g_kor06 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Καλησπέρα , Θα ήθελα την βοήθεια σας σε κάτι.. Δοκίμασα να καθαρίσω τον Η/Υ ενός πολύ καλού μου φίλου με φορτωμένα WinXp Home ο οποίος είχε γεμίσει από διαφόρους ιούς – Trojan κλπ και είχε φτάσει σε σημείο να σέρνεται μέσα στα Win και να κολλάει επανηλλειμενα… Εγκατέστησα το Spy Sweeper & δοκίμασα μέσα από safe mode να καθαρίσω ότι παρείσακτο υπήρχε (Από normal mode η διαδικασία δεν προχώρησε λόγω πολλών κολλημάτων) Μου βρήκε αρκετά «καλούδια» τα οποία καθάρισε και ζήτησε επανεκκίνηση.. Δυστυχώς από τότε και μετά δεν κατόρθωσα να ξαναμπώ στα Win μιας και στην μέση περίπου του Boot κάνει restart ο Η/Υ.. Δοκίμασα να μπω σε Safe Mode αλλά τίποτα (ίδια συμπεριφορά) , επίσης δοκίμασα από το cd των Xp να κάνω Repair αλλά και εκεί τζίφος… Το πρόβλημα είναι ότι έχει πολύ σημαντικά δεδομένα μέσα που δεν θέλει να χάσει σε καμία περίπτωση… Σκέφτομαι ως τελευταία επιλογή να βάλω τον δίσκο του ως Slave στον δικό μου και να πάρω back-up τα αρχεία του. Υπάρχει κάποια άλλη επιλογή ??? Αν ξεκινήσω νέα εγκατάσταση από το cd και επιλέξω να εγκαταστήσει τα Win σε ένα άλλο φάκελο π.χ Windows00 θα χάσω τα δεδομένα ?? Πως θα μπορέσω να πάρω back-up τα mail του από το Outlook??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.
washcloud Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Κάνε την αντιγραφή απ' τον δικό σου, κι όσο για το outlook, κάνε ένα search με τον όρο στο φόρουμ- έχει ξανα-αναφερθεί
TechFind Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Μπορείς να κάνεις repair-install : Boot από το WinCD, στην πρώτη οθόνη διαλέγεις setup (ENTER), στη δεύτερη πατάς F8 (αποδοχή όρων) και στην τρίτη πατάς repair ®. Όλα τα προγράμματα θα δουλεύουν κανονικά.
washcloud Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 MAΛΛΟΝ το δοκίμασε... επίσης δοκίμασα από το cd των Xp να κάνω Repair αλλά και εκεί τζίφος… (εκτός κι αν μιλούσε για τη recovery console - το περιβάλλον με τη γραμμή εντολών...)
g_kor06 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Τελικά με την πολλοστή φορά κατόρθωσα και έκανα repair των Win..Δεν ξέρω γιατί δεν έπιασε με την πρώτη φορά αλλά δεν έχει σημασια πλέον μιας και ξαναφορτώθηκαν τα Win χωρίς να χάσω κανένα αρχείο... Τώρα προσπαθώ πλέον να καθαρίσω τον Η/Υ απότι παρείσακτο έχει.. Μου βγαίνει στο TaskBar ένα κόκκινο χ που χτυπάει σαν Virus Alert καθε 10" !!! παρότι υπάρχει εγκατεστημένο antivirus ... Πιστευώ με διαφορα αντι-Spyware να τα καταφέρω και να το καθαρίσω.. Ευχαριστώ πάντως όλους για την βοήθεια
lefi Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Για την ιστορία να αναφέρω ότι υπάρχουν πολλά Bootable CD με τα οποία ανοίγεις τον υπολογιστή (με λειτουργικό από το CD ώστε να παραβλέπεις τα όποια προβλήματα λογισμικού) και να τα γράφεις σε CD η εξωτερικό σκληρό.
g_kor06 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 ΠΟΙΟ FREEWARE ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ BACK-UP TON ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ ?? ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ NORTON GHOST ??
lefi Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 ΠΟΙΟ FREEWARE ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ BACK-UP TON ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ ?? ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ NORTON GHOST ?? NORTON GHOST και FREEWARE δεν γίνεται εγώ με το GoodSync είμαι ευχαριστημένος.
willysyros Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μου βγαίνει στο TaskBar ένα κόκκινο χ που χτυπάει σαν Virus Alert καθε 10" !!! παρότι υπάρχει εγκατεστημένο antivirus ... Με αφορμή το πρόβλημα του φίλου, επειδή έχω και εγώ το ίδιο σύμπτωμα, τι μπορώ να κάνω?? Εχω δοκιμάσει NOD32, Spybot και κανένα δεν το διορθώνει.. Εξακολουθεί κάτω στην μπάρα να μου λεει ''virus alert, you have a problem'' κλπ. Κανένα antivirus δοκιμασμένο?? Ευχαριστώ.
washcloud Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 δοκίμασε με κάποιο anti-rootkit πρόγραμμα
willysyros Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Τί μήνυμα βγάζει ακριβώς ; Βασικά μου έχουν απενεργοποιηθεί οι αυτόματες ενημερώσεις.. Παω από Πίνακα Ελέγχου.. Τίποτα!! Από κλικ πάνω στο πρόβλημα..Τίποτα!! δεν μπορουν να ενεργοποιηθούν με τίποτα!! και μου εμφανίζει ανα 10 sec ''your computer might be at risk automatic updates are ..'' Να κάνω install το antivirus 2009 ''windows security center reports that 'Antivirus 2009' is inable. Click here to get your Antivirus License'' κλπ.. Επίσης εμφανίζεται κάτω στη μπάρα το εικονίδιο του security center και καλά έχω πρόβλημα. Ενα παρόμοιο πρόβλημα είχα και στον σταθερό, αλλά με το ESET NOD32 το βρήκε αμέσως και το καθάρισε. Τώρα έχει βαλθεί να με παιδέψει.. Επίσης ο υπολογιστής έχει γίνει αφόρητα αργός. Ευχαριστώ.
TechFind Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Κατέβασε από http://www.bleepingcomputer.com/malware-removal/uninstall-antivirus-2009 και δες οδηγίες πως να το ξεφορτωθείς.
willysyros Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου!!! Να' σαι καλά..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.