SOTIS Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2008 Καλημέρα σε όλους ............... Έχω την εξής απορία.... Έχω ένα server με 2003 sbs και 15 άδεις χρηστών.Τα τερματικά που τρέχουν όμως στο domain είναι 16. Η απορία μου είναι πώς γίνεται να δουλεύουν όλα μαζί χωρίς πρόβλημα? Τότε γιατί βάζουμε άδειες... Η χρήση του server είναι κάποιο δικτυακό πρόγραμμα + file server Επίσης γιατί μου γράφει installed licenses - 15 maximum usage - 3 Ευχαριστώ
100 010 00 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Καλημέρα σε όλους ...............Έχω την εξής απορία.... Έχω ένα server με 2003 sbs και 15 άδεις χρηστών.Τα τερματικά που τρέχουν όμως στο domain είναι 16. Η απορία μου είναι πώς γίνεται να δουλεύουν όλα μαζί χωρίς πρόβλημα? Τότε γιατί βάζουμε άδειες... Η χρήση του server είναι κάποιο δικτυακό πρόγραμμα + file server Επίσης γιατί μου γράφει installed licenses - 15 maximum usage - 3 Ευχαριστώ Πρωτη φορα το ακουω............... μηπως εννοεις αδειες σε terminal clients και ταχεις μπερδεψει?
sakis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Επίσης γιατί μου γράφει installed licenses - 15 maximum usage - 3 Ευχαριστώ Καθε φορα που ενας χρηστης η ενα pc (αναλογα με το ειδος των αδειων per user ή per device) κανει logon στον server "τραβάει" και μια αδεια χρησης. Το maximum usage - 3 σημαινει οτι απο τις 15 αδειες που εχεις μονο 3 εχουν χρησιμοποιηθει την συγκεκριμενη στιγμη. Εαν ενα pc δεν κανει logon στον server αλλα απλα ειναι στο ιδιο workgroup με τον server και βλεπει τα κοινοχρηστα στοιχεια του νομιζω οτι δεν τραβαει αδειες απο τον server. Ριξε μια ματια κι εδω: http://www.microsoft.com/windowsserver2003/sbs/techinfo/overview/licensingfaq.mspx
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.