Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Barney Stinson OS X?
NiCk_ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Legen - wait for it - DARY!! OS "Μacs are awesome !" /thread
pantnick Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Υ.Γ. Για αγγελάκiα που πετούν γύρω γύρω πάτα πιο κάτω http://www.apple.com/downloads/macosx/icons_screensavers/angelsslideshow.html Τώρα μάλιστα.Τώρα αξίζει τα λεφτἀ του...
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Σούπερ εξαίρεση που δεν είχα πρόβλημα σε win... ?! Είσαι διχασμένη προσωπικότητα άνθρωπέ μου; Μόνος σου δεν έλεγες ότι θεωρείς τον εαυτό σου περιπτωσάρα; Μη με βάλεις να σου ξαναψάξω τα ποστς σου, να χαρείς. Το έχω κάνει τόσες φορές, και μια συγγνώμη για τις ανακρίβειες που έγραψες δεν έχω εισπράξει, έτσι για το φιλότιμο. Όριστε manuel ... άλλη μια εξαίρεση... βέβαια και αυτός, δεν μπορεί.. κάτι λάθος κάνει, σε mac δεν γίνονται αυτά. Ωχ! Έχεις δίκιο. Άλλη μια ολόκληρη εξαίρεση. Αρχίζεστε να γίνεστε πάρα πολλοί. Υπαρχουν χιλιοι λογοι για να παρεις iMac ή γενικοτερα mac. Μπορει να σου αρεσουν εξωτερικα, μπορει να σου αρεσει το mac os x, μπορει απλα να ηθελες μια αλλαγη κ να δεις ενα διαφορετικο λειτουργικο-φιλοσοφια, αλλα οποιος λεει οτι ειναι πιο γρηγορα απο αντιστοιχων χρηματων pc, απλα εκτιθεται. Και τώρα εσύ δεν εκτίθεσαι που θέτεις ως ικανοποιητικούς λόγους τους παραπάνω; Και όχι προφανείς λόγους που γνωρίζεις πολύ καλά; Εντωμεταξύ ρε παιδιά, σήμερα έφαγα 4 ώρες να ασχολούμαι με την εγκατάσταση των παλιοwindows. Ήταν βλέπεις ταχύτατα και έπρεπε να βρω για ποιο λόγο πάνε τόσο σφαίρα. Τελικά το πρόβλημα ήταν απλό. Θέλανε φορμάτ. Θα το κάνω αύριο. Να δούμε πόση ώρα θα φάμε και εκεί (που έχω και τους drivers έτοιμους από την Apple). Ευτυχώς όμως, κάνουνε γρήγορο rendering. Μπορεί ο explorer να σέρνεται μετά από 3 μήνες, αλλά... By the way, πώς μπορεί να είναι πιο γρήγορο ένα PC από ένα Mac στη θέαση HD ταινιών; Δηλαδή στα PC βλέπεις μια ταινία 2 ωρών μέσα σε 10 λεπτά; Μυστήρια πράγματα... Μετά μου λέει ο alex ότι σε κατηγορώ άδικα για τεχνοκράτη.
haHa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Και τώρα εσύ δεν εκτίθεσαι που θέτεις ως ικανοποιητικούς λόγους τους παραπάνω; Και όχι προφανείς λόγους που γνωρίζεις πολύ καλά; Προφανως δεν ειδες οτι εγραψα οτι μπορει να υπαρχουν χιλιοι λογοι..Ηθελες να στους αριθμησω εναν-εναν? Προσωπικα μιλωντας αυτοι οι λογοι ειναι οι βασικοτεροι για αγορα ενος mac μηχανηματος. Τελος, ασε εμενα να εκτιθεμαι με αυτα που γραφω..(ποια ακριβως ,κανενας δεν καταλαβε) Αλλοι εκτιθενται συνεχως λεγοντας οτι ενα μηχανημα με διπυρηνο επεξεργαστη, μετριας ταχυτητας σκληρο δισκο, σχετικα αργο dvdrw, αδυναμη καρτα γραφικων που δεν υποστηριζει hd decoding/encoding σε mac os x(δηλαδη ο iMac ) ειναι πιο γρηγορο κ εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο ενα pc ιδιων χρηματων με τετραπυρηνο επεξεργαστη, διπλασια κ πιο γρηγορη ram, πιο γρηγορο σκληρο δισκο, με raid, γρηγορο dvdrw ή κ blueray ,δυνατη καρτα γραφικων που υποστηριζει κ hd decoding/encoding. By the way, πώς μπορεί να είναι πιο γρήγορο ένα PC από ένα Mac στη θέαση HD ταινιών; Δηλαδή στα PC βλέπεις μια ταινία 2 ωρών μέσα σε 10 λεπτά; Μυστήρια πράγματα... Μετά μου λέει ο alex ότι σε κατηγορώ άδικα για τεχνοκράτη. Να σου λυσω τα μυστηρια πραγματα/αποριες που δημιουργηθηκαν στο μυαλο σου. Σκεψου οτι ολοκαινουριο φορητο macbook pro των 2000+ ευρω ενδεχεται να μην μπορει να παιξει μια απαιτητικη hd ταινια σε mac os x, ενω σε windows το ιδιο μηχανημα να την παιζει χωρις κοπο ή φυσικα την ιδια ταινια να την παιζει χωρις κοπο κ ενα απλο περσινο pc laptop των 600-700 ευρω. (ή ενα φετινο των 450 ευρω) Ελπιζω να ελυσα την απορια σου. Υ.Γ.: Για οποιον ψηνεται για δοκιμες με απαιτητικα hd video: Εδω αλλο ενα 1080 video που ειναι αρκετα απαιτητικο και ειναι free: >[url]http://rapidshare.com/files/170452562/ElephantsDreamHDClip1.m2ts[/url] Ειναι κομματι απο την ταινια-animation Elephants Dream που εκοψε ο parsifal . Εχει προδιαγραφες και απαιτησεις οσο πιο κοντα γινεται σε blueray' date=' για αυτο ειναι και σε m2ts container.. Καντε δοκιμες κ με αυτο! Και εδω ενα ακομα απαιτητικο hd 1080 video.
alexzzz Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 ?! Είσαι διχασμένη προσωπικότητα άνθρωπέ μου; Μόνος σου δεν έλεγες ότι θεωρείς τον εαυτό σου περιπτωσάρα; Μη με βάλεις να σου ξαναψάξω τα ποστς σου, να χαρείς. Το έχω κάνει τόσες φορές, και μια συγγνώμη για τις ανακρίβειες που έγραψες δεν έχω εισπράξει, έτσι για το φιλότιμο. Σιγά μην σου πω συγνώμη ρε ταλέντο... για ποιο πράγμα δηλαδή; Για το ότι κάνεις quote ένα κομμάτι του ποστ μου και λες αρλούμπες; Το ποστ όλο έλεγε ότι "εξαίρεση στα win, εξαίρεση και σε mac"... αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ πάσο... άλλωστε το έχουμε πάρει χαμπάρι ότι δυσκολεύεσαι λίγο... δεν το έχεις ρε παιδί μου. ΥΓ: τρίτη φορά γαργάρα το θέμα iphone+itunes+macbook... νέο προσωπικό σου ρεκόρ...
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Άσε μας ρε alex. Σε πείραξε η γαργάρα, τη στιγμή που την κάνεις πάντα με ελαφρά πηδηματάκια (λέγε με ειρωνία) όταν σου τρίβουν στη μούρη τις μπαρούφες που γράφεις. Άμα θες να σ' αντιμετωπίζουν σοβαρά, πρέπει να γράφεις και σοβαρά. Δε γίνεται ν' αρχίζεις τα "συννεφάκια και τις νεράιδες" και στο τέλος να μας λες "γιατί δεν πήρατε στα σοβαρά τα ποστς μου;"
alexzzz Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μόλις μου τρίψεις ένα ποστ στης μούρη θα μπορείς να το γράφεις αυτό... μέχρι τότε να αναλύεις το τρόπο γραφείς του άλλου και όχι το νόημα. Για αυτό καλός είσαι. edit 1: πάλι γαργάρα... στις 4 φορές είμαστε... πάμε για μεγάλο σκορ edit 2: το να μην με πάρεις στα σοβαρά εσύ δεν είναι και καμιά ζημιά... το αντίθετο θα έλεγα.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Προφανως δεν ειδες οτι εγραψα οτι μπορει να υπαρχουν χιλιοι λογοι..Ηθελες να στους αριθμησω εναν-εναν?Προσωπικα μιλωντας αυτοι οι λογοι ειναι οι βασικοτεροι για αγορα ενος mac μηχανηματος. Άλλο προσωπικά μιλώντας, δηλαδή για σένα που γενικά είσαι ένας χρήστης που διαφέρει ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ από το μέσο όρο και άλλο να μην καταλαβαίνεις βασικούς λόγους που μπορεί να έχει ένας άλλος, μέσος χρήστης. Εσένα μπορεί να μη σ' ενδιαφέρουν πράγματα όπως δε χρειάζεσαι defrag, δε χρειάζεσαι antivirus και δεν κολλάς ιούς, είναι αθόρυβα, ζεσταίνονται ελάχιστα, δεν έχουν registry άρα τρέχουν με την ίδια ταχύτητα χωρίς format κάθε 6μηνο και μπορείς να εγκαθιστάς και να απεγκαθιστάς προγράμματα χωρίς φόβους, έχουν πολλούς βολικούς αυτοματισμούς που σου γλιτώνουν πολύ χρόνο (πχ βρίσκουν τη σύνδεση σου στο ίντερνετ) και άλλα πολλά (τα έχουμε γράψει ρε συ, μη κάθομαι πάλι να τα ψάχνω, κάνεις λες και δεν τα θυμάσαι), αλλά έναν τυπικό χρήστη τον ενδιαφέρουν και πολύ μάλιστα. Ο μέσος χρήστης δεν περνάει το χρόνο του μετατρέποντας ταινίες ή προσπαθώντας να δει απίστευτα υψηλής ποιότητας ταινίες σε μια οθόνη 24", που επί τη ευκαιρία δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχει να βλέπεις καλύτερη ποιότητα από μια που απλά φαίνεται άψογα στην 24άρα σου. Αλλοι εκτιθενται συνεχως λεγοντας οτι ενα μηχανημα με διπυρηνο επεξεργαστη, μετριας ταχυτητας σκληρο δισκο, σχετικα αργο dvdrw, αδυναμη καρτα γραφικων που δεν υποστηριζει hd decoding/encoding σε mac os x(δηλαδη ο iMac ) ειναι πιο γρηγορο κ εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο ενα pc ιδιων χρηματων με τετραπυρηνο επεξεργαστη, διπλασια κ πιο γρηγορη ram, πιο γρηγορο σκληρο δισκο, με raid, γρηγορο dvdrw ή κ blueray ,δυνατη καρτα γραφικων που υποστηριζει κ hd decoding/encoding. Η ταχύτητα είναι κάτι αντικειμενικό και κατά μια έννοια υποκειμενικό. Δηλαδή για μένα τα τεστ - benchmarks δεν είναι αντικειμενικά, γιατί γίνονται σε "καθαρές εγκαταστάσεις" γιατί υποτίθεται ότι αυτό εξασφαλίζει αντικειμενικότητα, που εκεί είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα των Windows. Αν τα Windows δούλευαν συνέχεια όπως όταν πρωτοκάνεις φρέσκια εγκατάσταση, θα ήταν άψογα, δε θα πήγαινα ποτέ σε Mac. Το ότι όποιος χρήστης Windows δει Mac, βλέπει και νιώθει ότι είναι πιο γρήγοροι, είναι αντικειμενικό και δε θα κάτσει ν' ασχοληθεί με αγώνα δρόμου "βάλτους δίπλα δίπλα να πατήσουμε το Start ταυτόχρονα σε μια μετατροπή ταινίας, να δούμε ποιος θα τελειώσει πρώτος". Το περιβάλλον εργασίας και οι ώρες που θα γλιτώσει από format, ιούς, defrag, ψάξιμο είναι το σημαντικό σε τέτοιους χρήστες. Αυτά είναι η καθημερινότητα σου στα Windows. Όχι οι μετατροπές ταινιών. Επίσης, η αντοχή στο χρόνο είναι κάτι εντελώς αντικειμενικό. Η αδερφή μου (έχω τέσσερις για όποιον παραξενεύεται από τις τόσες αναφορές) έχει Mac από το 2004 και δεν έχει κανένα πρόβλημα και συνεχίζει να κάνει μια χαρά τη δουλίτσα της, δύο από τις άλλες μου αδερφές έχουν laptop της HP από το 2005 και ψάχνονται εδώ και μήνες πως να τα αλλάξουν. Περιττό να πω ότι πλέον έχουν αποφασίσει να πάρουν Mac. Γιατί βλέπουν ότι είναι πιο γρήγορα. Γιατί βλέπουν ότι θ' αντέξουν στο χρόνο. Αντικειμενικά. -----Προστέθηκε 29/12/2008 στις 01 : 43 : 54----- edit 1: πάλι γαργάρα... στις 4 φορές είμαστε... πάμε για μεγάλο σκορ Χαχα! Μετράμε το κάθε ποστ για γαργάρα! Εσύ είσαι κάπου στο 477 λοιπόν και συνεχίζεις! Μιλάω πάντα για το πρώτο από τα ποστ μου που έκανες γαργάρα όταν συνειδητοποίησες ότι είχες πει χαζομάρα.
iced Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Ρε τι συζητησεις εγιναν οσο ελειπα!! Καποιοι που ισως παρακολουθουν το forum εχουμε πει οτι ο 24" ειναι value for money σε σχεση με τον 20", σε καμια περιπτωση δεν ειναι value for money τα apple γενικα, ο χριστος και η παναγια δηλαδη... Νταξει καποιοι μαλλον ειναι πολυ απαιτητικοι γενικα, δεν εχουν καλυφθει απο αλλα λειτουργικα και ετσι τα θεωρουν value... αλλα δεν σημαινει οτι ισχυει κιολας. Ειναι προιοντα πολυτελειας αλλα και εταιριες που βγαζουν πιο απλα βγαζουν και εκεινεςς πολυτελειας και καλο θα ηταν να εχουμε μια ιδεα και για εκεινα ωστε να συγκρινουμε... Υπαρχουν χιλιοι λογοι για να παρεις iMac ή γενικοτερα mac. Μπορει να σου αρεσουν εξωτερικα, μπορει να σου αρεσει το mac os x, μπορει απλα να ηθελες μια αλλαγη κ να δεις ενα διαφορετικο λειτουργικο-φιλοσοφια, αλλα οποιος λεει οτι ειναι πιο γρηγορα απο αντιστοιχων χρηματων pc, απλα εκτιθεται. Επισης δεν καταλαβαινω γιατι δεν ακουτε τον haHa που εξηγει με τοσο ωραιο και εμπεριστατωμενο τροπο τι παιζει.. ***Για να μην παρεξηγηθω πουλησα το pc και το macbook και πηρα τον imac 24 και ειμαι full πορωμενος με ολα τα apple (αλλα παραδεχομαι οτι ειναι πανακριβα), αλλα σε σχση με τα 1300 του καινουριου MB μαλλον με εβλεπα με το καινουριο sony (16,4 ή 18") που εχω ερωτευτει ή καποιο dell.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Υ.Γ.: Για οποιον ψηνεται για δοκιμες με απαιτητικα hd video: Πώς το ανοίγω ρε συ το m2ts; Λέει ότι δεν είναι video format. -----Προστέθηκε 29/12/2008 στις 01 : 52 : 41----- Επισης δεν καταλαβαινω γιατι δεν ακουτε τον haHa που εξηγει με τοσο ωραιο και εμπεριστατωμενο τροπο τι παιζει.. Γιατί έχουμε τον punky που τα λέει καλύτερα και πιο πρακτικά και ρεαλιστικά. Όχι με μετρήσεις. http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2366759&postcount=52 Ξαναδιαβάζοντας το post του punky, συνειδητοποιώ ότι επειδή ο haHa χρησιμοποιεί και windows (πιθανότατα λόγω της δουλειάς του), δεν έχει τελικά χαρεί τα καλά των Mac, δηλαδή: Το ίδιο συμβαίνει και με τους ιούς, τα defrag, τα format, την ασθμαίνουσα με τον καιρό registry. Έχουν γίνει τόσο συνώνυμα με το computing όλα αυτά, που κάποιος συνηθισμένος σε αυτά πια δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει computing χωρίς αυτά. Και πόσο λυτρωτικό είναι.
haHa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Γιατί έχουμε τον punky που τα λέει καλύτερα και πιο πρακτικά και ρεαλιστικά. Όχι με μετρήσεις. http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2366759&postcount=52 Μονο που ο punky δεν λεει τετοια πραγματα: Περιττό να πω ότι πλέον έχουν αποφασίσει να πάρουν Mac. Γιατί βλέπουν ότι είναι πιο γρήγορα. Γιατί βλέπουν ότι θ' αντέξουν στο χρόνο. Αντικειμενικά. Επισης ενδιαφερον θα εχει να ρωτησεις τον punky ποιον συμβουλευτηκε για να παρει mac!
alexzzz Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Χαχα! Μετράμε το κάθε ποστ για γαργάρα! Εσύ είσαι κάπου στο 477 λοιπόν και συνεχίζεις! Μιλάω πάντα για το πρώτο από τα ποστ μου που έκανες γαργάρα όταν συνειδητοποίησες ότι είχες πει χαζομάρα. Πρέπει να είναι ωραίο πράγμα το να ζεις στο κόσμο σου... σε ζηλεύω κατά κάποιο τρόπο που το κάνεις. --- Κατά τα άλλα... εγώ διαφορά στην ταχύτητα εργασίας δεν έχω καταλάβει. Και δεν προσπαθώ να στα παρουσιάσω μαύρα και άραχνα... Αν θυμάσαι κάποτε μου είπες ότι "ακόμα και οι φωτό που στα win κάνουν 1-2 δευτερόλεπτα για να εμφανιστούν σαν thubnail σε mac εμφανίζονται αμέσως"... σε πληροφορώ λοιπόν ότι δεν γίνεται. Αν εμφανίζονται κάποια milisecond νωρίτερα δεν το ξέρω, αλλά και πάλι κάνουν λίγο. Και δεν είναι και το νόημα εκεί για μένα. Ούτε στα μικρό κολλήματα που κάνει το macbook και που με θέρμη έλεγες ότι δεν θα υπάρχουν σε mac... για μένα δεν υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί την τόση μεγάλη τιμή στα προϊόντα της apple και τα διθυραμβικά ποστ υπέρ τον mac... δεν βλέπω διαφορά και αν δεν ήταν το macbook πανέμορφο εξωτερικά και δεν υπήρχε αυτο το φανταστικό trackpad θα είχε ήδη πουληθεί. Όχι για κάποιο άλλο λόγο αλλά για τα λεφτά. Την δουλειά που θέλω την κάνει.
haHa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 ... Η ταχύτητα είναι κάτι αντικειμενικό και κατά μια έννοια υποκειμενικό. ... Επίσης, η αντοχή στο χρόνο είναι κάτι εντελώς αντικειμενικό. Η αντοχη στο χρονο ειναι κατι που ειναι απολυτα συνηφασμενο με τις επιδοσεις.. Αν εσυ θεωρεις πως α)καποιος που αγορασε το 2005 εναν iMac g5(μονοπυρηνο) εχει καλυτερες επιδοσεις κ μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο ενα pc παρομοιων χρηματων που ειχε διπυρηνο επεξεργαστη εκεινης της εποχης.. β)καποιος που αγοραζει τωρα imac 20" εχει καλυτερες επιδοσεις κ μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο απο pc παρομοιων χρηματων(τετραπυρηνο, καλη καρτα γραφικων, αφθονη ram, raid, γρηγοροι σκληροι δισκοι,μεγαλυτερη κ καλυτερη οθονη κλπ) , τοτε καπου κανεις μεγαλο λαθος. Η αδερφή μου (έχω τέσσερις για όποιον παραξενεύεται από τις τόσες αναφορές) έχει Mac από το 2004 και δεν έχει κανένα πρόβλημα και συνεχίζει να κάνει μια χαρά τη δουλίτσα της, δύο από τις άλλες μου αδερφές έχουν laptop της HP από το 2005 και ψάχνονται εδώ και μήνες πως να τα αλλάξουν. Και εγω με φορητο του 2004-2005 ειμαι,της hp μαλιστα. Μαλιστα παιζει κ λιγα 720p hd videos. Ενδιαφερον θα εχει να δουμε αν ο mac φορητος της αδερφης σου παιζει μερικα 720p hd videos. Τι μοντελο ειναι? (τοτε ειχαν απλα απαισιους επεξεργαστες τα mac φορητα, ειναι πολυ πιο αργα απο αντιστοιχης εποχης pc laptop, για αυτο η apple το καταλαβε κ το γυρισε σε intel)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.