Προς το περιεχόμενο

παροχη υπηρεσιων

clockwork

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα/μερα.... μια σημαντική ερώτηση που εψαξα και δεν βρήκα απάντηση. σαν ιδιώτης μπορώ να σηκώσω μία ιστοσελίδα η οποία θα παρέχει υπηρεσίες ( αγγελίες-οχι ερωτικες.....και καταλογο εταιριών) ?? το ερώτημα είναι πως θα πρέπει να εχω δηλωμένη σαν καποια εταιρια παροχης υπηρεσιων για να πληρώνομαι απο τους "πελατες" μου ?

στη ουσία απλά θα διαφημίζονται... τα λέω πολυυυ περιλιπτικά και γενικα.

όποια βοήθεια καλοδεχούμενη.

ευχαριστω εκ των προτέρων

Δημοσ.

Το αν θα κάνεις μια επίσημη ιστοσελίδα/εταιρεία καθορίζεται απο το πόσο νόμιμος είσαι εσύ και οι πελάτες σου. Συνήθως αν οι πελάτες σου είναι εταιρείες θα ζητάνε αποδείξεις/τιμολόγια για τις υπηρεσίες σου για να τις περνάνε στα έξοδά τους. Άρα θα αναγκαστείς να το κάνεις πιο επίσημο. Αν οι πελάτες σου φοροδιαφευγουν και γίνεται το όλο νταλαβέρι με μαύρα χρήματα δεν χρειάζεται να "υπάρχεις" ως επίσημη εταιρεία. Υπάρχει όμως η πιθανότητα αν ο ιστοτόπος που επιλέξεις υπάρχει σαν εμπορική επωνυμία κάποιας εταιρείας και ασχολείται με το ίδιο αντικείμενο να σου κάνουν αγωγή.

Δημοσ.

ευχαριστω αλλα μπερδευτικα λίγο, θελω να είμαι νόμιμος απο κάθε πλευρά και εξασφαλισμένος. οι εταιρίες που θα "παρέχω" τις υπηρεσίες (στην ουσία διαφήμιση με πολύ μικρο ποσο ετησίως) θα είναι νόμιμες επίσημες εταιρίες ( πιο συγκεκριμένα κατασκευαστικες εταιρίες και μεσίτες ακινήτων) . έχω την υποψία πως δεν μπορω να το κάνω αυτο απολύτως νομιμα αν δεν ιδρύσω εταιρεία κανονική. για να ιδρύσω εταιρεία κτλ κτλ είναι μεγάλη διαδικασία και θέλει και αξιόλογ( για τα δεδομένα μου) κεφάλαιο οπότε απορριπτεται προς το παρον αυτο. Σαν απλός ιδιώτης δε μπορω να πληρώνομαι απο εταιρια? σαν λοιπά έξοδα της εταιρέιας.? ή εστω απο μεσίτη η μεσιτικό γραφείο κόβοντας του κανονική απόδειξη( ειναι παράτυπο αυτο ετσι?)

τα φώτα σας!

-----Προστέθηκε 15/10/2008 στις 03 : 39 : 12-----

Υπάρχει όμως η πιθανότητα αν ο ιστοτόπος που επιλέξεις υπάρχει σαν εμπορική επωνυμία κάποιας εταιρείας και ασχολείται με το ίδιο αντικείμενο να σου κάνουν αγωγή.

μπορώ με κάποιο τρόπο να το ψάξω αυτό, πχ εμπορικό επημελητήριο ? εννοείται πως θα αγοράσω domain κτλ αλλα συν αυτου δε θα πρέπει να υπαρχει καποια εταιρεία με η χωρίς ιστοσελίδα με την ιδια επωνυμία , έτσι?

Δημοσ.

Μπορείς να κάνεις μια έναρξη στο ΤΕΒΕ και να κόβεις αποδείξεις, δελτία παροχής υπηρεσιών (ακόμα και τιμολόγια) στον εκάστοτε πελάτη σου. Δεν είναι ανάγκη να είναι εταιρεία αυτό που θα έχεις. Μπορείς και ως ελεύθερος επαγγελματίας να αναλαμβάνεις την προώθηση/διαφήμιση εταιρειών. Το αν θα πρέπει να περάσεις από το εμπορικό επιμελητήριο θα κριθεί από το τι θα δηλώσεις ως επάγγελμα/ασχολία κατά την έναρξη σου στο ΤΕΒΕ. Όταν πας στο TEBE θα σου δώσουν μια λίστα με επαγγέλματα που δεν χρειάζονται την έγκριση του εμπορικού επιμελητηρίου και το ανάποδο.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

για να μην ανοιξω αλλο ποστ θα ρωτησω εδω.

εγω φτιαχνω [ερασιτεχνικα] site. υπαρχουν καποιοι "πελατες" που θελουν αποδειξη. επειδη ομως δεν εχω αυτη τη δυνατοτητα τι μπορω να κανω?

ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος [δεν εχω καποια σχεση με δημσιο].

αυτο που θελω ειναι να ειμαι νομιμος. δλδ αν εχω εξτρα εσοδα της ταξης των €4.000 ετησιως [πανω κατω] + περιπου €9.000 απο τη δουλεια μου [ετησιως παλι], με συμφερει να τα δηλωνω η ανεβαινει πολυ η φορολογια? ποσο της % κλπ

και ποια η διαδικασια για την εκδοση βιβλιου παροχης υπηρεσιων αν ξερει καποιος. ευχαριστω

Δημοσ.

το εκανα φιλε μου αλλα μου βγαζει ποστς με διαφορους τιτλους και δε μπορω να μπαινω στο καθενα μεσα και να κοιταζω μια μια τις σελιδες. το συγκεκριμενο ποστ ηταν το πιο "hot" και γι αυτο εγραψα εδω.

still waitting 4 an answer...

Δημοσ.

Όποιος θέλει πληροφορίες για το πώς να κάνει έναρξη ας μου στείλει PM με το e-mail του και θα του στείλω ένα PDF με αναλυτικές οδηγίες.

Δημοσ.

@Cyber, και δεν κάνεις ένα sticky με τις οδηγίες αυτές...ρωτάνε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια όλοι, χρήσιμο θα ήταν να υπάρχει.

(Κάνε το topic και θα το κάνει ένας mod sticky)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...