haHa Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Η μαζικότητα ρίχνει και την ποιότητα δυστυχώς. Και για του λόγου το αληθές προσέξατε ότι η Apple έκοψε δυστυχώς τις antiglare οθόνες, αν και ήταν η μόνη εταιρεία που τις υποστήριζε ως τώρα (οι pc κατασκευαστές laptop μόνο glossy δίνουν εδώ και χρόνια); Δηλαδή εγώ που θέλω το laptop για ακαδημαϊκή χρήση τι πρέπει να κάνω με τις χαζο - glossy οθόνες που είναι πιο καθρέπτες και από τους καθρέπτες; Πάλι καλά δηλαδή που πρόλαβα να πάρω την παλιά σειρά macbook pro. Οι περισσοτεροι κατασκευαστες "pc" laptop βγαζουν ακομα λαπτοπ με ματ οθονη, ενδεικτικα: toshiba tecra/portege/satellite pro series, hp compaq p/w series, dell precision/latitude series, ibm thinkpad t/r series, μερικα fujitsu siemens lifebook series, μερικα asus κλπ. Η apple δυστυχως ειναι απο τις εταιριες που τωρα πια βγαζει ακομα κ desktop υπολογιστες-οθονες με glossy επιστρωση.
alexzzz Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Τα είχαμε ακούσει όλα νόμιζα... τώρα ακούσαμε και ότι "Value for money μονο MAC!"...
giorgos_k Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Γι' αυτό λέω λοιπόν ότι είμαι χαζός γι' αυτό αγοράζω Apple και μην κάνετε το ίδιο λάθος εσείς οι υπόλοιποι! Χεχε! Μην αγοράζετε Apple! Είναι ακριβή και μας εξαπατά. Θα αγοράζω μόνο εγώ που μου περισσεύουν και είμαι και ηλίθιος. Εντάξει;;; Σας θερμοπαρακαλώ....!!!! Ακριβώς!! ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ APPLE!! Όσο λιγότεροι τόσο καλύτερα! Πέρα απτη πλάκα, κάποτε πριν δυο χρόνια που απέκτησα το MBP, προσπαθούσα να πείσω τους πάντες να πάρουν Apple να ξενοιάσουν. Αποτέλεσμα: η κοπέλα μου, φίλος μου, ο πατέρας του, ο πατριός του(45+ χρονών άνθρωποι!), η αδερφή του, άλλος φίλος μου, ο κολλητός μου. Ολοι απέκτησαν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ έναν mac σταθερό/laptop. Κάποιοι απο αυτούς τώρα έχουν παραπάνω απο 1-2 μηχανήματα. Και προφανώς είναι όλοι υπερευχαριστημένοι! Ε, δεν ξαναλέω σε κανέναν να πάρει Apple! Μόνο σ'αυτούς που αγαπάω πολύ @haHa: πραγματικά έχεις δίκιο ειδικά για τους imac. Λες οι καινούριοι με την προυπόθεση να είναι led οι οθόνες τους, να μην είναι κ glossy??
Mercyful_Fate Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Αυτό με τις glossy οθόνες είναι όντως εκνευριστικό όταν δουλεύεις...
SpyrosR Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Τα είχαμε ακούσει όλα νόμιζα... τώρα ακούσαμε και ότι "Value for money μονο MAC!"... Το "value for money" βγαίνει απ' το κλάσμα "τι προσφέρει" προς την τιμή. Όχι μόνο απ' την τιμή. Θα σκάσεις 1.600 για ένα Mac, κι αυτός έρχεται, τον βάζεις στην πρίζα, κι επιτόπου αρχίζεις να κάνεις δουλειά σου. Έχει μέσα ό,τι πρόγραμμα χρειαστείς. Θα σκάσεις 800 για ένα PC αξιώσεων, συν 200 ευρώ για το OS, συν κι εγώ δε ξέρω πόσα για Office και όποιο άλλο πρόγραμμα χρησιμοποιείς... (ξεχνάμε την πειρατία, αν το πάμε πειρατικά ΚΛΈΒΩ κι εγώ ένα Mac και μου βγαίνει τσάμπα ). Έστω ότι πάει 1.200; Ε, σύγκρινε μετά τη σταθερότητα των δύο OS, την ποιότητα των μηχανημάτων (κάνει μπαμ ένα τροφοδοτικό σε Mac, γίνεται θέμα, συμβαίνει το ίδιο σε PC, "ε, άλλαξέ το!"), το ό,τι δε θα χρειαστείς αναβαθμίσεις για καιρό, και βρίσκεις τι σε συμφέρει...
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Τα είχαμε ακούσει όλα νόμιζα... τώρα ακούσαμε και ότι "Value for money μονο MAC!"... Εδώ ακούσαμε ότι τα Windows κάποιων δεν έχουν ιούς και δεν κολλάνε, τι να λέμε τώρα... Spyros και μόνο από τον χρόνο που γλιτώνεις για τη συντήρηση του μηχανήματος, τα βγάζεις τα λεφτά σου στο πολλαπλάσιο.
alexzzz Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Το "value for money" βγαίνει απ' το κλάσμα "τι προσφέρει" προς την τιμή. Όχι μόνο απ' την τιμή. Θα σκάσεις 1.600 για ένα Mac, κι αυτός έρχεται, τον βάζεις στην πρίζα, κι επιτόπου αρχίζεις να κάνεις δουλειά σου. Έχει μέσα ό,τι πρόγραμμα χρειαστείς. Θα σκάσεις 800 για ένα PC αξιώσεων, συν 200 ευρώ για το OS, συν κι εγώ δε ξέρω πόσα για Office και όποιο άλλο πρόγραμμα χρησιμοποιείς... (ξεχνάμε την πειρατία, αν το πάμε πειρατικά ΚΛΈΒΩ κι εγώ ένα Mac και μου βγαίνει τσάμπα ). Έστω ότι πάει 1.200; Ε, σύγκρινε μετά τη σταθερότητα των δύο OS, την ποιότητα των μηχανημάτων (κάνει μπαμ ένα τροφοδοτικό σε Mac, γίνεται θέμα, συμβαίνει το ίδιο σε PC, "ε, άλλαξέ το!"), το ό,τι δε θα χρειαστείς αναβαθμίσεις για καιρό, και βρίσκεις τι σε συμφέρει... Οκ... ότι πεις... να σου χαλάσω εγώ το όνειρο; Κλέψε ένα mac και απόλαυσε το υπερσταθερό λειτουργικό σου... Εδώ ακούσαμε ότι τα Windows κάποιων δεν έχουν ιούς και δεν κολλάνε, τι να λέμε τώρα... Spyros και μόνο από τον χρόνο που γλιτώνεις για τη συντήρηση του μηχανήματος, τα βγάζεις τα λεφτά σου στο πολλαπλάσιο. Μα φυσικά... μετά τον πρώτο μήνα κάνει και κέρδη το μηχάνημα. Επίσης, σκούριασες μάλλον μέσα στις γιορτές... τις χοντράδες που κάποτε πετούσες με στύλ τις πετάς πολύ άγαρμπα.
tolis_01 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Θα σκάσεις 800 για ένα PC αξιώσεων, Και λιγότερα. Games δεν παίζω, οπότε τι να την κάνω την super κάρτα γραφικών? συν 200 ευρώ για το OS, συν κι εγώ δε ξέρω πόσα για Office και όποιο άλλο πρόγραμμα χρησιμοποιείς... Ακρίβυναν τα dsp windows και δεν το πήρα χαμπάρι? Πάνω κάτω όλα τα υπόλοιπα είναι freeware. Στο mac όλα τα βαρβάτα προγράμματα είναι τσάμπα? -το office είναι τσάμπα (open office- Εκτός κι αν οποιος δεν έχει mac ειναι υποχρεωμένος να χρησιμοποποιεί ms office-) (αν και θα στο χαλάσω γιατί πιθανότατα θα βάλω kubuntu) το ό,τι δε θα χρειαστείς αναβαθμίσεις για καιρό, και βρίσκεις τι σε συμφέρει... Και στο pc αν δεν παίζεις games τι να την κάνεις την αναβάθμιση?
SpyrosR Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Και λιγότερα. Games δεν παίζω, οπότε τι να την κάνω την super κάρτα γραφικών? Δε θες 100 για ένα σωστό κουτί (αλουμίνιο, καλή κατασκευή, όχι λαμπιόνια και παρόμοια τσιρκο-ειδή "accessories") που προσφέρουν τα Mac; Βάλε 50 τροφοδοτικό, 250 για μητρική + CPU + μνήμες, 200 για οθόνη, 100 για δίσκους, 50 για KB/Mouse. Χωρίς καν κάρτα γραφικών. Βγαίνει 750. Και μη μου πεις θα πάρω M$ KB/Mouse τα φτηνά με 10 ευρώ και μουφόκουτο από τσίγκο με 30, γιατί είπαμε να συγκρίνουμε ΑΝΤΊΣΤΟΙΧΑ πράγματα. Και 190 ευρώ έχουν στο e-shop τα Vista U ENG x64. Υπάρχουν τα freeware, αλλά ελάχιστοι τα χρησιμοποιούμε/χρησιμοποιήσαμε. Εγώ M$ Office σπασμένο είχα, PHP Designer το ίδιο, Photoshop το ίδιο, Tune-Up το ίδιο... πάσο, υπάρχουν free, αλλά τα χρησιμοποιούμε; Αν πας the Tux way ΟΚ. Και στο pc αν δεν παίζεις games τι να την κάνεις την αναβάθμιση? Έχω να παίξω game από πέρυσι το Μάρτιο... Και στο μεσοδιάστημα έχω αλλάξει δίσκους, έχω προσθέσει μνήμες, έχω, έχω... και πάω και για τροφοδοτικό + γραφικά (λόγω ασυμβατότητας αυτό πιο πολύ). Δεν είναι οι απαιτήσεις των games που αυξάνονται μονάχα... Νταξ, στον άλλον (alexzzz) δεν απαντώ, τον σταμπάρισα.
tolis_01 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δε θες 100 για ένα σωστό κουτί (αλουμίνιο, καλή κατασκευή, όχι λαμπιόνια και παρόμοια τσιρκο-ειδή "accessories") που προσφέρουν τα Mac; Βάλε 50 τροφοδοτικό, 250 για μητρική + CPU + μνήμες, 200 για οθόνη, 100 για δίσκους, 50 για KB/Mouse. Χωρίς καν κάρτα γραφικών. Βγαίνει 750. Ok, και πες άλλα 50ε μια 9500gt (δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω αν δεν παίζεις games. Ή μια αντίστοιχη 4670 της ati -εγώ επιλέγω nvidia λόγω συμβατότητας με linux-) φτάσαμε τα 800. Τα mac κάνουν τα διπλά λεφτά. Προσωπικά δεν τα τα έδινα. Προτιμώ το pc με το hardware που διάλεξα μόνος και το λειτουργικό μου διάλεξα μόνος.
alexzzz Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Νταξ, στον άλλον (alexzzz) δεν απαντώ, τον σταμπάρισα. ποντικομαχίες... και ονειρομαζέματα. btw... freeware χρησιμοποιούν ελάχιστοι, ε; και κάνεις και αναβαθμίσεις από τον Μάρτιο χωρίς να παίζεις παιχνίδια, ε; και περιμένεις να σε πάρουμε και στα σοβαρά, ε;
ixthy Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Παίδες εγώ λέω να την πέσουμε ομαδικά στα forums της Apple να παραπονεθούμε να επαναφέρουν τις antiglare οθόνες. Αν είναι να κόψουν κάτι, ας κόψουν τις glossy! Δεν μπορώ να καταλάβω!!! Είναι πιο φτηνές οι glossy στην κατασκευή και τις προτιμούν; Εμένα ακόμα και οι ταινίες καλύτερες μου φαίνονται σε antiglare στο mac!
AppleEnthusiast Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Ok, και πες άλλα 50ε μια 9500gt (δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω αν δεν παίζεις games. Ή μια αντίστοιχη 4670 της ati -εγώ επιλέγω nvidia λόγω συμβατότητας με linux-) φτάσαμε τα 800. Τα mac κάνουν τα διπλά λεφτά. Προσωπικά δεν τα τα έδινα. Προτιμώ το pc με το hardware που διάλεξα μόνος και το λειτουργικό μου διάλεξα μόνος. Λάθος κάνεις αγόρι. Να συγκρίνεις τν τιμή μηχανημάτων παρόμιων επιδόσεων και με τα ίδια προγράμματα. Φυσικά και το μηχάνημα με το λειτουργικό μπορεί να βγαίνει φθηνότερο. Πρόσθεσε όμως και τα προγράμματα που πρέπει να αγοράσεις για να σου προσφέρει το PC τα ίδια που σου προσφέρει το MAC απο την μάνα του. Επίσης κάποιος είπε κάτι για Linux. Δεν ξέρω για τους linuxόφιλους, αλλά εγώ δεν γουστάρω να μάθω προγραμματισμό για να κάνω μια απλή εγκατάσταση! Όπως επίσης δεν γουστάρω το πρόγραμμα να δημιουργεί αρχεία παντού σον σκληρό, και μετά απο πολλά εγκατέστησε/απεγκατέστησε να αρχίσει να μου κολλάει το μηχάνημα γιατί ένα πρόγραμμα δεν μπόρεσε να διαγράψει κάποιο αρχείο και δημιουργεί προβλήματα. -----Προστέθηκε 28/12/2008 στις 12 : 55 : 22----- Παίδες εγώ λέω να την πέσουμε ομαδικά στα forums της Apple να παραπονεθούμε να επαναφέρουν τις antiglare οθόνες. Αν είναι να κόψουν κάτι, ας κόψουν τις glossy! Δεν μπορώ να καταλάβω!!! Είναι πιο φτηνές οι glossy στην κατασκευή και τις προτιμούν; Εμένα ακόμα και οι ταινίες καλύτερες μου φαίνονται σε antiglare στο mac! Εγώ glossy έχω απο επιλογή για να έχω καλύτερα χρώματα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα... αν είχα ποτέ glare, απλά αύξανα(δεν ξέρω αν είναι γραμματικά σωστό) την φωτινότητα της οθόνης και voila, το πρόβλημα λύθηκε!
SpyrosR Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δεν ξέρω για τους linuxόφιλους, αλλά εγώ δεν γουστάρω να μάθω προγραμματισμό για να κάνω μια απλή εγκατάσταση! Που 'σαι παλίκαρε, η point-n-click εγκατάσταση Ubuntu είναι κατά πολύ ευκολότερη της αντίστοιχης των Win XP/Vista. Ποιος προγραμματισμός; Εκτός κι αν αναφέρεσαι προ 10ετίας, που ΟΚ, έπρεπε να μεταγλωτίσσεις και μονάχος σου κάτι.
alexzzz Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Εγώ glossy έχω απο επιλογή για να έχω καλύτερα χρώματα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα... αν είχα ποτέ glare, απλά αύξανα(δεν ξέρω αν είναι γραμματικά σωστό) την φωτινότητα της οθόνης και voila, το πρόβλημα λύθηκε! Η glossy στα νέα macbook και pro είναι για τον πέο... τέλος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.