Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά μας λέει στα μούτρα είστε πρόβατα!

Λες και μιλούσε σε μετόχους.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως ανακοινώνεις μείωση κόστους παραγωγής και παράλληλα αύξηση λιανικής τιμής. Είναι απίστευτο...

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λιγο offtopic:

επειδη ακουστηκε οτι η apple δεν τηρει την ισοτιμια δολλαριου-ευρω, να πω οτι το καινουριο 13.3" macbook πωλειται στην Ευρωπη απο την apple σε ιδια σχεδον τιμη με την Αμερικη με την παρουσα ισοτιμια..

Εξηγουμε:

στην Αμερικη κοστιζει $1299 χωρις φορους. Ητοι 1,299.00 USD = 970.99716 EUR με την σημερινη ισοτιμια. Δηλαδη Αμερικη κοστιζει 971 ευρω προ φορων.

Στην Ευρωπη το ιδιο προιον πωλειται εδω σε γερμανικο καταστημα 982 ευρω χωρις φορο, εδω στο apple store Ιρλανδιας 990 ευρω χωρις φορο και εδω στο apple store Γερμανιας 1007 ευρω χωρις φορο.

Δηλαδη στην Ευρωπη πωλειται μονο 10-35 ευρω ακριβοτερα..

Η διαφορα αυξανει οταν βαλουμε τους φορους μεσα, γιατι στην Αμερικη εχουν μικροτερο φορο απο το Φπα που εχουμε στην Ευρωπη..

Αλλα αυτο δεν εχει να κανει με την apple, η τιμη που πουλαει ενα προιον ειναι αυτη χωρις φορους.

Ολα αυτα με την παρουσα ισοτιμια..Η διαφορα θα μικραινει ή θα αυξανει οταν αλλαζει η ισοτιμια.

Στην Ελλαδα βεβαια μπορουμε να περιμενουμε και ενα καπελακι των +50-100 ευρω .

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
Λιγο offtopic:

επειδη ακουστηκε οτι η apple δεν τηρει την ισοτιμια δολλαριου-ευρω, να πω οτι το καινουριο 13.3" macbook πωλειται στην Ευρωπη απο την apple σε ιδια σχεδον τιμη με την Αμερικη με την παρουσα ισοτιμια..

Εξηγουμε:

στην Αμερικη κοστιζει $1299 χωρις φορους. Ητοι 1,299.00 USD = 970.99716 EUR με την σημερινη ισοτιμια. Δηλαδη Αμερικη κοστιζει 971 ευρω προ φορων.

Στην Ευρωπη το ιδιο προιον πωλειται εδω σε γερμανικο καταστημα 982 ευρω χωρις φορο, εδω στο apple store Ιρλανδιας 990 ευρω χωρις φορο και εδω στο apple store Γερμανιας 1007 ευρω χωρις φορο.

Δηλαδη στην Ευρωπη πωλειται μονο 10-35 ευρω ακριβοτερα..

Η διαφορα αυξανει οταν βαλουμε τους φορους μεσα, γιατι στην Αμερικη εχουν μικροτερο φορο απο το Φπα που εχουμε στην Ευρωπη..

Αλλα αυτο δεν εχει να κανει με την apple, η τιμη που πουλαει ενα προιον ειναι αυτη χωρις φορους.

Ολα αυτα με την παρουσα ισοτιμια..Η διαφορα θα μικραινει ή θα αυξανει οταν αλλαζει η ισοτιμια.

Στην Ελλαδα βεβαια μπορουμε να περιμενουμε και ενα καπελακι των +50-100 ευρω .

Αν δεν κάνω λάθος αυτή είναι η τελική τιμή στην Αμερική εκτός από ορισμένες πολιτείες που πληρώνουν επιπλέον φόρους (California +8% νομίζω).Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω αν με διορθώσει.

Τώρα το $ έχει 1.35 και συγκλίνει.Όταν είχε 1.60 τον Ιούνιο η τιμή ήταν ίδια;

Δημοσ.
Τι είδους κάμερα δηλ πρέπει να πάρω για να μπορώ να περνάω τα video μου στο νέο macbook όπως έκανα στο "παλιό" ? Με τηλεπάθεια θα τα περνάω ?

Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω την έλλειψη FireWire στους νέους MacBook, έχω την εντύπωση πως οι καινούριες HD βιντεοκάμερες με σκληρό δίσκο ή κάρτα μνήμης SDHC, συνδέονται μέσω USB. Στην περίπτωση μάλιστα των SDHC, μπορείς απλά να βγάλεις την κάρτα μνήμης από την κάμερα και να την βάλεις σε ένα USB Card Reader.

Δημοσ.
Αν δεν κάνω λάθος αυτή είναι η τελική τιμή στην Αμερική εκτός από ορισμένες πολιτείες που πληρώνουν επιπλέον φόρους (California +8% νομίζω).

Οι περισσοτερες πολιτειες πληρωνουν φορους, απλα δεν ειναι σταθερο το ποσοστο κ ειναι σιγουρα μικροτεροι απο το 19% του ΦΠΑ εδω.

Ομως οπως ηδη ειπα:

Αυτο δεν εχει να κανει με την apple, η τιμη που πουλαει ενα προιον ειναι αυτη χωρις φορους.

Τα υπολοιπα χρηματα (των φορων) πανε στο κρατος..

Αν ενα κρατος εχει υψηλους φορους, δεν μπορεις να κατηγορησεις την apple οτι δεν τηρει την ισοτιμια..

Τώρα το $ έχει 1.35 και συγκλίνει.Όταν είχε 1.60 τον Ιούνιο η τιμή ήταν ίδια;

Για αυτο μιλησα για το παρον..

Αλλα οπως τον Ιουνιο ειναι 1.60, πιο πριν ηταν παλι χαμηλοτερα..

Τωρα παντως βλεπουμε οτι τηρει την ισοτιμια.

Στο μελλον μπορει να ανεβει ή να πεσει το δολλαριο. Ομως η apple (οπως και ολες σχεδον οι εταιριες φορητων) δεν θα αλλαζουν δυναμικα την τιμη του φορητου τους αναλογα με την τιμη του δολλαριου .

Πρεπει να υπαρχει μια συνεχεια-σταθεροτητα..

Δημοσ.
Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω την έλλειψη FireWire στους νέους MacBook, έχω την εντύπωση πως οι καινούριες HD βιντεοκάμερες με σκληρό δίσκο ή κάρτα μνήμης SDHC, συνδέονται μέσω USB. Στην περίπτωση μάλιστα των SDHC, μπορείς απλά να βγάλεις την κάρτα μνήμης από την κάμερα και να την βάλεις σε ένα USB Card Reader.

Μόνο με card reader γίνεται η δουλειά. Στις περισσότερες hd κάμερες που έχω κοιτάξει, το usb καλώδιο μεταφέρει τις φωτογραφίες και όχι το video

Δημοσ.

1440 x 900 ακόμα η ανάλυση του μεγάλου... αυτό κ αν είναι μούφα...

με την έλλειψη ενσωματωμένου card reader τι πρόβλημα έχετε; η firewire ήταν όντως καραμπινάτη γυφτιά.

τουλάχιστον η 9400 μου φαίνεται αρκετά γαμάτη.

παραμένουν ακριβά αν και κουκλιά :-(

• Super Moderators
Δημοσ.
συγγνώμη που θα φανό λίγο κακός τώρα αλλα οταv έβγαλε η άσους το EeePC 900 εσύ σε πιο δέντρο έβοσκες?

Στο διπλανό από σένα! Δεν με θυμάσαι? Είμαι ο Bill το κοάλα! B)

Βασικά το multitouch το εμφάνισε λίγο πριν το iphone. Από κει και πέρα δείχνεις πως δεν έχεις ιδέα το πως συμπεριφέρεται το Multitouch στο mac για να το συγκρίνεις με το ASUS! Είχα το eeepc 901 αλλά η απόκριση και οι δυνατότητες του touchpad δεν πλησιάζουν καν αυτό του macbook!

Ρίξε λοιόν πρώτα μια ματιά και ενημερώσου για το touchpad του MB και μετά έλα να το αναλύσουμε!

Kisses!

:devil:

Δημοσ.
1440 x 900με την έλλειψη ενσωματωμένου card reader τι πρόβλημα έχετε;

Νομίζω ότι σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών έχουν τουλάχιστον μία συσκευή που παίρνει κάρτα μνήμης (κινητό, φωτογραφική μηχανή, mp3 player κλπ). Πολύ συχνά, αυτές οι συσκευές έχουν κάποιο proprietary καλώδιο μόνο και μόνο για να σου σπάνε τα φρύδια και να σου γεμίζουν το γραφείο καλώδια.

Ή να βλαστημάς που κάποιος φίλος έβγαλε κάτι με τη φωτογραφική του και δεν έχει μαζί του το καλώδιο.

Σε κάθε περίπτωση, βρίσκω το card reader σήμερα, εξίσου σημαντικό (αν όχι πιο σημαντικό πλέον) από το CD ROM, για λόγους ευκολίας. Plus, δεν τρως άδικα μπαταρία από τη συσκευή σου την ώρα που μεταφέρεις αρχεία, ούτε τη δεσμεύεις.

Για ένα laptop που πλασάρεται ως το uber multimedia μηχάνημα, το βρίσκω τεράστιο foul να μην έχει, όταν έχει και η κουτσή Μαρία.

Και δεν ξέρω για την κουτσή Μαρία, αλλά εγώ έχω μία ψύχωση με την κατάργηση των καλωδίων από το γραφείο μου, και το καθαρό στο μάτι περιβάλλον εργασίας/computeroαποχαύνωσης.

imac.jpg

Δημοσ.
Bottomline, το επόμενο αξιόλογο netbook που θα βγει και θα παίρνει hackintosh, το τσίμπησα. Με 400 ευρώ θα έχω κάτι που ζυγίζει 1 κιλό, έχει card reader, θα τρέχει Mac OS X και θα κάνει όλα όσα χρειάζομαι από ένα 2ο μηχάνημα.

Βγήκε... αν και οι περισσότεροι θα κράξουν μόνο που θα αναφέρω την εταιρία κατασκευής.

Acer Aspire One. Τρέχει Linux,XP,Vista,Mac OS X Leopard. Για τα τρία πρώτα θα προσπαθήσω να σας κάνω ένα review την επόμενη βδομάδα. (Όσοι περιμένετε για Linux διανομή το Ubuntu χάσατε... με Fedora θα την κάνω, εκτός και αν με ικανοποιήσει το μαμίσιο Fedoreclone Linpus, το οποίο από ότι έχω δει στο νετ παραμετροποιήτε εύκολα). Για Leopard το σκέφτομαι σοβαρά να το δοκιμάσω αλλά λόγω μικρής εμπειρίας σε MacOSX δεν ξέρω αν θα μπορέσω να βρω κατάλληλο DVD για την "νόμιμη άδεια μου" ;). Θα το ψάξω όμως...

Και κάτι off topic και ας μες συγχωρέσει ή καντηλιάσει ο Mod. Οι σειρά Aspire της Acer Μπορεί ναι είναι "Χριστουγεννιάτικα δέντρα με λαμπάκια " όπως λένε κάποιοι αλλά απευθύνεται στον κόσμο που γουστάρει τα λαμπάκια. Και στην τελική βρες μου εσύ φορητό με 5.1 , Blue Ray, πραγματική 16:9 οθόνη (οι υπόλοιπες είναι 16:10 ;) ) full extra λοιπό εξοπλισμό στα λεφτά της σειράς BlueGemstone.... Τώρα αν θες ποιότητα οικονομικά κοίτα τη σειρά Travelmate της Acer , μέρα με τη νύχτα σε ποιότητα κατασκευής αλλά πιο ακριβά... Όχι επειδή είναι Acer να κοιτάμε μόνο τα φθηνά της...

Δημοσ.

@ Tony & Haha,

ευχαριστώ για το tip. Tο ξέρω ότι σηκώνουν hackintosh και το MSI και το Αcer. Αλλά αισθητικά δεν μου γεμίζουν το μάτι, και βρίσκω την ανάλυση της οθόνης περιοριστική ακόμη. Περιμένω κάτι που θα παίζει σε 1280χ800.

Α, και Tony, δαγκώνομαι για να μη σε κράξω :P

Δημοσ.
@ Tony & Haha,

ευχαριστώ για το tip. Tο ξέρω ότι σηκώνουν hackintosh και το MSI και το Αcer. Αλλά αισθητικά δεν μου γεμίζουν το μάτι, και βρίσκω την ανάλυση της οθόνης περιοριστική ακόμη. Περιμένω κάτι που θα παίζει σε 1280χ800.

Σε 7-9" οθονη τα 1280x800 θα ηταν εξαιρετικα μεγαλη αναλυση, που θα ειχε ως αποτελεσμα πολυ μικρα γραμματα..

Οποτε σε αυτες τις ιντσες δε νομιζω οτι προκειται να βγει με τετοια αναλυση..

Σχετικα υποφερτα θα μπορουσε να ηταν απο 11" και πανω..

Δημοσ.
Στο διπλανό από σένα! Δεν με θυμάσαι? Είμαι ο Bill το κοάλα! B)

Βασικά το multitouch το εμφάνισε λίγο πριν το iphone. Από κει και πέρα δείχνεις πως δεν έχεις ιδέα το πως συμπεριφέρεται το Multitouch στο mac για να το συγκρίνεις με το ASUS! Είχα το eeepc 901 αλλά η απόκριση και οι δυνατότητες του touchpad δεν πλησιάζουν καν αυτό του macbook!

Ρίξε λοιόν πρώτα μια ματιά και ενημερώσου για το touchpad του MB και μετά έλα να το αναλύσουμε!

Kisses!

:devil:

έλα αφού το ζήτησες έρχεται το βούλωμα

Although, the touchpad of MacBook Air is bigger and looks more comfortable, the multi-finger SmartPad of Eee PC 900 looks the same way fast and easy.

http://laptopcom.blogspot.com/2008/04/eee-pc-900-multi-finger-smartpad-vs.html

και μη ξεχνάμε το 1000Η έτσι? :devil:

http://blog.laptopmag.com/eee-pc-1000h-updated-with-new-multi-touch

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...