Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αξίζουν/ δεν αξίζουν το κόστος είναι υπερβολικό. Καταλαβαίνω τα πιστά σκυλιά της μαμά-apple που για μία ακόμα φορά κάνουν το καθήκον τους και την υπερασπίζονται, αλλά όσο το κόστος είναι εκεί, αποτρέπουν τον πολύ κόσμο να δοκιμάσει και ίσως να κάνει και το switch.

Αν με αυτό εξιτάρονται νομίζοντας ότι είναι προνομιούχοι... καλός, αλλά όταν εγώ δεν έχω κανένα κανέναν λόγο για switch τότε από απλή περιέργεια δεν θα δώσω 1200+.

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
ο αποπανω τα παρατησε για να μην εκδηλωσει το ενδιαφερον του για το ιδιο φυλο (το ειπα ευγενικα :P)

Κάτι προσπαθείς να πεις εσύ τώρα... αλλά δεν σε πιάνω :rolleyes:

Δημοσ.

όλα αυτά που συζητάτε πιστεύω είναι σταθερό θέμα στα mac. Δηλαδή η όποια γενιά τους συγκριτικά με την υπόλοιπη αγορά την ανάλογη στιγμή.

Λίγο πολύ είναι κι αυτό που λέει ο LL_neo, δεν χρειάζεται πάντα να εκλογικεύεις την αγορά. Είναι υποκειμένικα πολλά.

Που με φέρνει σε αυτό, μόνο σε μένα φαίνονται μακράν ωραιότερα τα καινούργια? Ψάχνω πάλι λόγους να μην θέλω να το πάρω... :cry:

Δημοσ.

Το κόστος των νέων macbook είναι άμεσα συγκρίσιμο με την σειρά XPS της dell.Εξίσου όμορφα (υποκειμενικό),εξίσου ποιοτικά.

Στην Αμερική το κόστος απόκτησης είναι απολύτως φυσιολογικό (δεν ισχύει φυσικά το ίδιο και για το κόστος συντήρησης-αναβάθμισης).

Στην Ελλάδα με την απαράδεκτη τακτική της 1$=1E (και μην μου πείτε για την rainbow) και το απαράδεκτο sevrice της για μένα ... no deal.

Δημοσ.
kαι το πιο super touch pad ever!

B)

συγγνώμη που θα φανό λίγο κακός τώρα αλλα οταv έβγαλε η άσους το EeePC 900 εσύ σε πιο δέντρο έβοσκες?

μην αρχίσετε να λέτε ότι είναι αποκλειστικότητα τις apple μη χέσω

(Apple is currently in the process of trying to patent its “Multi-touch” technology and to trademark the term "multi-touch".

http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-touch#cite_note-5)

βρε ουστ κάτω ο φασισμός

Πιστεύεις πραγματικά ότι υπήρχε ή υπάρχει περίπτωση να βγάλει η Apple netbook σε αυτή την τιμή;

όχι γιατί θα κόστιζε 700-800 euro. ποιος θα το αγόραζε? :P

Δημοσ.

Εγώ ένα θα πω!Ο Billdanos έχει δίκιο για τα acer και τα λαμπάκια.Είχε 1 laptop μια φίλη μου που είναι 2 ετών και είχε μόνο 3 βασικά λαμπάκια εκ των οποίων τα 2 φαινόντουσαν πιο συχνά,και θεωρούσα τις δηλώσεις του περι λαμπιονιών υπερβολικές.Xτες είδα το Acer ενός γνωστού που μόλις το πήρε....ΤΙ ΧΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑΚΙΑ ΡΕ ACER!!!Άλλα έχει και γαμ τις κάμερες ενσωματωμένη..

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση, μιας και μπορεί να μην το είδα και να το κατάλαβα?

Ο δίσκος και η μνήμη είναι εύκολα προσβάσιμα για αναβάθμιση ή πρέπει να γυρίσει στο service το μηχάνημα?

(απλά επειδή την απορία την έθεσα στο άλλο thread, πριν παρουσιαστούν...)

• Super Moderators
Δημοσ.

Η "συζήτηση" Mac vs PC συνεχίζεται εδώ.

Το παρόν thread παραμένει μόνο για ό,τι αφορά τα νέα MacBook που παρουσιάστηκαν στις 13.10.2008. Οποιοδήποτε άλλο άσχετο μήνυμα θα διαγράφεται χωρίς άλλη προειδοποίηση.

Δημοσ.

Είμαστε στην εποχή που η Microsoft είναι ο κακός δαίμονας της πληροφορικής λόγο κλειστού λογισμικού και των πατέντων της, σε αυτή όμως την περίπτωση η apple κάνει τι διαφορά πιο κλειστό λογισμικό και Hardware δεν υπάρχει και εκτός αυτού, τα laptop τους είναι τα αντίστοιχα Armani των laptop αλλά το laptop δεν φοριέται αλλά δουλεύεις και πρέπει να είσαι παραγωγικώς και να μην περιορίζεσαι...... και τέλος πάντων αυτήν την στιγμή την διαφορά την κάνει πιστεύω η Dell ιδικά σε θέμα service. Μπήκα στον πειρασμό κάποια στιγμή αλλά πολλά λεφτά για το τίποτα ρε παιδιά.....

Δημοσ.

Λατρεύω το iMac μου και βλαστημάω κάθε μέρα στη δουλειά που πρέπει να δουλέψω σε XP, αλλά εγώ ξενέρωσα κάργα με τα νέα macbooks πάντως:

1. Η τιμολογιακή πολιτκή. Ο ανταγωνισμός προσφέρει όλο και πιο value-for-money επιλογές. Και συμφωνώ με τον Ha Ha, η Apple δεν έχει το μονοπώλιο στην ποιότητα κατασκεύης ή την αισθητική. Επιπρόσθετα, η ίδια η Apple θριαμβολογούσε στο keynote ότι κατάφερε μείωση κόστους στο shell κατά 40%, με τη νέα μέθοδο. Αν αυτό το έλεγε σε ένα τσούρμο μετόχων με τα πούρα ανά χείρας, οκ να τρίβαν τις χοντρές κοιλιές τους για την αύξηση των profit margins. Αλλά όταν το λες σε παρουσίαση προς τους πελάτες σου, ο πελάτης σου περιμένει αυτή τη μείωση του κόστους να την ωφεληθεί και αυτός. Εν κατακλείδι, βρίσκω τις τιμές εντελώς διαστημικές και εντελώς εκτός τόπου, τόσο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όσο και σε σχέση με τη διεθνή κρίση. Where is the defense?

2. Χαρακτηριστικά: Οκ, εδώ ο καθένας μας θέλει το μακρύ του και το κοντό του, οπότε χωράει πολύ υποκειμενικότητα. Άλλος θέλει να συνδέει τοστιέρες, να κάνει ζυγοστάθμιση στο Datsun, άλλος θέλει Blue Ray (ήθελα να ήξερα πόσοι δηλαδή αγοράζουν original BR ταινίες). Το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορείς να πλασάρεις ένα γαμωμηχάνημα ως το απόλυτο creative/artistic και user friendly μηχάνημα, για τον αρχάριο/προχωρημένο φωτογράφο/βιντεγράφο/χορογράφο/djογράφο και να μην έχεις ένα μαμημένο card reader, και on top of that να ξηλώνεις τη Firewire θύρα. Ρε παπάρα Στηβ, έχω 2 εξωτερικούς δίσκους του 1ΤΒ σε Firewire γιατί αυτό το πρότυπο μας πλασάρεις ως καλύτερο σε σχέση με τη USB. Και πας και το ξηλώνεις;

Παρακαλώ ας μην ξαναγραφτούν οι αισχρές δικαιολογίες που διάβασα από κάποια fanboys (εν μέσω της απίστευτης κατακραυγής), του στυλ "πάρε ένα card reader, είναι φτηνά", άμα θες video editing πάρε ένα Macbook Pro. Αν δεν είχα κόλλημα με την υψηλή αισθητική και τον μινιμαλισμό, δεν θα έπαιρνα mac. Λύση λοιπόν δεν είναι να αγοράζεις ένα σκασμό εξτραδάκια και περιφερειακά και καλώδια. Ούτε να σκας δύο χιλιάρικα για να έχεις το functionality που σου δίνει ο ανταγωνισμός με 1 χιλιάρικο. Κάπου έχει και ένα όριο η αξία του "καλύτερου λειτουργικού στον κόσμο".

3. Απουσία netbook: Btw, ναι εγώ θα έδινα 600 Ευρώ για ένα apple netbook. Γιατί σίγουρα θα ήταν μακράν πιο όμορφο και ποιοτικό από ότι κυκλοφορεί σήμερα. Με περισσότερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Και 700 θα έδινα, αν είχε σοβαρή ανάλυση οθόνης και όχι αυτή την αθλιότητα των 1024χ600. Αλλά δεν το έβγαλαν. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι ένα τεράστιο κενό στη γκάμα της apple. IMHO, για κάποιον που θέλει έναν φορητό για 2ο μηχάνημα, ακόμη και το macbook είναι too much. Τι θέλει συνήθως κανείς από το 2ο μηχάνημά του; Browsing, να γράφει κάνει email στις γκόμενες, να βλέπει καμιά ταινία στο αεροπλάνο ή στο αμάξι την ώρα που οδηγεί στην Εθνική, να κατεβάζει τις φωτογραφίες και τα βίντεο των διακοπών του (την ώρα των διακοπών του), να το κουβαλάει αγόγγυστα σε κάνα συνέδριο, να το έχει αραγμένο στο coffee table του σαλονιού για να τσεκάρει κάτι γρήγορα στο web κλπ. Σιγά μη δώσω 1.300-1.600 ευρώ, για όλα αυτά.

Bottomline, το επόμενο αξιόλογο netbook που θα βγει και θα παίρνει hackintosh, το τσίμπησα. Με 400 ευρώ θα έχω κάτι που ζυγίζει 1 κιλό, έχει card reader, θα τρέχει Mac OS X και θα κάνει όλα όσα χρειάζομαι από ένα 2ο μηχάνημα.

Δημοσ.

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τον punky. Ειδικά το όλο θέμα κατασκευής των macbook που είναι "ομορφότερα εσωτερικά παρά εξωτερικά" και μας έπρηξαν τον έρωτα τόσα λεπτά, εμένα σαν καταναλωτή γιατί να με ενδιαφέρει αν δεν δω διαφορά στη τσέπη μου ? Οκ είναι στην ίδια τιμή θα μου πείτε μερικοί με το αδικαιολόγητα ακριβό μαύρο macbook, αλλά και πάλι δε βγαίνεις να διαφημίσεις μείωση κόστους χωρίς να επωφεληθεί ο καταναλωτής.

Όσο για την έλλειψη firewire είναι απίστευτη κίνηση. Τόσο απίστευτη που δε μπορώ να τη σχολιάσω. Τι είδους κάμερα δηλ πρέπει να πάρω για να μπορώ να περνάω τα video μου στο νέο macbook όπως έκανα στο "παλιό" ? Με τηλεπάθεια θα τα περνάω ?

Δημοσ.

και να μην έχεις ένα μαμημένο card reader, και on top of that να ξηλώνεις τη Firewire θύρα. Ρε παπάρα Στηβ, έχω 2 εξωτερικούς δίσκους του 1ΤΒ σε Firewire γιατί αυτό το πρότυπο μας πλασάρεις ως καλύτερο σε σχέση με τη USB. Και πας και το ξηλώνεις;

Παρακαλώ ας μην ξαναγραφτούν οι αισχρές δικαιολογίες που διάβασα από κάποια fanboys (εν μέσω της απίστευτης κατακραυγής), του στυλ "πάρε ένα card reader, είναι φτηνά", άμα θες video editing πάρε ένα Macbook Pro. Αν δεν είχα κόλλημα με την υψηλή αισθητική και τον μινιμαλισμό, δεν θα έπαιρνα mac. Λύση λοιπόν δεν είναι να αγοράζεις ένα σκασμό εξτραδάκια και περιφερειακά και καλώδια. Ούτε να σκας δύο χιλιάρικα για να έχεις το functionality που σου δίνει ο ανταγωνισμός με 1 χιλιάρικο. Κάπου έχει και ένα όριο η αξία του "καλύτερου λειτουργικού στον κόσμο".

+1

Η απουσια τοσο firewire οσο και esata ειναι τραγικη στα macbook.

Να σε υποχρεωνει να συνδεεις τους εξωτερικους σκληρους σου με usb που πιανει max τα 30mb/sec ειναι απαραδεκτο..

Σε συνδυασμο με την απουσια expresscard για να το επεκτεινεις, σημαινει οτι δεν θα μπορεις να συνδεσεις καν μια καμερα.

Το ιδιο ισχυει και για την απουσια card reader.

Bottomline, το επόμενο αξιόλογο netbook που θα βγει και θα παίρνει hackintosh, το τσίμπησα. Με 400 ευρώ θα έχω κάτι που ζυγίζει 1 κιλό, έχει card reader, θα τρέχει Mac OS X και θα κάνει όλα όσα χρειάζομαι από ένα 2ο μηχάνημα.

Νομιζω το dell και το msi ηδη τρεχουν leopard...:-)

Τελος, ειπαμε τα νεα macbook εκαναν μεγαλο βημα, ειδικα στην ποιοτητα κατασκευης και στο βαρος, που εφθασαν τις ανταγωνιστικες προτασεις pc laptop..

Παραμενουν απο τα πιο βαρια 13.3" , αλλα τουλαχιστον δεν ειναι τοσο βαρια οσο τα προηγουμενα, ενω ειναι κ αρκετα λεπτα.

Στα συν και η χρηση του αλουμινιου, γιατι τα προηγουμενα με πλαστικο δεν μπορουσαν να ανταγωνιστουν πολυ ποιοτικοτερες πρτασεις pc laptop που ηταν κατασκευασμενες απο αλουμινιο, ηταν ελαφρυτερες και ειχαν κ φθηνοτερη τιμη.

Τα νεα macbook εφθασαν τον ανταγωνισμο κ απλα εχουν τσιμπημενη τιμη και μερικες ελλειψεις σε πορτες.

Δημοσ.

1. Η τιμολογιακή πολιτκή. Ο ανταγωνισμός προσφέρει όλο και πιο value-for-money επιλογές. Και συμφωνώ με τον Ha Ha, η Apple δεν έχει το μονοπώλιο στην ποιότητα κατασκεύης ή την αισθητική. Επιπρόσθετα, η ίδια η Apple θριαμβολογούσε στο keynote ότι κατάφερε μείωση κόστους στο shell κατά 40%, με τη νέα μέθοδο. Αν αυτό το έλεγε σε ένα τσούρμο μετόχων με τα πούρα ανά χείρας, οκ να τρίβαν τις χοντρές κοιλιές τους για την αύξηση των profit margins. Αλλά όταν το λες σε παρουσίαση προς τους πελάτες σου, ο πελάτης σου περιμένει αυτή τη μείωση του κόστους να την ωφεληθεί και αυτός.

Συμφωνώ απόλυτα μ'αυτό.

Όταν ανακοινώνεις στους πελάτες σου μείωση κόστους, θα πρέπει αυτό να φανεί και στην τελική τιμή του προϊόντος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...