Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ντάξ, είπαμε , σύγχρονη τεχνολογία, αλλά δεν τρελλάθηκα να βάλω τις φωτογραφίες μου και της οικογένειας μου στο internet.

Άλλη όρεξη δεν είχα...

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδες, δεν μπορειτε να καταλαβετε πως οτι βαζετε εσεις διαλεγετε αν θελεις να την βλεπουν αλλοι η δεν ξερω τι.

Ξερετε πως το facebook ειχε φτιαχτει απο ατομο που ηθελε να κρατηση επαφες με τους φιλους του στο πανεπιστιμιο. εκει αρχισε το εργο απο το δωματιο του. Λιπον, οντως ετσι εγινε το FB, για παραδειγμα...οταν πρωτο γραφτηκα, ειπα για να δω τι παιζετε, και επειδη ζουσα στο εξωτερικο, και στην κυπρο πηγαινα σε ιδιοτικο αγγλικο σχολιο, εχασα πολλες επαφες απο φιλους τοτε. Μετα απο 10-15 χρονια, ξαφνικα αρχιζω να βρισκω ΟΛΟΥΣ τους παλιους συμμαθητες μου, που εχει απο 15 χρονια να τους δω. Και οχι μονο, μετα απο πανεπιστιμιο, high school και νηπιαγωγειο. Φανταστειτε τι τρελλο ειναι ...για σας, τους Majority που εχετε ζηση εδω και δεν χασατε επαφες, λογικο ειναι να μην σας κανει αισθηση. αλλα το facebook δεν μπορεις απλα να μπεις και να δεις στοιχεια του καθε ενα, πρεπει να τον κανεις αccept πριν μπορει να δει οτι διποτε. Εσυ διαλεγεις πως θες να χειριστης το account sou. Εχω πανω απο 550 ατομα σαν φιλους, και πανω κατω η 100 ειναι ατομα που γνωρισα εξω clubbing η δεν ξερω τι, αντε και κανενα γκομενακι η αλλοι ενιαι οντος ΦΙΛΟΙ που εχω παει σχολιο... παρολα αυτα, εχω βρει και την προην μου που δεν εχω δει εδω και 10 χρονια, απο ιρλανδια, κατεβηκε και ελλαδα και καναμε διακοπες 10 μερες, και εγω θα παω τον νοεμβριο. Ειναι τρελλο?

εγω χερομαι που υπαρχει κατι τετοιο. Μπορεις και να βαλεις οτι νανε στοιχεια, αλλα δυσκολα σε βρισκουν η φιλοι σου, γιαυτο ζητα προσοπικα δεδομενα, σχολια? ποτε αποφοιτησες κλπ, για να μπορει το συστημα να σε βρει, για να σε βρουν αλλοι!.

Υπερβαλετε ωρες ωρες, ιλικρινα, το σκεφτεστε οπως τα αλλα, που δεν ισχη, το FB ειναι σοβαρη υποθεση, και γιαυτο ειναι τοσοι γραμμενοι. Ενταξυ εχουμε και τους xackers αλλα παντου υπαρχουνε.

Μην το θεωρειτε ετσι, εχει χαβαλε...γνωριζεις και καινουργια ατομα, και εσυ διαλεγεις αν θες να βαλεις φωτος. Και τι ειναι η φωτο? που κανεις χαβαλε σε club? με φιλους? ωραιες αναμνησης. Εγω προσοπικα εχω βαλει 38 album x sσχεδον 60 φωτος στο καθε αλβυμ. και απο τι? απο club se club!... και φιλους, που μοιραζομαστε μεσο του FB. οπως εχω και φιλους στην κυπρο και παντου στον κοσμο, και τους ξερω προσοπικα. Δεν βλεπω που ειναι το κακο!

Δημοσ.

Αν κοιτάξεις κάτω κάτω δεξιά στη σελίδα γράφει κάπου με μικρά μπλε γράμματα terms και privacy. Πάτα τα και θα τους δεις.

Δημοσ.

Πολλοί και σωστοί συλλογισμοί και από τις δύο πλευρές.

Παρ' όλα αυτά, θα σταθώ σε δύο σημειά:

- Αν είσαι προσεκτικός, δεν δίνεις στοιχεία σε όσους δεν θέλεις. Θέμα φακελώματος δεν υφίσταται, γιατί αν ενδιαφέρονται οι αρχές (ή υπερ-αρχές) για σένα, να είστε σίγουροι ότι θα τα μάθουνε όλα.

- Όπως και σε ό,τι άλλο στο διαδίκτυο, ο όγκος των πληροφοριών είναι τόσο μεγάλος, που επί της ουσίας είναι αδύνατον να υπάρξει "έλεγχός" μας.

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτή ακριβώς είναι η προστασία μας εν τέλει. Αν υπήρχε 1 φωτογραφία στο κάθε facebook, όλος ο κόσμος θα το ήξερε και θα αναγνώριζε το άτομο στην φώτο. Από τη στιγμή όμως που υπάρχουν 10.000.000.000+ φωτογραφίες, ποιός να ασχοληθεί μαζί σου και γιατί;

Υ.Γ. Και εγώ βρήκα παλιούς συμμαθητές που είχαμε χαθεί τελείως.

Δημοσ.

Σίγουρα υπάρχει τρόπος να ανακαλύψουν κάποιοι πάρα πολλά για μας από διάφορες πηγές αλλά όπως και να το κάνουμε, αν όλες μα όλες οι πληροφορίες είναι συγκεντρωμένες σε ένα μέρος και από εκεί δεν σβήνονται ποτέ, είναι απείρως ευκολότερο να μάθουν γρήγορα τα πάντα για μας.

Εσύ έχεις διαβάσει τους όρους χρήσης και την πολιτική ιδιωτικού απορρήτου;

Το ξέρετε ότι επίσημα συνεργάτες της CIA έχουν μετοχές στο Facebook;

Δημοσ.

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτή ακριβώς είναι η προστασία μας εν τέλει. Αν υπήρχε 1 φωτογραφία στο κάθε facebook, όλος ο κόσμος θα το ήξερε και θα αναγνώριζε το άτομο στην φώτο. Από τη στιγμή όμως που υπάρχουν 10.000.000.000+ φωτογραφίες, ποιός να ασχοληθεί μαζί σου και γιατί;

Υ.Γ. Και εγώ βρήκα παλιούς συμμαθητές που είχαμε χαθεί τελείως.

LOL? :-D:-D:-D:-D:-D

A barrister has caused outrage by suggesting a rape victim could not have been upset by her ordeal because there were photos of her on Facebook looking happy.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1076965/Rape-victim-upset-Well-shes-smiling-Facebook-said-lawyer.html

;)

Jay Sullivan, the prosecutor in Lipton's case, used the photos -- taken at a Halloween party -- to illustrate to the judge that Lipton was an unrepentant partier who was out having a good time while his victim recovered in the hospital. The judge agreed, calling the pictures depraved when sentencing Lipton to two years in prison.

http://macedoniaonline.eu/content/view/2418/48/

Online hangouts like Facebook and MySpace have offered crime-solving help to detectives and become a resource for employers vetting job applicants. Now the sites are proving fruitful for prosecutors, who have used damaging Internet photos of defendants to cast doubt on their character during sentencing hearings and argue for harsher punishment.

Δημοσ.

Μα αυτό ακριβώς εννοώ FarCry!

Μόνο κάποιος που σε ξέρει θα ψάξει να σε βρεί και αν έχεις "κλειστό" profile, μόνο εσύ μπορείς να του ανοίξεις.

Ενώ, ακριβώς λόγω του τεράστιου όγκου φωτογραφιών/πληροφοριών που υπάρχει μέσα, δεν θα ασχοληθεί μαζί σου κάποιος που δεν σε ξέρει και δεν θές να τον μάθεις.

Γενικότερα, αυτό που αξίξει να δεχτούμε είναι ότι, όπως όλα τα πράγματα στην ζωή, έχει τα πλεονεκτήματά και τα μειονεκτήματά του. Και όπως όλα στην ζωή, με προσπάθεια θα προσπαθήσουμε όλοι να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα και να απαλείψουμε τα μειονεκτήματα του.

Είδομεν!

Δημοσ.

Μάλλον δεν κατάλαβες καλά. Ακόμα και αν εσύ έχεις το προφίλ σου κλειστό, η εταιρία μπορεί ανά πάσα στιγμή να το διαβάσει και σύμφωνα με τους όρους χρήσης που έχεις αποδεχτεί, έχει δικαίωμα να αποθηκεύει οποιαδήποτε πληροφορία εισάγεις ακόμα και αν μετά τη σβήσεις από το προφίλ σου και έχει το δικαίωμα να τις χρησιμοποιήσει με όποιο τρόπο θέλει και να τις δείξει όπου θέλει.

Να και 2 σχετικά άρθρα που βρήκα:

http://www.gnet.gr/gr/press/warning-about-facebook.html

http://tsx02.pblogs.gr/2008/20080701/pages/52.html

Δημοσ.
Μάλλον δεν κατάλαβες καλά. Ακόμα και αν εσύ έχεις το προφίλ σου κλειστό, η εταιρία μπορεί ανά πάσα στιγμή να το διαβάσει και σύμφωνα με τους όρους χρήσης που έχεις αποδεχτεί, έχει δικαίωμα να αποθηκεύει οποιαδήποτε πληροφορία εισάγεις ακόμα και αν μετά τη σβήσεις από το προφίλ σου και έχει το δικαίωμα να τις χρησιμοποιήσει με όποιο τρόπο θέλει και να τις δείξει όπου θέλει.

Να και 2 σχετικά άρθρα που βρήκα:

http://www.gnet.gr/gr/press/warning-about-facebook.html

http://tsx02.pblogs.gr/2008/20080701/pages/52.html

Ναι καλέ, το ξέρω αυτό και δεν διαφωνώ ότι είναι μεγαλειώδες λάθος, αλλά η ουσία είναι απλή: τί να την κάνει την φάτσα μου το facebook?

Δεν έχει απολύτως κανένα όφελος να την χρησιμοποιήσει κάπου, όπως δεν έχω και εγώ κανένα όφελος αν στηθώ στην Ερμού και αρχίσω να φωτογραφίζω τον κόσμο που περνάει.

Αντιθέτως: αν κάποιος έχει λόγο να μάθει περισσότερα στοιχεία για σένα (π.χ. αντιτρομοκρατική υπηρεσία, τμήμα διαδικτυακού εγκλήματος κ.λπ.), τότε δεν έχει ανάγκη το facebook. Στέλνει τους πράκτορές του να με φωτογραφίζουν από το πρωί ώς το βράδυ ή να μου "καλωδιώσουν" το σπίτι και εγώ δεν θα πάρω χαμπάρι.

Συμφωνώ απόλυτα ότι αυτοί οι όροι του facebook είναι αντιδημοκρατικοί και επαχθείς, αλλά διαφωνώ στο ότι αυτό περιμένανε οι διάφορες αρχές για να μας φακελλώσουν.

Δημοσ.

Το μόνο καλό με το facebook είναι ο σκοπός που ξεκίνησε.Για να βρίσκεις φίλους από παλιά...Εγώ συγκεκριμένα μπήκα με ψεύτικο λογαριασμό για να βρώ ένα παληκάρι που είμασταν μαζί σε μια μπάντα πριν 6 χρόνια...Τον ΒΡΗΚΑ !!!LOL! Και ας το έκανα για πλάκα...Το μόνο κακό είναι οτι αυτός απλά μπήκε έκανε τον λογαριασμό και βγήκε και δεν ξέρει από υπολογιστές.Του έστειλα μήνυμα αλλά τζίφος...

Δημοσ.
Ναι καλέ, το ξέρω αυτό και δεν διαφωνώ ότι είναι μεγαλειώδες λάθος, αλλά η ουσία είναι απλή: τί να την κάνει την φάτσα μου το facebook?

Δεν έχει απολύτως κανένα όφελος να την χρησιμοποιήσει κάπου, όπως δεν έχω και εγώ κανένα όφελος αν στηθώ στην Ερμού και αρχίσω να φωτογραφίζω τον κόσμο που περνάει.

Αντιθέτως: αν κάποιος έχει λόγο να μάθει περισσότερα στοιχεία για σένα (π.χ. αντιτρομοκρατική υπηρεσία, τμήμα διαδικτυακού εγκλήματος κ.λπ.), τότε δεν έχει ανάγκη το facebook. Στέλνει τους πράκτορές του να με φωτογραφίζουν από το πρωί ώς το βράδυ ή να μου "καλωδιώσουν" το σπίτι και εγώ δεν θα πάρω χαμπάρι.

Συμφωνώ απόλυτα ότι αυτοί οι όροι του facebook είναι αντιδημοκρατικοί και επαχθείς, αλλά διαφωνώ στο ότι αυτό περιμένανε οι διάφορες αρχές για να μας φακελλώσουν.

Ναι αλλά καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι αν χρησιμοποιήσουν το facebook θα πάθουν πολύ περισσότερα σε χρόνο dt σε σχέση με το αν χρειαστεί να σε παρακολουθούν για μέρες, όπου κι αν πας. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επίσης, με όλα αυτά τα quiz μπορούν άνετα να ψυχογραφήσουν έναν άνθρωπο ή μεγάλους πληθυσμούς ανθρώπων, και να γνωρίζουν για τον καθένα όσα ποτέ δεν ονειρεύτηκε οποιαδήποτε χούντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...