Προς το περιεχόμενο

MacBook και MacBook Pro [τέλη 2008]

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και ίσως η πιο άσχετη ερωτηση.

είχα το macaki (αλουμινένιο) 2 μέρες στο δάσος και όσο ναναι έχει λεροθει. με τι το καθαρίζουνε; με νωπό πανάκι με νερό;

• Απαντ. 596
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι, δεν μασάει... Εγω το καθαρίζω με το καθαριστικό για οθόνες, αλλά δεν βγάζω λάσπες... Πιο πολύ δαχτυλιές και τα ''λαδια'' από τα χέρια που μαζεύονται

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:19 ----------

Adium, aMSN, και MSN Messenger για mac.. Η σειρά που τα έβαλα είναι και η σειρά καλύτερου προς χειρότερου με το Adium να είναι με διαφορά το καλύτερο.. Μόνο video calls δεν κάνει, αλλά για αυτό έχουμε το skype. Το adium παίρνει και όλα τα account οπότε καθαρίζεις με ένα πρόγραμμα...

Δημοσ.

Λοιιπόόόόόόόννν..

Η προσαρμογή πάει μια χαρά και πλέον έχω συνηθίσει τις περισσότερες απ οτις λειτουργίες του...

Κάποια μικροπροβληματάκια υπάρχουν ακόμα βέβαια.. αλλα σιγά σιγά θα τα συνηθίσω και αυτά...

Λοιπόν... δυο τρείς χαζοερωτήσεις οι οποίες όμως κατα τα άλλα είναι σημαντικές στη "μετάβαση".

Πώς μπορώ να κρατάω συνέχεις active ένα παράθυρο;

Συγκεκριμένα στο msn για να μπορέσω να γράψω κλικάρω μια φορά πάνω στο παράθυρο... γράφω κάτι.. πατάω enter και μετά το παράθυρο είναι inactive(γκρί) και για να μπορέσω να γράψω κάτι ακόμα πρέπει να ξαναμανάκλικάρω...

Απο την άλλη στο adium δεν βλέπω πως μπορώ να βάλω custom emoticons εύκολα...

Χαζοερωτήσεις θα μου πείτε.. αλλα όπως μάθει κανείς..

Επίσης για να παλεύεται ο safari και για κανονικό full screen έβαλα το Glims το οποίο αποδείχτηκε πολύ βολικό...

Γενικά θα ήθελα αν μπορείτε μια καλή αντιστοιχία προγραμμάτων για αντικαταστάτες των winamp & bsplayer. Βασικά υπάρχουν τα αντίστοιχα τους για mac?

Επίσης τι παίζει με τα install/uninstall.. Έχω χάσει λίγο τη μπάλα.. Κάνω δουλειά αλλα θέλω να σιγουρευτώ οτι δεν κάνω κάτι λάθος.. Για να απεγκαταστήσω μια εφαρμογή κάνω τί.... Απλά τη διαγράφω και σβήνω και οτιδήποτε απέμεινε απο αυτήνα στη library?

Must install applications anyone? :)

Δημοσ.

Να σου απαντήσω σε μερικά που τα᾽χω εύκαιρα. Uninstall/install με drag n drop στο κάδο ή στα applications αντίστοιχα. Μερικές εφαρμογές αφήνουν πίσω τους μ@#@3ιες, το appzaper τις ξεκάνει. Κάποιες εφαρμογές(μεγάλες κυρίως) εγκαθίστανται μέσω setup wizard.

Must apps για εμένα: toast-visualhub-1password-vlc-movist-parallels desktop-submerge-speed download-candybar

Κάτι άσχετο, απο dead pixels ok το macbook σου(φτου φτου)? Το δικό μου έβγαλε ένα..

Δημοσ.

Ναι καλά είναι να μη το ματιάσω...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες...

Τώρα ένα ακόμα θεματάκι πρακτικής φύσης που έχω είναι οτι ακόμα δεν έχει κάνει import όλα τα mail απο gmail... Για κάποιο λόγο τα κάνει ανα 4 import και είτε πρέπει να περιμένω ανα λεπτό το push ώστε να τελειώσω μεθαύριο είτε να πατάω το get mail σαν κορεάτης και να περιμένω...

Είναι υπερβολικά πολλά τα mail για τον manual τρόπο... Έχουμε καμιά ιδέα;

Δημοσ.

Να σας θυμίσω πως το συγκεκριμένο τμήμα του forum ασχολείται με το apple hardware.

Τις απορίες και ερωτήσεις για τη λειτουργία του Mac OS X και γενικότερα του software για apple, μπορείτε να τις κάνετε στο τμήμα του forum που υπάρχει γι' αυτό το σκοπό...

Δημοσ.

Nαι τι να σου πω, δεν γρατζουνιέται με τίποτα! :P

Δεν είναι βαθιά γρατζουνιά, απλώς το κουτάλι του καφέ μου ακούμπησε λίγο το πίσω μέρος της οθόνης και άφησε επιφανειακή γρατζουνιά!

Εψαξα λίγο στο νετ, αλλά τελικώς δεν υπάρχει κάτι.

Μόνο κάποια βαφή

http://www.welovemacs.com/tiscrconclr.html

και κάποιος τρόπος καθαρισμού του αλουμινίου.

http://www.secondchancegarage.com/public/665.cfm

Δημοσ.

εγώ πάντως 3 μήνες δεν κατάφερα να του κάνω γρατζουνιά...

τεσπά... βάση λογικής, ναι... κάτι σε βαφή/κρέμα

Δημοσ.

Βασικά δεν είναι ακριβώς γρατζουνιά, αφού φαίνεται μόνο αν το κοιτάξεις από γωνία.Αλλά έγινε με ηλίθιο τρόπο και με χαλάει.

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω το νέο MacBook Pro 17" Unibody και με μπαταρία με απλή χρήση (Internet και γενικά απλά πράγματα) μου κρατάει maximum 6 ώρες. Εσάς πόσο κρατάει αντίστοιχα το MacBook Pro το 17 και πόσο το 15? Είανι φυσιολογικό που μου κρατάει τόσο αντί για 8 ώρες maximum που λέει η Apple? Όταν τον άνοιξα για πρώτη φορά δεν τον φώρτισα απευθείας παρά μετά απο λίγη χρήση. Λέτε να φταίει αυτό?

Δημοσ.

Γενικότερα, οι κατασκευαστές των laptop είναι αρκετά αισιόδοξοι με τις ώρες αυτονομίας που ανακοινώνουν.

Η "απλή" χρήση με την οποία έκανε τις μετρήσεις της η Apple, σίγουρα είναι πιο "απλή" από αυτήν που κάνω εγώ κι εσύ. Για παράδειγμα, τη φωτεινότητα της οθόνης την έχεις κατεβάσει ή την έχεις αφήσει σταθερή; Το WiFi & το Bluetooth τα έχεις σβηστά ή όχι;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...