Προς το περιεχόμενο

Mac vs PC [και πάλι...]

andreaseto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το εβγαζε κ σε μενα παλιοτερα.. για να το διορθωσεις, ανοιξε το Terminal (Applications->Utilities) κ γραψε:

sudo chgrp wheel /private/etc/cups

μετά δώσε τον κωδικό που εχεις ως administrator κ εισαι ετοιμος! (μη φοβασαι, δεν εμφανιζεται καθως το γραφεις για λογους ασφαλειας, υπαρχει σε ολα τα *NIX Λ.Σ.)

Τι κανει με απλα λογια:

Αλλάζει το group permissions στο φάκελο και βαζει ως authorized group, το wheel

καλή..ίανση!

υπογραφη: Ο οικογενειακος σας γιατρος :-)

Σε ευχαριστώ... μόλις κάτσω στο μικρό θα το δοκιμάσω.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 878
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλησπέρα, εχω αρκετα χρονια απλο laptop (vaio) που χρησιμοποιω για οτι προσφέρει ενα pc και λιγα παραπάνω και για autocad. σκοπεύω να παρω καινουργιο αλλα είμαι αναμεσα σε vaio 16.4'' απο Ελλαδα και macbookpro 15'' το παλιο απο το stock της apple και τα 2 κοντα στα 1200Ε γιατι θα παω Αμερική. Το vaio εχει υψηλότερες επιδόσεις στα χαρτια αλλα είμαι ψημένος για apple γιατι ακουω πολυ καλα λογια. Τι να κάνω???

Δημοσ.
Καλησπέρα, εχω αρκετα χρονια απλο laptop (vaio) που χρησιμοποιω για οτι προσφέρει ενα pc και λιγα παραπάνω και για autocad. σκοπεύω να παρω καινουργιο αλλα είμαι αναμεσα σε vaio 16.4'' απο Ελλαδα και macbookpro 15'' το παλιο απο το stock της apple και τα 2 κοντα στα 1200Ε γιατι θα παω Αμερική. Το vaio εχει υψηλότερες επιδόσεις στα χαρτια αλλα είμαι ψημένος για apple γιατι ακουω πολυ καλα λογια. Τι να κάνω???

Καταρχήν πρέπει να ξέρεις πως AutoCad για mac δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει κάτι αντίστοιχο του, το ΑrchiCad, βέβαια μην ξεχνάμε to Bootcamp και τη χρήση VMware η Parallels.

τα υπόλοιπα είναι στη κρίση του καθενός.

Δημοσ.
Καταρχήν πρέπει να ξέρεις πως AutoCad για mac δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει κάτι αντίστοιχο του, το ΑrchiCad, βέβαια μην ξεχνάμε to Bootcamp και τη χρήση VMware η Parallels.

τα υπόλοιπα είναι στη κρίση του καθενός.

Κατ'αρχην ευχαριστω πολυ.! ξερεις γενικά αν το Autocad με VMWARE θα τρεχει καλα με 2γιγα μνημη που΄έχουν οι παλιοί? και γενικα αξίζει να πάρω τον παλίό τωρα που βγηκαν τα καινούργια μοντέλα ή να πάω παλι σε συμβατικό?

Δημοσ.
Κατ'αρχην ευχαριστω πολυ.! ξερεις γενικά αν το Autocad με VMWARE θα τρεχει καλα με 2γιγα μνημη που΄έχουν οι παλιοί? και γενικα αξίζει να πάρω τον παλίό τωρα που βγηκαν τα καινούργια μοντέλα ή να πάω παλι σε συμβατικό?

Ενημερωτικα:

στους παλιους βαζεις 4GB μνημης με κοστος μικροτερπο απο 60 ευρω, χωρις να χανεται η εγγυηση! :-)

Δημοσ.
Ενημερωτικα:

στους παλιους βαζεις 4GB μνημης με κοστος μικροτερπο απο 60 ευρω, χωρις να χανεται η εγγυηση! :-)

Ευχαριστώ πολύ! ;)

Δημοσ.

Είμαι λίγο άσχετος αλλά ας πεταχτώ:

Είναι καλή εποχή να πάρω iMac24" ή να περιμένω; Έπαιξα λίγο με έναν σε κάτι Multirama και θέλω να πουλήσω το παλιό μου pc, κάτι spare hardware που έχω και την αδερφή μου για να πάρω ένα. Παιχνίδια δεν παίζω σχεδόν καθόλου πλέον οπότε ίσως είναι επιτέλους η εποχή ύστερα από 15 χρόνια (ναι από τα 8 έχω υπολογιστή) να κάνω το switch.

ΥΓ. Από ιατρικά προγράμματα τι λένε τα MacOS;

Δημοσ.
Είμαι λίγο άσχετος αλλά ας πεταχτώ:

Είναι καλή εποχή να πάρω iMac24" ή να περιμένω; Έπαιξα λίγο με έναν σε κάτι Multirama και θέλω να πουλήσω το παλιό μου pc, κάτι spare hardware που έχω και την αδερφή μου για να πάρω ένα. Παιχνίδια δεν παίζω σχεδόν καθόλου πλέον οπότε ίσως είναι επιτέλους η εποχή ύστερα από 15 χρόνια (ναι από τα 8 έχω υπολογιστή) να κάνω το switch.

ΥΓ. Από ιατρικά προγράμματα τι λένε τα MacOS;

Aν μπορεις, κανε υπομονη 1-2 μηνες!

Σκεψου οτι τωρα κανει 1700 ευρω ο iMac 24".

Οταν βγει το καινουριο μοντελο, θα μπορεις να το παρεις σε παρομοια τιμη ή να παρεις το τωρινο μεχρι να το ξεστοκαρουν περιπου 300 ευρω φθηνοτερα..

Οποτε κανε υπομονη!

Οποια λυση κ να διαλεξεις μετα (καινουριο ή παλιο μοντελο) θα εισαι κερδισμενος..

(για την αδερφη δινω τα διπλα απο τον alexzzz :lol:)

Δημοσ.
(φωτό και τιμή της αδερφής; )

(για την αδερφη δινω τα διπλα απο τον alexzzz :lol:)

You can't afford her hermanos! Για να πάρω καμιά απάντηση το είπα :-)

Σοβαρά τώρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Με βλέπω για το καινούργιο, δεν βιάζομαι. Ήθελα να πάρω και 24" οθόνη αυτή την εποχή οπότε όλα σε ένα. Απ' ότι είδα η οθόνη του iMac είναι αρκετά καλή και PVA.

Δημοσ.

Λοιπόν ένα Seat Leon μπορεί να είναι πιο γρήγορο, πιο φτηνό και πιο οικονομικό από μια Mercedes.

Η Mercedes όμως είναι Mercedes.

Δημοσ.
Λοιπόν ένα Seat Leon μπορεί να είναι πιο γρήγορο, πιο φτηνό και πιο οικονομικό από μια Mercedes.

Η Mercedes όμως είναι Mercedes.

Αυτή η συνεχής σύγκριση των macintosh με mercedes και porsche είναι γελοία, χαζή, άτοπη και ελιτίστικη. Σταματήστε να συγκρίνετε σώβρακα με πορτοκάλια, τι σχέση μπορεί να έχει ενας mac που έχει 300-500 ευρώ παραπάνω από ένα PC με αυτά τα αυτοκίνητα των βλαχοδημάρχων που κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ παραπάνω.

Και να σου πω κάτι; Αν θες να το συγκρίνεις σώνει και ντε με αυτοκίνητο μάλλον τον mac θα παρομοιάσεις με ένα μικρό, ευέλικτο και βολικο αμάξι που σε πάει εκεί που θες και κάνεις τη δουλειά σου, ενώ το άλλο το βγάζεις μόνο τις Κυριακές για μόστρα και για ξεσκόνισμα.

Δημοσ.
Αυτή η συνεχής σύγκριση των macintosh με mercedes και porsche είναι γελοία, χαζή, άτοπη και ελιτίστικη. Σταματήστε να συγκρίνετε σώβρακα με πορτοκάλια, τι σχέση μπορεί να έχει ενας mac που έχει 300-500 ευρώ παραπάνω από ένα PC με αυτά τα αυτοκίνητα των βλαχοδημάρχων που κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ παραπάνω.

Και να σου πω κάτι; Αν θες να το συγκρίνεις σώνει και ντε με αυτοκίνητο μάλλον τον mac θα παρομοιάσεις με ένα μικρό, ευέλικτο και βολικο αμάξι που σε πάει εκεί που θες και κάνεις τη δουλειά σου, ενώ το άλλο το βγάζεις μόνο τις Κυριακές για μόστρα και για ξεσκόνισμα.

You know αναλογία; Do the math.:-(

Δημοσ.
You know αναλογία; Do the math.:-(

Ξαναλέω ότι είναι ελιτίστικη και ψωνίστικη νοοτροπία να παρομοιάζουν mac με mercedes και porsche...

Αν κάποιος γουστάρει μόστρα και φιγούρα να πάει να πάρει μια 'μερτσεντέ' να την ξεσκονίζει και όχι να λέει στα φόρουμ ότι έχει μερτσεντέ υπολογιστή. Δεν θέλω να ανήκω σε αυτή την κατηγορία επειδή έχω mac ή τουλάχιστον οι άλλοι που διαβάζουν να μην νομίζουν ότι όλοι όσοι έχουν mac σκέφτονται έτσι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...