Προς το περιεχόμενο

Mac vs PC [και πάλι...]

andreaseto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ουτε εγω έχω πρόβλημα με τα windows αλλά δεν κάθομαι και την λέω στον καθένα που εχει άλλη αποψη απο την δικια μου.

Μα ούτε εγώ την είπα σε κανέναν με λογικά επιχειρήματα. Την είπα όταν άκουσα τα πιο κούφα, όπως ότι κατηγορώ την apple για της τιμές επειδή δεν έχω λεφτά για macbook και άλλα τέτοια ωραία.

• Απαντ. 878
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πωπω... Αυτό με το restart έγινε χθες που έκανα render σε ένα θηριώδες σχέδιο (περίπου 5 χιλιάδες τετραγωνικά) και έβγαλε το μήνυμα ότι τα windows ενημερώθηκαν και θα κάνουν επανεκίνηση (κάπως έτσι). Εγώ φυσικά σε render τουλάχιστον 5 ωρών δεν ήμουν από πάνω από τον υπολογιστή. Φανταστείτε την έκφρασή μου όταν άκουσα το μπιπ της μητρικής. Σκέφτηκα να πουλήσω το PC, αλλά δε θα του κάνω το χατήρι. Θα αγοράσω καραμπίνα αύριο πρωί πρωί. :devil:

Δημοσ.
Ποιο ακριβώς update σε υποχρεώνει να κάνεις restart και δεν περιμένει να το εγκρίνεις;

Είναι παλιό το άρθρο και δεν ξέρω αν ισχύουν ακόμα αυτά που λέει,λογικά ισχύουν τα ίδια και τώρα....

if the update requires restart Windows will notify you that it needs to restart. If you are not logged in and do not restart within 5 minutes, Windows will automatically restart your computer.

http://www.aviransplace.com/2004/12/18/tip-disable-auto-restart-in-windows-update/

Δημοσ.
Ποιο ακριβώς update σε υποχρεώνει να κάνεις restart και δεν περιμένει να το εγκρίνεις;

Αυτό είναι και δική μου απορία.

Δημοσ.
Καλά εγώ για ποιον το 'γραψα;

Δεν είδα την απάντηση που postαρες. Να το κοιτάξουμε κατά πόσον ισχύει και σήμερα.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, μη λέμε και ότι θέλουμε, σε vista, αν κάνει update και δεν του πεις να στο υπενθυμίσει μετά απο δέκα λεπτά ή τέσσερις ώρες, προχωρά στο restart (μετά από δέκα λεπτά αναμονής)

Δημοσ.

εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει στα xp είναι πως μετά απο μια ολοκλήρωση update, εμφανίζεται μήνυμα για επανεκκίνηση, το οποίο δε σταματάει να επαναλαμβάνεται.

η πλάκα είναι πως έχει και χρονόμετρο, και αν δεν είσαι πάνω απο το pc η επανεκκίνηση είναι ντετερμινιστικά βέβαιη.

το χειρότερο όμως είναι πως αυτό δε γίνεται συνέχεια, δλδ δεν έχω διαπιστώσει μια λογική πίσω απο αυτό.

με λίγα λόγια κάποια πράγματα είναι θολά πίσω απο τη λογική ορισμένων υπηρεσιών και λειτουργιών των windows και στο τέλος καταλήγουν να σπάνε τα @@ του χρήστη.

και στη τελική αφού με κατώτερα specs τα μακ σε απόδοση υπερτερούν έναντι των pc με ανώτερα χαρακτηριστικά (δε μιλάω για παλαβές διαφορές μεταξύ τους, αλλά παραπλήσια με το pc να έχει γρηγορότερη cpu), τι καθόμαστε και συζητάμε;

αυτό που ενοχλεί (και διακαιολογημένα) τους αντι-μακάδες, είναι ο "φόβος" του "δεν ανοίγει το κουτί για αναβάμιση".

αλλά ρε γμτ, αν ανα 2-3 χρόνια πρέπει να σκάω 200+ ευρώ για μια μέτρια (που θα τη μετανιώσω λιγάκι αργότερα) αναβάθμιση cpu+mobo+ram (όχι αναγκαία ram), τότε να το βράσω.

είναι σαν να συγκρίνουμε ταβέρνα με ζωντανή ρεμπέτικη μουσική, απίστευτη χαλαρή και "ανεβασμένη" ατμόσφαιρα και ψαγμένο κόσμο, αλλά λιγάκι ακριβούτσικη (mac), με τα goody's (pc) που φτιάχνουν τα πάντα απο φαγητά, είναι πιο "επαγγελματικά" και όχι τόσο "χύμα", έχουν και έτοιμες λύσεις για τα παιδάκια για να κάτσουν τον κώλο τους κάτω, είναι και φτηνότερα, αλλά... καταλάβατε.

και έχεις τώρα για επιχειρήματα οτι τα goody's είναι καλύτερα απο τη ταβέρνα, επειδή το φαγητό των goody's είναι φτηνότερο, με περισσότερα λιπαρά, υδατάνθρακες κτλ, τα τρώει όλος ο κόσμος, τα βρίσκεις παντού (ενω η ταβέρνα θέλει λιγάκι ψάξιμο ;) ) και σε γενικές γραμμές με τα ίδια λεφτά τουμπανιάζεσαι περισσότερο.

αυτά τα ολίγα, νομίζω οτι το παραπάνω παράδειγμα (εμπνευσμένο απο τον punky εν μέρη) είναι κατατοπιστικό για την εμπειρία στο ενα και στο άλλο μηχάνημα.

after all ο καθένας παίρνει οτι γουστάρει και δικαιολογίες του κώλου, όπως: "σας πιάνουν τον κώλο", "δεν έχει μακ άρα μη μιλάς", "κράζεις τα μακ επειδή δεν έχεις λεφτά" κτλ κτλ κτλ κτλ, είναι gtp και μόνο καλό στη τελική απόφαση κάποιου υποψήφιου αγοραστή δεν κάνουν.

Δημοσ.

Φίλε ΛΛ_Νεο, δε σου λέω ψέμματα. Μετά τα updates τόσο στα XP όσο και στα Vista σου βγάζει μήνυμα ότι έγινε update και πρέπει να γίνει επανεκκίνιση και πρέπει να διαλέξεις μέσω ενός dropdown σε 2,5,10 λεπτά, 1 ώρα, 2 ώρες 4ώρες (μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτοί οι χρόνοι, αλλά σίγουρα το μέγιστο είναι 4 ώρες). Και στο βγάζει και πάλι το ίδιο και πρέπει να το αναβάλλεις συνεχώς. Στο ρέντερ που δεν ήμουν από πάνω (είχα σβησμένη την οθόνη) δεν είδα ποτέ το μήνυμα, οπότε και προχώρησε αυτόματα στην επανεκκίνηση. :-(

Δημοσ.

Να πω και εγώ τη γνώμη μου.. Τι, όλοι την είπαν.

Και εγώ έχω ΒΑΡΕΘΕΙ τα windows. Κάθε μέρα και κάποιο καινούριο πρόβλημα. Και να σκεφτείς θεωρούμαι advanced χρήστης (τρομάρα μου μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα) και καλά μπορώ να διορθώσω κανα πρόβλημα, αλλά δεν την παλεύω άλλο.. Κάθε τόσο defrag, scan με antivir, antispyware, keyloggers και πάλι να μη νιώθεις σίγουρος, manual καθαρισμός της registry, ρυθμίσεις των ρυθμίσεων ω ρυθμίσεις με τα services και ένα update να σου σπάει τα νεύρα, όπως σήμερα που αναβάθμισα το windows live photo gallery και τώρα όποια φώτο ανοίγω κρασάρει Ο ΔΙΑΣ. Κάτι παίζει με ένα dll :SSSSSS Έλεος, βαρέθηκα να ασχολούμαι με το πισι, θέλω να ασχοληθώ με τη δουλειά μου στο πισι.

φτάσατε ως εδώ και τραβάτε τα μαλλιά σας που διαβάσατε μια από τα ίδια; ε λολ, προφανώς η άποψη μου θα ήταν ίδια με των υπόλοιπων, this is the truth and it doesn't rhyme btw :P

Για ανάλογους λόγους δεν την παλεύω να ασχοληθώ και με linux άλλο. Οπότε, mac και ξενοιάζω (και αλλοίμονο σας αν δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα περιγράφετε εσείς οι μακαδες ε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...