Προς το περιεχόμενο

Mac vs PC [και πάλι...]

andreaseto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και εγώ δεν είπα ότι είναι ο βασικός... "πολύ ψηλά στην λίστα των '+' " είπα ότι το έχεις.

Η δικιά μου γνώμη δε μετράει να υποθέσω, έτσι;

Τα λεγα ... δεν τα λεγα;;;;

Θεωρείς ότι μπορεί να είμαι προσηλωμένος σε κάτι που γνώρισα μόλις πριν έναν μήνα;! Jesus, με τι περίεργους τύπους κάνεις παρέα;

Ας γράψουμε και κανένα αρνητικό (θα το έκανα και νωρίτερα αν δεν έχανα το χρόνο μου προσπαθώντας να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας).

Το ποντίκι είναι πράγματι αίσχος. Το αντικατέστησα αμέσως με το παλιό μου ποντίκι.

Η τακτοποίηση εικονιδίων του Finder δε με καλύπτει, δεν έχει τους αυτοματισμούς που πρέπει. Προτιμούσα αυτή των Windows. Συνολικά μου αρέσει περισσότερο ο Finder για κάποιες λειτουργίες του (όπως όταν μεταφέρεις αρχείο κρατώντας πατημένο το αριστερό κλικ και πας πάνω από κάποιο φάκελο, αυτός ανοίγει και σου επιτρέπει να συνεχίσεις σε άλλο φάκελο και μετά σε άλλον κτλ κτλ), αλλά του λείπουν κάποια πράγματα . Αυτό λύνεται φυσικά με τη χρήση κάποιου ειδικού εναλλακτικού προγράμματος, αλλά συζητάμε για την περίπτωση που δεν ψαχτείς καθόλου με το να φτιάξεις το μηχάνημά σου. Επίσης μου έλειψε που δεν μπορώ να κάνω drag 'n' drop κάποιο αρχείο με το δεξί κλικ ώστε να επιλέξω αν θέλω να αντιγράψω ή να μεταφέρω ή να φτιάξω συντόμευση, καθώς και το ctrl+x. Με το τελευταίο δε θα είχα τόσο πρόβλημα αν υπήρχε η επιλογή Open folder in new window. Αν χρησιμοποιούσα το column view βέβαια, δε θα είχα πρόβλημα, αλλά μου αρέσει το icon view.

Το iTunes θέλει αρκετή δουλίτσα για να φτιάξεις τα tags σου. Αυτό είναι και καλό και κακό. Κακό γιατί βαριέμαι να το κάνω, καλό γιατί με αναγκάζει να οργανωθώ. Ότι έχω τελειώσει, ευχαριστιέμαι το αποτέλεσμα, δε λέω.

Δε θυμάμαι άλλα αυτή τη στιγμή.

edit: Α, και κάτι άλλο για τον Finder. Δε μ' αρέσει που δυσκολεύομαι να πλοηγηθώ με το πληκτρολόγιο, γιατί το Enter κάνει μετονομασία και για να μπω σε φάκελο χρειάζομαι δύο κουμπιά (command + βελάκι).

• Απαντ. 878
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θεωρείς ότι μπορεί να είμαι προσηλωμένος σε κάτι που γνώρισα μόλις πριν έναν μήνα;! Jesus, με τι περίεργους τύπους κάνεις παρέα;

Τζίζους;;; Οου μαϊ γκαντ...! Manuel... αυτό βγάζεις προς τα έξω και αν δεν σου αρέσει δεν φταίω εγώ. Τώρα για τις παρέες μου... αναρωτιέμαι και εγώ.

Δημοσ.
Τζίζους;;; Οου μαϊ γκαντ...! Manuel... αυτό βγάζεις προς τα έξω και αν δεν σου αρέσει δεν φταίω εγώ. Τώρα για τις παρέες μου... αναρωτιέμαι και εγώ.

Προσπάθησε τουλάχιστον να κόψεις τις γενικότητες αν θέλεις να έχεις μια επαφή με την πραγματικότητα. Αυτό βγάζω σε σένα, όχι προς τα έξω.

Δημοσ.
Προσπάθησε τουλάχιστον να κόψεις τις γενικότητες αν θέλεις να έχεις μια επαφή με την πραγματικότητα. Αυτό βγάζω σε σένα, όχι προς τα έξω.

Να κάνει ένας mod ένα poll να δούμε τι θα πει ο λαός...

Δημοσ.

1oν οι παρέες του είναι όντως περίεργες... Ακόμα και εγώ ανησυχώ...

2ον Εσυ θεωρείς οτι κάποιος δεν μπορεί να είναι προσηλωμένος σε κάτι που γνώρισε πριν 1 μήνα? Δεν βγαίνεις πολύ έξω ή δεν έχεις πολλές εμπειρίες γενικού περιεχομένου...

Δημοσ.

ρε παιδιά για μλκς χαλιέστε και χαλάτε και το thread.

μάλλον ο manuel προσπαθεί να πει οτι μέχρι και πριν ενα μήνα δεν ήξερε τπτ για τα μακ, και μόλις απέκτησε και το εξερεύνησε πίστηκε για τη γαματότητά τους (όπως και εγώ, και ακόμα δεν κατάφερα να αγοράσω, αλλά είπαμε σε όσους το πρότεινα και το αγόρασαν κόλλησαν και αυτοί), για αυτό μιλάει πορωμένα, αλλά αντικειμενικά.

πως να το κάνουμε τώρα, όντως τα διάφορα σπασα@@ σκατουλάκια των windows τα οποία αντίκεινται στους νόμους της ευχρηστίας και της εργονομίας + registry + κενά ασφαλείας να φάνε και οι κότες + ενα σωρό μλκς (γνωστές, μεγάλες και μικρές), σε κάνουν μόλις κάτσεις σε μακ να παρακαλάς το θεό να μην αναγκαστείς να ξαναμπείς σε windows.

ps: εγώ είμαι με acer laptop, με xp και mandriva (ubuntu σε λίγο καιρό), και πιο πολύ γουστάρω το περιβάλλον σε linux+gnome ή kde, παρά τη μούφα τον explorer (είτε είναι σε xp, είτε σε vista). εγώ λοιπόν κάθε μα κάθε μέρα ζαχαρώνω τα μακ σε κανονικά μαγαζιά και στο νετ, δεν τη παλεύω, αλλά ούτε η δουλειά μου με πέρνει (part time job και φοιτητής), ούτε η μάνα μου είναι διατεθιμένη να μου δώσει ξανά μετά απο 2.5 χρόνια λεφτά για υπολογιστή, οπότε περιμένω να τελειώσω τις σπουδές μου για να πάρω μακ :-(

εσείς λοιπόν που μπορείται να τον αγοράσετε, μη κλαίγεστε για 500ευρώ παραπάνω και 2-3 ελλείψεις, γιατί και απόσβεση θα γίνει και οι ελλείψεις παρακάμπτονται άνετα. αν πάλι έχετε άλλα πράγματα στο νου σας και χρειάζεστε pc όπως το θέλετε εσείς, πάω πάσο και προτείνω pc με τα specs που σας ενδιαφέρουν και ubuntu.

Δημοσ.

Πορωμένος = σπάνιως αντικειμενικός φίλε μου. Τα πράγματα είναι παραπάνω απο απλά. Όποιος θέλει δοκιμάζει και βλέπει μόνος του.Γιατι να κλέγεται δεν κατάλαβα... Αν εσένα σου την σπάνε τα windows θα στο αλλάξει αυτό η δική μου άποψη? Μακάρι να είναι τόσο καλά όσο λένε όλοι να μείνουμε εκεί αλλα με το ζόρι κανείς δεν μπορεί να μου δημιουργήσει ανύπαρκτα (σε εμένα) προβλήματα υπαρκτά. Αυτός ο υπερβάλλον ζήλος δημιουργεί τα αντίθετα αποτελέσματα...

Δημοσ.
Να κάνει ένας mod ένα poll να δούμε τι θα πει ο λαός...

Εμ, γνωρίζω και ανθρώπους εκτός ίντερνετ, you know, I'm a human, και δε μου έχει πει κανείς κάτι τέτοιο (προσωπικά τη βρίσκω πολύ πρωτότυπη αντίδραση για τους λόγους που έχω εξηγήσει ήδη), οπότε δεν έχω ανάγκη κανένα poll. Άσε που αν τελικά γίνει και αποδειχθείς λάθος, είμαι βέβαιος πως η απάντηση θα είναι πως "ε, οι fanboys αλληλοϋποστηρίζονται".

Όπως και να 'χει, ο κοινός νους απλά δεν έχει άποψη για κάτι που δε γνωρίζει. Δεν προσπαθεί να βγάλει αυτόν που τον ενημερώνει φανατικό, πορωμένο, μη αντικειμενικό κ.α.

Δημοσ.

Το ότι τόσα άτομα που έχουν Mac λένε ακριβώς τα ίδια θετικά πράγματα δεν λέει τίποτα σαν γεγονός ;

Είμαστε μήπως συννενοημένοι μεταξύ μας, για να υπερασπίζουμε την τιμή και την υπόληψη του Steve Jobs και της εταιρείας του; (θα το ακούσουμε κι αυτό, που θα πάει...)

Τι συμφέρον θα μπορούσαμε να έχουμε πραγματικά με το να παινεύουμε κάτι χωρίς να το αξίζει ;

Πιστεύει κανένας ότι σκοπός της ζωής μας είναι να πείσουμε έναν "apple hater" να γίνει "apple fanboy";

Ένα είναι το γεγονός, το οποίο προσπαθούμε να φωνάξουμε εμείς, τα "apple fanboys" :

Ότι έχουμε βρει την υγειά μας με τους Mac, ότι κάνουμε τη δουλειά που θέλουμε ΚΑΛΥΤΕΡΑ από πριν και ότι ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ (πόσο μπορώ να το τονίσω αυτό; ) είναι μιά από τις καλύτερες αγορές που έχουμε κάνει.

Δεν θέλεις Mac γιατί είναι "ακριβός", μην πάρεις ποτέ.

Δεν θέλεις Mac γιατί είναι "μη παραμετροποιήσιμος", μην πάρεις ποτέ.

Δεν θέλεις Mac γιατί δεν έχει το Crysis, μην πάρεις ποτέ.

Δεν θέλεις Mac, γιατί δεν γουστάρεις τον Jobs, μην πάρεις ποτέ.

Γενικά, μην ασχολείστε με πράγματα που δε γουστάρετε. Εκτός αν είστε μαζόχες.

Δημοσ.
Το ότι τόσα άτομα που έχουν Mac λένε ακριβώς τα ίδια θετικά πράγματα δεν λέει τίποτα σαν γεγονός ;

Είμαστε μήπως συννενοημένοι μεταξύ μας, για να υπερασπίζουμε την τιμή και την υπόληψη του Steve Jobs και της εταιρείας του; (θα το ακούσουμε κι αυτό, που θα πάει...)

Τι συμφέρον θα μπορούσαμε να έχουμε πραγματικά με το να παινεύουμε κάτι χωρίς να το αξίζει ;

Πιστεύει κανένας ότι σκοπός της ζωής μας είναι να πείσουμε έναν "apple hater" να γίνει "apple fanboy";

Ένα είναι το γεγονός, το οποίο προσπαθούμε να φωνάξουμε εμείς, τα "apple fanboys" :

Ότι έχουμε βρει την υγειά μας με τους Mac, ότι κάνουμε τη δουλειά που θέλουμε ΚΑΛΥΤΕΡΑ από πριν και ότι ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ (πόσο μπορώ να το τονίσω αυτό; ) είναι μιά από τις καλύτερες αγορές που έχουμε κάνει.

Δεν θέλεις Mac γιατί είναι "ακριβός", μην πάρεις ποτέ.

Δεν θέλεις Mac γιατί είναι "μη παραμετροποιήσιμος", μην πάρεις ποτέ.

Δεν θέλεις Mac γιατί δεν έχει το Crysis, μην πάρεις ποτέ.

Δεν θέλεις Mac, γιατί δεν γουστάρεις τον Jobs, μην πάρεις ποτέ.

Γενικά, μην ασχολείστε με πράγματα που δε γουστάρετε. Εκτός αν είστε μαζόχες.

Σε αυτό σου το παραλήρημα θέλω πολύ να μάθω ποιος σου είπε τα αντίθετα? Ποιος αμφέβαλε στο αν είναι καλά κ όλα αυτά τα ωραία ειρωνικά ρητορικά ερωτήματα που θέτεις... Απο μόνοι σας (και σας βάζω στην αντίπερα όχθη μόνο κ μόνο για τον τόνο σας) καίγεστε να δείξετε κάτι που δεν αμφιβάλω αν είναι αλήθεια αλλα με λίγα λόγια το παρακάνετε. Στο ερώτημα τι συμφέρον έχετε αν μου απαντήσεις εσυ πρώτος τι συμφέρον έχουν οι άλλοι να τα βγάλουν άχρηστα τότε κερδίζεις δώρο...what the.. μετοχές θα πάρετε αν πάρουν όλοι mac?

Δημοσ.

Ειλικρινά δεν κατάλαβα που το είδες το παραλήρημα, σε απλά Ελληνικά τα έγραψα όλα.

Το τι συμφέρον έχουν οι αργόσχολοι που κάθονται και ψάχνουν ψεγάδια σε ένα προϊόν που δεν γνωρίζουν είναι κάτι που με απασχολεί κι εμένα...

Προσωπικά φίλε μου έχω βαρεθεί να βλέπω posts στο Mac section άπο άτομα που μπαίνουν μόνο και μόνο για να κράξουν την Apple.

Εμένα με ενδιαφέρουν τα προϊόντα της και γουστάρω να διαβάζω τα νέα της (και ούτε θα μπω ποτέ στο Windows Section για να κράξω).

Όταν όμως καταλήγουμε να διαβάζουμε ανα δύο post κάποιον άσχετο να spammάρει (δεν αναφέρομαι σε σένα, ούτε καν στο συγκεκριμένο thread) ανακρίβειες, κάπου έρχεται μια κούραση κι ένας εκνευρισμός.

Δημοσ.

Γενικότερα τα CAPS τα βλέπω σαν έντονη κουβέντα..αλλα και τα ειρωνικά το ίδιο κάνουν...

Δεν έχω δει τρομερά πράγματα εις βάρος των mac αλλα και κατι ψιλά είναι απο άσχετους οχι των mac αλλα άσχετους με τους υπολογιστές γενικότερα. Δεν είναι κάποιος υπέρ των windows οταν λέει οτι τα mac είναι τσιμπιμένα στην τιμή.Ούτε σημαίνει οτι δεν θα το πάρει.Θεωρώ οτι οι BMW είναι παραπάνω ακριβές απ οτι πρέπει αλλα έχω BMW(δεν κάνω διαφήμιση ε..) είναι κακό? Τα mac είναι κατι όπως είπες καλύτερο απο τα windows.Δεκτό κ σεβαστό.Το πιστεύω μόνο κ μόνο απο videos screenshots και 5-10 λεπτά σε εκθέσεις.Είναι πιο ωραία οκ.Αυτό πρέπει να σημαίνει οτι έχω πρόβλημα με τα windows? Για να μη μακρυγορώ θέλω απλά να πω φίλε μου οτι οι περισσότεροι βάζουν τα δικά τους "θέλω" σαν καλούπια για τα ''θέλω'' των άλλων κ εκεί χάνουν το δίκιο τους.Ανακρίβειες και spam θα υπάρχει..Σε φόρουμ είμαστε.

Δημοσ.

O καρντάσης Chupacabra έχει δίκιο.

Κι εγώ δεν καταλαβαίνω τι δουλειά έχουν κάποιοι στο mac section που μπαίνουν μόνο για να κράξουν, χωρίς να έχουν γνώση των mac ή χωρίς να έχουν κατανόηση των διαφορετικών αντιλήψεων των άλλων πάνω στο computing.

Εγώ συχνά-πυκνά μπαίνω σε διάφορα linux topics για να διαβάσω, χωρίς να συμμετάσχω.

Απλά να πάρω μια ιδέα για το που οδεύει η πλατφόρμα, με τι ασχολούνται οι χρήστες, τι τους ενθουσιάζει, τι τους δυσκολεύει, κοκ.

Θα ήταν εντελώς lame να αρχίσω να γράφω πόσο κορόϊδα είναι που βασανίζονται με το command line ή για το ότι προφανώς δεν έχουν προσωπική ζωή και είναι ένα τσούρμο κακομούτσουνα geeks ενώ εμείς που έχουμε mac είμαστε όμορφοι και καλοχτενισμένοι και ποστάρουμε στο διάλλειμα παρτούζας με φωτομοντέλα.

Γενικά, βρίσκω πιο καλοπροαίρετη αντιμετώπιση των χρηστών mac απέναντι στους άλλους.

Γιατί οι περισσότεροι θα κάτσουν να σου εκφράσουν τους λόγους που επέλεξαν την πλατφόρμα, αντί να σου πουν "Γιατί έτσι μας αρέσει. Πιες μια Amstel τώρα."

Από την άλλη, ηλίθιους έχω δει πολλούς στα διεθνή apple forums. Είναι τόσο ηλίθιοι, που και τη μάνα να τους πηδήξει ο Jobs, θα βγουν να πουν "ναι, αλλά αυτός την πήδηξε καλύτερα από τον χασάπη που χρησιμοποιεί Vista". Τέτοιες μούρες δεν κυκλοφορούν στο insomnia mac section πάντως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...