Προς το περιεχόμενο

PC για γραφίστα!

NOPSTRIM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
δεν υπαρχει διαχωρισμος "αποτελεσματων" για την οραση, αναμεσα στην 21" CRT (συν φιλτρο Basf) που χρησιμοποιω, και σε μια ΤFT :confused:

[...]

Εκτος παλι και αν οι οφθαλμιατροι, δε ξερουν τι τους γινεται, ή μας λενε ψεματα κανονικα :lol:

χμμ... μα δε λέω ότι η ακτινοβολία επηρεάζει την όραση συγκεκριμένα φίλε μου:)

(αν και αμφιβάλω αν σου είπε οφθαλμίατρος ότι όταν δουλεύεις πολλές ώρες μπροστά σε μία οθόνη δε βλάπτεις τα μάτια σου, γιατί ακόμη και σε ακουαρέλλα να δούλευες πάλι θα τα έβλαπτες, αν θες ξαναρώτα το αυτό)

αν υποθέταμε ότι τα μάτια δεν κουράζονται μπροστά στην οθόνη όταν είναι καλής ποιότητας όπως πιστεύεις, αυτό δε σημαίνει ότι δε σε επηρεάζει η ακτινοβολία της crt, αυτό λέω, κράτα το αυτό

η ακτινοβολία δεν επηρεάζει μόνο τα μάτια προφανώς...εκεί έχεις κολλήσει νομίζω

προσπαθείς λοιπόν να μου εξηγήσεις ότι δεν θα σου προκαλέσει (πχ) μυοπία μια crt

πολύ ωραία, δε λέω εγώ ότι θα σου προκαλέσει, ok

-

τώρα για τις τηλεοράσεις που λες, πρώτον η απόσταση δεν έχει καμία απολύτως σχέση και μάλιστα συνίσταται να κρατάμε μια ελάχιστη απόσταση (αυτό δεν το έχεις ακούσει ποτέ?) αλλά δεύτερον δεν είπα πως διαχωρίζω μια crt τηλεόραση από μια crt οθόνη (πέρα από την απόσταση)

προτείνω tft αντί crt είτε μιλάμε για τηλεόραση είτε για οθόνη

ok, ελπίζω να ξεκαθάρισα τι εννοώ γιατί προσβάλουμε και το φίλο που ρωτάει κάτι άλλο

Δημοσ.
χμμ... μα δε λέω ότι η ακτινοβολία επηρεάζει την όραση συγκεκριμένα φίλε μου:)

(αν και αμφιβάλω αν σου είπε οφθαλμίατρος ότι όταν δουλεύεις πολλές ώρες μπροστά σε μία οθόνη δε βλάπτεις τα μάτια σου, γιατί ακόμη και σε ακουαρέλλα να δούλευες πάλι θα τα έβλαπτες, αν θες ξαναρώτα το αυτό)

Ωραια λοιπον, γινε συγκεκριμενος και σωσε μας εσυ:

α -> τι ακριβως προβλημα υγειας μας δημιουργει, η CRT? και

β -> (αφου αμφιβαλεις γι' αυτους που εχω ρωτησει εγω) πες μας ποιος οφθαλμιατρος ειπε, σε εσενα, οτι

"δουλευοντας πολλές ώρες μπροστά σε μία οθόνη βλάπτεις* τα μάτια σου"?

Με ενδιαφερουν και τα 2, περισσοτερο το β!

*βλαπτεις = βλαβη μετρησιμη, οχι κουραση

Δημοσ.

β -> (αφου αμφιβαλεις γι' αυτους που εχω ρωτησει εγω) πες μας ποιος οφθαλμιατρος ειπε, σε εσενα, οτι

"δουλευοντας πολλές ώρες μπροστά σε μία οθόνη βλάπτεις* τα μάτια σου"?

οποιοσδήποτε οφθαλμίατρος θα σου πει ότι κουράζοντας σε μόνιμη βάση τα μάτια σου μπορεί να σου προκαλέσει βλάβη

αλλά το σχόλιο μου στην παρέθενση είναι άστοχο και λάθος αφού κι έγραψες για σύγκριση μεταξύ crt και tft οπότε εάν υποθέταμε ότι η crt είναι ξεκούραστη (αν ρωτήσεις τα υπόλοιπα μέλη βέβαια δεν νομίζω ότι θα σου πει κάποιος ότι οι crt είναι ξεκούραστες αλλά όπως είπα το παραβλέπουμε αυτό αφού διαφωνείς) τότε θα ήταν το ίδιο να κάτσεις 5 ώρες σε μια crt, σε μια tft ή σε οτιδήποτε και να το κοιτάς, οπότε δεν αμφιβάλω για αυτούς που ρώτησες γιατί άλλο έγραψες και άλλο σχολίασα

α -> τι ακριβως προβλημα υγειας μας δημιουργει, η CRT?

google it

-

εν τω μεταξύ έχεις πάρει λίγο ειρωνικό ύφος που σημαίνει ότι δεν είσαι αρκετά ψύχραιμος για να κάνουμε συζήτηση και δεδομένου ότι ήδη μας ανέχονται που μας αφήνουν τόσο έξω από το θέμα, δεν έχω κάτι άλλο να γράφω

αυτή είναι η αποψή μου, πιστεύω θα συμφωνούσαν και πάρα πολλοί άλλοι μαζί μου ή ίσως και όχι

αυτή είναι η αποψή σου, σεβαστή από μένα αλλά διαφωνώ

Δημοσ.

οποιοσδήποτε οφθαλμίατρος θα σου πει ότι κουράζοντας σε μόνιμη βάση τα μάτια σου μπορεί να σου προκαλέσει βλάβη

Καθολου "ειρωνικο", αλλωστε αφορα στην υγεια ολων:

Ας αφησουμε τον κυριο "οποιονδηποτε" στη δουλεια του -και πες μας συγκεκριμενο εναν οφθαλμιατρο που το λεει αυτο :shifty:

Γιατι, οι οφθαλμιατροι που επισκεπτομαι και ρωτησα -μαλιστα τους ρωταω πιεστικα!- δε το λενε, επομενως...το κρυβουν?

Και για τι βλαβη μιλαμε? Γενικως και αοριστως, βλαβη?

Για NOP$TRIM εχοντας +10 χρονια, μπροστα σε various οθονες:

Οι Trinitron (και Diamontron) Crt, δεν κουραζουν τους χρηστες,

οπως και οι προσφατες TFT (αποφυγετε TFT πρωτων χρονων).

Δε γνωριζω αν μεταλλαχθειτε σε HULK χρησιμοποιωντας Crt :shock:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...