Προς το περιεχόμενο

Mac vs PC [και πάλι...]

andreaseto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδί μου, το θέμα είναι τι περιμένεις να βρείς.

αν αυτό που θα δείς σε γενικές γραμμές πεις οτι δεν το προσφέρουν τα windows και πως επιτέλους δεν ασχολείσαι με χωμένες λεπτομέριες και υπομενού κτλ και δεν γυρίσεις να πεις κερατιάτικο το premium (μια και έχει γίνει καραμελίτσα εδω μέσα) λόγω έλλειψης ExpressCard, firewire, card reader και μερικών πολύ συγκεκριμένων εφαρμογών που δε βρίσκεις για μακ, άσχετα αν υπάρχουν αρκετές αντίστοιχες (αν οχι και καλύτερα σχεδιασμένες σύμφωνα με τη φιλοσοφία της apple για το interface), ε τότε, με το παρδόν κιόλας, είσαι άξιος της μοίρας σου και δεν βλέπεις την ουσία.

αν όντως όμως αναγνωρίσεις τα θετικά (όποια και αν είναι αυτά για εσένα), αλλά πεις οτι δεν άξιζε τα φράγκα του μόνο για αυτά (ας πουμε οτι τελικά δεν αποδίδει σε rendering, encoding κτλ το ίδιο γρήγορα με ενα laptop των ίδιων χρημάτων), τότε απόλυτα σεβαστή - απο εμένα τουλάχιστον - η άποψή σου, και τα συλλυπητήριά μου για την αγορά σου (προκαταβολικά πάντα :-) )

• Απαντ. 878
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Με αυτά που ακούω και διαβάζω εδώ μέσα από όλα τα παιδιά της apple έχω την απαίτηση μέχρι και τον σκύλο μου να βγάζει βόλτα κάθε απόγευμα.

Δημοσ.
Να πω και εγώ τη γνώμη μου.. Τι, όλοι την είπαν.

Και εγώ έχω ΒΑΡΕΘΕΙ τα windows. Κάθε μέρα και κάποιο καινούριο πρόβλημα. Και να σκεφτείς θεωρούμαι advanced χρήστης (τρομάρα μου μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα) και καλά μπορώ να διορθώσω κανα πρόβλημα, αλλά δεν την παλεύω άλλο.. Κάθε τόσο defrag, scan με antivir, antispyware, keyloggers και πάλι να μη νιώθεις σίγουρος, manual καθαρισμός της registry, ρυθμίσεις των ρυθμίσεων ω ρυθμίσεις με τα services και ένα update να σου σπάει τα νεύρα, όπως σήμερα που αναβάθμισα το windows live photo gallery και τώρα όποια φώτο ανοίγω κρασάρει Ο ΔΙΑΣ. Κάτι παίζει με ένα dll :SSSSSS Έλεος, βαρέθηκα να ασχολούμαι με το πισι, θέλω να ασχοληθώ με τη δουλειά μου στο πισι.

φτάσατε ως εδώ και τραβάτε τα μαλλιά σας που διαβάσατε μια από τα ίδια; ε λολ, προφανώς η άποψη μου θα ήταν ίδια με των υπόλοιπων, this is the truth and it doesn't rhyme btw :P

Για ανάλογους λόγους δεν την παλεύω να ασχοληθώ και με linux άλλο. Οπότε, mac και ξενοιάζω (και αλλοίμονο σας αν δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα περιγράφετε εσείς οι μακαδες ε.

+1. Ακριβώς ίδια ψυχολογία και timing.

Τελευταίο επεισόδιο ακριβώς πριν μία εβδομάδα: σε σύστημα σεταρισμένο πρόσφατα λόγω αλλαγής hardware, με ιστορικό δύο φορμάτ σε 5 χρόνια (προσπαθώ να λύνω τα προβλήματα χωρίς να καταφεύγω σε αυτό) και αρκετά advanced χρήστης, κάνω ένα project το οποίο έχει προθεσμία παράδοσης 9 π.μ. Δευτέρα. Στις 5 π.μ. και δουλεύοντας όλη την Κυριακή επιτέλους το ολοκληρώνω και κάνω μία τελευταία ανάγνωση. Ξαφνικά χωρίς κανέναν λόγο (εκείνη τη στιγμή το μόνο πρόγραμμα σε εκτέλεση ήταν το Word 2007) πετάει BSOD λόγω explorer.exe (;!;) και restart. Και μετά δεν μπαίνει στα Windows (κολλάει στο loading). Μπαίνω χεσμένος με safe mode να πάρω τα παραδοτέα αρχεία για να είμαι σίγουρος ότι θα προλάβω να τα στείλω. Στα Windows μπήκε με το 3ο restart και ενώ είχα ήδη έτοιμο ένα πρόχειρο Kubuntu Live DVD. Έκτοτε κανένα πρόβλημα. Απολύτως κανένα. Μάλλον περιμένει το επόμενο deadline για να με εκνευρίσει.

Οπότε επόμενος σταθμός iMac για μένα και boot camp για όσα χρειάζομαι (δυστυχώς δεν μπορώ να απαλλαγώ τελείως) από τα Windows.

Δημοσ.
Με αυτά που ακούω και διαβάζω εδώ μέσα από όλα τα παιδιά της apple έχω την απαίτηση μέχρι και τον σκύλο μου να βγάζει βόλτα κάθε απόγευμα.

Ένα scriptακι στον Automator άμα γράψεις και το συγχρονίσεις με το συμπαθέστατο τετράποδο θα παίξει..:-D Πέρα απ᾽τη πλάκα τώρα, με το καλό να σου έρθει το νέο macbook, να μας πεις κ εντυπώσεις! (Φαντάσου το macbook σου να ανοίγει κάθε μέρα στις 8 το πρωί, να μπαίνει σε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα, να κατεβάζει ενα συγκεκριμένο κομμάτι της και να το στέλνει σε ενα email, όλα αυτά σαν ενα παrάδειγμα του τι μπορεί να κάνει ο Automator) Ετοιμάσου να γνωρίσεις ενα παράλληλο σύμπαν, αυτό των Mac!

Δημοσ.
Φαντάσου το macbook σου να ανοίγει κάθε μέρα στις 8 το πρωί, να μπαίνει σε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα, να κατεβάζει ενα συγκεκριμένο κομμάτι της και να το στέλνει σε ενα email, όλα αυτά σαν ενα παrάδειγμα του τι μπορεί να κάνει ο Automator
Ρε συ γινεται κατι τετοιο??
Δημοσ.
Ξεκινάω flame και είμαι anti-mac επειδή βρίσκω χαζομάρα το να έχει κάποιος πολύ ψηλά στην λίστα τον "+" των mac το ότι δεν βγάζουν μήνυμα "επανεκκίνηση τώρα";;;

Έχεις συνειδητοποιήσει ότι μόνο εσύ έχεις κολλήσει μ' αυτό το ζήτημα; Εμείς το γράψαμε μια φορά μέσα σε δεκάδες άλλα. Απλά εσύ δεν το δέχεσαι καν σαν ελάττωμα! Τρεις άνθρωποι εδώ έχουμε χάσει ώρες δουλειάς κ εσύ μας λες ότι το αναφέρουμε σαν ελάττωμα από κάποια ψυχοπάθεια να πολεμήσουμε τα Windows (ακόμα δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο φαντάζεσαι ότι μπορεί να μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Δεν είναι ποδόσφαιρο).

-----Προστέθηκε 27/10/2008 στις 04 : 29 : 05-----

Ρε μπαγάσα, θα 'θελα να ήμουν μπροστά την πρώτη φορά που θα μιλήσεις ενθουσιασμένος σε κάποιον για τo Mac και θα σε χαρακτηρίσουν ψωνισμένο, fanboy, ότι κλαις τα λεφτά σου και γι' αυτό τα λες κτλ κτλ. Πριν ένα μήνα και κάτι ψιλά δεν είχα ιδέα για Apple και Mac και ξαφνικά έγινα ο μη αντικειμενικός φανατισμένος.

Δημοσ.

alexzzz, μπορει να ακουσει κακία αλλα δεν ειναι. Ειναι μια πολυ συγκεκριμενη απορια:

Πως αποφασιες να παρεις Mac? Μας λες στη 2η κ 3η σελιδα οτι με αυτες τις τιμες δεν θα το κανεις.. μερικους τους λες κ σκυλους της Apple.. (σου ρθε να γινεις ενας απ "αυτους"? Δεν σε καταλαβαινω..)

Μας λες σε τοσες σελιδες για τα τσαλιμια της Apple στην αγορα, το Marketing της, οτι δεν εχεις καθολου προβληματα στα Windows, οτι σου βγαινει πιο φθηνα παντα οι αναβαθμισεις στο pc σου,την κοροιδια του φθηνου Laptop κτλ κτλ.. γνωμη σου ολα αυτα αδιαμφισβητητα κ σεβαστα, ΑΛΛΑ,

πως σου ρθε τοτε η επθυμια να τα "σκασεις" για το Switch?? οεο??

Περιμενω να διαβασω την απαντηση σου, φιλικα κ ωραια! (επειδη μου κανε εντυπωση αυτη σου η αποφαση.. λεω συνωνυμια θα ναι!)

ΥΓ Θα έκανα παραθεση απ τις σελιδες 2 κ 3, αλλα βαριεμαι τετοια ωρα, κ θα λεγες οτι σου κανω επιθεση.. Απλα θελω να μου λυσεις αυτην την απορια, με εχει φαει η περιεργεια! Ευχαριστω πολυ, κ καλη μας μερα!

Δημοσ.
Έχεις συνειδητοποιήσει ότι μόνο εσύ έχεις κολλήσει μ' αυτό το ζήτημα; Εμείς το γράψαμε μια φορά μέσα σε δεκάδες άλλα. Απλά εσύ δεν το δέχεσαι καν σαν ελάττωμα! Τρεις άνθρωποι εδώ έχουμε χάσει ώρες δουλειάς κ εσύ μας λες ότι το αναφέρουμε σαν ελάττωμα από κάποια ψυχοπάθεια να πολεμήσουμε τα Windows (ακόμα δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο φαντάζεσαι ότι μπορεί να μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Δεν είναι ποδόσφαιρο).

Καλά εγώ είμαι αυτός που κόλλησα; Μαζί σου το συζητούσα και το θυμήθηκε κάποιος 5 σελίδες μετά να το σχολιάσει.

Ρε μπαγάσα, θα 'θελα να ήμουν μπροστά την πρώτη φορά που θα μιλήσεις ενθουσιασμένος σε κάποιον για τo Mac και θα σε χαρακτηρίσουν ψωνισμένο, fanboy, ότι κλαις τα λεφτά σου και γι' αυτό τα λες κτλ κτλ. Πριν ένα μήνα και κάτι ψιλά δεν είχα ιδέα για Apple και Mac και ξαφνικά έγινα ο μη αντικειμενικός φανατισμένος.

Βρε ας μην κλαίω εγώ τα λεφτά μου και όλα τα υπόλοιπα λύνονται. Αλλά φανατικός είσαι... ή τουλάχιστον αυτό βγάζεις προς τα έξω.

alexzzz, μπορει να ακουσει κακία αλλα δεν ειναι. Ειναι μια πολυ συγκεκριμενη απορια:

Πως αποφασιες να παρεις Mac? Μας λες στη 2η κ 3η σελιδα οτι με αυτες τις τιμες δεν θα το κανεις.. μερικους τους λες κ σκυλους της Apple.. (σου ρθε να γινεις ενας απ "αυτους"? Δεν σε καταλαβαινω..)

Μας λες σε τοσες σελιδες για τα τσαλιμια της Apple στην αγορα, το Marketing της, οτι δεν εχεις καθολου προβληματα στα Windows, οτι σου βγαινει πιο φθηνα παντα οι αναβαθμισεις στο pc σου,την κοροιδια του φθηνου Laptop κτλ κτλ.. γνωμη σου ολα αυτα αδιαμφισβητητα κ σεβαστα, ΑΛΛΑ,

πως σου ρθε τοτε η επθυμια να τα "σκασεις" για το Switch?? οεο??

Περιμενω να διαβασω την απαντηση σου, φιλικα κ ωραια! (επειδη μου κανε εντυπωση αυτη σου η αποφαση.. λεω συνωνυμια θα ναι!)

ΥΓ Θα έκανα παραθεση απ τις σελιδες 2 κ 3, αλλα βαριεμαι τετοια ωρα, κ θα λεγες οτι σου κανω επιθεση.. Απλα θελω να μου λυσεις αυτην την απορια, με εχει φαει η περιεργεια! Ευχαριστω πολυ, κ καλη μας μερα!

Καλή σου μέρα και σένα...

αυτόν που ονομάζω εγώ σκυλί της apple δεν είναι αυτός που έχει mac αλλά αυτός που μας τα κάνει τσουρέκια και που μας θεωρεί άσχετους που δεν έχουμε.

Όσο για τις ενστάσεις μου για την apple ακόμα τις έχω. Και οι τιμές της είναι ψιλές και μας δουλεύει, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορώ να δοκιμάσω και εγώ. Και δεν είναι switch... μια δοκιμή είναι.

Από καιρό ήθελα να πάρω macbook αλλά περίμενα τα καινούρια. Στο ενδιάμεσο βέβαια έγινε αυτό που πάντα γίνεται με φήμες που τραβάν τον κόσμο και τελικά είναι φούσκες...

Με αυτό που διαφωνώ είναι οι υπερβολές. Αν ακούσεις φανατικό της apple νομίζεις ότι πριν πάρει mac ήταν πάντα με τα ψυχοφάρμακα στα χέρια.

Ακόμα και switch να κάνω τελικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τα pc και τα windows. Έχει διαφορά το να κάνεις πιο εύκολα την δουλειά σου (άντε να το δούμε και αυτό το πολυδιαφημιζόμενο πράγμα) από το να έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.

Απο μικρό έλεγε το καημένο οτι κάποτε θα πάρει μόνο κ μόνο να του φύγει η περιέργεια... Λίγο αυτή η περιέργεια λίγο η πλύση εγκεφάλου απο εμένα πιστεύω οτι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.Να σε ενημερώσω όμως οτι δεν σημαίνει κάτι το οτι πήρε.Σε 2 μέρες μπορεί να το έχει δώσει.Τις προάλλες στο τσακ τον πρόλαβα να μη πουλήσει τον ξάδερφο του.Ο βασικός λόγος είναι ο ίδιος που σκότωσε κ την γάτα... Όως κ για μένα δηλαδή. Με τα windows δεν έχω κανένα πρόβλημα απο την μέρα που σταμάτησα να δοκιμάζω οτι μικρο-προγραμματάκι είχε 0.02 χρησιμότητα.Δεν συμμερίζομαι απόλυτα την απέχθεια σας για τα Windows ίσως γιατι δεν έχω κάτσει σε mac πάνω απο 5 λεπτά...

Δημοσ.

Άντε ρε, καλορίζικα. Μόλις μπήκατε κι εσείς στην παρέα των κορόϊδων και των gay κομμωτών :P

Όσοι είστε σε διαδικασία switch, κάντε μια χάρη στους εαυτούς σας και σε μας:

μόλις το πάρετε, πάρτε υποχρεωτική άδεια από το forum για 2 βδομάδες (ο Φρήξτερ ας πάρει 2 χρόνια) γιατί τις πρώτες ώρες και μέρες, ενδέχετε να θέλετε να μας γαμωσταυρίσετε που σας ψήσαμε.

Η εμπειρία του switch είναι σαν να είσαι παιδί της πόλης που ζει ανάμεσα σε deadlines, μποτιλιαρίσματα, υποχρεώσεις...

Και μια μέρα φρικαρισμένος λες στον εαυτό σου "ρε μαλάκα, έχεις 2 χρόνια να πας διακοπές".

Την πρώτη μέρα των διακοπών, νιώθεις έξω από τα νερά σου.

Τη δεύτερη, δεν μπορείς να καταλάβεις πως διάολο θα γεμίσεις το χρόνο μιας ολόκληρης μέρας, αφού δεν υπάρχει κάτι που "πρέπει" να κάνεις.

Την τρίτη μέρα κοιτάς την αξύριστη μούρη σου στον καθρέφτη, και λες "έτσι θέλω να ζω".

Μόλις αφεθείς και μπεις στον ρυθμό που αξίζει να ζεις και να κομπιουτερίζεσαι, κάνε πάλι log in.

Του χρόνου που κάποιος θα ξανανοίξει παρεμφερές τόπικ, we will let you do the talking.

Paredwse, τώρα που βάλαμε νέα σειρά, θέλω να με βγάλεις από σκοπιές και περίπολα.

Δημοσ.

αυτόν που ονομάζω εγώ σκυλί της apple δεν είναι αυτός που έχει mac αλλά αυτός που μας τα κάνει τσουρέκια και που μας θεωρεί άσχετους που δεν έχουμε.

To Ξερεις πως δεν ειναι ετσι.. anyway!

Όσο για τις ενστάσεις μου για την apple ακόμα τις έχω. Και οι τιμές της είναι ψιλές και μας δουλεύει, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορώ να δοκιμάσω και εγώ. Και δεν είναι switch... μια δοκιμή είναι.

Σίγουρα ειναι καλο ειναι να χεις ενδιασμους σε οτιδηποτε.. δοκιμη να δωσεις 1300 ευρω? μμμ θα το λεγα καλυτερα ρίσκο, γιατι οπως εσυ τωρα, κ γω πριν 1,5 χρονο ειχα δώσει 1350 ευρώ.. Παντως ναι, Switch θα αποδειχτει και άν μακροχρόνια. παντως αυτη την καραμελα με την τιμη εαν μεινεις ευχαριστημενος, πιστεψε με δεν θα το ξαναπεις :-)

Από καιρό ήθελα να πάρω macbook αλλά περίμενα τα καινούρια. Στο ενδιάμεσο βέβαια έγινε αυτό που πάντα γίνεται με φήμες που τραβάν τον κόσμο και τελικά είναι φούσκες...

Κοιτα, παντα ο κοσμος ειναι ενθουσιασμενος για ενα καινουργιο Apple προιον, κ αυτο που περιμενουν πολλες φορες, μονο Apple προιον δεν φαινεται να ειναι! btw σου αρεσαν τα καινουργια? Δε λεω απο Specs σπερνουν για MB, αλλά το design τους δν θυμιζει τπτ πλεον το παρελθον..:cry:

Με αυτό που διαφωνώ είναι οι υπερβολές. Αν ακούσεις φανατικό της apple νομίζεις ότι πριν πάρει mac ήταν πάντα με τα ψυχοφάρμακα στα χέρια.

Θα το λεγα ενα στάδιο πριν τα ψυχοφάρμακα.. :lol:

Αν ακουσεις φανατικο, ναι, κ γω μαζι σου! (μη νομιζεις ελαχιστοι ειναι) Αν απ την αλλη απλα ακουσεις καποιον ευχαριστημενο ομως, πρεπει να καταλαβεις τη διαφορα!

Ακόμα και switch να κάνω τελικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τα pc και τα windows. Έχει διαφορά το να κάνεις πιο εύκολα την δουλειά σου (άντε να το δούμε και αυτό το πολυδιαφημιζόμενο πράγμα) από το να έχεις πρόβλημα.

Σιγουρα εχει διαφορα.. παντως θα σου λεγα απο τωρα να κοιταγες guides, κ να ξεκιναγες λιγο "διαβασμα" οχι για κατι συγκεκριμενο, απλα να μπεις στην φιλοσοφια του λειτουργικου. Γενικα ούτε 1 μήνα δε μου πηρε για να μαθω το OS X 10.4.6 Tiger!

ΥΓ Αν θες να σου πω μερικα sites Ελληνων χρητών Macintosh, για τα πρωτα σου βηματα, πες μου να σου στειλω pm.

Δημοσ.

Σίγουρα ειναι καλο ειναι να χεις ενδιασμους σε οτιδηποτε.. δοκιμη να δωσεις 1300 ευρω? μμμ θα το λεγα καλυτερα ρίσκο, γιατι οπως εσυ τωρα, κ γω πριν 1,5 χρονο ειχα δώσει 1350 ευρώ.. Παντως ναι, Switch θα αποδειχτει και άν μακροχρόνια. παντως αυτη την καραμελα με την τιμη εαν μεινεις ευχαριστημενος, πιστεψε με δεν θα το ξαναπεις :-)

Έχουμε και έχουμε κάνει μ@#$ς... απλά αυτή είναι η μεγαλύτερη

Σιγουρα εχει διαφορα.. παντως θα σου λεγα απο τωρα να κοιταγες guides, κ να ξεκιναγες λιγο "διαβασμα" οχι για κατι συγκεκριμενο, απλα να μπεις στην φιλοσοφια του λειτουργικου. Γενικα ούτε 1 μήνα δε μου πηρε για να μαθω το OS X 10.4.6 Tiger!

ΥΓ Αν θες να σου πω μερικα sites Ελληνων χρητών Macintosh, για τα πρωτα σου βηματα, πες μου να σου στειλω pm.

Και δεν στέλνεις... καλό είναι να υπάρχουν. Έχουμε κάνα 2 εβδομάδες μέχρι να μας έρθει.

Άντε ρε, καλορίζικα. Μόλις μπήκατε κι εσείς στην παρέα των κορόϊδων και των gay κομμωτών :P

Όσοι είστε σε διαδικασία switch, κάντε μια χάρη στους εαυτούς σας και σε μας:

μόλις το πάρετε, πάρτε υποχρεωτική άδεια από το forum για 2 βδομάδες (ο Φρήξτερ ας πάρει 2 χρόνια) γιατί τις πρώτες ώρες και μέρες, ενδέχετε να θέλετε να μας γαμωσταυρίσετε που σας ψήσαμε.

Η εμπειρία του switch είναι σαν να είσαι παιδί της πόλης που ζει ανάμεσα σε deadlines, μποτιλιαρίσματα, υποχρεώσεις...

Και μια μέρα φρικαρισμένος λες στον εαυτό σου "ρε μαλάκα, έχεις 2 χρόνια να πας διακοπές".

Την πρώτη μέρα των διακοπών, νιώθεις έξω από τα νερά σου.

Τη δεύτερη, δεν μπορείς να καταλάβεις πως διάολο θα γεμίσεις το χρόνο μιας ολόκληρης μέρας, αφού δεν υπάρχει κάτι που "πρέπει" να κάνεις.

Την τρίτη μέρα κοιτάς την αξύριστη μούρη σου στον καθρέφτη, και λες "έτσι θέλω να ζω".

Μόλις αφεθείς και μπεις στον ρυθμό που αξίζει να ζεις και να κομπιουτερίζεσαι, κάνε πάλι log in.

Του χρόνου που κάποιος θα ξανανοίξει παρεμφερές τόπικ, we will let you do the talking.

Paredwse, τώρα που βάλαμε νέα σειρά, θέλω να με βγάλεις από σκοπιές και περίπολα.

Τον freakster ακόμα τον ψήνουμε...

και απορώ πως μπορεί και δουλεύει ακόμα σε pc και windows... χα!

Για τα αλλά θα σε ενημερώσω. Αλλά να ξέρεις ότι εσύ θα τα ακούσεις γιατί τα δικά σου ποστ ήταν το κερασάκι στην τούρτα και έκαναν το τελευταίο κλικ

Δημοσ.
Τον freakster ακόμα τον ψήνουμε...

και απορώ πως μπορεί και δουλεύει ακόμα σε pc και windows... χα!

Μωρέ είμαι ψημένος εδώ και ένα δυο χρόνια.. Και να φανταστείς δεν έχω δει από κοντά ποτέ ούτε macbook ούτε imac ούτε mac mini..:fear: Φαντάσου να τα δω και από κοντά..

Έχω δει τόσα podcasts για το λειτουργικό της apple, έχω διαβάσει τόσα threads, έχω ποστάρει τόσα πράγματα :cry: Bill has me, τέλος. Αλλά που θα πάει ρε.

ΥΓ. Σταμάτα ρε πανκιο να ποστάρεις τέτοια πράγματα, δεν την παλεύουμε λέμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...