mindtrapper Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Για να είμαι ειλικρινής και εγώ βρίσκω την "αναλογία" Mac=Ferrari, PC=Punto άτοπη. Σχεδόν ίδιο hardware φοράνε οπότε δεν έχει νόημα. Αν θέλετε αναλογία: PC=Seat, Mac=Volkswagen. Σε μερικά μοντέλα φοράνε ίδιο κινητήρα κτλ αλλά αν θυμάμαι καλά η VW έχει καλύτερους χώρους/πιο ωραίο εσωτερικό. Το πιάσατε το νόημα, μη μου την πείτε αν έχω κάνει λάθος στα αμάξια. Ferrari είναι οι Supercomputers όχι οι Mac.
silverthan Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δυο μέρες διαβάζω το γαμοthread, πιάστηκε ο λαιμός μου... Και εγώ για iΜac θα πήγαινα τώρα με το δώρο, αλλά απ' ότι λέτε παίζει να βγουν καινούρια όπου να'ναι οπότε υπομονή. Είδα στα Multirama τις προάλλες το 24ρι και τρόμαξα! Τι θηρίο είναι αυτό ρε? Με το ποντίκι τι παίζει, δεν έχει δεξί κλικ?
equalizer43 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δυο μέρες διαβάζω το γαμοthread, πιάστηκε ο λαιμός μου... Είδα στα Multirama τις προάλλες το 24ρι και τρόμαξα! Τι θηρίο είναι αυτό ρε? Με το ποντίκι τι παίζει, δεν έχει δεξί κλικ? Εχει δεξί κλικ απλώς είναι ένα πλήκτρο όλο, αν πατήσεις δεξιά το καταλαβαίνει σαν δεξί κλικ, αν πατήσεις αριστερά, σαν αριστερό κλικ.
alexzzz Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Είδες την τιμή από το 24άρη και τρόμαξες;
dali13gr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Είδες την τιμή από το 24άρη και τρόμαξες; Κι όμως, εδώ είσαι λάθος. Το 24" είναι καλύτερο value for money από το 20". Σκέψου ότι έχει οθόνη 600-700 € με το panel που φοράει.
gnsX Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Πιο value απο το 20αρι ναι,αλλά καλή επιλογή value gor money γενικά δεν το λες. Πλάκα πλάκα,είναι επιβλητικό μηχάνημα,αλλά το σοκ του όταν το βλέπεις με όταν ακούς την τιμή δεν συγκρίνεται
alexzzz Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Κι όμως, εδώ είσαι λάθος. Το 24" είναι καλύτερο value for money από το 20". Σκέψου ότι έχει οθόνη 600-700 € με το panel που φοράει. Με τιμή 1599€ (η φθηνότερη για imac 24" στο skroutz) και 800 να κάνει η οθόνη πάλι ακριβό είναι... ας μην το ξεκινήσουμε πάλι αυτό το θέμα όμως.
silverthan Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Τις τιμές τις ήξερα, εννοείται ότι ειναι πανάκριβο, steve sucks etc.... (πλάκα κάνω, να ζεσταθούμε λίγο) Απλώς επειδή ασχολούμαι με το web design κυρίως θέλω και μεγάλη οθόνη και σχετικά καλή χρωματική απόκριση. Εσύ alexzzz που το χεις κάνα μήνα απ'οτι βλέπω πάνω κάτω από τα posts, πως σου φαίνεται το λειτουργικό?
alexzzz Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Κοίτα... πλέον είμαι πολύ πιο καλά από την αρχή. Έκατσα και έμαθα συντομεύσεις γιατί με αυτές δούλευα στο pc. Ωραίο είναι, πιο βολικό σε μερικά πράγματα από win αλλού πιο άβολο... συνηθίζεται πάντως.
dali13gr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2008 Πιο value απο το 20αρι ναι,αλλά καλή επιλογή value gor money γενικά δεν το λες.Πλάκα πλάκα,είναι επιβλητικό μηχάνημα,αλλά το σοκ του όταν το βλέπεις με όταν ακούς την τιμή δεν συγκρίνεται Δεν υπάρχει λόγος να το πω γενικά, για Mac μιλάμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Εγώ νιώθω ότι τα μόνα λεφτά που έχω δώσει για μηχάνημα υπολογιστή και έπιασαν τόπο, ήταν τα 1670€ που έδωσα για τον 24άρη iMac.
haHa Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2008 Μια μικρη σημειωση: τωρα πια βρισκεις καλυτερη 24" οθονη με λιγοτερο απο 600 ευρω .. Κατα τα αλλα συμφωνω οτι ο imac 24" ειναι καλυτερο value for money ειδικα απο τον μεσαιο imac 20" των 1350 ευρω.
Snolly Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Αυτή η συνεχής σύγκριση των macintosh με mercedes και porsche είναι γελοία, χαζή, άτοπη και ελιτίστικη. Σταματήστε να συγκρίνετε σώβρακα με πορτοκάλια, τι σχέση μπορεί να έχει ενας mac που έχει 300-500 ευρώ παραπάνω από ένα PC με αυτά τα αυτοκίνητα των βλαχοδημάρχων που κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ παραπάνω. Και να σου πω κάτι; Αν θες να το συγκρίνεις σώνει και ντε με αυτοκίνητο μάλλον τον mac θα παρομοιάσεις με ένα μικρό, ευέλικτο και βολικο αμάξι που σε πάει εκεί που θες και κάνεις τη δουλειά σου, ενώ το άλλο το βγάζεις μόνο τις Κυριακές για μόστρα και για ξεσκόνισμα. Δε μίλησα για πορσικά και φεράρι. Μίλησα για καθημερινό αυτοκίνητο που δουλεύει πάντα σωστά και αξιόπιστα είναι όμορφο, όσο γρήγορο χρειάζεται και πολυτελές.
AppleEnthusiast Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Παιδιά δεν χωράει συζήτηση. Value for money μονο MAC! Please let me elaborate! Αγόρασα πριν δυο μήνες έναν Macbook pro, το παλιό μοντέλο. 2.4, 2GB RAM 250 GB HHD. Με το που πάτησα το κουμπί σε 2 λεπτά το μηχάνημα ήταν έτοιμο για χρήση, χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσω ή να ανανεώσω οδηγούς, χωρίς να κάνω ρυθμίσεις, γενικά χωρίς πολλά πολλά! Εγκατεστημένα μαζί με το λειτουργικό είχα ένα βασικό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, καλύτερο του notepad, πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών και PDF "Preview", πρόγραμμα αποσυμπίεσης, πρόγραμμα δημιουργίας μουσικών project με διάφορα όργανα "Garage Band", ένα απο τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα διαχείρησης και όχι μόνον, μουσικής, ταινιών και πολλών άλλων αρχείων "iTunes", σουίτα διαχείρησης φωτογραφιών "iPhoto", πρόγραμμα δημιουργίας ιστιοσελίδων "iWeb", πρόγραμμα δημιουργίας ταινιών "iMovie" και τέλος πρόγραμμα δημιουργίας DVD "iDVD". Λεξικό, Thesaurus, πρόγραμμα συνχρονισμού συσκευών "iSync", βιβλίο διευθύνσεων το οποίο ανανεώνεται απο το iSync, μια πάρα πολύ καλή εφαρμογή ημερολογίου,πρόγραμμα για να κρατας σημειώσεις "Stickies" δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών Desktops, ιδιαίτερα χρήσιμο για την σχολή καθώς έχω και διαφορετικό για κάθε μάθημα αντί να έχω όλα τα ανοιχτα προγράμματα σε ένα Desktop και να μην βρίσκω άκρη, τερματικό! και ένα πάρα πολύ καλό πρόγραμμα για προγραμματισμό σε πάρα πολλές γλώσσες, το xCode. Έχει ένα πολύ καλό πρόγραμμα screen capture με επιλογή ορισμού χρονοδιακόπτη, window capture ή screen capture, το Front Row, και τέλος το Time Machine. Όλα αυτά στην τιμή του υπολογιστή. Για πέστε μου, τι αντίστοιχα σας προσφέρουν τα XP και τα VISTA, στην τιμή του λειτουργικού; και θυμήστε μου επίσης και την διαφορά της τιμής του λειτουργικού! Κάντε και μια σύγκριση τιμή/σταθερότητα. Επίσης, το iWork. Είναι κλάσεις ανώτερο του MIcrosoft Office. Καταρχήν μπορώ να εξάγω παρουσιάσεις, έγγραφα και άλλα, σε PDF σε MOV, παρουσιάσεις σε ppt και έγγραφα σε doc ή docx. Και το καλύτερο είναι οτι το iWork είναι στο ένα τέταρτο της τιμής το Microsoft Office. Χρόνος αναμονής, μέχρι και 5 ώρες! Μόνο κάτι Vaio έχω ακούσει με μεγαλύτερο χρόνο αναμονής. Βάρος, όγκος, στιβαρότητα και επιταχυνσιόμετρα για την προστασία των δεδομένων σε περίπτωση πτώσης και με προσθήκη "ΔΩΡΕΑΝ" προγράμματος του υπολογιστή κιόλας. Επίσης, σε περίπτωση που σου τον κλέψουν, μέσω του serial number που εκπέμπει κάθε φορά που μπαίνει στο Internet μπορούν να τον βρούν! Το μόνο που μου την έσπασε στους MAC είναι οτι για να κάνω databases, έπρεπε να κατεβάσω το MySQL ή να αγοράσω το Filemaker 9 pro. Η πρώτη λύη δεν με χάλασε και πολύ αφού με συμφέρει για την σχολή! Υ.Γ Στην Αγγλία, έχω και έκπτωση σαν φοιτητής! Σχόλια παρακαλώ.
ixthy Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Χαχαχαχα μπράβο!!!! Τα λες πολύ ωραία! Οι λόγοι του να έχει κανείς Mac είναι άπειροι!!! Ειλικρινά βαριέμαι να εξηγώ. Εγώ μόνο ένα θα πω και ας ακουστώ fan boy της Apple! Τόλμησα τώρα τελευταία να αγοράσω ένα Sony NWZ S739F media player ως καλύτερο του ipod mini! Ξέρετε κάτι; Κλαίω τα λεφτά μου από τώρα... Από δω και πέρα μόνο Apple θα αγοράζω. Είναι δυνατόν 250 euro (40 euro ακριβότερη από το ipod mini 16 GB) συσκευή να έχει πρόβλημα στο jack που συνδέονται τα ακουστικά; Λίγο να πιεστεί το βύσμα μέσα στην τσέπη χάνω το δεξί ηχείο. Έλεος!!! Καινούργια συσκευή να με κάνει να τρέχω πάλι σε αντιπροσωπείες. Ενώ το ipod σκυλί. Άσε που τελικά δεν είμαι καθόλου σίγουρος πόσο ξεπερνά το ipod σε ποιότητα ήχου. Και να σκεφτείτε ότι όλοι στο internet λένε ότι το ipod είναι χάλια, ενώ τα sony είναι ό,τι καλύτερο σε ποιότητα ήχου. Εμένα πάντως τα αυτιά μου άλλα λένε για τον κρυστάλλινο ήχο που ακούω από το ipod. Άμα πάρω και τα καινούργια in ear που θα δίνουν καλύτερα μπάσα ίσως το ipod να το ξεπεράσει το sony! Και μετά λένε κάποιοι για διαφήμιση! Υπάρχει πιο υπερεκτιμημένη εταιρεία από τη Sony? Πάντως όσοι διαφωνούν καλά κάνουν! Εγώ προσωπικά θα αγοράζω μόνο Apple από δω και πέρα και αυτό το λέω για όλη τη γκάμα προϊόντων που έχει. Οι διαφωνούντες ας αγοράζουν από τις άλλες εταιρείες... Άλλωστε πρέπει και αυτές να επιβιώσουν. Γιατί άμα η Apple γίνει μονοπώλιο, ίσως να μην απολαμβάνουμε στο μέλλον όλα αυτά τα προνόμια που μας έδινε ως τώρα η εταιρεία. Η μαζικότητα ρίχνει και την ποιότητα δυστυχώς. Και για του λόγου το αληθές προσέξατε ότι η Apple έκοψε δυστυχώς τις antiglare οθόνες, αν και ήταν η μόνη εταιρεία που τις υποστήριζε ως τώρα (οι pc κατασκευαστές laptop μόνο glossy δίνουν εδώ και χρόνια); Δηλαδή εγώ που θέλω το laptop για ακαδημαϊκή χρήση τι πρέπει να κάνω με τις χαζο - glossy οθόνες που είναι πιο καθρέπτες και από τους καθρέπτες; Πάλι καλά δηλαδή που πρόλαβα να πάρω την παλιά σειρά macbook pro. Γι' αυτό λέω λοιπόν ότι είμαι χαζός γι' αυτό αγοράζω Apple και μην κάνετε το ίδιο λάθος εσείς οι υπόλοιποι! Χεχε! Μην αγοράζετε Apple! Είναι ακριβή και μας εξαπατά. Θα αγοράζω μόνο εγώ που μου περισσεύουν και είμαι και ηλίθιος. Εντάξει;;; Σας θερμοπαρακαλώ....!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.