Προς το περιεχόμενο

HP OMNIBOOK pentium 3 τι ubuntu να του βάλω??

xampos20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδια καλησπερα έχω μια εργασία στο unix και πρεπει να βάλω στο λαπτοπ ubuntu αλλα ξέχασα να σας πω οτι ειναι hp omnibook pentium 3 sta 650mHZ

256 SRAM

KAI DEN KSERW ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΗΓΑ ΝΑ ΒΆΛΩ ΤΑ 8.04 ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΦΟΡΜΑΤ,φορτωσε λιγο και μετα σταματησε... τι μπορω να κάνω????

ΗΕLP

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι αναγκαστικα ubuntu;

Ειναι μια απορία...:-(

Ε δεν ξερεις τωρα? Οι περισσοτεροι το πρωτο πραγμα που τους ερχεται στο μυαλο οταν

τους λες linux ειναι UBUNTU.

Και να πω οτι ειναι και καμια διανομη της προκοπης...Anyway

Λογικα το UBUNTU πρεπει να δουλευει κανονικα σε αυτο το μηχανημα.Εδω εχω βαλει linux στο μηχανημα της υπογραφης μου που ειναι πολυ πιο παλιο.

Το partitioning το εκανες σωστα? Εχεις ξαναπερασει linux ποτε?

Θα συμφωνησω με τον SpyrosR. Ακομα και να σου κατσει βαρυ το gnome-core, βαζεις ενα xfce ή κατι σε *box και εισαι μια χαρα.

Αλλα, γιατι να μην βαλεις linux σε ενα vitrualbox για να κανεις τη δουλεια σου μεσα στα xp και μπλεκεσαι?

ότι και να βάλει πιθανόν το πρόβλημα να εστιάζεται στις συσκευές και τη συμβατότητα, οπότε λίγη προσοχή στον πυρήνα ποιος είναι και τα άλλα (ubuntu, debian, ή ότι άλλο) δεν πρέπει να παίζουν τόσο ρόλο

Αφού το θες απλά για μια εργασία, δεν είναι ανάγκη να εγκαταστήσεις linux. Δοκίμασε με το εξαίρετο live cd iloog ,κατά τη γνώμη μου, με διαφορά την καλύτερη ελληνική διανομή λίνουξ αυτή τη στιγμή.

Γράψτο σ'ένα δισκάκι σε χαμηλή ταχύτητα, και όποτε θες να δουλέψεις μπούταρε απ'αυτό. Τις εργασίες σου μπορείς να τις αποθηκεύεις π.χ. στο δίσκο σου ή σε φλασάκι ή και στο ίδιο το cd ακόμη!

edit: στην ερώτηση σου, ποιό ubuntu να βάλεις, θα έλεγα xubuntu.

καλημερα ευχαριστω ολο το team για τη βοηθεια και το χρονο που διεθεσε αλλα ακουστε πως έχει το θέμα.....

αυτός ο υπολογιστής δεν μπαίνει καν στα windows τα ηδη εγκατεστμηνα χρ

οποτε εκανα απο βοοτ τα 8.04 μπας και αλλαξω μια και καλη το λογισμικο...αυτό που επιθυμω είναι τα τρέξει την εγκατασταση γιατι ενώ μου δείχνει οτι κατι παει να ξεκινησει η εγκατασταση ενώ εχω πατησει οτι θέλω εγκατασταση των υβυντυ παει να ξεκινησει λοιπον και εκει ειναι το θέμα οτι κολλαει εκει και μου λεει

logical error fd0 block κατι τετοιο....

το ιδιο cd με τον ιδιο τροπο εγκατασησ το εκανα στο pc moy acer κ δουλεψανε μια χαρα δεν ξέρω τι να κανω ..... μηπως εχει crasharei ο επεξεργαστησ???

αλλα ακουστε πως έχει το θέμα.....

για μας το θέμα έχει ώς εξής:

θέλεις να "σώσεις" το cd με το ubuntu ?

το Omnibook ?

ή εσένα ?

http://www.planetbods.org/blog/2008/05/17/muffinandlinux

Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί ο gtroza, αλλά τεσπα.

@xampos20

Το μέγεθος της Ram σου μαζί με τις ικανότητες του επεξεργαστή είναι απαγορεύτικά θα έλεγα για Ubuntu.

Επίσης η τελευταία έκδοση των Ubuntu ήταν λίγο μυστήρια στο cd...τα παρασυμπίεσαν μου φαίνεται.

Επαναλαμβάνω ότι για να δουλέψεις την εργασία σου κατέβασε το iloog.

για εγκατάσταση, θα έλεγα κινήσου προς puppy linux μεριά, μιας και είναι πολύ ελαφρύ και πλήρως ρυθμισμένο. Να και μια ελληνική εκδοχή του:

puppel.

Εφόσον πρωτοασχολείσαι με Linux, δε σε συμφέρει να μπλέξεις με Debian κλπ στην παρούσα φάση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...