Προς το περιεχόμενο

υπερθέρμανση 8800GT

talaiporos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα άλλαξα το cooler της κάρτας γραφικών μου (που την έχω κανα-δύο μήνες) με μια Accelero s1 v2, και παρατήρησα σημαντική βελτίωση στις θερμοκρασίες (idle 45 από 58, και σε παιχνίδι 61 από 74).

Σήμερα λοιπόν, παρατηρώ (μέσω RivaTuner) idle 62, ενώ στο παιχνίδι ανεβάζει έως 71...

To μόνο που παρατήρησα είναι ότι ενώ έπαιζα, ξαφνικά κάνει reboot το pc - και μετά σκέφτηκα να παρατηρήσω θερμοκρασίες και είδα αυτό το παράξενο...

Τι μπορεί να συμβαίνει;

Δημοσ.

Ok, το reboot δεν είναι το θέμα μου πάντως (είμαι και χωρίς UPS για λίγες μέρες και μπορεί να είναι από αυτό). Η διαφορά στις θερμοκρασίες ήθελα να 'ξερα πως εξηγείται...

Αν και από ότι διαβάζω γενικώς, ψιλονορμάλ είναι αυτές οι θερμοκρασίες για τη συγκεκριμένη κάρτα...

Δημοσ.

Με αυτούς τους βαθμούς είσαι καλά. Αν θυμάμαι καλά αυτή που έβαλες είναι fanless...

Να μας πεις τις εντυπώσεις το ερχόμενο καλοκαίρι...

Δημοσ.

Διαφορα σε θερμοκρασιες, μπορει να εξηγηθει. αν εχει "χαλαρωσει" λιγο η Accelero [η μετακινηθει] το βιδωμα της, ακομη κι αν εχει αλλαξει κατι στο κουτι σου :shifty:

71C ειναι λογικοι μεν, αλλα μου φαινονται καπως ανεβασμενοι για την S1, καθως η μικροτερη της S2 fanless [επισης σε 8800GT] δε μου δινει πανω απο 65C B)

1] Ξεβιδωσε την,

2] Καλου-κακου αφαιρεσε και τοποθετησε ξανα παστα,

3] Ξαναβιδωσε την προσεκτικα,

4] Τσεκαρε θερμοκρασιες

Δημοσ.

έλεγξε αυτά που λέει ο delirium, θα μπορούσαν να εξηγήσουν τη διαφορά

πάντως το τι θερμοκρασίες θα δώσει είναι πολύ σχετικό γιατί είναι fanless και εξαρτάται πάρα πολύ από το κουτί, το airflow κλπ

άρα δε μπορούμε να κρίνουμε τι θερμοκρασίες θα έπρεπε να σου δίνει ακριβώς αλλά μόνο να ψάξουμε γιατί άλλαξαν οι θερμοκρασίες ξαφνικά

έλεγξε μήπως έχεις μειώσει τις στροφές κάποιου ανεμιστήρα στο κουτί ή κάτι άλλο επίσης

Δημοσ.

Βρέθηκε ο ένοχος!

Χθες που σκάλιζα το PC για να βελτιώσω airflow κλπ. (αφού ψηνόμουνα στον πυρετό και δεν είχα τι άλλο να κάνω:o), είχα ξεχάσει να βάλω στο ρεύμα το exhaust fan...:whistle:

Μόλις το κούμπωσα όλα όπως πριν!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Δημοσ.
googleισέ το, (αν δε το έχεις κάνει ήδη) - θα βρεις πολλά θέματα και με φωτογραφίες...

σωστος. το γοογλισμα ειναι το πρωτο που πρεπει να σκεφτονται οι αλλοι, πρωτου ανοιξουν νεο θεμα, και το τελευταιο που θα σκεφτουμε εμεις οι ιδιοι! :X

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...