά τέλος πάντων. Θα το φέρει τώρα που θα ξανάρθει, να περάσουμε και τα leopard (αλήθεια, αυτό σου φαίνεται καλή ιδέα; Για πες, γιατί με καίει). Οπότε θα το δοκιμάσω και θα σου πω. Τελικά τι γίνεται με το m2ts; Με το Movist δοκίμασα και δεν το παίζει (λέει ότι δεν είναι αρχείο βίντεο). Το VLC δεν υπάρχει καν στα recommended προγράμματα. Ο G4 ειναι αργος επεξεργαστης, πολυ πιο αργος απο τους intel centrino που κυκλοφορουσαν τοτε σε pc laptop κ ηταν ενας απο τους λογους που η apple μεταπηδησε σε intel. Να του βαλεις leopard δεν βρισκω το λογο. Γιατι να δωσεις 100+ ευρω για ενα λειτουργικο που δεν θα προσφερει πολλα παραπανω στον χρηστη,ενω μπορει να ζοριζεται περισσοτερο. Δοκιμασε με το vlc, ειναι απο τα πιο γνωστα προγραμματα(αν οχι το πιο γνωστο) για αναπαραγωγη video.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Τελικά έπαιξε με το VLC. Δεν το τρέχει καλά. Ένα 80% φαίνεται καλά, αλλά σε πολλά σημεία δεν απεικονίζει σωστά και ψιλοκολλάει. Έχω βέβαια ανοιχτά 9 προγράμματα ταυτόχρονα. Δεν βλέπω όμως καμία διαφορά με αυτό και μια ταινία 2 ωρών, 4.5GB mkv με 720p από Bluray (το χ264 έχει καμία σχέση; ) που έχω και τρέχει μια χαρά. Το ίδιο τέλεια είναι η εικόνα σε οθόνη 24άρων ιντσών. Τώρα άμα είχα κανένα προτζέκτορα να το ρίξω σε 40 ίντσες, τι να πω. Μπορεί εκεί να είχε διαφορά. -----Προστέθηκε 29/12/2008 στις 02 : 35 : 27----- Ο G4 ειναι αργος επεξεργαστης, πολυ πιο αργος απο τους intel centrino που κυκλοφορουσαν τοτε σε pc laptop κ ηταν ενας απο τους λογους που η apple μεταπηδησε σε intel.Να του βαλεις leopard δεν βρισκω το λογο. Γιατι να δωσεις 100+ ευρω για ενα λειτουργικο που δεν θα προσφερει πολλα παραπανω στον χρηστη,ενω μπορει να ζοριζεται κ λιγο παραπανω. Καλά, το πρόβλημα δεν είναι τα 100 ευρώ. Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως δεν το σηκώνει καλά. Θέλω να έχει κι αυτή το ίδιο λειτουργικό με μένα για να μπορούμε να συνεννοούμαστε πιο εύκολα. Σκέφτομαι επίσης πως ίσως της λύσει κάποια μικροπροβληματάκια που έχει. Όσον αφορά τους επεξεργαστές, δεν αμφισβητεί κανείς ότι ένας τετραπύρηνος είναι πιο γρήγορος από έναν διπύρηνο. Δε χρειάζεται να γράφουμε τα αυτονόητα. Αυτό που λέω, είναι ότι τα windows ρίχνουν (φαντάζομαι, δεν ξέρω και δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς) τόσο πολύ τις επιδόσεις ενός τετραπύρηνου, που τελικά πλησιάζουν αυτές του διπύρηνου. Μιλούσα μόλις στο τηλέφωνο με τον πατέρα της κοπέλας μου. Αγόρασε πριν λίγους μήνες τετραπύρηνο σταθερό υπολογιστή. Του λέω για τη συζήτηση που έχουμε και ρωτάω "νιώθεις ότι ο υπολογιστής σου είναι πιο γρήγορος από τον iMac;" και μου λέει "όχι, είναι σαφώς πιο αργός". Πες μου τώρα, τι τον ενδιαφέρει τώρα αυτόν τον άνθρωπο αν του πεις εσύ πως "ξέρεις κάτι, ο υπολογιστής σου είναι στην πραγματικότητα πιο γρήγορος"; Ή θεωρητικά πιο γρήγορος;
alexzzz Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Όχι Αλέκο... όχι αγόρι μου... μην απαντήσεις...
darklordvader77 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 /OFFTOPIC ρε παιδια, τι αναλυση ειναι αυτο το βιντεάκι? το παιζω σε ενα Laptop Core Duo 1,86GHz , 2GB Ram κ GeForce 7400 Turbocache κ μου κολλάει λιιγο στην αρχη κ λιιγο στο τελος με το Power DVD HD Edition, κ με το VLC στην αρχη δε κολλάει καθόλου, αλλα στη συνεχεια... crop crop crop! /OFFTOPIC
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 /OFFTOPIC ρε παιδια, τι αναλυση ειναι αυτο το βιντεάκι? το παιζω σε ενα Laptop Core Duo 1,86GHz , 2GB Ram κ GeForce 7400 Turbocache κ μου κολλάει λιιγο στην αρχη κ λιιγο στο τελος με το Power DVD HD Edition, κ με το VLC στην αρχη δε κολλάει καθόλου, αλλα στη συνεχεια... crop crop crop! /OFFTOPIC Και μένα με τον ίδιο τρόπο φέρεται στο VLC. alex, επειδή θέλω να διατηρήσω μια θετική ενέργεια γύρω μου και οι ειρωνίες σου και τα άχρηστα ποστς σου δε βοηθάνε (πρέπει να έχω OCD, δεν εξηγείται αλλιώς να εκνευρίζομαι τόσο πολύ) και επειδή σε βλέπω να ζορίζεσαι και σε λυπάμαι (πάνω απ' όλα καλό κάρμα), μπαίνεις στη Λίστα Αποκλεισμένων για λίγο καιρό, οπότε μπορείς να γράφεις ότι θέλεις.
Dakonblackblade Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 και εγώ θα κάνω μια απλή ελληνική ερώτηση.Ο ''θείος'' μπορεί να φέρει ''δωράκια'' στον Mac?Γιατί θα με έψηνε ένας.Και αν ναι μπορώ να παίξω με αυτά τα ''δωράκια''?
haHa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 /OFFTOPIC ρε παιδια, τι αναλυση ειναι αυτο το βιντεάκι? το παιζω σε ενα Laptop Core Duo 1,86GHz , 2GB Ram κ GeForce 7400 Turbocache κ μου κολλάει λιιγο στην αρχη κ λιιγο στο τελος με το Power DVD HD Edition, κ με το VLC στην αρχη δε κολλάει καθόλου, αλλα στη συνεχεια... crop crop crop! /OFFTOPIC Δοκιμασε με kmplayer . Αν ειχες κ πιο καινουρια καρτα γραφικων(δεν ηταν δηλαδη 2 χρονων ο φορητος), θα επαιζε ανετοτατα κ με το powerdvd. Το vlc δε λεει κ πολλα, χιλιες φορες το kmplayer . Το video ειναι αναλυσης 1920x1080 ,αλλα η αναλυση δεν παιζει τοσο ρολο οσο το bitrate. Εχει 30mbps bitrate , δηλαδη ειναι σαν τις προδιαγραφες των blueray(κ γιαυτο ειναι και σε m2ts container), δεν εχει σχεση σε ποιοτητα με απλα hd video των 5-10mbps. Αν ενας υπολογιστης μπορει να παιξει αυτο, τοτε κατα πασα πιθανοτητα θα μπορει να παιξει κ τις blueray ταινιες. Το οτι δεν κολλαει σε ολα τα σημεια οφειλεται στο γεγονος οτι μερικες σκηνες-σημεια ειναι πιο απαιτητικες απο αλλες. Τωρα για τα υπολοιπα (αν ειναι πιο γρηγορος ενας τετραπυρηνος απο εναν διπυρηνο,ενας διπυρηνος απο εναν αργο iMac g5, ενα centrino pc laptop απο ενα πολυ αργο ibook g4 κλπ) δεν χρειαζεται καν να απαντησω. Εχουν απαντηθει ηδη, μερικες φορες μαλιστα απο τα ιδια τα ατομα που το αμφισβητουν.
Costis321 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Για να καταλάβουμε κ εμείς οι όχι τόσο σχετικοί... Τελικά αξίζει ένα macbook? Και αν ναι για ποιούς? Για έναν απλό χρήστη που μπαίνει στο ίντερνετ, παίζει ενα παιχνίδι , γράφει κάτι στο word και τα σχετικά ή για κάποιον προγραμματιστεί που ασχολείται πάρα πολύ ?
haHa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Φιλε μου, αυτο ειναι κατι που θα το κρινεις εσυ! Καποιος θα σου πει οτι αξιζει, μονο κ μονο επειδη εχει καινοτομιες. (πχ magsafe adapter) Αλλος θα σου πει οτι κ αλλα λαπτοπ εχουν καινοτομιες κ αντεχουν ακομα κ αν πεσει . Tα macbook ειναι πια πολυ ποιοτικα (σε αντιθεση με το παρελθον κ τα πλαστικα macbook που δεν ηταν τοσο ποιοτικα). Εχουν ομως υποδεεστερα χαρακτηριστικα κ οθονη για τα χρηματα που δινεις. Επισης ειναι αθορυβα κ επιτελους μαλλον δεν ειναι ζεστα. Η συγκριση με ενα καλο επωνυμο λαπτοπ θα δειξει οτι το επωνυμο(δεν μιλαμε για acer αλλα για ibm thinkpad,hp compaq , dell latitude κλπ) θα εχει παρομοια ποιοτητα κατασκευης, θα ειναι συνηθως εξισου αθορυβο, αλλα θα εχει μεγαλυτερη κ σοβαροτερη εγγυηση, θα ειναι λιγο πιο γρηγορο κ με καλυτερα χαρακτηριστικα, μεγαλυτερη συνδεσιμοτητα χωρις να χρειαζεσαι να κουβαλας κ να πληρωνεις εξτρα ανταπτορες, ενω πιθανοτατα θα εχει καλυτερη οθονη. Απο αυτονομια θα κινουνται στο ιδιο επιπεδο πανω-κατω. Αλλα μοντελα θα κρατανε λιγο παραπανω, αλλα λιγο λιγοτερο . Σε τιμες ισως να ειναι λιγο πιο ακριβο το macbook. Μετα ερχεται η μεγαλυτερη διαφορα των apple φορητων: ειναι τα μοναδικα που μπορουν να τρεξουν mac os x. Το mac os x εχει μερικα σοβαρα πλεονεκτηματα. Θα τα εχεις διαβασει κ θα τα εχεις ακουσει (απουσια ιων κλπ). Εχει φυσικα κ μερικα μειονεκτηματα. (μικρο userbase , αρα λιγοτερες εφαρμογες, μικροτερη υποστηριξη συσκευων, αργοι-ελλειπεις drivers) Μετα ειναι κ το θεμα της εμφανισης. Υποκειμενικο βεβαια, αλλα ειναι ομορφα τα apple. Οποτε ερχεσαι εσυ να απαντησεις: αξιζει για τη δυνατοτητα του mac os x, η ωραια εμφανιση κ μερικα ακομα πλεονεκτηματα για να παρω ενα λιγο ακριβοτερο φορητο, με μικροτερη εγγυηση, λιγο πιο αργο-χειροτερα χαρακτηριστικα, χειροτερη οθονη? Αυτο ειναι μια απαντηση που εσυ θα πρεπει να δωσεις. Υπαρχουν ατομα που δεν μπορουν καθολου με windows, οποτε κ 1000 ευρω παραπανω να ζηταει ενας apple φορητος απο εναν αντιστοιχων δυνατοτητων κ ποιοτητας pc laptop θα τα εδιναν. Υπαρχουν αλλοι που θα σου πουν οτι μια χαρα βολευονται με windows, ετσι κι αλλιως οι εφαρμογες τους τρεχουν κυριως σε windows, τους αρεσει το μεγαλο userbase που συνεπαγεται πληθωρα εφαρμογων , βελτιστους drivers κλπ κ δεν θελουν να δωσουν παραπανω χρηματα για να παρουν εναν φορητο με χειροτερη οθονη,λιγο πιο αργο κ μικροτερη εγγυηση. Υπαρχουν αλλοι που μονο κ μονο επειδη ηθελαν να γνωρισουν κατι το διαφορετικο ή τους αρεσαν εμφανισιακα τα apple, δεν τους ενοχλει να δωσουν κατι παραπανω για χειροτερα χαρακτηριστικα-οθονη, μικροτερη εγγυηση κλπ. Σκεψου επισης οτι αν το θελεις με 3 χρονια εγγυηση (οπως τα αντιστοιχα ποιοτικα λαπτοπ) το καινουριο macbook ξεκιναει απο 1450 ευρω απο το εξωτερικο.(στην Ελλαδα δεν μπορεις να αγορασεις επεκταση εγγυησης)
Costis321 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Προσωπικά , όσες φορές πήγα να ασχοληθώ με Windows ή να κάνω κάτι στο pc μου ποτέ δεν τα κατάφερνα. Τα σκάτωνα πάντα. Και γενικότερα τα windows μου φαίνονται πολύ περίπλοκα.. Αλλά η αλήθεια έιναι ότι τα laptop είναι σχετικά φθηνότερα απο παλιότερα... Πριν 2-3 χρόνια περίπου ο αδερφός μου αγόρασε έναν acer 1.900 ευρώ , δεν έχει χαλάσει αλλά τα μικροπροβληματάκια του τα έβγαλε... Και σκέφτομαι ότι αν πάρω έναν mac όσο να ναι θα το μάθω πιο εύκολα.. Γιατί στα windows ξέρω μόνο τα βασικά και με κουράζουν τα έχω βαρεθεί, ποτέ δεν μπόρεσα να ασχοληθώ , μου φαινόταν ένα χάος!.. Το μακ ελπίζω να αξίζει. Για οικιακή χρήση το θέλω εξάλλου , δεν κάνω τπτ ιδιαίτερο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 όταν λες παίζει ένα παιχνίδι για ποιο/ποια αναφέρεσαι?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Για να καταλάβουμε κ εμείς οι όχι τόσοσχετικοί... Τελικά αξίζει ένα macbook? Και αν ναι για ποιούς? Για έναν απλό χρήστη που μπαίνει στο ίντερνετ, παίζει ενα παιχνίδι , γράφει κάτι στο word και τα σχετικά ή για κάποιον προγραμματιστεί που ασχολείται πάρα πολύ ? Ανάλογα τι θες να κάνεις. Το κάθε σύστημα κρίνεται βάσει των αναγκών του κάθε χρήστη. Το MacBook αξίζει σίγουρα για τον απλό χρήστη που χρησιμοποιεί υπολογιστή για να μπει στο Internet, να χρησιμοποιήσει Word/Εxcel/Powerpoint, να ακούσει μουσική, να δει μία ταινία (σε 13αρα οθόνη βέβαια), να παίξει ένα παιχνίδι. Από πλευράς προγραμματισμού δεν ξέρω (καθώς δεν ασχολούμαι) αλλά γιατί να μην κάνει το MacBook; Μπορείς να κ'ανεις χρήση του Xcode (το προγραμματιστικό περιβάλλον της Apple). Περισσότερα εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=267625 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=286646
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.