LL_NEO Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: Αφού πιστεύεις ότι είναι υπερεκτιμημένα και ακριβά, πιο το νόημα να μπαίνεις σε ένα thread που ασχολείται με τα χαρακτηριστικά ενός νέου προϊόντος και να λες "έλα μωρέ τώρα με τα Mac που είναι πανάκριβα". Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν. Είτε θέλεις πολύ να το πάρεις και σου φαίνεται ακριβό, είτε απλά δεν έχεις τι να κάνεις και λες, δεν ξεκινάω ένα flame; Πόστερ 1: Βγήκαν τα καινούργια Apple. Πόστερ 2: Γαμ@νε μάνες Πόστερ 3: Και θειάδες μη σου πω Λείπει κάτι που ονομάζεται αντίλογος. Δεν είμαστε εδώ πέρα για να συμφωνούμε LL_NEO, ανάλογα θα μπορούσες να δώσεις το 1/10 από τα λεφτά που έδωσες για το ρολόι που φοράς και να κάνεις ακριβώς την ίδια δουλειά...καταλαβαίνεις πως το εννοω. Μωρέ και με το 1/100 μπορείς να πάρεις ρολογάκι που να μη χάνει δευτερόλεπτο, αλλά είναι διαφορετικά πράγματα. ΟΙ χρήστες mac σου λένε ότι χρηστικοί λόγοι δικαιολογούν τη διαφορα τιμής. Εγώ απλώς θα σου πω ότι μου άρεσε το rolexακι, ήμουν απο μικρός μπριζωμένος με αυτά και το πήρα. Δεν εκλογικεύω την αγορά μου.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Σόρρυ για την έκφραση αλλα εσύ τι σκατά κάνεις με το MAC OS παραπάνω από τα XP και το Ubuntu?Λειτουργικά είναι κ τα 3 εξαρτάται από το χρήστη τι θα κάνει. Τα Windows έχουν ιούς και κολλάνε συνέχεια για άγνωστους λόγους. Πολύ χειρότερη λειτουργικότητα και λογική, ακόμα και στα πιο απλά πράγματα. Επίσης, η registry βαραίνει με τον καιρό και το μηχάνημα γίνεται όλο και πιο αργό. Θέλει defrag και και και και, να συνεχίσω; Πώς σου φαίνεται για παράδειγμα το ότι η βοήθεια του MacOS μπορεί να σου λύσει προβλήματα; Έψαχνα να βρω τρόπο να μπω στο ίντερνετ και δεν πήγε ΚΑΝ το μυαλό μου να πατήσω ένα "Assist me" (το αντίστοιχο Help των Windows), γιατί πολύ απλά είμαι τόσο κακομαθημένος από τα Windows. Φυσικά τα έκανε όλα μόνος του ο Mac και συνδέθηκε. Είναι ο ίδιος λόγος που ποτέ δεν βλέπεται τίποτα απολύτως κακό στην apple και ότι για όλα φταίνε αυτοί που φθονούν τα mac.Το ότι εσύ γουστάρεις που σε χουφτώνει η μαμά apple δεν σημαίνει ότι και εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να τα καταπιούμε αμάσητα. Γιατί εντάξει οι αμπελοφιλοσοφικές κουβέντες περί αξιοπιστίας κτλ αλλά η τιμή είναι κάτι το μη υποκειμενικό. Και εγώ είχα παρόμοια άποψη, μέχρι που πήρα Mac και διαπίστωσα πως η τιμή είναι μια χαρά γι' αυτά που προσφέρει. Το ζήτημα είναι αν σ' ενδιαφέρουν αυτά τα πράγματα ή όχι. Ας πούμε εμένα μ' ενδιαφέρουν τα λίγα καλώδια (άπλα στο γραφείο), το αθόρυβο και το δεν έχω κουτί που έχει ο iMac, καθώς και οι λεπτομεριούλες όπως πχ το τηλεχειριστήριο, η πολύ καλής ποιότητας webcam ενσωματωμένη στην οθόνη και WiFi - Bluetooth κτλ κτλ. Και ναι, ξέρω ότι με ψάξιμο θα μπορούσα να έχω τα ίδια σε PC, αλλά θα φάω μήνες ολόκληρους από τη ζωή μου να εκπαιδευτώ να γίνω υπολογιστάκιας (που να σκεφτείς ότι ασχολούμαι από τότε που ήμουν 5 χρονών, όλοι οι γνωστοί μου σ' έμενα τηλεφωνούν για συμβουλές και ακόμα θέλει ψάξιμο). Ε, προκειμένουν να τα γλιτώσω όλα αυτά + τα πράγματα που ανέφερα παραπάνω για το MacOS (defrag, ιούς, λειτουργικότητα, plug 'n' play, install/uninstall πανεύκολα και χωρίς επιβαρύνσεις σε registry κτλ κτλ κτλ), πιστεύω πως άξιζε να δώσω μια φορά 1670 ευρώ/5 χρόνια, παρά να έσκαγα τα 1000 ευρώ, να έτρωγα το χρόνο μου (που είναι χρήμα) σε όλες αυτές τις χαζομάρες (έρευνα, συντήρηση, σπαζοκεφαλιές κτλ κτλ) και σε 3 χρόνια να έπρεπε να κάνω αναβαθμίσεις ώστε να αντέξει άλλα δύο. Sorry για το offtopic, απλά επειδή και εγώ ανήκα στο άλλο στρατόπεδο και έλεγα τα ίδια και πρόσφατα είδα το φως, διαπιστώνω πολύ απλά ότι οι λόγοι που πολλοί υπερασπίζονται την Apple, δεν είναι από φανατισμό (άλλωστε τι λόγο να έχει κανείς), αλλά από αντικειμενικότητα. Το ότι εγώ μπορεί να γίνομαι Apple Fan Boy (πώς τους λέτε τέλος πάντων τους φανατικούς) μέσα σε 1 μήνα από τη στιγμή που παίρνω Mac, ε, δε μπορεί να οφείλεται στο φανατισμό ρε παιδιά. Κάποιο λόγο θα έχω. -----Προστέθηκε 15/10/2008 στις 11 : 54 : 31----- Μωρέ και με το 1/100 μπορείς να πάρεις ρολογάκι που να μη χάνει δευτερόλεπτο, αλλά είναι διαφορετικά πράγματα. ΟΙ χρήστες mac σου λένε ότι χρηστικοί λόγοι δικαιολογούν τη διαφορα τιμής. Εγώ απλώς θα σου πω ότι μου άρεσε το rolexακι, ήμουν απο μικρός μπριζωμένος με αυτά και το πήρα. Δεν εκλογικεύω την αγορά μου. This is ridiculous. Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι ο άλλος δίνει τόσα λεφτά για να κάνει μόστρα με κάτι που κανείς δεν ξέρει τι είναι; Λες να μας τρέχουν απ' τα μπατζάκια τα φράγκα; Τους λόγους δηλαδή που γράφω τους θεωρείς εκλογίκευση; Εσύ έχεις γράψει ότι σου αρέσει να κάνεις modιές στο pc σου. Με γεια σου, με χαρά σου, δε σου χρειάζεται ο Mac. Εγώ που θέλω απλά να κάνω τις δουλειές μου και να μην ασχοληθώ ΚΑΘΟΛΟΥ με το μηχάνημα, θεωρείς ότι δεν είναι αρκετός λόγος για να πάρω Mac; Ο μόνος σοβαρός λόγος είναι η φιγούρα; Άσε δηλαδή που εμένα μου φαίνεται πιο "φιγούρα" το να κάθεσαι να διορθώνεις προβλήματα σ' ένα μηχάνημα αντί ν' αγοράσεις ένα που δουλεύει. Είναι σαν αντί να αγοράσεις έτοιμη βιβλιοθήκη, να τη φτιάχνεις μόνος σου από συναρμολογημένα κομμάτια (κάτι σαν ΙΚΕΑ). Καλό σαν χόμπι, αλλά η φιγούρα εκεί είναι, όχι στο να την πάρεις έτοιμη.
dali13gr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Flame λοιπόν η διαφορετική άποψη σε ένα τόπικ... Ξέρω και την συνέχεια. Θα πλακώσουν και οι υπόλοιποι πιστοί και θα αρχίσουν τα ποστ με τα smilies. Αν σε ενοχλούν τα smilies να τα σταματήσω Εγώ γράφω γιατί βαρέθηκα να ακούω για φοβερό μάρκετινγκ και κόλπα από την μαμά apple. Ααααα, τώρα κατάλαβα, γράφεις για να μας ξυπνήσεις και να δούμε ότι η Apple πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μάιστα... Μόνο τα πιστά σκυλιά της βλέπουν σαν φοβερό τέχνασμα το να κυκλοφορεί μια φήμη για ένα φορητό αξίας 800 δολαρίων και μετά ως εκ θαύματος αυτό να γίνεται οθόνη αφού κέντρισε την προσοχή του κόσμου. Και μην μου πει κανείς ότι δεν φταίει η μαμά apple για την φήμη... Δηλαδή αυτό κάνει εσένα το πιστό σκυλί των υπολοίπων εταιρειών που κάνουν σωστό marketing. Από αυτά που γράφεις φαίνεται να περίμενες με αγωνία ένα φτηνό laptop των 800 δολαρίων και απογοητεύτηκες που δεν το έβγαλε και δεν μπορείς να το πάρεις. Όπως προ είπα το πρόβλημα μου είναι η τιμή. Όχι ότι δεν τα έχω και ζηλεύω, απλά δεν μπορώ να ακούω χαζά του στυλ "ότι πληρώνεις παίρνεις".Την άποψη "με το να κάνεις παράπονα στο Insomnia δεν κερδίζεις τίποτα" μόνο ως αστείο μπορώ να την πάρω. Να μην σχολιάσουμε δηλαδή επειδή δεν θα αλλάξει. Άμα δεν μπορείς να το ακούς γιατί μπαίνεις και το διαβάζεις και το σχολιάζεις κιόλας; Ήρθες να σώσεις το Gotham City από τους κακούς και να μας πεις ότι είστε μ@λ@κες που σας κοροϊδεύει η Apple και πάτε και πληρώνετε; Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Άμα πιστεύεις ότι μας δουλεύει η Apple, καλά κάνεις, εμείς τι φταίμε να διαβάζουμε σε κάθε ανάλογο thread τα ίδια και τα ίδια; Είδες κανέναν mac user να πάει στο section της Dell(γιατί δεν υπάρχει άραγε και να πει ότι είστε κορόιδα και ότι η Dell σας δουλεύει; Είδες κανέναν να πάει στο section των Windows και να κοροϊδεύει τους windows users για το λειτουργικό τους; Μα τι κόμπλεξ είναι αυτό με την Apple πια... Μπαίνει ο κάθε πικραμένος να πει τον πόνο του...
alexzzz Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Και εγώ είχα παρόμοια άποψη, μέχρι που πήρα Mac και διαπίστωσα πως η τιμή είναι μια χαρά γι' αυτά που προσφέρει. Το ζήτημα είναι αν σ' ενδιαφέρουν αυτά τα πράγματα ή όχι. Ας πούμε εμένα μ' ενδιαφέρουν τα λίγα καλώδια (άπλα στο γραφείο), το αθόρυβο και το δεν έχω κουτί που έχει ο iMac, καθώς και οι λεπτομεριούλες όπως πχ το τηλεχειριστήριο, η πολύ καλής ποιότητας webcam ενσωματωμένη στην οθόνη και WiFi - Bluetooth κτλ κτλ. Και ναι, ξέρω ότι με ψάξιμο θα μπορούσα να έχω τα ίδια σε PC, αλλά θα φάω μήνες ολόκληρους από τη ζωή μου να εκπαιδευτώ να γίνω υπολογιστάκιας (που να σκεφτείς ότι ασχολούμαι από τότε που ήμουν 5 χρονών, όλοι οι γνωστοί μου σ' έμενα τηλεφωνούν για συμβουλές και ακόμα θέλει ψάξιμο). Ε, προκειμένουν να τα γλιτώσω όλα αυτά + τα πράγματα που ανέφερα παραπάνω για το MacOS (defrag, ιούς, λειτουργικότητα, plug 'n' play, install/uninstall πανεύκολα και χωρίς επιβαρύνσεις σε registry κτλ κτλ κτλ), πιστεύω πως άξιζε να δώσω μια φορά 1670 ευρώ/5 χρόνια, παρά να έσκαγα τα 1000 ευρώ, να έτρωγα το χρόνο μου (που είναι χρήμα) σε όλες αυτές τις χαζομάρες (έρευνα, συντήρηση, σπαζοκεφαλιές κτλ κτλ) και σε 3 χρόνια να έπρεπε να κάνω αναβαθμίσεις ώστε να αντέξει άλλα δύο. Sorry για το offtopic, απλά επειδή και εγώ ανήκα στο άλλο στρατόπεδο και έλεγα τα ίδια και πρόσφατα είδα το φως, διαπιστώνω πολύ απλά ότι οι λόγοι που πολλοί υπερασπίζονται την Apple, δεν είναι από φανατισμό (άλλωστε τι λόγο να έχει κανείς), αλλά από αντικειμενικότητα. Το ότι εγώ μπορεί να γίνομαι Apple Fan Boy (πώς τους λέτε τέλος πάντων τους φανατικούς) μέσα σε 1 μήνα από τη στιγμή που παίρνω Mac, ε, δε μπορεί να οφείλεται στο φανατισμό ρε παιδιά. Κάποιο λόγο θα έχω. Κοίταξε να δεις, αν εσένα σε καλύπτει όλο το παραπάνω σαν δικαιολογία για τα 1670? που έδωσες και σε κάνει να μην κόβεις βόλτες το βράδυ στο κρεβάτι σου, εγώ δεν έχω πρόβλημα. Εγώ για τον τετραπύρηνο με 4gb ραμ, 1.5 tera σε δίσκους, 22" οθόνη και ένα διπύρηνο λάπτοπ πρέπει να έδωσα λιγότερα από αυτά που έδωσες εσύ. Βέβαια έχω κάποια καλώδια παραπάνω. Για ιούς, κόρες κτλ εχω ξανασχολιάσει ότι πρέπει να είμαι φοβερό ταλέντο που δεν έχω όλα αυτά τα προβλήματα που αναφέρουν όλοι οι χρήστες Mac OS και linux. Αν όμως έψαχνα δικαιολογία για το εαυτό μου για να πάρω mac αυτά θα έλεγα στον εαυτό μου. Παρόλα αυτά και πάλι σου λέω ότι εγώ δεν έχω άλλα προβλήματα στη ζωή μου και ήθελα να δοκιμάσω και με mac. Ε, με αυτές τις τιμές δεν θα το κάνω.
dali13gr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Πόστερ 1: Βγήκαν τα καινούργια Apple.Πόστερ 2: Γαμ@νε μάνες Πόστερ 3: Και θειάδες μη σου πω Λείπει κάτι που ονομάζεται αντίλογος. Δεν είμαστε εδώ πέρα για να συμφωνούμε Mac, έχεις; -----Προστέθηκε 16/10/2008 στις 12 : 13 : 28----- Παρόλα αυτά και πάλι σου λέω ότι εγώ δεν έχω άλλα προβλήματα στη ζωή μου και ήθελα να δοκιμάσω και με mac. Ε, με αυτές τις τιμές δεν θα το κάνω. Αφού σου είπα, ήθελες να το πάρεις και δεν σου έκατσε...
alexzzz Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Αν σε ενοχλούν τα smilies να τα σταματήσω Ααααα, τώρα κατάλαβα, γράφεις για να μας ξυπνήσεις και να δούμε ότι η Apple πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μάιστα... Καλά έχει και τέτοιους για σκυλιά η μαμά apple; Δεν είναι όλοι πανέξυπνοι και με δυνατές ατάκες; Δηλαδή αυτό κάνει εσένα το πιστό σκυλί των υπολοίπων εταιρειών που κάνουν σωστό marketing. Από αυτά που γράφεις φαίνεται να περίμενες με αγωνία ένα φτηνό laptop των 800 δολαρίων και απογοητεύτηκες που δεν το έβγαλε και δεν μπορείς να το πάρεις. Εγώ απογοητεύτηκα, εσείς φτιάχνεστε που η μαμά apple κατάφερε πάλι να αναιρέσει κάτι που βγήκε στην φόρα... ο καθένας με τον πόνο του. Άμα δεν μπορείς να το ακούς γιατί μπαίνεις και το διαβάζεις και το σχολιάζεις κιόλας; Ήρθες να σώσεις το Gotham City από τους κακούς και να μας πεις ότι είστε μ@λ@κες που σας κοροϊδεύει η Apple και πάτε και πληρώνετε; Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Άμα πιστεύεις ότι μας δουλεύει η Apple, καλά κάνεις, εμείς τι φταίμε να διαβάζουμε σε κάθε ανάλογο thread τα ίδια και τα ίδια; Είδες κανέναν mac user να πάει στο section της Dell(γιατί δεν υπάρχει άραγε και να πει ότι είστε κορόιδα και ότι η Dell σας δουλεύει; Είδες κανέναν να πάει στο section των Windows και να κοροϊδεύει τους windows users για το λειτουργικό τους; Μα τι κόμπλεξ είναι αυτό με την Apple πια... Πρέπει να έχεις πολύ καιρό να κάνεις βόλτα στο φόρουμ... πάρα πολύ καιρό. Και ξαναρωτάω... δεν σου αρέσει ο διάλογος; Σου θυμίζω ότι ο κυρ Στίβεν έχωσε βίαια το χέρι του στην πίσω... τσέπη σου και σου πήρε ένα τσουβάλι ευρώ; Μπαίνει ο κάθε πικραμένος να πει τον πόνο του... Ρε μην είσαι τόσο σκληρός με το εαυτό σου. Προσπάθησε και κάποτε θα διορθωθείς.
LL_NEO Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 ΛΟΛ έλα ρε. Πες μου ότι σε λίγο θα πρέπει να σκανάρουμε και αποδείξεις αγοράς πριν γράψουμε στο section. @Manuel. Η κ@ύλα δεν είναι απαραίτητα θέμα μόστρας. Αλλά απο κει και πέρα ρε φίλε λύσε μου ένα πρόβλημα. Σε όποιο starbucks έχω κάτσει σε Λονδίνο και Γλασκώβη 9/10 Laptops που θα δω θα έχουν το σήμα του μπακάλικου απέξω. Δεδομένου ότι προφανώς και η αναλογία χρηστών laptop Μαc και Wintel δεν είναι τέτοια έχεις κάποια λογική εξήγηση να μου δώσεις περαν της μόστρας;
alexzzz Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Αφού σου είπα, ήθελες να το πάρεις και δεν σου έκατσε... Μόλις σου δώσει ρεπό η μαμά apple να διαβάσεις προσεκτικά το τόπικ μη έχοντας στο μυαλό σου μόνο να απαντάς σε κάποιους που έχουν αντίθετη άποψη από σένα. Θα ανακαλύψεις έναν ολόκληρο νέο κόσμο και ότι το είπα από την αρχή... κλικ... φως.
dali13gr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Μόλις σου δώσει ρεπό η μαμά apple να διαβάσεις προσεκτικά το τόπικ μη έχοντας στο μυαλό σου μόνο να απαντάς σε κάποιους που έχουν αντίθετη άποψη από σένα. Θα ανακαλύψεις έναν ολόκληρο νέο κόσμο και ότι το είπα από την αρχή... κλικ... φως. Επειδή έχω αύριο ρεπό και δεν θα μπορώ να υπερασπιστώ την Apple, πάρε αυτό να διαβάζεις μέχρι μεθαύριο που θα επιστρέψω. -----Προστέθηκε 16/10/2008 στις 12 : 25 : 36-----
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Κοίταξε να δεις, αν εσένα σε καλύπτει όλο το παραπάνω σαν δικαιολογία για τα 1670? που έδωσες και σε κάνει να μην κόβεις βόλτες το βράδυ στο κρεβάτι σου, εγώ δεν έχω πρόβλημα. Εγώ για τον τετραπύρηνο με 4gb ραμ, 1.5 tera σε δίσκους, 22" οθόνη και ένα διπύρηνο λάπτοπ πρέπει να έδωσα λιγότερα από αυτά που έδωσες εσύ. Βέβαια έχω κάποια καλώδια παραπάνω Μα δεν είναι μόνο τα καλώδια! Τζάμπα τα γράφω; Εσύ έχεις πιο γρήγορο θεωρητικά υπολογιστή, αλλά και πάλι search μέσα σε 2 δευτερόλεπτα, δεν μπορείς να κάνεις στον Η/Υ σου. Ούτε μπορεί να σου βγάλει τις εικόνες σου μπροστά σου εν ριπή οφθαλμού. Το τελευταίο το ξέρω, γιατί και ο πατέρας μου μόλις πήρε PC ολοκαίνουργιο με όλα τα καλούδια (1400 ευρώ τέρας) και πάλι τις εικόνες τα 2-3 δευτερολεπτάκια του τα θέλει για να τις ανοίξει (όταν είναι καμιά πενηνταριά ας πούμε). Για ιούς, κόρες κτλ εχω ξανασχολιάσει ότι πρέπει να είμαι φοβερό ταλέντο που δεν έχω όλα αυτά τα προβλήματα που αναφέρουν όλοι οι χρήστες Mac OS και linux. Αν όμως έψαχνα δικαιολογία για το εαυτό μου για να πάρω mac αυτά θα έλεγα στον εαυτό μου. ???!!!!! Δηλαδή θεωρείς ότι ιοί και όλα αυτά τα προβλήματα που λέω είναι της φαντασίας των χρηστών Mac για να συκοφαντούν τους Windows users;! Και τα έχουν σκαρφιστεί σαν δικαιολογίες;!! Μα τι νομίζεις, ότι είμαστε υπνωτισμένοι ή μας βάζουν υποσυνείδητα μηνύματα στις διαφημίσεις; Καταρχάς ΓΙΑΤΙ να πάρουμε Mac in the first place;! Μαζόχες είμαστε; Δε μπορώ να καταλάβω πως σκέφτεστε μερικοί ρε παιδιά, ειλικρινά. Άντε, πάει στο καλό, εσύ μπορεί να μην είχες προβλήματα (αν και δυσκολεύομαι αφάνταστα να το πιστέψω, γιατί και εγώ ταλέντο θεωρούμαι από όλους τους γνωστούς μου, αλλά έχω βγάλει δεκάδες προβλήματα στα 15+ χρόνια που ασχολούμαι με PC), όλοι οι γνωστοί σου, ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;! Ε, δε μπορεί ρε φίλε, ζεις σε άλλο πλανήτη. Έχω ασχοληθεί με 10άδες pc, δεν έχω συναντήσει απροβλημάτιστο, ακόμα και από αυτούς που ασχολούνται όλη μέρα. Εσύ μάλιστα μου το παρουσιάζεις και σαν να μην ασχολείσαι και ιδιαίτερα. Γιατί αν ισχύει αυτό, τράβα παίξε Τζόκερ, δεν έχω γνωρίσει πιο τυχερό άνθρωπο. Αν όμως όλη μέρα ασχολείσαι με τη συντήρηση του Η/Υ σου, τότε φίλε μου να από που θα σου επιστρέφονταν τα χρήματα που έδωσες. Από το χρόνο που ξοδεύεις σ' αυτά τα πράγματα, για να έχεις κάτι αυτονόητο. Ένα μηχάνημα που λειτουργεί. By the way, πριν τον τετραπύρηνο, τι υπολογιστή είχες; Από το 2001 και τον άλλαξες τώρα; Γιατί αν παίρνεις υπολογιστή κάθε 2 χρόνια, μόνο οικονομία δεν κάνεις.
alexzzz Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Επειδή έχω αύριο ρεπό και δεν θα μπορώ να υπερασπιστώ την Apple, πάρε αυτό να διαβάζεις μέχρι μεθαύριο που θα επιστρέψω. Ναι, αλλά να το κρατήσεις αυτό που είπες, έτσι; Μην σκάσει μύτη αύριο.
jimarass Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά κανείς δεν είπε ότι το mac os x δεν είναι το καλύτερο λειτουργικό για τον απλό χρήστη. Αν η apple πωλούσε αντί για 2500 χιλ τα pro , 1500, τότε το παγκόσμιο μερίδιο θα πήγαινε στο 50% και αν έβγαιναν και 500 τίτλοι παιχνιδιών, στο 99%. Ωστόσο με τις παρούσες τιμές και περιορισμούς software, όπως είπαν πριν, ένα laptop καλής εταιρίας με windows xp pro ή ubuntu δίνει περισσότερα με λιγότερα λεφτά. Μπορει στον άσχετο χρήστη ο υπολογιστής να κολήσει μια φορά το μήνα (και αν) ή λόγω registry να χρειαστεί format, αλλά δεν θα πεθάνυομε κιόλας. ΜΗ πω ότι μέσα από αυτές τις διαδικασίες μαθαίνεις κιόλας. Εγώ έχω καλή επαφή με mac υπολογιστές. Φοβεροί, απλοί, μερικές φορές κρασάρουν ,αν και λιγότερες από τα pc. Ωστόσο, καθαρά λόγω κόστους, θα προτιμούσα να αφιερώσω χρόνο και κόπο για να μάθω linux, παρά να πληρώσω ένα linux/unixιδές μηχάνημα χρυσό και να μην το χρησιμοποιώ, αφού έχω μάθει αλλιώς. Το mac είναι πάντα δύο βήματα μπροστά , αλλά τα λεφτά που ζητάει είναι πολλά και για αυτό θα μείνει πάντα πίσω σε μερίδιο αγοράς. Μόνο όταν το linux επεκταθεί για τα καλά, τότε θα στρώσει και η apple και θα ρίξει τις τιμές. Αντί να δώσω 2500χ για ένα Pro, προτιμώ να δώσω 1500 και να πάρω ένα Laptop, με καλυτερες επιδόσεις, το οποίο δε θα μου κολλά (εμένα) ποτέ, θα πετάει, θα παίζει games, και αν θέλω απόλυτη σταθερότητα και χρήσεις με τον κλασικό περιορισμό του unix, τότε βάζω και kubuntu.
alexzzz Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 [...] Μα φυσικά και έχουν προβλήματα οι γνωστοί μου. Δεν είπα ποτέ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά αν ένας χρήστης με την δική σου πείρα (σύμφωνα με αυτά που λες) συνέχισε να έχει προβλήματα τότε κάτι δεν κάνει καλά. Γιατί εσύ είπες ότι αυτοί είναι οι λόγοι που σε οδήγησαν στο switch. και btw... και κάθε 2 χρόνια να τον αλλάζω τον υπολογιστή πάλι πιο φθηνά μου βγαίνει αλλά... δεν είναι αυτό το πρόβλημα μου. Το πρόβλημα μου είναι ότι βρίσκεται φυσιολογικές τις τιμές των mac και τα τσαλίμια της στην αγορά
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 ΛΟΛ έλα ρε. Πες μου ότι σε λίγο θα πρέπει να σκανάρουμε και αποδείξεις αγοράς πριν γράψουμε στο section. @Manuel. Η κ@ύλα δεν είναι απαραίτητα θέμα μόστρας. Αλλά απο κει και πέρα ρε φίλε λύσε μου ένα πρόβλημα. Σε όποιο starbucks έχω κάτσει σε Λονδίνο και Γλασκώβη 9/10 Laptops που θα δω θα έχουν το σήμα του μπακάλικου απέξω. Δεδομένου ότι προφανώς και η αναλογία χρηστών laptop Μαc και Wintel δεν είναι τέτοια έχεις κάποια λογική εξήγηση να μου δώσεις περαν της μόστρας; Μα αυτό είναι προφανές. Απλά τα Mac είναι πιο όμορφα, οπότε όποιος θέλει να κάνει μόστρα, παίρνει Apple και μετά πηγαίνει στο starbucks παριστάνοντας ότι γράφει σενάριο ταινίας. Αυτό δεν αναιρεί τα υπόλοιπα καλά χαρακτηριστικά (αν το έκανε, θα ήταν άλλο ζήτημα). Και άσχημα να ήταν, πάλι θα ήταν καλύτερα. Το συμπέρασμα από αυτούς που λες είναι απλά ότι στο starbucks συχνάζουν ψωνάρες, από αυτούς που διαλέγουν κινητό και αυτοκίνητο από το χρώμα. Προσωπικά σκασίλα μου για το design (αν δεις πως ντύνομαι, θα καταλάβεις), αλλά η αλήθεια είναι πως από τότε που το πήρα, μου φτιάχνει και τη μέρα που είναι όλα όμορφα στην οθόνη μου. Έχει ίσως τη σημασία της και η ομορφία. Σίγουρα πάντως δεν είναι ο σημαντικότερος λόγος αγοράς Mac. Εγώ τον πήρα κυρίως γιατί λειτουργεί χωρίς προβλήματα από μόνος του και δεν έχω πια όρεξη για μονταρίσματα και αλχημείες (κάποτε είχα). Επίσης γιατί είναι αθόρυβος και γιατί έχει όλα τα καλούδια από πριν και συμβατά και δε χρειάστηκε να ψάξω τίποτα. Γιατί όταν χρειάστηκε να εκτυπώσω, σύνδεσα τον εκτυπωτή για πρώτη φορά και σε (real time αυτό) 3 δευτερόλεπτα τύπωνα. Γιατί μπορώ να βλέπω σε preview τις παρτιτούρες μου (που είναι από λογισμικό που δε φτιάχνει η Apple και όμως το διαβάζει), από την αρχή μέχρι το τέλος, όχι μόνο την 1η σελίδα, και αυτό να γίνεται ταχύτατα και χωρίς να μου δημιουργεί προβλήματα σε ότι άλλο μπορεί να τρέχει εκείνη την ώρα. Γιατί δεν χρειάζεται να απενεργοποιώ οτιδήποτε μου αρέσει για να μην τραβάει πόρους από το μηχάνημα. Τα έχω όλα συνέχεια ανοιχτά. Αυτή η λειτουργία preview, αν υπήρχε στα Windows, πολύ απλά θα την είχα απενεργοποιήσει για να μην με καθυστερεί. Γιατί κάνω print screen με επιλογή του μέρους της οθόνης που θέλω να τυπώσω, πατώντας έναν συνδυασμό πλήκτρων και όχι έχοντας ένα ειδικό προγραμματάκι ανοιχτό που θα μου τρώει πόρους. Γιατί μετά το print screen δε χρειάζεται να ανοίγω το paint και να κάνω paste, γιατί δε ονομάζει όλα τα αρχεία Picture 1.bmp ή Picture 1 (2).bmp αλλά αναγνωρίζει αν έχω το αντίστοιχο αρχείο και προχωράει την αρίθμοιση όπως ακριβώς πρέπει, γιατί όταν κάνω μετονομασία, πετάει απ' έξω την κατάληξη (που εγώ ΘΕΛΩ να φαίνεται η κατάληξη και όχι να την κρύβω γι' αυτό το λόγο, όπως στα Windows) και μετονομάζω μόνο το βασικό μέρος του αρχείου... ...και είναι και πολλά ακόμα ρε παιδιά. Ξέρω όπως είπα ότι πολλά απ' αυτά μπορείς να τα κάνεις και στα Windows. Αλλά, ψάξιμο, χρόνος, πόροι συστήματος κτλ κτλ. Προσωπικά παρατήρησα ότι τελικά ΔΕΝ τα έκανα όλα αυτά τα πράγματα τόσα χρόνια, γιατί ήθελα πχ να έχω τις τέλειες επιδόσεις όταν θα συμπιέσω κάποια ταινία ή θα τρέξω κάποιο παιχνίδι ή απλά θα βλέπω τις εικόνες μου. Τώρα τα κάνω, αφήνω ανοιχτά προγράμματα και δε με νοιάζει καθόλου, όλα εξακολουθούν να τρέχουν στις κανονικές τους ταχύτητες. Ηρέμησε το κεφάλι μου.
soturin Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 LL_NEO και dali13gr, για σκεφτείτε, τις αδικαιολόγητα υπερβολικές σας μπηχτές πρεπει να διαβάζουμε? Καλά η διαφωνία, αλλά το passive-aggressive μπινελίκωμα γαμάει την κουβέντα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.