Προς το περιεχόμενο

Mac vs PC [και πάλι...]

andreaseto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τότε μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοώ... εγώ αριστερά, ο ένας πελάτης μπροστά και ο άλλος δεξιά δεν βλέπουμε το ίδιο πράγμα λόγο οθόνης. Αν είναι και το φως από πάνω το πράγμα χειροτερεύει.

Νόμισα ότι μιλούσες για presentation, οταν αναφερόσουν σε παρουσίαση δουλειάς .. Μπορώ να καταλάβω αυτό που εννοείς .. Και πάλι θα σου πώ ότι έκανες κακή αγορά ... Δεν φταίει το γυαλί, αλλά η οθόνη που υπάρχει κάτι από το γυαλί .. Το να παρουσιάζεις κάτι που έχει σχέση με γραφιστικά, δεν είναι το ατού των Macbooks .. Καλύτερα να αγόραζες MBP ή και ακόμα Macbook AIr για τις δουλειές που το ήθελες .. Check this out :

mbcomparison.jpg

Τώρα που είμαι αραχτός στον καναπέ και σερφάρω και ανανεώνω την σελίδα μου και εγώ... τα προβλήματα μου είναι συγκεκριμένα.

Μα γι'αυτά τα πράγματα είναι σχεδιασμένα τα Macbooks :-)

Δεν είμαι δυσαρεστημένος. Απλά ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι το εντυπωσιακό βρίσκετε σε os x και θριαμβολογείτε έναντι των windows.

Εγώ το πρόβλημα που έχω και ξύνομαι μόνιμα για καυγά είναι η τιμές στα προϊόντα της apple και οι ιστορίες για αγρίους που λένε ότι από την ώρα που πάτησαν το on στο apple μηχάνημα γνώρισαν τον έρωτα.

Και τα κολλήματα του μου κάνει, και ο firefox μου κρασαρε 2 φορές σήμερα, και κάνει και αρκετή ώρα για να ανοίξει... ούτε κρύο ούτε ζέστη. Και στα win το ίδιο και λιγότερο αριθμό προβλημάτων αντιμετώπιζα.

Βρίσκω το macbook μου εντυπωσιακό, το νέο trackpad απλά τέλειο αλλά δεν βλέπω κάτι να δικαιολογεί τον τόσο ντόρο και τα 1300 μου ευρώ.

Έχουν γραφτεί τόσα πολλά .. Τα ίδια θα λέμε ??

• Απαντ. 878
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εδώ ακούσαμε ότι τα Windows κάποιων δεν έχουν ιούς και δεν κολλάνε, τι να λέμε τώρα....

Ε ναι, χιλιαδες εταιριες-μαγαζια κλπ που χρησιμοποιουν windows εχουν τεραστια προβληματα με ιους κλπ και ειναι χαζοι που δεν πανε στο πιο valuer for money mac.

Τους αρεσει να περνουν pc (που ειναι πιο ακριβα για αυτα που προσφερουν οπως ακουσαμε εδω μεσα) κ να εχουν κ χιλιαδες προβληματα με ιους κλπ.

Μετα απο το ανεκδοτο οτι οι τα pc ειναι πιο ακριβα για αυτα που προσφερουν, θα σας πω κ ενα με τον Τοτο..

Η οθόνη των νέων Macbook αν και από γυαλί είναι μακράν καλύτερη από την matte οθόνη των Macbooks της προηγούμενης γενιάς ... Αν δεν μπορείς να το δεις αυτό, χρειάζεσαι γυαλιά ...

Και τα προηγουμενα macbook(οχι pro) ειχαν υποχρεωτικα glossy οθονη. Καποιο λαθος κανεις.

Επίσης, ξέχασα να (ξανα)πώ, οτι αν κλέψεις Mac θα σε βρούνε με το που συνδεθείς στο Internet.

Τελικα δεν προλαβα να πω αυτο με τον Τοτο, με προλαβε ο φιλος AppleEnthusiast κ μας ειπε ενα καλο ανεκδοτο..

Θες να μου αφησεις το mac σου καπου που θα μου πεις , να παω να το παρω-κλεψω κ μετα αν με βρεις θα σου παρω αλλα 3 δωρο?

Μην πιστευετε οτι ακουτε,χανετε οποιο δικιο εχετε με αυτα τα επιχειρηματα 10χρονου παιδιου.

Νόμισα ότι μιλούσες για presentation, οταν αναφερόσουν σε παρουσίαση δουλειάς .. Μπορώ να καταλάβω αυτό που εννοείς .. Και πάλι θα σου πώ ότι έκανες κακή αγορά ... Δεν φταίει το γυαλί, αλλά η οθόνη που υπάρχει κάτι από το γυαλί .. Το να παρουσιάζεις κάτι που έχει σχέση με γραφιστικά, δεν είναι το ατού των Macbooks .. Καλύτερα να αγόραζες MBP ή και ακόμα Macbook AIr για τις δουλειές που το ήθελες .. Check this out :

Ή φυσικα ενα λαπτοπ που στα 1300 ευρω θα του εδινε πολυ καλυτερη οθονη απο αυτη των macbook..

Για 1300 ευρω , η οθονη του macbook δεν ειναι καλη.

Δημοσ.

όλα καλά αλλά αυτό το:

χωρίς να προσφέρεις τίποτα στην συζήτηση

σαν και σένα δεν ξέρω να το κάνω. Έχω γράψει ένα κάρο πράγματα και εσύ ακόμα στα καλά καθούμενα πετάγεσαι και ασχολείσαι με την πάρτη μου χοντρένοντας τα λόγια μου...

οπότες... αν βαρέθηκες command+w όπως σου έχω ξαναπεί...

Δημοσ.
Ή φυσικα ενα λαπτοπ που στα 1300 ευρω θα του εδινε πολυ καλυτερη οθονη απο αυτη των macbook?

Εγώ αναφερόμουν σε Apple ... Φυσικά και μπορεί να πάρει κάποιο άλλο laptop που δεν είναι Apple με καλύτερη οθόνη στα 1300 ευρώ ..

Και τα προηγουμενα macbook(οχι pro) ειχαν υποχρεωτικα glossy οθονη. Καποιο λαθος κανεις.

Ναι, δικό μου λάθος ...

Δημοσ.

mbcomparison.jpg

Εδώ με 1/4 καρδιάς έδωσα τόσα λεφτά ... δεν θα έδινα παραπάνω για δοκιμή. Άσε που δεν θα έπαιρνα με τίποτα το παλιό pro... ο κόσμος πάει μπροστά όχι πίσω

Μα γι'αυτά τα πράγματα είναι σχεδιασμένα τα Macbooks :-)

Αυτό λέω... υπερεκτιμημένα

Έχουν γραφτεί τόσα πολλά .. Τα ίδια θα λέμε ??

όχι... απλά σου είπα τι κατάλαβα εγώ.

Δημοσ.

@haHa: πραγματικά έχεις δίκιο ειδικά για τους imac. Λες οι καινούριοι με την προυπόθεση να είναι led οι οθόνες τους, να μην είναι κ glossy??

Μπα...

Οι τωρινοι imac ειναι glossy, οι led apple cinema ειναι glossy, δεν υπαρχει σχεδον καμμμια περιπτωση να μην ειναι κ οι καινουριοι imac glossy.

Εγώ το πρόβλημα που έχω και ξύνομαι μόνιμα για καυγά είναι η τιμές στα προϊόντα της apple και οι ιστορίες για αγρίους που λένε ότι από την ώρα που πάτησαν το on στο apple μηχάνημα γνώρισαν τον έρωτα.

Ακριβως αυτο!

Μπορει να μας αρεσει το mac os x, μπορει να ειναι ωραια σχεδιαστικα κλπ, αλλα μην λεμε οτι δεν ειναι ακριβοτερα ή οτι ειναι καλυτερο value for money ή οτι τα χρηματα παραπανω που δινεις τα αποσβαινεις στο πολλαπλασιο μελλοντικα.

Ειναι τουλαχιστον αστεια αυτα τα επιχειρηματα.

.., το ό,τι δε θα χρειαστείς αναβαθμίσεις για καιρό, και βρίσκεις τι σε συμφέρει...

Οι αναβαθμισεις/αλλαγη μηχανηματος που χρειαζεσαι με ενα mac ειναι πιο συχνες ή κοστιζουν παραπανω σε σχεση με ενα pc(αν δεν σε ενδιαφερουν τα παιχνιδια) οταν θελεις να κανεις τις ιδιες δουλειες/εχεις ιδιες απαιτησεις.

Γιατι πολυ απλα αντι να δωσεις 1350 ευρω για ενα iMac 20" μπορεις να δωσεις 750 ευρω για γρηγοροτερο μηχανημα με καλυτερη οθονη (αρα να σου περισσευουν 600 ευρω για να παρεις αλλο μηχανημα σε 2-3 χρονια κ να εχεις δωσει σαν συνολο ιδια χρηματα, αλλα να να εισαι πολυ πιο γρηγορος) ή φυσικα να δωσεις 1350 κ να παρεις pc με 24" οθονη με σοβαρο πανελ, τετραπυρηνο, raid κλπ.

Φυσικα το τεραπυρηνο με την καλυτερη κ μεγαλυτερη οθονη θα σου κρατησει παραπανω.

Τα ιδια λεγαμε κ εδω:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2464191#post2464191

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2464476#post2464476

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2464479#post2464479

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2465260#post2465260

Δημοσ.
Έχω γράψει ένα κάρο πράγματα και εσύ ακόμα στα καλά καθούμενα πετάγεσαι και ασχολείσαι με την πάρτη μου χοντρένοντας τα λόγια μου...

Ένα κάρο πράγματα, ε; ΟΚ... Ας τα δούμε λοιπόν.

Αν εξαιρέσουμε τα δύο τελευταία σου ποστ στα οποία αποφάσισες να πεις "κάτι", τα υπόλοιπα περιορίζονται σε ειρωνίες και "μαργαριτάρια σοφίας". Για βρες μου εσύ κάτι χρήσιμο για την κουβέντα και ξανασυζητάμε.

Τα είχαμε ακούσει όλα νόμιζα... τώρα ακούσαμε και ότι "Value for money μονο MAC!"...
Οκ... ότι πεις... να σου χαλάσω εγώ το όνειρο; Κλέψε ένα mac και απόλαυσε το υπερσταθερό λειτουργικό σου...

Μα φυσικά... μετά τον πρώτο μήνα κάνει και κέρδη το μηχάνημα.

Επίσης, σκούριασες μάλλον μέσα στις γιορτές... τις χοντράδες που κάποτε πετούσες με στύλ τις πετάς πολύ άγαρμπα.

ποντικομαχίες... και ονειρομαζέματα.

btw... freeware χρησιμοποιούν ελάχιστοι, ε; και κάνεις και αναβαθμίσεις από τον Μάρτιο χωρίς να παίζεις παιχνίδια, ε;

και περιμένεις να σε πάρουμε και στα σοβαρά, ε;

Η glossy στα νέα macbook και pro είναι για τον πέο... τέλος.
Μεγάλε... έγραψες! Λίγο με τους τόνους το παράκανες αλλά κατά τα άλλα... είσαι κορυφή. Το multi quote να μάθεις τώρα για να μην κάνεις 10 ποστ μαζεμένα και ποιος σε πιάνει μετά.

...

Ααααα... αυτό εξηγεί πολλά.

Όταν ακόμα και οι πέτρες ξέρουν ότι πρόκειται να βγουν νέοι φορητοί apple και εσύ παραγγέλνεις τον παλιό... δεν χρειάζεται να μιλάμε άλλο.

Χρήσιμα πράγματα.

οπότες... αν βαρέθηκες command+w όπως σου έχω ξαναπεί...

Εμ, ναι... ξέρεις, δε μιλάμε οι δύο μας σε κανένα MSN, ούτε μπήκα στο site σου. Κυκλοφορεί κι άλλος κόσμος εδώ γύρω που θέλει να ενημερωθεί και με τον οποίο θέλω να μιλήσω. Και όταν έχουμε εδώ μέσα 20 ανθρώπους που λένε ένα πράγμα και 1 που λέει κάτι άλλο, απλά το επαναλαμβάνει 20 φορές, δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις.

Ε ναι, χιλιαδες εταιριες-μαγαζια κλπ που χρησιμοποιουν windows εχουν τεραστια προβληματα με ιους κλπ και ειναι χαζοι που δεν πανε στο πιο valuer for money mac.

Τους αρεσει να περνουν pc (που ειναι πιο ακριβα για αυτα που προσφερουν οπως ακουσαμε εδω μεσα) κ να εχουν κ χιλιαδες προβληματα με ιους κλπ.

Μετα απο το ανεκδοτο οτι οι τα pc ειναι πιο ακριβα για αυτα που προσφερουν, θα σας πω κ ενα με τον Τοτο..

Έλα ρε συ, τώρα αυτά είναι σοβαρά επιχειρήματα; Και μάλιστα για κάποιον που χαρακτηρίζει τις απόψεις του άλλου αστείες, είναι απαράδεκτα. Δηλαδή (με ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια λογική) και χιλιάδες άνθρωποι που αγοράζουν Mac και δεν ξαναγυρνάνε σε Windows είναι ηλίθιοι και δίνουν παραπάνω λεφτά;

Οι περισσότερες εταιρείες που χρησιμοποιούν Windows, έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ Mac; Μήπως το βασικό τους πρόβλημα είναι η συμβατότητα; Για τα μαγαζιά δες στο τέλος του ποστ.

Ο χρόνος που γλιτώνεις είναι ασήμαντος;

Και επειδή όπως λες τα λέγαμε και αλλού, η εγκατάσταση των Windows που έχω στον iMac, έχει ήδη αρχίσει να κουτσαίνει, ενώ μάλιστα την χρησιμοποιώ σπανιότατα (μόνο για παιχνίδια). Η απόδοση έχει ήδη πέσει από την αρχική. Δε μ' ενδιαφέρει αν έχω κάνει κάτι λάθος ή αν το πρόβλημα λύνεται με λίγο ή πολύ ψάξιμο. Μ' ενδιαφέρει ότι δε θα το ψάξω γιατί μπορώ να κάνω άνετα format (από τη στιγμή που δε χρησιμοποιώ αυτήν την εγκατάσταση και δεν έχω τίποτα ζωτικής σημασίας εκεί μέσα), ενώ αν είχα PC θα έπρεπε, αργά ή γρήγορα, να φάω χρόνο στο να καταλάβω τι πήγε στραβά (ή να τα έσκαγα για εξωτερικό σκληρό δίσκο, ώστε να κάνω τελικά το φορμάτ).

Γενικά παρατηρώ απ' αυτά που γράφεις ότι σκέφτεσαι πολύ τεχνοκρατικά και όχι πρακτικά. Δηλαδή δίνεις περισσότερη βάση σε benchmarks παρά σε αυτό που τελικά συμβαίνει.

Εξακολουθώ (και το τονίζω κάθε φορά αυτό) να μιλάω για χρήστη που θέλει να ΚΑΝΕΙ πράγματα στο PC του και να το εκμεταλλεύεται και δεν τον έχει για 2-3 εφαρμογές που χρησιμοποιεί χωρίς να δοκιμάζει ποτέ άλλα πράγματα κτλ κτλ κτλ.

Γι' αυτές τις περιπτώσεις, το PC κάνει μια χαρά τη δουλειά του και σαφώς φθηνότερα, όπως για παράδειγμα για κάποια μαγαζιά που χρησιμοποιούν πάντα πολύ συγκεκριμένες εφαρμογές.

Δημοσ.
Εδώ με 1/4 καρδιάς έδωσα τόσα λεφτά ... δεν θα έδινα παραπάνω για δοκιμή. Άσε που δεν θα έπαιρνα με τίποτα το παλιό pro... ο κόσμος πάει μπροστά όχι πίσω

Ο κόσμος πάει εκεί που πρέπει ... Αν πάρεις κάτι που δεν σε βολεύει γιατί ειναι καινούριο, αυτό δεν σημαίνει πως "πας μπροστά" ...

Αυτό λέω... υπερεκτιμημένα

Δεν ξέρω τι περιμένεις να ακούσεις, ή μάλλον τι περίμενες να δείς στα Apple ... Υπολογιστές είναι και αυτά ... Δεν έχουν τεχνολογία η οποία είναι 20 χρόνια μπροστά ή κάτι τέτοιο ... Απλά είναι πιο ασφαλή, πιο σταθερά και πιο πρακτικά ... Για μένα αυτό το γεγονός, δικαιολογεί την οποιαδήποτε διαφορά ... Επίσης έρχοντε σε ένα πανέμορφο κουτί, το οποίο πέρα από την εμφάνιση είναι ποιοτικά πολύ ανώτερο από τον ανταγωνισμό στην ποιότητα κατασκευής ..

Αν για σένα αυτά καθιστούν τα Apple "υπερεκτιμημένα", so be it .. Προσωπικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την αγορά μου ...

Δημοσ.
Ένα κάρο πράγματα, ε; ΟΚ... Ας τα δούμε λοιπόν.

Αν εξαιρέσουμε τα δύο τελευταία σου ποστ στα οποία αποφάσισες να πεις "κάτι", τα υπόλοιπα περιορίζονται σε ειρωνίες και "μαργαριτάρια σοφίας". Για βρες μου εσύ κάτι χρήσιμο για την κουβέντα και ξανασυζητάμε.

βρε καλή μου νεράιδα... όλο "τελευταία" και "δεν ξανά ασχολούμαι" λες αλλά με μένα πιάνεσαι για ζέσταμα.

Δεν συμφωνούν οι απόψεις μας, τελείωσε. Αν δεν θέλεις όμως να σε ειρωνεύομαι μην μου την μπαίνεις από το υπέρ πέραν.

Επιμένεις ακόμα να λες ότι η δική μου άποψη είναι ότι γενικά στα win δεν υπάρχουν ιοι κτλ, ενώ σου έχω γράψει πόσες φορές ότι εγώ, me, ich... δεν είχα πρόβλημα. Ακόμα και τώρα το desktop μου antivirus δεν έχει.

Σου έχω ξαναπεί για τα κολλήματα του macbook και σαν καλό fanboy έριξες την ευθύνη στις εταιρίες που βγάζουν τα προγράμματα (ενώ στα win έφταιγαν τα win)... και τώρα που το iphone μου δεν κάνει sync στο macbook ποιον να κατηγορήσω... ρωτάω εσένα να δω τι θα μου πεις... macbook + iphone + itunes είναι όλα apple... η δεη φταίει ή μπλούζα μου η puma;

Δημοσ.
... είναι ποιοτικά πολύ ανώτερο από τον ανταγωνισμό στην ποιότητα κατασκευής .. ..

Ρε παιδια δεν τα συγκρινουμε με τα acer των 500 ευρω!

Τα ιδια ελεγαν κ μερικοι για τα macbook τα πλαστικα (οτι ειναι ανωτερα ποιοτικα κλπ) ακομα κ αν τα συγκριναμε με αλλα αλουμινενια λαπτοπ.

Παλι καλα , εγιναν κ τα macbook αρκετα ποιοτικα(κ οι παλιοι υπερμαχοι των macbook, τωρα παραδεχονται οτι δεν ηταν τοσο ποιοτικα) κ εφθασαν τον ανταγωνισμο.(αλλα λαπτοπ με μαγνησιο,αλουμινιο , που περνανε απιστευτα τεστ αντοχης κλπ)

Οι συγκρισεις γινονται με εξισου ποιοτικα παντα λαπτοπ,πχ dell latitude,hp compaq, ibm thinkpad.

Δημοσ.
Δεν ξέρω τι περιμένεις να ακούσεις, ή μάλλον τι περίμενες να δείς στα Apple ... Υπολογιστές είναι και αυτά ... Δεν έχουν τεχνολογία η οποία είναι 20 χρόνια μπροστά ή κάτι τέτοιο ... Απλά είναι πιο ασφαλή, πιο σταθερά και πιο πρακτικά ... Για μένα αυτό το γεγονός, δικαιολογεί την οποιαδήποτε διαφορά ... Επίσης έρχοντε σε ένα πανέμορφο κουτί, το οποίο πέρα από την εμφάνιση είναι ποιοτικά πολύ ανώτερο από τον ανταγωνισμό στην ποιότητα κατασκευής ..

Αν για σένα αυτά καθιστούν τα Apple "υπερεκτιμημένα", so be it .. Προσωπικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την αγορά μου ...

Όχι αδερφέ... όχι...

οι συζητήσεις που γίνονται εδώ μέσα είναι φοβερά παραπλανητικές. Νομίζεις ότι με το που αγοράζεις mac έφτασες στο Έβερεστ.

Τώρα τι έγινε; Είναι απλά "πιο κάτι" ; Οι περισσότεροι μου έλεγαν "καλά... πάρε και θα δεις..."

ε, πήρα και είδα. Με αυτά που άκουγα οι προσδοκίες μου ήταν πολλές παραπάνω. Αυτά όλα τα είχα και σε pc (πλην του φοβερού trackpad... )

-----Προστέθηκε 28/12/2008 στις 03 : 44 : 26-----

Τα ιδια ελεγαν κ μερικοι για τα macbook τα πλαστικα (οτι ειναι ανωερα ποιοτικα κλπ) ακομα κ αν τα συγκριναμε με αλλα αλουμινενια λαπτοπ.

Παλι καλα , εγιναν κ τα macbook αρκετα ποιοτικα κ εφθασαν τον ανταγωνισμο.(αλλα λαπτοπ με μαγνησιο,αλουμινιο , που περνανε απιστευτα τεστ αντοχης κλπ)

Θυμήσου και τα πλαστικά που σπάνε στα προηγούμενα macbook

Δημοσ.

Και επειδή όπως λες τα λέγαμε και αλλού, η εγκατάσταση των Windows που έχω στον iMac, έχει ήδη αρχίσει να κουτσαίνει, ενώ μάλιστα την χρησιμοποιώ σπανιότατα (μόνο για παιχνίδια). Η απόδοση έχει ήδη πέσει από την αρχική. Δε μ' ενδιαφέρει αν έχω κάνει κάτι λάθος ή αν το πρόβλημα λύνεται με λίγο ή πολύ ψάξιμο. Μ' ενδιαφέρει ότι δε θα το ψάξω γιατί μπορώ να κάνω άνετα format (από τη στιγμή που δε χρησιμοποιώ αυτήν την εγκατάσταση και δεν έχω τίποτα ζωτικής σημασίας εκεί μέσα), ενώ αν είχα PC θα έπρεπε, αργά ή γρήγορα, να φάω χρόνο στο να καταλάβω τι πήγε στραβά (ή να τα έσκαγα για εξωτερικό σκληρό δίσκο, ώστε να κάνω τελικά το φορμάτ).

Το τι κανεις εσυ, δεν αλλαζει το γεγονος οτι εχεις δωσει παραπανω χρηματα για ενα αισθητα πιο αργο μηχανημα.

Εναν αλλον δεν τον ενδιαφερει τι κανεις εσυ, τον ενδιαφερει οτι μετατρεπει πολυ πιο γρηγορα μια ταινια, παιζει πιο γρηγορα τα παιχνιδια του, εχει μεγαλη εγγυηση, εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο, αποσυμπιεζει πιο γρηγορα την ταινια του, γραφει τα dvd του πιο γρηγορα,εχει ασφαλεια δεδομενων με raid κλπ.

Προσπαθησε να μην τα βλεπεις μονο απο την δικη σου πλευρα!

Γενικά παρατηρώ απ' αυτά που γράφεις ότι σκέφτεσαι πολύ τεχνοκρατικά και όχι πρακτικά. Δηλαδή δίνεις περισσότερη βάση σε benchmarks παρά σε αυτό που τελικά συμβαίνει.

Φιλε απλα δε δινω βαση στα λογια του καθε ασχετου που ερχεται πχ κ λεει "οτι αν σου κλεψουν τον mac ,μολις μπει ο κλεφτης στο Intertet θα το βρεις " ή οτι τα "mac ειναι καλυτερο value for money".

Aν καποιος θελει να δινει βαση σε τετοια ή θελει να πιστευει πως ενας iMac 20" των 1350 ευρω με μετριοτατη οθονη, θα αντεξει παραπανω/ειναι πιο γρηγορος απο ενα pc των ιδιων χρηματων με 24" σοβαρη οθονη, τετραπυρηνο επεξεργαστη κλπ, be my guest.

Αλλα δεν ειναι αυτη η πραγματικοτητα..

Εξακολουθώ (και το τονίζω κάθε φορά αυτό) να μιλάω για χρήστη που θέλει να ΚΑΝΕΙ πράγματα στο PC του και να το εκμεταλλεύεται και δεν τον έχει για 2-3 εφαρμογές που χρησιμοποιεί χωρίς να δοκιμάζει ποτέ άλλα πράγματα κτλ κτλ κτλ.

Ακριβως για τους ιδιους χρηστες μιλαμε.

Για τον χρηστη που θελει να μπορει να δει μια απαιτητικη hd ταινια κ μπορει με εναν φορητο των 450 ευρω με hdmi κ οχι με εναν φορητο που θα πρεπει να κουβαλαει μετατροπεα κ θα εχει δωσει 2000+ ευρω κ δεν θα μπορει να παιξει αυτην την απαιτητικη ταινια..

Ή για τον χρηστη που πηρε εναν αθορυβο-ποιοτικο σταθερο με 22" οθονη στα 750 ευρω για ολες τις δουλειες κ ειναι πιο δυνατος απο τον iMac με των 1350 ευρω με την 20αρα οθονη.

Δημοσ.
Όχι αδερφέ... όχι...

οι συζητήσεις που γίνονται εδώ μέσα είναι φοβερά παραπλανητικές. Νομίζεις ότι με το που αγοράζεις mac έφτασες στο Έβερεστ.

Τώρα τι έγινε; Είναι απλά "πιο κάτι" ; Οι περισσότεροι μου έλεγαν "καλά... πάρε και θα δεις..."

ε, πήρα και είδα. Με αυτά που άκουγα οι προσδοκίες μου ήταν πολλές παραπάνω. Αυτά όλα τα είχα και σε pc (πλην του φοβερού trackpad... )

Και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω τι προσδοκούσες .. Και εμένα "παρε και θα δείς" μου έλεγαν, και σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύτηκα ... Αυτά που περίμενα να βρώ τα βρήκα ... Ότι κάποιοι μπορουν να είναι υπερβολικόι, αυτό είναι αλήθεια ... Αλλά αυτό δεν αποτελεί "feature" των Apple .. Θα το συναντήσεις όπου και αν πάς :-)

Τα συγκρίνουμε με πάρα πολλά Dell kai Vaio .. Εδώ και 2 χρόνια δεν βρήκα laptop που να με κάνει να πώ ότι είναι καλύτερα κατασκευασμένο από το 2 χρονών MBP μου ..

Τα Macbooks μέχρι πρόσφατα είχαν προβλήματα .. Πλέον έχουν ανέβει ένα επίπεδο, αλλά και πάλι απέχουν από τα Macbook Pro σε μερικούς τομείς ...

Δημοσ.
Και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω τι προσδοκούσες .. Και εμένα "παρε και θα δείς" μου έλεγαν, και σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύτηκα ... Αυτά που περίμενα να βρώ τα βρήκα ... Ότι κάποιοι μπορουν να είναι υπερβολικόι, αυτό είναι αλήθεια ... Αλλά αυτό δεν αποτελεί "feature" των Apple .. Θα το συναντήσεις όπου και αν πάς :-)

Και εγώ μιλάω/ γράφω εδώ που ειπώθηκαν οι υπερβολές... δεν μιλάω στην apple.

Εκεί και να μιλούσα δεν θα με άκουγαν.

Δημοσ.

Τα συγκρίνουμε με πάρα πολλά Dell kai Vaio .. Εδώ και 2 χρόνια δεν βρήκα laptop που να με κάνει να πώ ότι είναι καλύτερα κατασκευασμένο από το 2 χρονών MBP μου ..

Τα καλα dell (οχι studio, xps κλπ, αλλα precision κ latitude )ειναι περιπου στο ιδιο επιπεδο.

Το ιδιο κ τα thinkpad κ τα hp compaq p,w series. (φινιρισμα ,υλικα κλπ)

Εδω ενδεικτικα κ μερικα τεστ που περνανε μερικα hp compaq p,w series:

1) test αντοχής(αντεχει πανω του βαρος 215 kg, ενω ειναι ανοιχτο):

http://au.youtube.com/watch?v=H5cKuO8ojAU

2) test γδαρσίματος με μεταλλικό σύρμα

3)test με υγρο στο πληκτρολογιο

Αλλα ξερεις, ολοι αυτα τα προσπερνανε ή δεν τα γνωριζουν κ αναφερουν για το magsafe των macbook. Οτι υπαρχουν λαπτοπ που αντεχουν ακομα κ αν πεσει ποτηρι νερο πανω τους , δεν το θεωρουν κατι σημαντικο.

Τα Macbooks μέχρι πρόσφατα είχαν προβλήματα .. Πλέον έχουν ανέβει ένα επίπεδο, αλλά και πάλι απέχουν από τα Macbook Pro σε μερικούς τομείς ...

Μονο που σε ακριβως παρομοιες συζητησεις παλιοτερα, θα βρεις αρκετα ατομα να λενε οτι τα macbook τα πλαστικα ειναι πιο ακριβα γιατι ειναι πιο ποιοτικα απο τα υπολοιπα λαπτοπ. (κ ναι υπηρχαν αλουμινενια ή απο μαγνησιο λαπτοπ που ηταν φθηνοτερα κ πολυ καλυτερα )

Ειναι οι ιδιοι που μπορει να λενε οτι τα "mac ειναι καλυτερο value for money".

Ναι καταλαβαινω οτι σε μερικους αρεσει το mac os x ,τους αρεσουν αισθητικα τα apple(και εμενα!), αλλα οχι να λενε οτι ειναι κ καλυτερο value for money/ειναι φθηνοτερα!

Εκει εγκειται η ολη διαφωνια!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...