Προς το περιεχόμενο

Συμφέρουσες προτάσεις για γραφείο...

NOPSTRIM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά!

Στο κοντινό μέλλον θα αγορασθούν τρία PC για γραφείο...

Το κομμάτι του Hardware έχει βρεθεί,

το θέμα είναι το Software...

Θα ήθελα προτάσεις για τα εξής.

OS: Windows XP vs Vista vs κάποιο άλλο free λειτουργικό... (θα συνδεθούν μεταξύ τούς και με εκτυπωτή)

Office: 2007 vs κάποιο free (μέσο αλληλογραφίας θα ανταλλάσσονται πολλά pdf, word , excel... οπότε δεν ξέρω αν θα υπάρχει πρόβλημα αναγνώρισης, με το free)

Προστασία: να αγοραστεί κάποια σουίτα, η υπάρχουν και free αξιόπιστα που μπορείς να τα βάλεις σε γραφείο χωρίς να αγοράσεις κάποιο κλειδί και να είσαι παράνομος...

Σκεφτόμουνα για Comodo + Antivir + Ad aware αλλά κάνουν για γραφείο η μόνο για home users;

Δεν πρόκειται για γραφείο σπιτιού, αλλά επιχείρησης.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

θα σου ελεγα να παρεις vista και στους 3 υπολογιστες (πιο πολυ για το μελλον καθως τα xp θα ειναι παρωχημενα σε λιγο καιρο)

να δοκιμασεις την δωρεαν εκδοση open office που μαλιστα ειναι πολυ καλη.τωρα αν αυτη δεν σε ικανοποιησει ή εχεις ασυμβατοτητες με αλλα γραφεια μπορεις να παρεις της ms πιο μετα.

τελος το antivirus καλυτερα να το αγορασεις. εχει το πλαισιο με 20? για 3 μηχανηματα (δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος για κατι παραπανω)

Δημοσ.

Εγώ θα σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις ελεύθερο λογισμικό. Δε βλέπω κάτι που να σε αναγκάζει να χρησιμοποιήσεις Windows.

Linux OS (μια stable έκδοση, πχ Ubuntu 8.04)

Open Office 3 (πλήρης υποστήριξη αρχείων MS Office 2007)

Υπάρχουν πολλοί και καλοί mail clients, πχ αυτός της Mozilla

Σουίτα ασφαλείας δε χρειάζεται, εκτός αν θα σηκώσεις σέρβερ

Εκτυπωτής HP ή EPSON, διαμοιραζόμενος σε όλα τα PC

Comodo + Antivir + Ad aware

Αυτός είναι καλός συνδυασμός. Αν βάλεις Windows σου προτείνω να αγοράσεις το Avira Antivir -το αξίζει.

Δημοσ.

και εγω ειμαι υπερ του ελευθερου λογισμικου. αλλα θα πρεπει και οι χειριστες των μηχανηματων να εχουν καποια ιδεα απο αλλα λειτουργικα και σουιτες γραφειου.

εγω παντως για επιχειρηση δεν θα εβαζα ευκολα κατι αλλο εκτος απο παραθυρα. για το office ομως (που ειναι και πολυ ακριβο) θα δοκιμαζα αρχικα κατι αλλο.

Δημοσ.

Οι χειριστές δεν έχουν ιδέα από άλλο λειτουργικό...

αλλά θα το μάθουν δεν νομίζω να είναι δύσκολο...

Το Open Office έχει πλήρη υποστήριξη... To M$ office όμως, θα έχει υποστήριξη του open όταν θα στέλνουμε ένα αρχείο;

Αν βάλω όμως Windows τον συνδυασμό Comodo + Antivir + Ad aware θα μπορώ να τον έχω free;

Τέλος ο εκτυπωτής είναι ένας Lexmark X422

Δημοσ.

Σε μια εταιρία ο υπολογιστής εκτελεί μόνο συγκεκριμένα tasks. To OS δεν έχει τόση σημασία. Με αυτό θα ασχοληθεί μόνο ο IT της εταιρίας που θα κάνει τις ρυθμίσεις, θα κρατάει τα backup κλπ... Οι χρήστες πρέπει απλά να μάθουν τα προγράμματα. Ειδικά για χρήση γραφείου αρκούν μερικές ώρες.

-----Προστέθηκε 15/10/2008 στις 03 : 04 : 08-----

O Lexmark υποστηρίζεται.

http://www.openprinting.org/show_printer.cgi?recnum=Lexmark-X422_MFP

Το Open Office έχει πλήρη υποστήριξη... To M$ office όμως, θα έχει υποστήριξη του open όταν θα στέλνουμε ένα αρχείο;

Το ΟΟ.ο μπορεί να αποθηκεύσει σε doc/docx (και τα λοιπά MSO formats). Το MSO μπορεί να διαβάσει αρχεία του OO.o με plugin (η MS είπε ότι η νέα έκδοση του Office θα έχει native υποστήριξη)

--Αν τα αρχεία που θα στέλνεις στους πελάτες δε θα χρειάζονται επεξεργασία από μέρους τους, το OO.o αποθηκεύει και σε pdf το οποίο είναι παγκόσμιο πρότυπο.

Δημοσ.

Άρα μια χαρά και ο εκτυπωτής!

Άρα θα μπορούσα να βάλω

Linux OS - Ubuntu 8.04

Open Office 3

και χωρίς προστασία...

Σκέφτομαι αυτούς τούς τρεις να τούς κάνω Lan και ο τέταρτος που υπάρχει είδη και έχει Windows να είναι μόνος του...

Να ρωτήσω κάτι άκυρο;

Με Ubuntu 8.04 μπορείς να δημιουργήσεις RAID;

Και τι είναι καλύτερο για BackUP ένα RAID 0+1 η να πάρω κάποιο BackUp software; ΠΧ GHOST;

Δημοσ.

Οκ ευχαριστώ! θα το ψάξω και στο internet για περαιτέρω πληροφορίες

και αν έχω απορίες θα ξανά postαρω...

Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

συγχαρητηρια που θα πας στην αλλη πλευρα (βαρεθηκα τα παραθυρα παντου) καλη τυχη και ευχομαι να σου βγει σε καλο! αν θες ριξε και μια ενημερωση πιο μετα με το αν ολα πηγαν καλα για να δουμε αν ειναι να το δοκιμασουμε και εμεις :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...