Προς το περιεχόμενο

Mac vs PC [και πάλι...]

andreaseto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Οκ... ότι πεις... να σου χαλάσω εγώ το όνειρο; Κλέψε ένα mac και απόλαυσε το υπερσταθερό λειτουργικό σου...

Μα φυσικά... μετά τον πρώτο μήνα κάνει και κέρδη το μηχάνημα.

Επίσης, σκούριασες μάλλον μέσα στις γιορτές... τις χοντράδες που κάποτε πετούσες με στύλ τις πετάς πολύ άγαρμπα.

Επίσης, ούτε η ειρωνία αλλά ούτε και ο σαρκασμός είναι επιχείρηματα, αλλά και η αγένεια είναι η παραίσθηση δύναμης των αδυνάτων!

-----Προστέθηκε 28/12/2008 στις 01 : 07 : 10-----

Η glossy στα νέα macbook και pro είναι για τον πέο... τέλος.

Εγώ τον παλιό έχω... δεν ξέρω για τον καινούργιο.

Η μεγαλύτερη ξενέρα που είχα ήταν οτι με το που παρέλαβα τον Macbook Pro μου, το ίδιο βράδυ που μπήκα στο Apple Online Store είχε βγεί ο καινούργιος!

• Απαντ. 878
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Επίσης, ούτε η ειρωνία αλλά ούτε και ο σαρκασμός είναι επιχείρηματα, αλλά και η αγένεια είναι ή παραίσθηση δύναμης των αδυνάτων!

Μεγάλε... έγραψες! Λίγο με τους τόνους το παράκανες αλλά κατά τα άλλα... είσαι κορυφή. Το multi quote να μάθεις τώρα για να μην κάνεις 10 ποστ μαζεμένα και ποιος σε πιάνει μετά.

-----Προστέθηκε 28/12/2008 στις 01 : 09 : 23-----

Η μεγαλύτερη ξενέρα που είχα ήταν οτι με το που παρέλαβα τον Macbook Pro μου, το ίδιο βράδυ που μπήκα στο Apple Online Store είχε βγεί ο καινούργιος!

Ααααα... αυτό εξηγεί πολλά.

Δημοσ.
Μεγάλε... έγραψες! Λίγο με τους τόνους το παράκανες αλλά κατά τα άλλα... είσαι κορυφή. Το multi quote να μάθεις τώρα για να μην κάνεις 10 ποστ μαζεμένα και ποιος σε πιάνει μετά.

-----Προστέθηκε 28/12/2008 στις 01 : 09 : 23-----

Ααααα... αυτό εξηγεί πολλά.

Επίσης, ξέχασα να (ξανα)πώ, οτι αν κλέψεις Mac θα σε βρούνε με το που συνδεθείς στο Internet.

Δώσε μου δυο παραδείγματα με το τι εξηγεί.

Δημοσ.
Λάθος κάνεις αγόρι. Να συγκρίνεις τν τιμή μηχανημάτων παρόμιων επιδόσεων και με τα ίδια προγράμματα. Φυσικά και το μηχάνημα με το λειτουργικό μπορεί να βγαίνει φθηνότερο. Πρόσθεσε όμως και τα προγράμματα που πρέπει να αγοράσεις για να σου προσφέρει το PC τα ίδια που σου προσφέρει το MAC απο την μάνα του.

Από πλευράς hardware τόσο βγαίνει ένα pc αντίστοιχο με mac (core2duo κοντά στα 3GHz, 2GB ram και τα παρελκόμενα). Τώρα το OS της apple δεν έχω καταλάβει ακόμα τι το τόσο εκπληκτικό και τσάμπα έχει που όλο το sostware των windows/linux δεν αρκεί για να το φτάσει (δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτε mac).

Επίσης κάποιος είπε κάτι για Linux. Δεν ξέρω για τους linuxόφιλους, αλλά εγώ δεν γουστάρω να μάθω προγραμματισμό για να κάνω μια απλή εγκατάσταση!

Synaptic-> αναζήτηση -> install

ή sudo apt-get install "everything"

Ότι κι απ'τα 2 μου φαίνεται αστεία εύκολο.

Δημοσ.
Η glossy στα νέα macbook και pro είναι για τον πέο... τέλος.

Η οθόνη των νέων Macbook αν και από γυαλί είναι μακράν καλύτερη από την matte οθόνη των Macbooks της προηγούμενης γενιάς ... Αν δεν μπορείς να το δεις αυτό, χρειάζεσαι γυαλιά ...

Τώρα για το Macbook Pro, σε εξωτερικούς χώρους το γυαλί ίσως να αποτελέσει πρόβλημα ... Αλλά οπουδήποτε αλλού, η οθόνη είναι τόσο φωτεινή που το γυαλί ξεχνάς ότι είναι εκεί ...

Το μόνο πρόβλημα είναι για όσους είναι επαγγελματίες χρήστες εικόνας και video ... Εκεί η glossy οθόνη ίσως να ενοχλέι λίγο ... Για έναν consumer όμως οι νεες οθόνες είναι πέρα για πέρα ικανοποιητικές ...

Δημοσ.
Δώσε μου δυο παραδείγματα με το τι εξηγεί.

Όταν ακόμα και οι πέτρες ξέρουν ότι πρόκειται να βγουν νέοι φορητοί apple και εσύ παραγγέλνεις τον παλιό... δεν χρειάζεται να μιλάμε άλλο.

Δημοσ.
Από πλευράς hardware τόσο βγαίνει ένα pc αντίστοιχο με mac (core2duo κοντά στα 3GHz, 2GB ram και τα παρελκόμενα). Τώρα το OS της apple δεν έχω καταλάβει ακόμα τι το τόσο εκπληκτικό και τσάμπα έχει που όλο το sostware των windows/linux δεν αρκεί για να το φτάσει (δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτε mac).

Synaptic-> αναζήτηση -> install

ή sudo apt-get install "everything"

Ότι κι απ'τα 2 μου φαίνεται αστεία εύκολο.

Το τι παραπάνω τσάμπα έχει το είπα στην σελίδα 37 αν θυμάμαι καλά.

Δεν γνωρίζω αν έγιναν αλλαγές στο Linux απο την τελευταία φορά που ο χρησιμοποίησα, αλλά τότε εγώ θυμάμαι οτι για να εγκαταστήσω κάτι στα SUSE9 έπρεπε να γράψω παραπάνω απο μια εντολή... και δεν τα έπερνα εγώ αυτά.

Δημοσ.
Η οθόνη των νέων Macbook αν και από γυαλί είναι μακράν καλύτερη από την matte οθόνη των Macbooks της προηγούμενης γενιάς ... Αν δεν μπορείς να το δεις αυτό, χρειάζεσαι γυαλιά ...

Τώρα για το Macbook Pro, σε εξωτερικούς χώρους το γυαλί ίσως να αποτελέσει πρόβλημα ... Αλλά οπουδήποτε αλλού, η οθόνη είναι τόσο φωτεινή που το γυαλί ξεχνάς ότι είναι εκεί ...

Το μόνο πρόβλημα είναι για όσους είναι επαγγελματίες χρήστες εικόνας και video ... Εκεί η glossy οθόνη ίσως να ενοχλέι λίγο ... Για έναν consumer όμως οι νεες οθόνες είναι πέρα για πέρα ικανοποιητικές ...

Δεν ξέρω πως ήταν και δεν με νοιάζει κιόλας. Για τα 1300 που έδωσα (και θα μου έκανε και καφέ) η οθόνη είναι αδικαιολόγητα χάλια.

Και ναι, με γραφιστικά ασχολούμαι.

Δημοσ.
Το τι παραπάνω τσάμπα έχει το είπα στην σελίδα 37 αν θυμάμαι καλά.

[trolling]notepad, audio and movie player, office κτλ. Ουοαου, δεν έχω ξαναδει σε pc :P [/trolling]

Δεν γνωρίζω αν έγιναν αλλαγές στο Linux απο την τελευταία φορά που ο χρησιμοποίησα, αλλά τότε εγώ θυμάμαι οτι για να εγκαταστήσω κάτι στα SUSE9 έπρεπε να γράψω παραπάνω απο μια εντολή... και δεν τα έπερνα εγώ αυτά.

Πλεόν οι περισσότερες διανομές έχουν έναν package manager που αναλαμβάνει αυτή τη δουλειά (το suse είναι rpm based. το πρόβλημα με τα rpm είναι οι εξαρτήσεις με άλλα πακέτα).

Δημοσ.
Δεν ξέρω πως ήταν και δεν με νοιάζει κιόλας. Για τα 1300 που έδωσα (και θα μου έκανε και καφέ) η οθόνη είναι αδικαιολόγητα χάλια.

Και ναι, με γραφιστικά ασχολούμαι.

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά έκανες μια πολύ κακή αγορά αν ασχολείσαι με γραφιστικά ( και αυτό έρχεται από έναν "Apple enthusiast" ) ...

Με μια πρόχειρη έρευνα αγοράς, θα έβλεπες ότι το Macbook είναι το "consumer product" των notebooks της Apple ... Πέρα από τον επεξεργαστή, τα ram, την κάρτα γραφικών και τον σκληρό δίσκο, και η οθόνη είναι υποδιέστερη από το Macbook Pro, το οποίο αποτελεί το "professional product" των notebooks της Apple ... Το γυαλί φυσικά χειροτερεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση ...

Αγόρασα πρόσφατα στην αδερφή μου το Macbook 2.0ghz aluminum, και είναι απόλυτα ικανοποιημένη μαζί του ... Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα το πρότεινα σε κάποιον που ασχολείται με γραφιστικά ..

Θα του έλεγα να δοκιμάσει το Macbook Pro, και να δεί αν μπορεί να δουλέψει με την οθόνη που έχει ... Αν πάλι δεν είχε τα λεφτά, θα του έλεγα να αγοράσει το Macbook Pro της προηγούμενης γενιάς τώρα που φτήνησε ... Το MBP της προηγούμενης γενιάς είναι διαθέσιμο και με matte οθόνη και δεν έχει γυαλί μπροστά απ'την οθόνη του ... Η οθόνη του είναι πολύ καλύτερη σε ποιότητα από τα τωρινά απλά Macbooks, και υπερέχουν και σε θέμα απόδοσης .. Λίγο-πολύ θα έδινε όσα έδωσες εσύ για το νέο απλό Macbook ... Και πιστεύω θα έμενε απόλυτα ικανοποιημένος ..

Δημοσ.

Δεν το πήρα για να δουλεύω όλη την ώρα πάνω του. Το πήρα για μικρές δουλειές και για να παρουσιάζω δουλειές. Δεν μπορείς άλλωστε να κάνεις γραφιστικά σε 13.3. Αλλά ούτε και για αυτά δεν κάνει.

Για κείμενα, internet και γενικά όλα τα υπόλοιπα εννοείται ότι δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα η glossy οθόνη. Και λέω "τόσο μεγάλο" γιατί πάλι είναι ενοχλητική αλλά παλεύεται.

Εν κατακλείδι για τα λεφτά που έδωσα περίμενα κάτι παραπάνω από την οθόνη.

Δημοσ.
[trolling]notepad, audio and movie player, office κτλ. Ουοαου, δεν έχω ξαναδει σε pc :P [/trolling]

Πλεόν οι περισσότερες διανομές έχουν έναν package manager που αναλαμβάνει αυτή τη δουλειά (το suse είναι rpm based. το πρόβλημα με τα rpm είναι οι εξαρτήσεις με άλλα πακέτα).

Όπως προείπα, η ειρωνία και ο σαρκασμός δεν είναι επιχειρήματα. Ότι δεν φτάνει η αλεπού...

Τα προγράμματα που σου δίνει το Leopard είναι αξίας τουλάχιστων 800 ευρώ, και πάλι δεν είναι τόσο καλά όσο αυτά που σου δίνει η apple.

Δημοσ.
Δεν το πήρα για να δουλεύω όλη την ώρα πάνω του. Το πήρα για μικρές δουλειές και για να παρουσιάζω δουλειές. Αλλά ούτε και για αυτά δεν κάνει.

Δυσκολεύομαι να το πιστέψω αυτό ...

Για κείμενα, internet και γενικά όλα τα υπόλοιπα εννοείται ότι δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα η glossy οθόνη. Και λέω "τόσο μεγάλο" γιατί πάλι είναι ενοχλητική αλλά παλεύεται.

Σεβαστό αυτό που λές, αλλά προσωπικά δεν βρίσκω τόσο μεγάλο το πρόβλημα της οθόνης ... Για τις δουλειές που κάνει ένα 13.3 την βρήκα αρκετά ικανοποιητική ...

Εν κατακλείδι για τα λεφτά που έδωσα περίμενα κάτι παραπάνω από την οθόνη.

Ναι, αν αναλογιστείς ότι με 1300 ευρώ αγοράζεις ένα PC με σχετικά πολύ καλή οθόνη ίσως να έχεις και δίκαιο ... Αλλά τα μηχανήματα της Apple προσφέρουν άλλα premiums που δύσκολα συναντάς σε άλλες εταιρείες ..

Όμως αυτό είναι το "Mac vs PC" topic και βαριέμαι να μπώ σε αυτή την διαδικασία γιατι την έχω κάνεις πολλές φορές στο παρελθόν :-D Λυπάμαι που δεν σου άρεσε το Macbook, πραγματικά είσαι από τους λίγους που ξέρω που έμειναν δυσαρεστημένοι από το περίφημο "switch" ..

Μπορώ όμως να καταλάβω τα προβλήματα που συνάντησες και πιστεύω ότι με μια καλύτερη έρευνα αγοράς, και ένα διαφορετικό μηχάνημα, θα είχες εντελώς διαφορετική εμπειρία από την αγορά σου ...

Δημοσ.
Δυσκολεύομαι να το πιστέψω αυτό ...

Τότε μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοώ... εγώ αριστερά, ο ένας πελάτης μπροστά και ο άλλος δεξιά δεν βλέπουμε το ίδιο πράγμα λόγο οθόνης. Αν είναι και το φως από πάνω το πράγμα χειροτερεύει.

Σεβαστό αυτό που λές, αλλά προσωπικά δεν βρίσκω τόσο μεγάλο το πρόβλημα της οθόνης ... Για τις δουλειές που κάνει ένα 13.3 την βρήκα αρκετά ικανοποιητική ...

Τώρα που είμαι αραχτός στον καναπέ και σερφάρω και ανανεώνω την σελίδα μου και εγώ... τα προβλήματα μου είναι συγκεκριμένα.

Ναι, αν αναλογιστείς ότι με 1300 ευρώ αγοράζεις ένα PC με σχετικά πολύ καλή οθόνη ίσως να έχεις και δίκαιο ... Αλλά τα μηχανήματα της Apple προσφέρουν άλλα premiums που δύσκολα συναντάς σε άλλες εταιρείες ..

Όμως αυτό είναι το "Mac vs PC" topic και βαριέμαι να μπώ σε αυτή την διαδικασία γιατι την έχω κάνεις πολλές φορές στο παρελθόν :-D Λυπάμαι που δεν σου άρεσε το Macbook, πραγματικά είσαι από τους λίγους που ξέρω που έμειναν δυσαρεστημένοι από το περίφημο "switch" ..

Μπορώ όμως να καταλάβω τα προβλήματα που συνάντησες και πιστεύω ότι με μια καλύτερη έρευνα αγοράς, και ένα διαφορετικό μηχάνημα, θα είχες εντελώς διαφορετική εμπειρία από την αγορά σου ...

Δεν είμαι δυσαρεστημένος. Απλά ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι το εντυπωσιακό βρίσκετε σε os x και θριαμβολογείτε έναντι των windows.

Εγώ το πρόβλημα που έχω και ξύνομαι μόνιμα για καυγά είναι η τιμές στα προϊόντα της apple και οι ιστορίες για αγρίους που λένε ότι από την ώρα που πάτησαν το on στο apple μηχάνημα γνώρισαν τον έρωτα.

Και τα κολλήματα του μου κάνει, και ο firefox μου κρασαρε 2 φορές σήμερα, και κάνει και αρκετή ώρα για να ανοίξει... ούτε κρύο ούτε ζέστη. Και στα win το ίδιο και λιγότερο αριθμό προβλημάτων αντιμετώπιζα.

Βρίσκω το macbook μου εντυπωσιακό, το νέο trackpad απλά τέλειο αλλά δεν βλέπω κάτι να δικαιολογεί τον τόσο ντόρο και τα 1300 μου ευρώ.

Δημοσ.
Επίσης, σκούριασες μάλλον μέσα στις γιορτές... τις χοντράδες που κάποτε πετούσες με στύλ τις πετάς πολύ άγαρμπα.

Εσύ αντίθετα εξακολουθείς απλά να πετάς χαρακτηρισμούς χωρίς ίχνος επιχειρημάτων ή λογικής σε αυτό που κάνεις (τα έχω ξαναγράψει, ας μην επαναλαμβάνομαι). Άντε, με το καλό και την καινούργια χρονιά να συνεχίζεις να χαρακτηρίζεις κόσμο και να χαλάς thread, χωρίς να προσφέρεις τίποτα στην συζήτηση.

Το ξέρω ότι έκανα το ίδιο με σένα αυτή τη φορά, αλλά δεν έχω άλλη όρεξη να ξανασχοληθώ όταν ξέρω καλά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα ("εμένα τα Mac μου κολλάνε και τα Windows δεν κολλάγανε καθόλου και κάποια μυστική οργάνωση από ψωνάρες που θέλουν να δικαιολογήσουν τα χρήματα που έδωσαν διαδίδει ότι τα Mac είναι ποιοτικά μηχανήματα και ταυτόχρονα λένε ψέμματα ότι τα Windows έχουν προβλήματα").

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...