Προς το περιεχόμενο

MacBook και MacBook Pro [τέλη 2008]

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

'Εχω κάποιες απορίες ώς μελλοντικός αγοραστής macbook ( το είχα αποθυμένο πααααααρα πολύ καιρό ).

1) Από την εμπειρία σας, πόσο διαφορά πιστεύετε οτι θα έχει η τιμή στην Ελλάδα από το εξωτερικό? Βλέπω, με το αθώο μυαλουδάκι μου, ότι τα 1299 dollars στο αμέρικα (965euro), γίνονται 1199 ερώ!!!!(Ιταλία, Βελγιο, Ισπανια, Πορτογαλλία κλπ) Γιατί αυτή η διαφορα???? Και πόση διαφορά θα έχει στην Ελλάδα από την υπόλοιπη ευρώπη?

2) Εάν βρώ φίλο στην Αμερική να μου το φέρει - στείλει τι πρόβλημα υπάρχει (εάν υπάρχει σε τελωνεία κλπ)

3) Αξίζει να σπρώξει κάποιος περισσότερα χρήματα για τη μεγαλύτερη έκδοση του MacBook ή να κάνει επιλεκτικές αναβαθμίσεις στο μικρό (πχ μεγαλύτερες στροφές δίσκου, μεγαλύτερη μνήμη)

Ευχαριστώ

• Απαντ. 596
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καλησπέρα σε όλους,

'Εχω κάποιες απορίες ώς μελλοντικός αγοραστής macbook ( το είχα αποθυμένο πααααααρα πολύ καιρό ).

1) Από την εμπειρία σας, πόσο διαφορά πιστεύετε οτι θα έχει η τιμή στην Ελλάδα από το εξωτερικό? Βλέπω, με το αθώο μυαλουδάκι μου, ότι τα 1299 dollars στο αμέρικα (965euro), γίνονται 1199 ερώ!!!!(Ιταλία, Βελγιο, Ισπανια, Πορτογαλλία κλπ) Γιατί αυτή η διαφορα???? Και πόση διαφορά θα έχει στην Ελλάδα από την υπόλοιπη ευρώπη?

Γιατι στην τιμη της Ευρωπης εχεις συμπεριλαβει και τον Φπα σε αντιθεση με την τιμη Αμερικης που δεν συμπεριλαμβανεται. (μιας και ειναι διαφορετικος απο πολιτεια σε πολιτεια)

Δες εδω:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2366114#post2366114

επειδη ακουστηκε οτι η apple δεν τηρει την ισοτιμια δολλαριου-ευρω' date=' να πω οτι το καινουριο 13.3" macbook πωλειται στην Ευρωπη απο την apple σε ιδια σχεδον τιμη με την Αμερικη με την παρουσα ισοτιμια..

Εξηγουμε:

στην Αμερικη κοστιζει $1299 χωρις φορους. Ητοι 1,299.00 USD = 970.99716 EUR με την σημερινη ισοτιμια. Δηλαδη Αμερικη κοστιζει 971 ευρω προ φορων.

Στην Ευρωπη το ιδιο προιον πωλειται εδω σε γερμανικο καταστημα 982 ευρω χωρις φορο, εδω στο apple store Ιρλανδιας 990 ευρω χωρις φορο και εδω στο apple store Γερμανιας 1007 ευρω χωρις φορο.

Δηλαδη στην Ευρωπη πωλειται μονο 10-35 ευρω ακριβοτερα..

Η διαφορα αυξανει οταν βαλουμε τους φορους μεσα, γιατι στην Αμερικη εχουν μικροτερο φορο απο το Φπα που εχουμε στην Ευρωπη..

Αλλα αυτο δεν εχει να κανει με την apple, η τιμη που πουλαει ενα προιον ειναι αυτη χωρις φορους.

Ολα αυτα με την παρουσα ισοτιμια..Η διαφορα θα μικραινει ή θα αυξανει οταν αλλαζει η ισοτιμια.

Στην Ελλαδα βεβαια μπορουμε να περιμενουμε και ενα καπελακι των +50-100 ευρω .

-----Προστέθηκε 17/10/2008 στις 07 : 32 : 17-----

Οι glossy οθονες ειναι προβλημα για οσους χρησιμοποιουν το λαπτοπ εξω ή σε γραφεια με εντονο φως απο πισω..

Σε αλλες συνθηκες το προβλημα ειναι μικρο..

Υπαρχει λυση:

http://www.powersupportusa.com/products/ef.php?category=pb

http://store.apple.com/us_smb_78313/product/TR410LL/A?fnode=MTY1NDA2OA&mco=MTEyMTc5Ng

Δημοσ.

Κι εγώ θα αγοράσω ένα Macbook, τώρα που βγήκαν τα καινούρια (αρκετά περίμενα!).

Καταρχάς, για την glossy οθόνη, κι εγώ έχω κάποιες ανησυχίες (αν και έχω τον sony Vaio VGN-FZ21Z και νομίζω οτι και αυτός έχει glossy οθόνη, και δεν με ενοχλεί καθόλου!Ίσα-ίσα κάνει τα χρώματα πιο ζωντανά!), και έτσι σκέφτηκα να περάσω από το Athens Digital Week στο Γκάζι το Σαβ/ίακο, και να δω αν το 'χουν από κοντά, πως είναι...

Επίσης, για όσους δεν θέλετε glossy οθόνη, νομίζω οτι βγαίνει και το κλασικό το Macbook, το άσπρο, χωρίς glossy οθόνη και χωρίς όμως, τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά... (αλλά λογικά για να μην μπορείτε την glossy οθόνη, δουλεύετε πολλές ώρες στον υπολογιστή και άρα θα θέλετε και πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά...). Εγώ το έριξα πάντως σαν ιδέα. Και είναι φυσικά και πιο οικονομικό.

Εγώ έχω μια άλλη απορία. Ακούω οτι δεν έχει firewire (το οποίο δεν καταλάβει και τι ακριβώς είναι...:o) και έχω ανησυχήσει! Είναι κακό που δεν το έχει δηλαδή? Και επίσης, διαβάζω μέσα στο thread, όλες αυτές τις αναβαθμήσεις και τα RAM και έχω την απορία, δεν είναι καλός δηλαδή χωρίς όλες αυτές τις αναβαθμίσεις?

Σκέφτομαι να πάρω το 2.4 το Macbook, και αναρωτιέμαι, αν και τι αναβαθμίσεις θα πρέπει να κάνω... Είχα την εντύπωση, πως τα καινούρια μηχανήματα θα ήταν πολύ καλά από μόνα τους, χωρίς να έχουν ανάγκη από πρόσθετα!

(όπως καταλαβαίνετε είμαι και ολίιιιιιιιιιιιιγον τι άσχετη...:o)

Δημοσ.
Κι εγώ θα αγοράσω ένα Macbook, τώρα που βγήκαν τα καινούρια (αρκετά περίμενα!).

Καταρχάς, για την glossy οθόνη, κι εγώ έχω κάποιες ανησυχίες (αν και έχω τον sony Vaio VGN-FZ21Z και νομίζω οτι και αυτός έχει glossy οθόνη, και δεν με ενοχλεί καθόλου!Ίσα-ίσα κάνει τα χρώματα πιο ζωντανά!)

Ουδεμια σχεση η glossy οθονη του vaio fz με την glossy του macbook.

Οι οθονες των καλων vaio ειναι οι μονες που ειναι glossy ,αλλα αντανακλουν λιγο..

-----Προστέθηκε 17/10/2008 στις 07 : 43 : 03-----

Γειά σας παίδες.

Επειδή σκέφτομαι να πάρω το νέο Macbook pro από UK με εκπαιδευτική έκτωση θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα

Τέλος, μήπως, έχει βγάλει κανεις άκρη τι γινεται με το 3 years protection plan της Apple στην Ελλάδα;

Αν αγορασεις τον φορητο απο το εξωτερικο και απο την ιδια χωρα αγορασεις και την επεκταση εγγυησης, τοτε σου την καλυπτουν κ στην Ελλαδα..

Δημοσ.
Ουδεμια σχεση η glossy οθονη του vaio fz με την glossy του macbook.

Οι οθονες των καλων vaio ειναι οι μονες που ειναι glossy ,αλλα αντανακλουν λιγο.

Κοίτα, στο Vaio που έχω, αντανακλούνται (όχι υπερβολικά) τα είδωλα...Και δεν μπορώ να πω πως με έχει ενοχλήσει...(Αν και θεωρώ την αγορά του Vaio μου, την χειρότερη που έχω κάνει, καθώς πλήρωσα πέρισυ 1800 euros, και το έχω στείλει, μέχρι στιγμής, 3 φορές Βερολίνο-Γαλλία-Βέλγιο ή όπου είναι το service τους -διότι την πρώτη φορά μου είπαν πως πήγε Γαλλία και την τρίτη Βερολίνο...)

Η επεκτάσεις όλες αυτές είναι απαραίτητες να γίνουν? Δηλαδή τι παραπάνω προσφέρουν? Μπορώ να τις κάνω και στην Ελλάδα?

Δημοσ.
αυτο θελω μα μαθω και εγω διοτι ειμαι και εγω υποψιφιος αγοραστης.

Glossy

Pros:

-Photos will have a shiny finish.

-Colors are vibrant.

-Images are crisp and sharp (assuming the original photo was in focus).

-Glossy finish does not produce a textured look when scanned and converted to digital.

Cons:

-They are highly susceptible to fingerprints and smudges.

-To remove fingerprints and smudges, you need to use a photo cloth and/or a liquid solution. Rubbing a photo, no matter how soft the cloth is, can produce scratches.

-Glossy photos produce a glare, making them difficult to see from certain angles.

Με λίγα λόγια δεν είναι καθόλου άσχημες ! Πάρα πολλά άτομα τις προτιμούν παρά τις matte, αλλά λόγω του τελευταίου αρνητικού οι γραφίστες τις μισούν ! Για τον average χρήστη όμως, οι διαφορές ίσως να μην φαίνοντε καν στο γυμνό ματι .. Γι'αυτο αν θα αγοράσετε νέο Macbook, μην ανησυχείτε καθόλου !

Δημοσ.

Οι γραφιστες δεν τις προτιμουν, οχι λογω των αντανακλασεων , αλλα λογω οτι δεν δειχνουν τοσο σωστα τα χρωματα, τα δειχνουν oversaturated..

Δημοσ.
Glossy

Pros:

-Photos will have a shiny finish.

-Colors are vibrant.

-Images are crisp and sharp (assuming the original photo was in focus).

-Glossy finish does not produce a textured look when scanned and converted to digital.

Cons:

-They are highly susceptible to fingerprints and smudges.

-To remove fingerprints and smudges, you need to use a photo cloth and/or a liquid solution. Rubbing a photo, no matter how soft the cloth is, can produce scratches.

-Glossy photos produce a glare, making them difficult to see from certain angles.

Με λίγα λόγια δεν είναι καθόλου άσχημες ! Πάρα πολλά άτομα τις προτιμούν παρά τις matte, αλλά λόγω του τελευταίου αρνητικού οι γραφίστες τις μισούν ! Για τον average χρήστη όμως, οι διαφορές ίσως να μην φαίνοντε καν στο γυμνό ματι .. Γι'αυτο αν θα αγοράσετε νέο Macbook, μην ανησυχείτε καθόλου !

Γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτά που αναφέρεις έχουν να κάνουν με τις glossy φωτογραφίες και όχι οθόνες; :lol:

Δημοσ.

να ρωτησω κατι αλλο. το νεο macbook air με τη νεα καρτα γραφικων nvidia 9400M θα πορει να παιξει ταινειες 1080p? διοτι ο επεξεργαστης ειναι λιγο αδυνατος για 1080p

Δημοσ.
να ρωτησω κατι αλλο. το νεο macbook air με τη νεα καρτα γραφικων nvidia 9400M θα πορει να παιξει ταινειες 1080p? διοτι ο επεξεργαστης ειναι λιγο αδυνατος για 1080p

Σε windows ναι.(με media player classic home cinema ή powerdvd)

Σε mac os x με vlc,movist κλπ μεχρι στιγμης οχι, γιατι απο οσο γνωριζω δεν εκμεταλλευονται ακομα το hardware acceleration .

Δημοσ.
Σοβαρά???:lol::lol::lol:

Αχ, τι ωραία!!Δλδ 1/11 θα είναι στα ράφια των καταστημάτων, έτοιμα προς πώληση?:lol:

Πού το άκουσες?

το ρωτησα σε διαφορα μαγαζια

Δημοσ.

αυτο που με εκανε να χαρω ιδιαιτερα ειναι οτι εμαθα οτι το apple care μπορεις να το αγορασεις οποιαδιποτε στιγμη φτανει να ειναι μεσα στον 1ο χρονο της εργοστασιακης εγγυησης. οποτα μπορω να αγορασω το μακ τωρα με υψηλοτερες προδιαγραφες και μετα απο λιγους μηνες αγοραζω το apple care;)

Δημοσ.
το ρωτησα σε διαφορα μαγαζια

Σε ευχαριστώ πολύ για τα ευχάριστα νέα!;)

Αυτό με το Apple Care, τι είναι? Το αγοράζεις επιπλέον?

Εγώ πάντως, θα περιμένω να το αγοράσω από το Πλαίσιο, και δε θα μπλεχτώ με διαδυκτιακά καταστήματα για μια τέτοια αγορά...Γιατί το Macbook το 2.4, αναλογικά με τις παλιότερες τιμές, θα κοστίζει περίπου 1500 euros, και μ' ένα τέτοιο ποσό δε νιώθω πολύ άνετα να το δώσω μέσω διαδυκτίου...Άσε που θέλω να βλέπω τι παίρνω! (και θα το πάρω, θα το πάω σπίτι μου!Δε θα περιμένω μέχρι να μου το φέρουν!).Μου φαίνεται περίεργο να δώσω τόσα λεφτά για κάτι που το 'χω δει μέσα από φωτογραφιές και το οποίο δεν το έχω άμεσα στα χέρια μου...Άλλο να δώσεις μέχρι 500 euros, και άλλο να δώσεις 1500!

Ελπίζω μόνο,την 1η Νοεμβρίου, να το έχει και το Πλαίσιο!

Δημοσ.

Ρώτησα στο πλαίσιο βουλιαγμένης και δεν ήξεραν.

Μπορεί να τους έχουν πει να λένε έτσι.

Εγώ θα κοιτάξω να το πάρω από το edustore.gr για να έχω το 10% έκπτωση σα φοιτητής.

Μέχρι στιγμής λένε σύντομα κοντά σας για το καινούριο...

Για να δούμε....

-----Προστέθηκε 18/10/2008 στις 02 : 11 : 28-----

Ρώτησα στο πλαίσιο βουλιαγμένης και δεν ήξεραν.

Μπορεί να τους έχουν πει να λένε έτσι.

Εγώ θα κοιτάξω να το πάρω από το edustore.gr για να έχω το 10% έκπτωση σα φοιτητής.

Μέχρι στιγμής λένε σύντομα κοντά σας για το καινούριο...

Για να δούμε....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...