NOPSTRIM Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Η κοπέλα μου είναι στο τελευταίο έτος γραφιστικής, γενικά είναι σε καλύτερο επίπεδο γιατί ασχολείται και μόνη της... Θα πάρει καινούργιο PC Ποια η γνώμη σας για αυτό; Θα καλύψει τις ανάγκες της; CPU: AMD Athlon 64x2 (sAM2) 6000 MB: ASUS M3N-HD/HDMI RAM: TeamGroup 4GB HDD: Seagate Barracuda ST3160815A 160GB x2 σε RAID 0 Monitor: ASUS VW221D 22" PSU: CoolerMaster RP-500 Extreme Power 500W A/C: Scythe Cooler Ninja 2 Case: Thermaltake VG7000BWS Soprano RS 101 GPU δεν βάζω γιατί έχει η MB αλλά αξίζει;
alexzzz Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Γενικά καλή φαίνεται η σύνθεση σου, αλλά θα πρότεινα έναν 160άρι δίσκο για σύστημα και 2χ 250+ για τις δουλειές της. Κάρτα γραφικών για corel, photoshop κτλ δεν χρειάζεται.
elvisjedi Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 και εγω γραφιστας ειμαι και καπως παρομοιο συστημα εχω (εχω τον 5600+) σχετικα με τους δισκους ειναι καλυτερα ενας wd raptor 10.000rpm για το λειτουργικο + ενας μικρος 80gb που να τον χρησιμοποιουν τα προγραματα μονο σαν scratch disk (εχει τεραστια διαφορα στην αποδοση ιδιως στο photoshop!) και κανας 500gb για τα αρχεια της. σχετικα με την vga καλα 8α ειναι να βαλεις μια φτηνη 40-50 ευρω nvidia με 256 ram γιατι θα εχει καλυτερη αποδοση σε καποια φιλτρα στο photoshop kai σε καποια 3d φιλτρα στο illustrator
Delirium Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 -> AMD Athlon 64 X2 (sAM2) 5200 (2.6GHz)/2x1mb @ 57,00 ? http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=916080&catalog=20&category=69977713 -> ECS A780GM-A (AM2+, 780, DDR2, SVGA) @ 55,00 ? http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1099965&catalog=20&category=69977721 -> Asus EAH3450 SVGA (PCI-Express , 256MB) @ 26,90 ? http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1073265&catalog=20&category=69977735 -> Adata Ram 4GB DDR2 Kit 800+ @ 59,00 ? http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1175688&page=4&category=69977727&catalog=20 -> Asus TA-891 Black @ 24,50 ? http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1086642&catalog=20&category=69977695 -> 2 X Zalman Case Fan 8cm Silent ZM-F1 @ 1,88 ? http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=529850&catalog=20&category=69977823 -> Premier 450WATT-24PIN @ 19,90 ? http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1019341&catalog=20&category=69977705&page=1 Και με ευγενικο τροπο, πες της οτι προλαβαινει να αλλαξει ...επαγγελματικο προσανατολισμο Ειδικα στην περιπτωση που την ενδιαφερει να μην δουλευει τρελα, για (πολυ!) λιγα χρηματα
Evan_ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Αναλόγως με πόσο βαριές εργασίες ασχολείται. Με ένα (σχεδόν) οποιοδήποτε απλό PC σήμερα μπορείς να δουλέψεις σε ένα Corel/Photoshop/Illustrator. Οπότε την γλυτώνεις και με λίγα χρήματα αν δεν έχεις πολλές απαιτήσεις. Η γνώμη μου πιο αναλυτικά... Το κυριότερο για ένα γραφίστα... η οθόνη. Ειδικά εάν δουλεύεις για εκτυπώσεις, επεξεργασία εικόνας κλπ... εκεί φεύγεις από τις φτηνές TN οθόνες και ετοιμάζεις 600άρα και πάνω (σε ευρώ) για καμιά EIZO (ή αντίστοιχο) με καλύτερο panel. Εάν δεν σε ενδιαφέρει η μεγαλύτερη χρωματική ακρίβεια/ορθότητα, τότε μια απλή TN οθόνη είναι οκ. Από επεξεργαστή, ένας οποιοσδήποτε διπύρηνος θα είναι αρκετός. Εάν δουλεύει με photoshop/3d και μεγάλα αρχεία για printing, τότε ένας διπύρηνος Intel Core2Duo 7xxx ή 8χχχ θα ήταν το καλύτερο σημείο εκκίνησης (για αυξημένη απόδοση). Κάρτα γραφικών θα πρότεινα όχι ενσωματωμένη στο motherboard. Θα κάνει τη δουλειά της ασφαλώς, αλλά μια φτηνή τωρινής γενιάς ίσως αποδειχτεί πιο άνετη για εργασία. + η προοπτική για 2 monitors κλπ Εγώ θα πρότεινα μια ATI 4670. Εάν δουλεύει και με 3D, τότε η ανάγκη για κάρτα γραφικών είναι μεγαλύτερη.
Delirium Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Βασικα για οθονη, κι αφου υπαρχει διαθεση "λογικου" budget -αλλιωστε γι' αυτο και οι ΑΜ2 προτασεις!- η καλυτερη επιλογη = 21"-22" CRT, απο στοκ ή used Το ειχα ξαναγραψει παλιοτερα: την αποδοση που εχεις με "λαμπα", δε την εξασφαλιζεις με (απλες) TFT Προκειμενου λοιπον να ξοδεψετε μια μικρη περιουσια σημερα -ασχετου που οθονη κρατας περισσοτερο απο tower- ας δουλεψει 1-1,5 χρονο με καλη CRT, κι οταν οι τιμες των (σωστων) TFT θα εχουν κατρακυλισει, διαλεγει Ειναι αρκετοι που "σκοτωνουν" τις CRT τους τωρα... και δεν ειναι μονο οτι θα σας γλυτωσει αρκετα ευρα, επιπλεον θα σας βγαλει πιο αξιοπιστο αποτελεσμα
oneofthem Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 όντως το θέμα είναι αν θα εκτυπώνει ή αν κάνει κάτι που θα χρειάζεται καλή οθόνη όπως είπαν οι λύσεις είναι ουσιαστικά crt ή apple, eizo, viewsonic κλπ εννοείται ότι η crt σε σχέση με τα χρήματα (μη σου πω και ανεξαρτήτως χρωμάτων) είναι καλή λύση αλλά βέβαια η crt είναι απαγορευτική λύση κταμ delirium ακόμη και μόνο για ένα χρόνο, είναι πολύ επιβαρυντική και σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα σε όποιον σχεδιάζει και συγκεντρώνεται πολύ πάνω από την οθόνη
NOPSTRIM Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Ωραία και η πρόταση σου Delirium! Θα δω τι θα κάνω...
Delirium Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 αλλά βέβαια η crt είναι απαγορευτική λύση κταμ delirium ακόμη και μόνο για ένα χρόνο, είναι πολύ επιβαρυντική και σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα σε όποιον σχεδιάζει και συγκεντρώνεται πολύ πάνω από την οθόνη Οι σωστες CRT πολυ απλα (sic) δεν κουραζουν ματια, και δινουν ανετες αναλυσεις, οπως 1600 x 1200 @ 85 Refresh Rate. Μπορω να δουλεψω ωρες, π.χ. με την HP P1120 Trinitron και να μη καταλαβω τιποτα -ακομη και αν κολλησω στο 10cm
oneofthem Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Οι σωστες CRT πολυ απλα (sic) δεν κουραζουν ματια, και δινουν ανετες αναλυσεις, οπως 1600 x 1200 @ 85 Refresh Rate.Μπορω να δουλεψω ωρες, π.χ. με την HP P1120 Trinitron και να μη καταλαβω τιποτα -ακομη και αν κολλησω στο 10cm ψιλοδιαφωνώ, μήπως απλά έχεις συνηθίσει? καλά δε μιλαώ για αναλύσεις πάντως και για ευκρίνεια αλλά για ακτινοβολία απόταν έχω περάσει σε tft έχω δουλέψει και με hitachi και με hp και μου κάψαν τα κύτταρα από την άλλη όταν δούλευα κι εγώ με crt δεν με ενοχλούσε τόσο γιαυτό σκέφτομαι μήπως έχεις συνηθίσει - anyway ας μας πει ο φίλος αν χρειάζεται οθόνη για εκτυπώσεις ή άλλο λόγο γιατί τώρα συζητάμε χωρίς λόγο για οθόνες
SwAToNeR Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δούλευα σε Eizo οθόνη CRT και όντως κούραζε ενώ με TFT καμία σχέση.
NOPSTRIM Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Για εκτυπώσεις το θέλει... Απλά επειδή το ξέρω ότι μια καλή οθόνη θα κάνει την διαφορά, αλλά μια καλή οθόνη έχει και λεφτά, και αυτή την περίοδο,δεν υπάρχουν... Η οθόνη που προτείνω λέει τίποτα;
Delirium Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δεν ειναι θεμα συνηθειας, ουτε "υπερβολικοτητας". Οποιος δεν πιστευει εδω ειναι η οθονη Συγκεκριμενα, οι Trinitron οθονες, και να προσπαθησεις ακομη δεν κουραζουν τα ματια Επιπελον ειναι εντελως επιπεδες, γι' αυτο και κοστιζαν μια περιουσια στην εποχη τους -υπολογιστε οτι και τα τελευταια μοντελα της EISO, σε CRT, ηταν Trinitron Αν και το ιδιο ακριβες, οι EIZO γενικως ηταν υπερτιμημενες, περισσοτερο πουλουσαν το "ονομα" τους και μονο, σε ΕΙΖΟ δυσκολευομαι να δουλεψω σερι ωρες
oneofthem Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δεν ειναι θεμα συνηθειας, ουτε "υπερβολικοτητας". Οποιος δεν πιστευει εδω ειναι η οθονη Συγκεκριμενα, οι Trinitron οθονες, και να προσπαθησεις ακομη δεν κουραζουν τα ματια ...και πάλι επιβαρύνουν την υγεία όμως δεν είναι επιλογή οι crt σήμερα όσο ξεκούραστες κι αν δεχθούμε πως είναι αποψή μου έτσι
Delirium Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Επειδη -απο πιτσιρικι- φοραω γυαλια, οσο το εχω ψαξει = αρκετα τα τελευταια 4 χρονια => ερωτησεις σε οφθαλμιατρους [εχω δει πολλους!] δεν υπαρχει διαχωρισμος "αποτελεσματων" για την οραση, αναμεσα στην 21" CRT (συν φιλτρο Basf) που χρησιμοποιω, και σε μια ΤFT Βεβαιως, μια κακη CRT (π.χ. οχι επιπεδη κ.λπ.) κακορυθμισμενη (π.χ. με 60 refresh rate), περαν καθε αμφιβολιας θα κουραζει αποδεδειγμενα τα ματια του χρηστη Αλλα μια σωστη CRT, οπως και μια σωστη TFT, εξισου δεν επιβαρυνουν την υγεια των ματιων. Τουλαχιστον οχι σε μεγαλυτερο επιπεδο απο την ...τηλεοραση, που λιγο-πολυ βλεπουμε ολοι. Περισσοτερο "καλο", θα κανουμε στα ματια μας, κοβοντας την τηλεοραση, παρα την οθονη! Εκτος παλι και αν οι οφθαλμιατροι, δε ξερουν τι τους γινεται, ή μας λενε ψεματα κανονικα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.