Προς το περιεχόμενο

MacBook και MacBook Pro [τέλη 2008]

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Την πιθανότητα να μη τα χρειάζεσαι, επειδή δεν τα χρειάζεσαι δεν την έχεις σκεφτεί ποτέ? Ξέρω είναι περίπλοκη σκέψη.

δεν κόβεις τις ειρωνείες να ξαναδιαβάσεις τι έγραψα χωρίς προκατάληψη;

αν αισθάνεσαι θιγμένος με αυτό που έγραψα καλά κάνεις και απολογείσαι... πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται να τα πω.

Αν κάποιος χρειάζεται firewire αλλά επειδή η apple δεν έβαλε στο νέο macbοok ξαφνικά δεν χρειάζεται τότε δεν πάει βάση των αναγκών του αλλά βάση την εταιρίας που προτιμά. Και το παράδειγμα που μόλις είπα είναι πραγματικό.

Είναι ακόμα περίπλοκο;

• Απαντ. 596
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αν κάποιος χρειάζεται firewire αλλά επειδή η apple δεν έβαλε στο νέο macbοok ξαφνικά δεν χρειάζεται τότε δεν πάει βάση των αναγκών του αλλά βάση την εταιρίας που προτιμά. Και το παράδειγμα που μόλις είπα είναι πραγματικό.

Οπαδός μια εταιρείας γίνεσαι, γιατί σε εκφράζει αυτό που προσφέρει .. Αν πάω ενάντια στην εταιρεία που προτιμώ ( και δεν είναι απλά εταιρεία όπως Dell, HP, Sony, υπάρχουν σημαντικές διαφορές ) τότε πολύ πιθανόν με την αγορά που θα κάνω, να χάσω πολύ περισσότερα παρά μόνο το firewire ..

Δημοσ.

δεν κόβεις τις ειρωνείες να ξαναδιαβάσεις τι έγραψα χωρίς προκατάληψη;

αν αισθάνεσαι θιγμένος με αυτό που έγραψα καλά κάνεις και απολογείσαι... πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται να τα πω.

Είναι ακόμα περίπλοκο;

Εγώ κατάβαλα οτι αναφερόσουν σε μένα. Αν γενικολογούσες τότε, ναι έχεις κάποιο δίκιο. Θιγμένος δεν αισθάνομαι καθόλου, απλά μου τι δίνει η συνεχής αναφορά σε fanboys λες και βγάζουμε κέρδος από τις πωλήσεις της apple ή είμαστε μαζοχιστές και παίρνουμε πράγματα που δεν μας βολεύουν. Έλεος πια με αυτή την ηλιθιότητα!

Ακόμα και έτσι να είναι όπως λες, και κάποιος να αγοράζει με βάση μια εταιρεία, που είναι ακριβώς το κακό? Οκ ας πούμε ότι η apple έκανε μια μαλακία και δεν έβαλε firewire που το χρειάζομαι. Ζυγίζεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και αποφασίζεις. Είσαι διατεθημένος να αφήσεις το OSX επειδή το FW είναι πιο αργό από το USB? Ναι? ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα, υπάρχουν άπειρα άλλα μηχανήματα.

Αν όχι, που ισχύει και για την πλειονότητα των χρηστών, τότε παίρνεις APPLE παρόλο που δεν έχει FW. Ναι, αγοράζεις με βάση μια συγκεκριμένη εταιρεία επειδή σε εκφράζει σε ένα ΜΕΓΑΛΟ ποσοστό.. Το να σε ακφράζει απόλυτα είναι απίθανο. Αν ναι τότε είσαι κωλόφαρδος.

Δημοσ.
Οπαδός μια εταιρείας γίνεσαι, γιατί σε εκφράζει αυτό που προσφέρει .. Αν πάω ενάντια στην εταιρεία που προτιμώ ( και δεν είναι απλά εταιρεία όπως Dell, HP, Sony, υπάρχουν σημαντικές διαφορές ) τότε πολύ πιθανόν με την αγορά που θα κάνω, να χάσω πολύ περισσότερα παρά μόνο το firewire ..

Ακόμα και έτσι να είναι, όπως λες και κάποιος να αγοράζει με βάση μια εταιρεία, που είναι ακριβώς το κακό? Οκ ας πούμε ότι η apple έκανε μια μαλακία και δεν έβαλε firewire που το χρειάζομαι. Ζυγίζεις τα πλεονεκτήματα και τα μιονεκτήματα και αποφασίζεις. Είσαι διατεθημένος να αφήσεις το OSX επειδή το FW είναι πιο αργό από το USB? Ναι? ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα, υπάρχουν άπειρα άλλα μηχανήματα.

Αν όχι, που ισχύει και για την πλειονότητα των χρηστών, τότε παίρνεις APPLE παρόλο που δεν έχει FW. Ναι, αγοράζεις με βάση μια συγκεκριμένη εταιρεία..

Πρώτα από όλα το παράδειγμα τις firewire είναι τυχαίο. Όπως κράζαμε ότι την apple για τις glossy οθόνες στα νέα macbook και τώρα ξαφνικά τις βάζουν όλοι και δεν μιλάει άλλο κανείς (εκτός από μένα που δεν τις πάω μία). Το πρόβλημα μου είναι η αντικειμενικότητα. Εννοείται ότι δεν θα αφήσεις την apple λόγο μιας firewire αλλά αν την χρειάζεσαι δεν είναι λογική το "η apple είπε δεν την χρειαζόμαστε άρα έχει δίκιο"

Εξ ου και αν χρειάζεσαι δεύτερη μπαταρία κτλ κτλ κτλ δεν είναι λύση το να πας σε air επειδή χρειάζεσαι και την φορητότητα και την ευελιξία.

Εγώ κατάβαλα οτι αναφερόσουν σε μένα. Αν γενικολογούσες τότε, ναι έχεις κάποιο δίκιο. Θιγμένος δεν αισθάνομαι καθόλου, απλά μου τι δίνει η συνεχείς αναφορά σε fanboys λες και βγάζουμε κέρδος από τις πωλήσεις της apple ή είμαστε μαζοχιστές και παίρνουμε πράγματα που δεν μα βολεύουν. Έλεος πια με αυτή την ηλιθιότητα!

Το κατάλαβα ότι παρερμήνευσες τι έγραψα.

Δημοσ.

Ουσιαστικά όλοι συμφωνούμε στο ότι βάζουμε τα ζητούμενα στην ζυγαριά και βλέπουμε προς τα που γέρνει η πλάστιγκα ... Σίγουρα, αν η Apple δεν προσφέρει κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για κάποιον, τότε η αγορά από κάποια άλλη εταιρεία θα ήταν η σωστή επιλογή ... Κανείς δεν λέει το αντίθετό ..

Δημοσ.

Αν παρατήρησες πρωτοέγραψα όταν αναφέρθηκε ότι "ακόμα και κάτι άλλο να με καλύπτει σε windows δεν γυρνάω"...

Δημοσ.

περα απ το hardware,εξοπλισμο κτλ. δηλαδη για σενα δεν ειναι σοβαρος λογος το λειτουργικο συστημα που φορανε τα μηχανηματα, οκ.

Για καποιον αλλον ομως μπορει κ να ναι πιο ουσιαστικο.. αυτο λεμε!

κ σιγουρα καπως "σε εχει" μια εταιρεια με αυτο αμα εχεις συνηθισει, αλλα βλεπεις να γινονται πολλα κ στον τομεα osx86? Κ δην σε laptops?

εγω με osx86 ξεκινησα, αλλα ειδα στην πορεια την μειωμενη αποδοση που προσφερε λογω drivers, τα μικροπροβληματα στα kext's κ γενικα, το ηταν καταδικασμενο εξ αρχης. το εβαλα δοκιμαστικα, σε αυτο το ρολο ηταν μια χαρα!

στα περισσοτερα laptops που ακουμπαω καθημερινα, περα απ τα φωτακια-μπιχλιμπιδια- αυτοκολλητα που προσπαθουν να δειξουν κατι, ελαχιστα εxω ξεχωρισει κ αυτα λογω κατασκευης στο σασι,οθονης, κ ΠΟΤΕ αμα εχει 4 αντι 3 usb, cardreader,wi-fi,bluetooth,κτλ αφου ολα αυτα αμα τα δεις πλεον,πανω-κατω τα ιδια εχουν σε στανταρ εξοπλισμο.. το μονο που αλλαζει ειναι cpu/chipset/gpu

Δημοσ.

Γιατί το βλέπεις από αυτή την πλευρά; Δηλαδή αν σου έλεγα ότι κάποιος που είναι windows και ξερό ψωμί δεν θέλει να δει ότι με mac μπορεί να κάνει καλύτερα την δουλειά του, δεν είναι κολλημένος και δεν θέλει με τίποτα να σωθεί;

Μπορεί να κράζω συνέχεια την apple αλλά τα σημερινά μου ποστ μιλάνε για τους κολλημένους και όχι για τις εταιρίες.

Εγώ δηλαδή που έχω μεγάλο κόλλημα με τις glossy οθόνες και γαμώ σταυρίζω από την πρώτη ώρα για αυτό τα νέα macbook δεν θα ήμουν κολλημένος αν τώρα που όλες οι εταιρίες βάζουν τέτοιες το έκανα γαργάρα;

Δημοσ.
Γιατί το βλέπεις από αυτή την πλευρά;

απο ποια πλευρα θα προτεινες δηλ. να το βλεπα? εχω ξαναπει, απο καθαρα hardware πλευρα κ με ουδετερο το λειτουργικο, ενα toshiba, ibm! όμως υπαρχει κ το software.. που οπως τονισα στο προηγουμενο post αν κ υποκειμενικο, παιζει τεραστιο ρολο!

Ξερεις ποσοι γνωστοι μου που πηραν laptops, το ψαξαν απο πριν πως να τους βαλουν xp? αυτο σημαινει οτι τους ενδιεφερε τι λειτουργικο μπορουσε να τρεξει πανω.. αν δεν μπορουσαν xp, απλα δεν θα τα παιρναν,τοσο απλο.

Δηλαδή αν σου έλεγα ότι κάποιος που είναι windows και ξερό ψωμί δεν θέλει να δει ότι με mac μπορεί να κάνει καλύτερα την δουλειά του, δεν είναι κολλημένος και δεν θέλει με τίποτα να σωθεί;

θα λεγα ενταξει, γουστο του κ καπελο του, μπορει και να μη το θελει/χρειαζεται. Ανθρωποι ειμαστε, προς θεου.. Κολλημενο δεν θα τον ελεγα. Βολεμενο ταιριαζει πιο πολυ! Αρα απο τι να σωθει????

Δεν ειναι ολοι για switch Alexzz, μπορει ουτε κ εσυ :P εσυ π.χ. δεν ειχες κανενα παραπανο απ οτι θυμαμαι απ τον κοσμο των windows, ειχες συνηθισει κ ολας, οποτε δε σου κανε χοντρη διαφορα. μερικα πραματα τα συνηθισες, αλλα οχι.

Αλλος μπορει λογω καποιας συγκεκριμενης εφαρμογης,ή λογω games επισης, και ουτω καθε εξής!

Μπορεί να κράζω συνέχεια την apple αλλά τα σημερινά μου ποστ μιλάνε για τους κολλημένους και όχι για τις εταιρίες.

Μας κανετε τιμη δηλαδη σημερα :-) πλακα κανω φυσικα..

Εγώ δηλαδή που έχω μεγάλο κόλλημα με τις glossy οθόνες και γαμώ σταυρίζω από την πρώτη ώρα για αυτό τα νέα macbook δεν θα ήμουν κολλημένος αν τώρα που όλες οι εταιρίες βάζουν τέτοιες το έκανα γαργάρα;

Σιγουρα πολυ καλα κανεις που το λες, αλλα τι σχεση εχει με τους "κολλημενους" κατ' εσε?

Νομιζεις πως οποιος γουσταρει τα Apple, δεν εχει ουτε ενα παραπονο?? ισα-ισα, εχει 2-3 παραπανα, αλλα τον κραταει επειδη στις πιο πολλες περιπτωσεις, λογω OS X, λογω του οτι λεει οτι θα βγαλει, το βγαζει στην ωρα της, λογω οτι βγαζει πανεμορφα μηχανηματα πιο λεπτα κ χρηστικα απ την προηγουμενη γενια, κ.ο.κ. :-)

Δημοσ.

θα λεγα ενταξει, γουστο του κ καπελο του, μπορει και να μη το θελει/χρειαζεται. Ανθρωποι ειμαστε, προς θεου.. Κολλημενο δεν θα τον ελεγα. Βολεμενο ταιριαζει πιο πολυ! Αρα απο τι να σωθει????

Αν κάνω το παράδειγμα με notebook και netbook θα γίνει πιο ξεκάθαρο τι εννοώ;

Το να εθελοτυφλεί κάποιος είναι το πρόβλημα μου όχι το να αλλάξω γνώμη σε κάποιον

Δεν ειναι ολοι για switch Alexzz, μπορει ουτε κ εσυ :P εσυ π.χ. δεν ειχες κανενα παραπανο απ οτι θυμαμαι απ τον κοσμο των windows, ειχες συνηθισει κ ολας, οποτε δε σου κανε χοντρη διαφορα. μερικα πραματα τα συνηθισες, αλλα οχι.

Αλλος μπορει λογω καποιας συγκεκριμενης εφαρμογης,ή λογω games επισης, και ουτω καθε εξής!

Ξαναλέω ότι δεν είναι θέμα mac vs win αλλά θέμα άποψης.

Σιγουρα πολυ καλα κανεις που το λες, αλλα τι σχεση εχει με τους "κολλημενους" κατ' εσε?

Νομιζεις πως οποιος γουσταρει τα Apple, δεν εχει ουτε ενα παραπονο?? ισα-ισα, εχει 2-3 παραπανα, αλλα τον κραταει επειδη στις πιο πολλες περιπτωσεις, λογω OS X, λογω του οτι λεει οτι θα βγαλει, το βγαζει στην ωρα της, λογω οτι βγαζει πανεμορφα μηχανηματα πιο λεπτα κ χρηστικα απ την προηγουμενη γενια, κ.ο.κ. :-)

τα 2-3 παράπονα δεν νομίζω να έχουν σχέσει με αυτά που έγραψε ο haha και ξεκίνησε η όλη συζήτηση... μιλάμε για πράγματα που είναι άσπρο/μαύρο.

Δημοσ.

1) αμα εισαι τοσο αλτρουιστης, τι να σου πω, πηγαινε να αλλαξεις γνωμη σε καποιον που μπορει κ να μην αλλαξει ποτε.. αμα εχεις τοση υπομονη..

2) ναι, αυτο σου λεω.. απλα σου διακαιολογησα γιατι δεν μπορει ο οποιοσδηποτε ανθρωπος που χει συνηθισει π.χ. Windows να συνηθισει κ τοσο ευκολα mac/linux κτλ.. οποτε ειναι θεμα καθαρα συνηθειας,αποψης, πες το οπως θες.;)

3) Ασπρο-μαυρο ειναι οι αριθμοι (τιμες, χαρακτηριστικα). Η υποκειμενικοτητα του ανθρωπου στην οποια αναφερθηκα, κ στην οποια βασιζονται ολοι οι ανθρωποι σε αρκετα πραγματα, δεν εχει σπρο-μαυρο.

Δημοσ.

1. είπα "όχι να αλλάξω γνώμη"

3. όταν χρειάζεσαι δεύτερη μπαταρία, θύρα ethernet κτλ είναι άσπρο- μαύρο, ναί- όχι...

Δημοσ.

1)Α! τωρα το δα.. Το να εθελοτυφλει καποιος, δεν ειναι προβλημα δικο σου ομως.. προβλημα δικο του ειναι, οποτε αστο.

3) μπαταρια δευτερη δε θα χρειαζομουν ποτε, ομως χωρις ethernet..:fear:

αρα βλεπεις πως στον καθενα ειναι διαφορετικο ασπρο-μαυρο? εκει ηθελα να καταληξω: υπαρχουν διαφορετικες αναγκες για διαφορετικους ανθρωπους.

Δημοσ.

(ε οταν γινεται λογικος διαλογος,φυσικο ειναι)

ρε ασε με μενα κ κοιτα τον Παοκ πως ξεσκιζει τον Λεβαδειακο! βεντουζες λεμε!

αντε, σας αφηνω τωρα, παω για δουλεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...