Προς το περιεχόμενο

Κατασκευη mirror δισκων σε νεο PC

tetod17

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια ειναι η διαδικασια ετσι ωστε να κανω 2 δισκους mirror κατα την διαρκεια της εγκαταστασης το λειτουργικο να εκγατασταθει και στους 2 δισκους ταυτοχρονα και μετα την ολοκληρωση οι 2 δισκοι να δοθλευοθν σαν ενας οποτε σε περιπτωση που ενας παθει κατι ο αλλος να παρει την θεση του

Τι σχεση εχει η RAID τεχνολογια??

Δημοσ.
Τι σχεση εχει η RAID τεχνολογια??

Τα πάντα και τίποτα. Εξαρτάται τι ακριβώς ανάγκη έχεις.

Αν θέλεις ότι αλλαγές και εγκαταστάσεις γίνονται στον 1ο να αντικατοπτρίζονται και στον 2ο πρέπει να χρησιμοποιήσεις τεχνολογία RAID και σε διάταξη νομίζω RAID1.

Αν θέλεις απλά να έχεις μια σωστή εγκατάσταση σε άλλον δίσκο για περίπτωση αποτυχίας του 1ου δίσκου, κάντο με ghost και clone τον ένα στον άλλον.

Δημοσ.

..εγώ νομίζω ότι έχει με "τα πάντα" (σχέση), γιατί αυτό που ζητάει το παιδί είναι ΟΝΤΩΣ το RAID-1 : "2 δίσκοι να φαίνονται σαν ένας".

Δημοσ.

θελω οτι εγκαταστασεις γινονται στον ενα δισκο να γινονται και στον αλλο ταυτοχρονο οποτε σε περιπτωση βλαβης του πρωτου να μπει σε λειτουργια ο δευτεροσ και να μην εχω προβλημα.

Αλλα πωσ γινεται αυτο λογικα στην διαδικασια της εγκαταστασης του λειτουργικου και καποιεσ ρυθμισεις στο BIOS

Αν γνωριζει καποιος ας βοηθησει

Δημοσ.
..εγώ νομίζω ότι έχει με "τα πάντα" (σχέση), γιατί αυτό που ζητάει το παιδί είναι ΟΝΤΩΣ το RAID-1 : "2 δίσκοι να φαίνονται σαν ένας".

Αυτό είναι το RAID0 washcloud και είναι για ταχύτητα ανάγνωσης.

RAID 0 up04.jpg

Data striping without redundancy (no protection).

• Minimum number of drives: 2
  • Strengths: Highest performance.
  • Weaknesses: No data protection; One drive fails, all data is lost.

Το RAID1 είναι mirroring του ενός στον άλλον για ασφάλεια το οποίο και νομίζω ότι θέλει ο φίλος.

RAID 1 up04.jpg

Disk mirroring.

• Minimum number of drives: 2
  • Strengths: Very high performance; Very high data protection; Very minimal penalty on write performance.
  • Weaknesses: High redundancy cost overhead; Because all data is duplicated, twice the storage capacity is required.

Περισσότερα στο What is RAID technology.

Δημοσ.

...απ' όσο ξέρω micos000, και στις 2 περιπτώσεις ο δίσκος φαίνεται ως ένας...

Στο μεν RAID-0 σαν ένας με συνολικό μέγεθος το άθροισμα της χωρητικότητας των 2 (και για την ακρίβεια "κερδίζει" λίγο ο χρήστης σε χωρητικότητα, εκτός από την δεδομένη ταχύτητα, με την "συνένωση" των 2 δίσκων), στο δε RAID-1 σαν ένας, με μέγεθος το μέγεθος ενός από τους δύο (του μικρότερου, σε περίπτωση που διαφέρουν σε χωρητικότητα).

Ο λόγος που το τόνισα πριν, ήταν ότι το παιδί δεν ενδιαφερόταν για disk cloning, αλλά για instant mirroring, πράγμα που όπως επίσης είπα ΟΝΤΩΣ μόνο με το RAID-1 το μπορεί...

tetod17, χρειάζεται είτε να έχεις RAID controller στην μητρική σου, ή RAID controller card, και να ξεκινήσεις (συνήθως) τη δημιουργία συστοιχίας μέσω δισκέτας (που θα έχεις φτιάξει με τα αρχεία που παρέχει η εταιρία του controller)

Δημοσ.

Παιδια ευχαριστω πολυ για τισ απαντησεις και τον χρονο σας

Μπηκα στο bios του m/b και η μαλλον πιο σωστα στο raid controller και βρηκα και τις 2 ιδιοτητες και raid & raid1 απο οτι κατλαβα αυτο ουθελω εγω ειναι το raid1 εχω υποψη μου να αγορασω 2 ιδιους δισκους για να κανω την δουλεια μου.

Τωρα για να γινει σωστη δουλεια πριν την διαδικασια τησ εγκαταστασης λογικα οριζεις οτι οι δισκοι θα ειναι mirror και μετα ξακινασ την εγκατασταση

Αν τωρα θελω να βαλω ενα τριτο επανω ο οποιος δεν θα ειναι mirron δεν θα εχω προβλημα.

Διορθοστεμαι οπου κανω λαθος

Δημοσ.

Αν δεν θέλεις να τον βάλεις στο raid stripe θα εμφανιστεί κανονικά σαν sata δίσκος. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Και αν θέλεις, μπορείς να βάλεις 2 δίσκους σε raid0 για ταχύτητα και άλλους 2 επίσης σε raid0 και το πακέτο να γίνει raid1, δλδ να πας σε RAID(0+1)/RAID10 κατάσταση.

Ό' τι καλύτερο και σε ταχύτητα και σε ασφάλεια.

Δημοσ.

Αυτο που εχω σκεφτει ειναι να κανω τους 2 mirror και τον αλλο σαν αποθηκευτικο χορο και να τραβαω σε αυτον ανα τακτα χρονικα διαστηματα ενα ghost οποτε να εχω ενα καλο επιπεδο ασφαλειας για τα δεδομενα μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...