Προς το περιεχόμενο

Mac vs PC [και πάλι...]

andreaseto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε darklordvader77, εσύ του χώνεσαι οχι αυτός.

και αν για ενα γεγονός υπάρχουν ενδείξεις για περισσότερες απο μια υποθέσεις, αυτό δε σημαίνει (με βάση τη λογική - ή και πιο συγκεκριμένα με το ξυράφι του όκαμ) πως η πιο ανεπίσημη και ταυτόχρονα και η λιγότερο προφανής είναι και η σωστότερη. ούτε φυσικά και το αντίθετο.

ο LL_NEO, δεν έκανε και πολλές άμεσες επιθέσεις σε εσένα, εσύ είσαι αυτός που μέσα στη τρελή χαρά βρίσκεις παιδαριώδεις δικαιολογίες για να μη χάσεις ευκαιρία να κράξεις.

• Απαντ. 878
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
εε μου δινει τροφη κ αυτος οσο να ναι.. τελος παντων, θα ξανασχοληθω αυριο, σημερα δε προλαβαινω!

η αρχή του τέλους...

εναλλακτικά η αφορμή για report...

anyway, για να συνεισφέρω και εγώ στο thread, να πω για ακόμη μια φορά, το εξής απλό: δεν έχει σημασία αν πήρες με 1500 iMac, αντί 4πύρηνου, αλλά αν το λειτουργικό και η mobo του pc μπορούν να στηρίξουν το λειτουργικό. δλδ αν το μόνο γρηγορότερο (πέρα φυσικά απο τα παιχνίδια) που γίνεται στο pc, είναι κανένα encoding, το οποίο γίνεται με ανοιχτό μόνο τον broswer για να μην βαριέμαι, αλλά το τίμημα αυτής της ταχύτητας είναι μια κουραστική και έντονα "τεχνική" εμπειρία (κάθε φορά που το κάνω) και με μακράν περισσότερη ενασχόληση με τη συντήρηση των windows, σε σχέση με το leopard, τότε αυτό να το βράσω.

αν με λιγότερα χρήματα μπορείς να λες οτι πήρες πιο αποδοτικό σύστημα σε σχέση με ενα αντίστοιχο mac, αλλά λόγο λειτουργικού, κατασκευής, efi κτλ σε γενικές γραμμές το mac είναι το ίδιο γρήγορο (αν όχι περισσότερο, ανάλογα την εργασία), και μάλιστα ξεκούραστα και χωρίς άγχος κάνεις παράλληλα όσες εργασίες θέλεις, χωρίς να ενδιαφέρεσαι για πιθανό κρασάρισμα, ή "πάγωμα" για αρκετή ώρα ολόκληρου του συστήματος, τότε ναι, προτιμώ να σκάσω +500 ευρώ για αυτή την αυτονόητη πολυτέλεια.

ps: η όλη διαμάχη μου θυμίζει καγκουροδιαμάχες, και σχετικά βιντεάκια φυσικά, όπου φεραρικά τρέχουν σε κόντρες με "κωλοφτιαγμένα" (κυριολεκτικά όμως) καγκουράμαξα, και στο τέλος όταν - φυσικά - κερδίσει η φεράρι/πόρσε/λαμπο κτλ η δικαιολογία είναι: "ναι κέρδισε, αλλά σκέψου πόσα λεφτά κάνει η φεράρι και πόσα το γκολφάκι..." το γεγονός οτι το γκολφάκι έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής, δεν είναι το ίδιο αξιόπιστο σε "δύσκολες" καταστάσεις, και με τα λεφτά και το χρόνο που ξοδεύει για τη συντήρηση του, σε μερικά χρόνια θα έπαιρνε ενα πραγματικά σοβαρό αμάξι, να ησυχάσει και να ζήσει μια πραγματική οδηγική εμπειρία, δεν του λένε τπτ, αφού θεωρείται μάγκας που κωλοφτιάχνει το γκολφάκι των 5κ...

same shit here...

• Super Moderators
Δημοσ.

Βασικά ψιλοδέχομαι όλα τα σχόλια εδώ μέσα από όλες τις πλευρές! Η δική μου θέση πάντως είναι η εξής:

Έρχεται κάποτε μια στιγμή που μεγαλώνεις (γκουχ...), μπαίνεις στον παρανοϊκό ρυθμό της δουλείας και γενικότερα δεν έχεις χρόνο ούτε για βασικά πράγματα, που όσο ήσουν μικρότερος τα θεωρούσες αυτονόητα κλπ κλπ. Σε αυτή τη φάση λοιπόν το laptop είναι εργαλείο δουλειάς με το οποίο κερδίζεις χρήματα και δεν έχεις την πολυτέλεια να παίζεις με αυτό και να ασχολείσαι με τα crashαρίσματα πάνω στον πανικό σου, το άγχος για το αν κάθε φορά θα μπουτάρει σωστά και πάει λέγοντας!

Πόσοι από εσάς δεν αντιμετωπίσατε προβλήματα (μικρά ή μεγάλα) κάθε φορά που βγαίνουν νέα updates για τα Vista?

Πόσοι από εσάς δεν βάλατε κάποιο πρόγραμμα-driver στα Windows και μετά διαλύθηκε το σύμπαν?

Πόσοι από εσάς δεν κλείσατε το καπάκι του laptop με windows και όταν το ανοίξατε δεν λειτούργησε σωστά η επαναφορά από το sleep-hybernation mode?

Και μόνο που στα mac αυτό δεν μου έχει τύχει ποτέ (δεν μπορώ να βεβαιώσω ότι ισχύει 100% σε όλους αλλά στη δική μου περίπτωση ...το αποτέλεσμα μετράει), μου αρκεί να τα επιλέγω έναντι των άλλων έστω και αν κοστίζουν παραπάνω! Σαφώς και με τα ίδια χρήματα μπορείς να πάρεις μηχάνημα με καλύτερο hardware και επιδόσεις αλλά αυτό δεν αποτελεί το σημαντικότερο κριτήριο για όλους! Πειραματίστηκα με πολλά pc's (laptop & desktop) αλλά μέχρι στιγμής δεν βρήκα πουθενά τη σταθερότητα των mac. Ίσως αν κάποια στιγμή το λειτουργικό τους κυκλοφορήσει επισήμως και για pc's με την πλήρη λειτουργικότητά του να το ξανασκευτώ... αλλά για την ώρα το hardware πάει πακέτο με το MacOS.

Κάποιος θεώρησε ασήμαντη λεπτομέρεια το μήνυμα για restart μετά από updates που βγάζουν ανά 5min τα windows! Προφανώς δεν έτυχε ποτέ να δουλεύει υπό πίεση για να παραδώσει ένα project και να σκάει μπροστά του η μλκία των Windows και αν από ταχύτητα πατήσει κάνα enter να πάρει ...τον πούλο! Σας πληροφορώ πως κόντεψα πολλές φορές να σπάσω στο pc στο γραφείο... :rolleyes:

Ένας πιτσιρικάς (ή αν σας προσβάλει η λέξη να το κάνω "νέος" γενικότερα :P) προφανώς και δικαιολογείται όταν επιλέγει ένα pc με μοναδικό κριτήριο τα fps που μπορεί να βγάλει σε συνδυασμό με την καλύτερη τιμή. Ή ακόμη και να το επιλέξει με βάση το μέγεθος της οθόνης, τα λαμπάκια, το χρώμα, το cd rom drive σε σχήμα νεκροκεφαλής που για να βγει το tray ανοίγει το στόμα κλπ κλπ :-) Σε αυτή την περίπτωση προφανώς και θα είναι ...ξενέρωτος αν πάει και πάρει ένα mac!

Και για να μην το συνεχίσω περισσότερο: πειράζει που θέλω ένα μηχάνημα που μετά από ένα χρόνο, να συμπεριφέρεται σχεδόν όπως και την πρώτη μέρα που το αγόρασα???

B)

Δημοσ.
Κάποιος θεώρησε ασήμαντη λεπτομέρεια το μήνυμα για restart μετά από updates που βγάζουν ανά 5min τα windows! Προφανώς δεν έτυχε ποτέ να δουλεύει υπό πίεση για να παραδώσει ένα project και να σκάει μπροστά του η μλκία των Windows και αν από ταχύτητα πατήσει κάνα enter να πάρει ...τον πούλο! Σας πληροφορώ πως κόντεψα πολλές φορές να σπάσω στο pc στο γραφείο... :rolleyes:

Όλα καλά... αλλά αυτή τη βλακεία με το μήνυμα του restart που το λέτε και επιμένετε κιόλας... τι να πω άλλο δηλαδή ...;

Δημοσ.

Νομίζω ότι αναφέρονται στο γενικό σπάσιμο @@ των Windows με αυτά τα ανεκδιήγητα μπαλονάκια,"Ο Υπολογιστής σας μπορεί να κινδυνεύει,κάντε κλικ εδώ...","Γίνεται απόκρυψη των ανενεργών εικονιδίων".Δεν είναι κάτι το σημαντικό αλλά υπάρχουν φορές που θα στην σπάσουν υπερβολικά,ειδικά αν δουλεύεις υπο πίεση.

Για τα υπόλοιπα νομίζω δεν χρειάζεται ανάλυση,το MacOS δεν είναι καν συγκρίσιμο με τα Windows ή με οποιαδήποτε έκδοση Linux,είναι μια κατηγορία μόνο του και είναι μίλια μακριά απο τα υπόλοιπα σε εξέλξη και features(ειδικά απο τα Vista),για θέμα hardware κρατώ επιφυλάξεις,ίσως υπάρχουν καλύτερης ποιότητας μηχανάκια αλλά η τιμή είναι και σε αυτά υψηλή.

Δημοσ.
Νομίζω ότι αναφέρονται στο γενικό σπάσιμο @@ των Windows με αυτά τα ανεκδιήγητα μπαλονάκια,"Ο Υπολογιστής σας μπορεί να κινδυνεύει,κάντε κλικ εδώ...","Γίνεται απόκρυψη των ανενεργών εικονιδίων".Δεν είναι κάτι το σημαντικό αλλά υπάρχουν φορές που θα στην σπάσουν υπερβολικά,ειδικά αν δουλεύεις υπο πίεση.

Και φυσικα ειναι πληρως παραμετροποιησημα απο ευλογως τοποθετημενα μενου επιλογων.

Δεν χρειαζεται να εχεις ενεργοποιημενη την αυτοματη ενημερωση αν δεν σε βολευει. Μπορεις επισης να του πεις να μην τα κατεβασει καν αλλα μονο να σε προειδοποιει οτι υπαρχουν.

Αποκρυψη εικονιδιων? Απενεργοποιησε τη. Αυτη, οπως και τα περισσοτερα default settings ειναι σπαστικα, αλλα οχι υποχρεωτικα.

Αυτα αποτελουν τις "τεχνικες λεπτομερειες" με τις οποιες επιβαρυνεται ο χρηστης των windows? Δηλαδη ο χρηστης που για οποιοδηποτε λογο επελεξε (η υποχρεουται) να τρεχει windows δεν πρεπει καν να κανει μια βολτα απο τα μενου επιλογων πριν αρχισει να λεει τον πονο του?

Να παρει mac οποιος του αρεσει, αλλα για τους σωστους λογους. Πριν παει και σκασει τα 500+ παραπανω που αναφερθηκαν ας κανει μια βολτα απο το google αμα δεν μπορει πια να βρει τιποτα στα μενου και το help ειναι (οντως) αχρηστο. Μπορει με 5 λεπτα κοπο να γλυτωσει και τα λεφτα και ενα μεγαλο μερος του πονοκεφαλου που προφανως για καποιους ειναι η χρηση ενος τοσο δυσκολου και προβληματικου λειτουργικου οπως τα windows.

Το σχολιο για τα PC με νεκροκεφαλες που διαλεγουν τα πιτσιρικια για να παιζουν παιχνιδια (γιατι μονο για παιχνιδια κανουν ετσι?) θα μπορουσε καλλιστα να θεωρηθει υποτιμητικο αν αναφεροταν στα mac (σε μια αναλογη περισταση, οχι για νεκροκεφαλες και λαμπακια φυσικα) και οποιος το ελεγε θα ηταν σιγουρα πολεμιος της Apple η μετοχος της Microsoft.

Δημοσ.
Όλα καλά... αλλά αυτή τη βλακεία με το μήνυμα του restart που το λέτε και επιμένετε κιόλας... τι να πω άλλο δηλαδή ...;

Γιατί την πάθαμε ρε alex, πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις; Δούλευα, μου βγήκε η βλακεία και εγώ πάτησα από κεκτημένη ταχύτητα το enter. Έχω χάσει σημαντικές ώρες δουλειάς από μια σαχλαμάρα, δεν είναι ασήμαντο, πώς να το κάνουμε;

Bspus, το windows update δεν απενεργοποείται. Έλεος. Θα αφήσεις τον Η/Υ σου εκτεθειμένο σε ιούς επειδή η Microsoft δεν έχει τη στοιχειώδη λογική να σε αφήσει στην ησυχία σου, αλλά θεωρεί χρέος της να σε πρήζει καθημερινώς;

Ψαξίματα στο ίντερνετ και λοιπές λύσεις, δεν είναι για χρήστες. Είναι για τεχνικούς υπολογιστών. Και έκανα αυτή τη δουλειά 15 χρόνια. Τώρα θέλω απλά να λειτουργεί το μαραφέτι. Αν εσένα σου πήρε 5 λεπτά να λύσεις τα προβλήματα σου στο pc, εμένα μου πήρε 15 χρόνια και ακόμα δεν είχαν λυθεί (γιατί μερικά είναι και υποχρεωτικά, όπως το windows update). Και δεν έχω κανέναν γνωστό σαν εσένα που να λύνει προβλήματα σε τόσο μικρό χρόνο. Όλοι παιδεύονται και τρώνε ώρες συνεχώς.

Δημοσ.
Γιατί την πάθαμε ρε alex, πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις; Δούλευα, μου βγήκε η βλακεία και εγώ πάτησα από κεκτημένη ταχύτητα το enter. Έχω χάσει σημαντικές ώρες δουλειάς από μια σαχλαμάρα, δεν είναι ασήμαντο, πώς να το κάνουμε;

Πάρα πολύ... όλα μπορώ να τα δεχτώ και να βρω μια λογική σε αυτά αλλά όταν κάτι τέτοιο το έχεις στις πρώτες σου προτεραιότητες για μένα είναι σαν να ψάχνεις με το ζόρι αρνητικά...

Δημοσ.

sorry για το μεγάλο post,όποιος έχει όρεξη διαβάζει.

Έχεις δίκιο alexzzz,δεν είναι κάτι το σημαντικό,είναι κάτι το σπαστικό.Αναφέρεται σαν μια μικρή λεπτομέρεια που αν προσθεθεί με άλλες λεπτομέρεις κάνει την χρήση του λειτουργικού μαρτύριο.Αλλά η ανωτερότητα(προσωπική άποψη πάντα) του MacOS δεν είναι στα μπαλονάκια.

Θα αναφέρω μερικά πραγματάκια που κάνουν την ενασχόληση με τον υπολογιστή πιο ευχάριστη και πιο παραγωγική κατά την γνώμη μου,αν θες συζητάμε και όποιος άλλος θέλει πάνω σ'αυτά.:-)

1)Η ύπαρξη του expose,υπερχρήσιμο feature με το οποίο γλυτώνω χρόνο και κάνει την χρήση και την ενναλαγή στα άπειρα ανοιχτά παράθυρα εύκολη.Προσωπικά το 'χω σαν συντόμευση με το ποντίκι όταν το πάω πάνω δεξιά στην οθόνη.

2)Spaces.Πολλαπλές επιφάνειες εργασίας για να έχεις μια λειτουργική και εύχρηστη ενασχόληση.Το χω σαν συντόμευση όταν πάω το ποντίκι κάτω δεξιά.Επίσης όταν το πάω κάτω αριστερά μου εμφανίζει το desktop κενό,χωρίς τα ανοιχτά παράθυρα.Τι θέλω να πω,με 3 απλές κινήσεις του ποντικιού μπορώ να κάνω τα πάντα,να μετακινηθώ στα ανοιχτά παράθυρα,να αλλάξω επιφάνεια εργασίας στην οποία έχω άλλα ανοιχτά παράθυρα κοκ.Απλά πράγματα δεν είναι;Κι όμως με αυτά δουλεύεις ευχάριστα και άνετα και κυρίως γρήγορα.

3)Time Machine,το απόλυτο backup εργαλείο

4)Εγκατάσταση-Απεγκατάσταση προγραμάτων.Γίνεται με drag & drop όσο κι αν φαίνεται απίστευτο,δεν πρόκειται να μου κολλήσει κανένας unistaller ποτέ.

5)Ταχύτητα!Μπορώ να έχω σε ένα space ανοιχτά τα XP,να σερφάρω με 15 ανοιχτά tabs,να ακούω μουσική και να βλέπω βιντεάκια(ή με το preview το οποίο είναι απίστευτο feature ή κανονικά) και όλα αυτά χωρίς να κολλάει ο υπολογιστής ούτε ένα δευτερόλεπτο.

Δεν αναφέρω τα εφετζίδικα στυλ του cover flow,είναι απλά ευχάριστο να περιηγήσε στα βίντεο και στις φώτο με αυτό,αλλά είπαμε,οι συσωρευμένες λεπτομέρεις κάνουν την διαφορά.Άλλο feature είναι το preview,βλέπω βίντεο,excel-οφυλλα,pdf,ακούω mp3 χωρίς καν να ανοίξω τα αρχεία.Και τα vista έχουν για τα βίντεο(προσωπική άποψη:Είναι πανάθλιο και υπερβολικά αργό και βαρύ,αν θες συγκρίνουμε screenshots για εμφάνιση:P)

Έχω το κεφάλι μου ήσυχο για ιούς,trojans,spyware κτλ.Δεν λέω ότι κολλάνε όλοι στα Windows,αλλά ούτε το άγχος μη κολλήσω έχω ούτε έχω προγράμματα που μου τρώνε τη μισή μνήμη και απασχολούν συνέχεια τον επεξεργαστή.Ακόμα όπως είναι το OS τώρα θα είναι και σε ένα χρόνο,ούτε με άχρηστα registry keys απο installs/unistalls θα γεμίσει,ούτε με temporary files,ούτε βαριά ανσυγκρότηση θέλει όπως τα Windows που πετάν το ένα μέρος του αρχείου εδώ και το άλλο στο Βόλο,ούτε θα γίνει ποιο αργό λόγω αυτών

Ίσως πολλά απο αυτά τα βρεις με ψάξιμο και χρόνο και στα Windows,το θέμα είναι αν θα τα βρεις και αν αξίζουν λόγω "βάρους".Είπαμε και preview video έχουν τα Vista αλλά είναι βαρύ σαν το NOrton.

Αυτά,είναι κι άλλα,αλλά η έκθεση ήταν ως 500 λέξεις :P

Δημοσ.

Εγω απλώς θα προσθέσω μια παρατήρηση σε αυτό το όμορφο θρεντ:-D

Απο' τι βλέπω οι πιο πολλοι ποστερς σε αυτό το θρεντ είναι "anti-mac users", αυτο δεν γίνεται μονο εδω αλλά σε και σε αλλα τεχνολογικά φορουμ,tech blogs κλπ. Δηλαδή τόσο πολύ θέλετε να πείσετε οτι δεν είναι καλα τα μακ;

Μου θυμίζει καπως την "κόντρα" που υπάρχει ανάμεσα στους κάγκουρες και τους εμο, που χωρίς λόγο πανε και τους δερνουνε. Ετσι οι anti-macs χωρις κάποιο ιδιαίτερο λόγο αρχίζουν το flame, αφου ετσι και αλλιώς εχουν ειπωθει τα καλα-κατα απειρες φορες.

Η αλήθεια όμως είναι κάπου στην μέση..

Αν δεν υπήρχαν και τα 3 λειτουργικά, πιστέψτε με τα pc's δεν θα κάνανε αυτα που κάνουν σήμερα. Σκεφτείτε να υπήρχαν μονο τα windows, απο που θα αντιγράφανε λειτουργίες;:P Θα είμαστα ακομα στην εποχή του dos. Ή σκεφτείτε να μην υπήρχαν τα windows, που θα παίζαμε τα games μας;

Δεν κάνουμε όλοι την ίδια χρήση του υπολογιστη και δεν έχουμε ολοι την ιδια ηλικία και χρόνο. Άλλοι το θέλουν για δουλειά, αλλοι για γενικής χρήσης και άλλοι γιατι δεν εχουν τι να κάνουν ,ή και αυτό είναι το χομπυ τους, και προσπαθουν ολη μερα να κάνουν το λειτουργικό τους να δουλέψει στα μέτρα τους.

Γιαυτό λοιπόν σεβαστείτε τους άλλους καταναλωτές, σταματήστε να τους λέτε εστω έμμεσα οτι είναι κορόιδα:lol: Δεν είμαστε ολοι ιδιοι άνθρωποι;)

Thanks

Δημοσ.
ή θα το παίζεις τζάμπα μάγκας;

Αν αυτό κατάλαβες απο το ποστ μου τι να σου πω...εσυ είσαι ο μαγκας.

Σε χρησιμοποίησα σαν παράδειγμα και δεν στην λεω προσωπικά

Δημοσ.

Ξεκινάω flame και είμαι anti-mac επειδή βρίσκω χαζομάρα το να έχει κάποιος πολύ ψηλά στην λίστα τον "+" των mac το ότι δεν βγάζουν μήνυμα "επανεκκίνηση τώρα";;;

Έχω γράψει πολλές φορές ότι δεν έχω πρόβλημα με τα pc μου και τα windows. Έχω επίσης γράψει ότι έχω ήδη παραγγείλει και περιμένω το νέο macbook. Και έχω επίσης γράψει ότι αυτό που με ενοχλεί στην apple είναι το μαρκετινγκ, το τουπέ και η τιμολογιακή πολιτική της...

Τζάμπα μάγκας είσαι αν μου προσάπτεις τίτλους έχοντας διαβάσει 1 ή 2 σελίδες μόνο από το τόπικ.

Δημοσ.
Ξεκινάω flame και είμαι anti-mac επειδή βρίσκω χαζομάρα το να έχει κάποιος πολύ ψηλά στην λίστα τον "+" των mac το ότι δεν βγάζουν μήνυμα "επανεκκίνηση τώρα";;;

Αυτο προσπάθησα να περάσω απο το ποστ μου, οτι αυτό για σένα μπορεί να είναι ασήμαντο για σενα αλλά για άλλον ειναι στα τοπ στην λίστα με τα +

Έχω γράψει πολλές φορές ότι δεν έχω πρόβλημα με τα pc μου και τα windows. Έχω επίσης γράψει ότι έχω ήδη παραγγείλει και περιμένω το νέο macbook. Και έχω επίσης γράψει ότι αυτό που με ενοχλεί στην apple είναι το μαρκετινγκ, το τουπέ και η τιμολογιακή πολιτική της...

Ουτε εγω έχω πρόβλημα με τα windows αλλά δεν κάθομαι και την λέω στον καθένα που εχει άλλη αποψη απο την δικια μου.

Τζάμπα μάγκας είσαι αν μου προσάπτεις τίτλους έχοντας διαβάσει 1 ή 2 σελίδες μόνο από το τόπικ.

Και κσανα λεω, δεν το παίζω μάγκας ουτε βάζω τίτλους σε κανεναν αλλά επειδή παρεξηγηθηκες θα κανω edit το ποστ μου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...