Προς το περιεχόμενο

Τελικά πως γίνεται το καλό DivX/XviD??

arxaggelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά

δοκίμασα κάποιες φορές να κάνω Xvid αρχεία από DVD, αλλά ενώ ακολουθώ βήμα βήμα τον κάθε οδηγό το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ αυτό που λέμε να το κρατήσεις. Καμία σχέση με τα DVDrip που έχω δει κατά καιρούς. Το κερασάκι ήταν προχθές που είδα μια ταινία (ήταν βέβαια σε mp4 νομίζω) και η ποιότητα ήταν ασυναγώνιστη, φαινόταν και από το μέγεθος της εικόνας, ενώ το αρχείο ήταν όπως πάντα 700mb. Μπορεί να μου πει κάποιος τι μπορεί να κάνω λάθος?

Δημοσ.

Αν ήταν σε x264 κωδικοποίηση, μπορεί.

Η καλή όμως μετατροπή πρέπει να γίνει σε 2 περάσματα (2 pass).

Έχω κάνει μετατροπές με το Ani.net οι οποίες ήταν αξιόλογες αλλά είναι λίγο αργό.

Χρειάζεται και dotnet (δωρεάν από microsoft).

Δημοσ.
Το ένα και μοναδικό dvdfab platinum, και δεν είναι και πολύπλοκο.

Με το οποίο όμως είχα πολλά κρασαρίσματα στις μετατροπές, χωρίς να καταλάβω ποτέ τον λόγο. :rolleyes:

Δημοσ.

Γι' αυτό λέω ότι δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο.

Σε άλλους δουλεύει, σε μένα όχι.

Anyway, βολεύομαι με το Avi.NET Που το έχω συνηθήσει πλέον.

Δημοσ.

Μπορεις να βρεις απειρους οδηγους για το πως μπορεις να κανεισ ενα καλο rip σε xvid. Προσπαθησε να μαθεις το autogordian knot! Ειναι πολυ απλο προγραμμα!

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά

το gordian knot το έχω ήδη δοκιμάσει, θα δω και το dvdfab platinum που προτείνει ο φίλος και θα επανέλθω. Φαίνεται πειστικό το post :-) Για οδηγούς δεν θα ζαλίσω κανέναν, σίγουρα θα βρω στο google, απλώς άνοιξα το thread γιατί δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να τους ακολουθώ τυφλά και να μη μένω ικανοποιημένος, και ήθελα να μάθω τι χρησιμοποιεί ο κόσμος που έχει περισσότερο χρόνο από εμένα να τα ψάξει όλα...

και κάτι άλλο...βρήκα κάπου στο ιντερνετ ότι το mkv και καλά είναι το καλύτερο, αλλά αν κάνω mkv μετά θέλει πάλι μετατροπή σε κάτι άλλο για να παίξει σε κλασικά dvd/divx players του εμπορίου? θα έχει κι άλλη απώλεια κατά τη δεύτερη μετατροπή?

Δημοσ.

Ναι, δυστυχώς θα έχει απώλεια ποιότητας (θα είναι σαν να βγάζεις φωτοτυπία της φωτοτυπίας), ίσως όχι τόσο μεγάλη και παρατηρήσιμη (ανάλογα με τις παραμέτρους/ρυθμίσεις της μετατροπής), αλλά υπαρκτή.

Δημοσ.

Η μετατροπη σε mkv εχει νοημα μονο οταν θα δεις το βιντεο σε οθονη υψηλης αναλυσης και μαλιστα μονο μεσω η/υ, μιας και τα εν λογω αρχεια δεν αναπαραγονται απο επιτραπεζιες συσκευες DVD.

Δημοσ.

ψηφίζω κι εγώ υπέρ του Auto Gordian Knot (AutoGK), το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια και είμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα. Ελάχιστες ρυθμίσεις, αρκετά χρονοβόρο (λόγω των 2 περασμάτων/passes -ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ!) αλλά η εικόνα είναι πολύ καλή ακόμα και σε μέγεθος 700ΜΒ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...