Προς το περιεχόμενο

SuSE Linux v10.1 ή Ubuntu;

hackertom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξέρω αλλά εξ αρχής μου άρεσε η διανομή της novell χωρίς να τις εχω δοκιμάσει κι τς δύο...αλλά πόσταρα εδώ για περαιτέρω απόψεις δηλαδή δεν έχουν καμία διαφορά η διό τους ποια είναι ποιο καινούργια σχετικά..;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ποια είναι ποιο καινούργια

Και οι δύο είναι παλιές κατα κάποιο τρόπο... Σύντομα κυκλοφορούν SuSE 11.1 και Ubuntu 8.10.

αλλά πόσταρα εδώ για περαιτέρω απόψεις δηλαδή δεν έχουν καμία διαφορά

H μεγαλύτερη διαφορά είναι ο διαχειριστής λογισμικού. Το SuSE έχει RPM/zypp και το Ubuntu DEB/apt. Κάποιοι λένε ότι το rpm δεν είναι τόσο καλό όσο το deb αλλά προσωπικά στη Fedora -επίσης RPM- δε παρατήρησα κάποιο μειονέκτημα

Ευχαριστώ Αδμιν γα τις απαντήσεις σου πραγματικά δεν ξέρω ακόμα όμως ποια από τις δυο να βάλω…μάλλον θα καταλήξω στο suse απλά βλέπω ότι το Ubuntu είναι πολυδιαφημισμένο τελευταία…

Εσύ είσαι ψαγμένος γενικά στον κόσμο του linux..;ποια έκδοση έχεις..;Fedora;εσύ και αν ήσουν στην θέση μου τι θα έβαζες άπο τις δυο μου επιλογές;

Οποια διανομη και να επιλεξεις να βαλεις, φροντισε να ειναι στην τελευταια της εκδοση.

To οpensuse 10,1 που αναφερεις ειναι σαν να λεμε εποχης ubuntu 6,06 ή debian stable και 2 χρονια παλαιοτητας ειναι παρα πολλα για το linux. Δεν θα μπορεις να βαλεις κανενα συγχρονο προγραμμα.

Σωστός ο jim_p σχετικά με τη SuSE. Και τελικά η νέα έκδοση είναι 11,1 και όχι 11,0 όπως έγραψα πριν.

<offtopic>

Αν θες ψαγμένους, υπάρχουν οι Debianάδες του φόρουμ. :) Εγώ τώρα μαθαίνω, 3,5 μήνες έχω στο λίνουξ.

Χρησιμοποιώ Fedora 9.91 και Linux Mint 5 -σε 2 διαφορετικά PCs.

</offtopic>

Στη θέση σου θα έβαζα SuSE. Και μια χαρά διανομή είναι (καλύτερη από το Ubuntu αν μου επιτρέπεται να πω) αλλά κυρίως γιατί είναι όπως φαίνεται η διανομή που σε κέρδισε -όπως εμένα η Fedora. Τώρα το να βάλεις και τις 2 δεν είναι κακή ιδέα.

Εγω,σαν νεος στο linux,εδω και κανα 7μηνο,εχω το Ubuntu,και....ρε γαμωτο,ειναι σαν τα windows...αναβαθμισεις,υποστηριξη,προγραμματα,ασφαλεια,[καλα σαν linux],ευκολια...κλπ.,κλπ.

Και το καλιτεροτερο,υποστηρηξη,μεσα απο εδω,στο forum.

Μια στιγμη γιατι τωρα το πηρα χαμπαρι...

Μιλαμε για Suse, το επι πληρωμη λειτουργικο της Novell με ολα τα παρελκομενα οπως οδηγιες, τεχνικη υποστηριξη κλπ, ή για το OpenSuse, την τζαμπα εκδοση του παραπανω?

Αν ειναι επι πληρωμη, δεν το συζηταω, Suse.

kostandinos σε ακούω λες και δέν σου αρέσει το ubuntu και εμενα για αυτο με χαλαει ειναι σαν τα windws!εγω ψάχνω κάτι το διαφορετικό!και ρε παιδί μου ποιό linux!!!

-----Προστέθηκε 15/10/2008 στις 07 : 28 : 45-----

φίλε jim_p την 10άρα πληρομένη έδκοση έχω!είναι ένα δισκάκι στα 7,8gb περίπου!

kostandinos σε ακούω λες και δέν σου αρέσει το ubuntu και εμενα για αυτο με χαλαει ειναι σαν τα windws!εγω ψάχνω κάτι το διαφορετικό!και ρε παιδί μου ποιό linux!!!

-----Προστέθηκε 15/10/2008 στις 07 : 28 : 45-----

φίλε jim_p την 10άρα πληρομένη έδκοση έχω!είναι ένα δισκάκι στα 7,8gb περίπου!

οχι οτι δεν μ'αρεσει,το αντιθετο μαλιστα,για να σου δοσω εμφαση,οτι ειναι σχετικα ευκολο λειτουργικο,ειδικα για τους αρχαριους,η CANONIKAL,ετσι λενε την εταιρεια,εχει φροντισει γι'αυτο,αλλωστε τα laptops,προκειμενου να εχουν,χαμηλες τιμες,τα βαζουν με το Ubuntu, Dell,Asus, κλπ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...